Kemin pohjoismainen sarjakuvakilpailu 2008

Kemin perinteinen pohjoismainen sarjakuvakilpailu muuttaa tänä vuonna muotoaan ja taustalla on jälleen kerran Kemille jo niin tutuiksi tulleet taloushuolet. Jo vuodet talouskurimuksessa kärvistellyt Kemin sarjakuvakeskus on pystynyt tasapainottamaan talouttaan, mutta kilpailun voittajatöistä perinteisesti koottu sarjakuva-albumi jää tänä vuonna ilmestymättä ja palkitut sarjakuvat julkaistaan internetissä. Kilpailun palkinnot pysyvät kuitenkin entisellä tasolla ja voittaja kuittaa tänäkin vuonna 1700 euroa.

Vuoden 2008 Kemin pohjoismaisessa sarjakuvakilpailussa haetaan nimenomaan internetiin soveltuvia sarjakuvia ja esimerkiksi erilaisten efektien käyttö on sallittua, kunhan vain työ pysyy edelleen sarjakuvana, eikä lipsahda animaation tai muun vastaavan esityksen puolelle. Lisäksi kilpailijoille tarjotaan mahdollisuus suunnitella oma käyttöliittymä sarjakuvan selaamista varten. Perinteisten, sarjakuvallisten arvojen lisäksi kilpailun tuomaristo ottaa arvostelussa huomioon töiden toimivuuden ja soveltuvuuden internetiin.

Kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät Kemin sarjakuvakeskuksen sivuilta.