Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Tintti 90 vuotta (10.01.2019 klo 19:56:35)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
18.01.2019, klo 19:01:30

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
470742 viestiä 10471 aihetta kirjoittanut 7355 jäsentä. Uusin jäsen: jonna88
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Aku Ankka ja kumppanit
| | |-+  Enemmän Brasilialaisia Aku\mikki sarjoja suomeen.
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Enemmän Brasilialaisia Aku\mikki sarjoja suomeen.  (Luettu 4352 kertaa)
Antti Peltola
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 505


Vol. 4


« Vastaus #15 : 12.06.2018, klo 19:40:23 »

Ilmestyttyään 1950-luvun alusta asti määrällisesti samaa luokkaa kuin Suomessa, Brasilian kaikki Disney-julkaisut lopetetaan. Pato Donald, Zé Carioca ja muut Abrilin julkaisut kohtaavat loppunsa heinäkuun numeroissa, jotka ovat jo ilmestyneet. Myös sikäläiset Barksin, Rosan ja Gottfredsonin kootut jäävät kesken. Brasilialainen tarinatuotanto on lopetettu jo aiemmin.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2018, klo 19:48:37 kirjoittanut Antti Peltola » tallennettu

Kääk13
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 502


Tripla Kääk!


« Vastaus #16 : 13.06.2018, klo 02:10:16 »

No, ohhoh! Sielläpä ei näytä menevän hyvin.

Mutta voisiko tilanne kuitenkin olla loppujen lopuksi vähän samankaltainen kuin Amerikoissa, että kenties joku toinen paikallinen kustantamo alkaa varovaisesti muutaman vuoden päästä julkaista jotain pientä, tyyliin Ze Carioca -lehteä tai jatkoa kesken jääneille Barks, Gottfredson kootuille?

En tuota artikkelia kokonaan ymmärrä google translaterin avulla, mutta jonkilaiselta lisenssisopimuksen päättymiseltä koko homma vaikuttaisi.

Entä miten jatkossa Brasiliassa tuotettua Disney-sarjakuvaa saadaan julkaistua muissa maissa? Vaikuttaako tämä jo ennestään tuotettujen tarinoiden levitykseen mitenkään vai ovatko ne yhä ns. vapaata riistaa? Kenelle niiden hankkimisesta menee korvaukset? Tarinoiden osto/julkaisu politiikka ja erinäiset julkaisusopimukset on muutenkin sellainen aihealue mikä itseäni kiinnostaisi, mutta mistä ei oikein tunnu löytyvän mitään tietoa.
tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 420« Vastaus #17 : 13.06.2018, klo 04:08:22 »

En tuota artikkelia kokonaan ymmärrä google translaterin avulla, mutta jonkilaiselta lisenssisopimuksen päättymiseltä koko homma vaikuttaisi.

Tärkein osuus on ihan viimeisenä, eli kustantajan kirje, jossa laitetaan huhuille piste ja luvataan lisätietoa myöhemmin.

Kirje on siitä hassu, että siinä ikään kuin väitetään tämän olleen kustantajan oma päätös, mutta sitten kuitenkin lipsahtaa että päähän ottaa.

Konekäännös antaa toisenlaisen kuvan asiasta niin suomeksi kuin englanniksi, koska harmistuksen tilalla tarjotaan järkytystä.

Tätä ennen on spekulointia siitä, että olisiko lisenssi siirtymässä Paninille, mutta toisaalta viitataan myös "toiseen ulkomaalaiseen kustantajaan". Varmaan blogin lukijoille on selvää, mistä on kyse.

Ihan täysin ei ole kustantajallakaan ollut paperit järjestyksessä, koska ilmeisesti on menty vähän kuin lupaamaan, että jotain vietäisiin loppuun saakka, mutta sitten ei kuitenkaan.
tallennettu
Antti Peltola
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 505


Vol. 4


« Vastaus #18 : 13.06.2018, klo 18:57:51 »

Entä miten jatkossa Brasiliassa tuotettua Disney-sarjakuvaa saadaan julkaistua muissa maissa? Vaikuttaako tämä jo ennestään tuotettujen tarinoiden levitykseen mitenkään vai ovatko ne yhä ns. vapaata riistaa? Kenelle niiden hankkimisesta menee korvaukset?

Jos julkaisijalla on yleinen Disney-lisenssi (kuten Sanomalla on), on oikeus julkaista mikä tahansa missä tahansa aiemmin julkaistu tarina ilman erillistä korvausta. Kyse on lähinnä siitä että mistä ja miten saa painomateriaalit julkaisua varten, niistä voi sitten joutua maksamaankin lähettävälle taholle. Eli brasilialaisia tarinoita voi julkaista muualla jatkossakin, jos haluaa ja jos painomateriaalia jostain jotenkin löytyy. Käsittääkseni näin.
tallennettu

Sivuja: 1 [2] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: