Kirjoittaja Aihe: Mark Millar provottava supersankaroija  (Luettu 22328 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Mark Millar provottava supersankaroija
« Vastaus #45 : 14.09.2015 klo 21:59:59 »
Lapset tarhassa ja sitkeä flunssa, mikä ihana tekosyy purkaa lukupinoa!

Neljäosainen Chrononauts on flunssaisen kriittisenäkin tarkasteltuna nautittavaa luettavaa, kun taiteesta vastaa Sean Gordon Murphy ja väreistä Matt Hollingsworth.

Millar on onnistunut vetämään samaan aikaan itselleen tyypillistä ränttätänttää, mutta sellaiseksi tosi onnistuneeksi toimintakomedian kässäriksi sovitettuna.

Loppuratkaisun näkee taas kaukaa, niin kaukaa, mutta toki se tällaisissa vähän kuin kuuluu asiaan. Toimivaa (ja väkinäistä) huumoria riittää, vauhti pysyy kovana ja sarja viihdyttää.

On se pakko näyttää kymppiriviä, vaikka tekisi mieli olla kovasti kriittinen. Tästä ei kyllä kunnon elokuva synny ilman hirmuista budjettia.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Mark Millar provottava supersankaroija
« Vastaus #46 : 16.07.2016 klo 01:54:04 »
Huck (Image, 2015-2016), kuusiosainen minisarja yhdessä Rafael Albuquerquen kanssa on hieman erilaista Millaria – paikoin lämmintä ja kokonaisuudessaan hyväntuulista tarinointia – jonka lukee yhdessä hujauksessa.

Ehdottomasti vuoden parhaita lukemiani tarinoita. Suositus molempien käsien peukuilla.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 777
Vs: Mark Millar provottava supersankaroija
« Vastaus #47 : 20.12.2016 klo 23:46:20 »
hämmentävästi melko samoilla linjoilla.
Huck on kertomus jonka vilpittömyys ja altruismi ei toimisi ilman Millarin kyynisyyttä.
Kun positiivisuutta tursuava halihalipusipusi-ihminen kertoo Teräsmies-versionsa siitä tulee tolkuton, naiivi ja susikurppa.
Tämä rakentaa todelliseen maailmaan mutta lisäten Teräsmies-hahmon.
Oikeastaan kuten Forrest Gump jos sen perusidea olisi saatu toimimaan, toisin kuin Tom Hanks "elokuva".
ja siis:


Rafael Albuquerquen jälkeä lukee ilokseen.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Mark Millar provottava supersankaroija
« Vastaus #48 : 29.03.2017 klo 03:59:11 »
Empress, 7-osainen yhteistyö Stuart Immosen kanssa, on toimivaa ja kiltimpää Millaria.

Huumoria, toimintaa ja yllättäviä käänteitä, niistä tämä on tehty. Millar jättää riittävästi tilaa Immoselle, joka palkitsee lukijan jokaisella sivulla. Tämä on kahden alansa huippuosaajan hiottu taidonnäyte, jota on nautinto lukea.

Huolimatta siitä, että Immonen on kuvittanut uutta Tähtien sotaa, eivät vaikutteet tule omaan scifi-maailmaan läpi.

Miksi tämä on julkaistu Marvelin Icon-linjan alla, olisiko kuvittajan yhteydet Marveliin sitoneet niin, ettei tätä tuutattu Imagen puolelta ulos, enpä jaksa googlettaa.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Mark Millar provottava supersankaroija
« Vastaus #49 : 21.07.2017 klo 23:37:46 »
Herraisä, että Jupiter's Legacyn toinen tarinakaari on hyvä. Kukaan ei kirjoita supersankaritoimintaa kuin Millar eikä kukaan kuvita sitä kuin Frank Quitely.

Onneksi tulee vielä jatkoa.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Mark Millar provottava supersankaroija
« Vastaus #50 : 01.09.2019 klo 18:17:39 »
Greg Capullo on minun kohdallani sellainen 50-60-kuvittaja, mutta Reborn-minisarjassa mies loistaa. Tämä on merkittävästi komeampaa jälkeä kuin varsin vaisuksi kääntynyt New 52 -juoksun loppu Batmania. Toki käsikirjoitus antaa kuvittajalle löysää, mikä varmaan tekee työstä hauskaa kuvittajan voidessa käyttää mielikuvitustaan.

Tämä on Huck-sarjan tavoin sellaista hyväntuulisempaa luettavaa. Tekijälleen leimallisia äkkikäänteitä riittää, synkistely ei saa tarinassa valtaa kuin hetkittäin.

Ideoita on niin runsaasti, että jonkun toisen käsissä samoista aineksista olisi venynyt 30-osainen sarja. Tiiviissä paketissa tätä on ilo lukea.

Enempi tämä on fantasiaa, vaikka scifiksi tätä on muka luonnehdittu.

Lopussa seisoo, että "ensimmäisen kirjan loppu". Ei tällä pohjalla yhtään vaivaisi, vaikka tulisi jatkoa.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Mark Millar provottava supersankaroija
« Vastaus #51 : 20.09.2019 klo 02:01:52 »
Voi mahoton, miten on hyvä tämä The Magic Order.

Ovathan nämä Imagen alla julkaistut jutut olleet reippaita kuuden osan repäisyjä muutenkin, mutta tämä on ihan pieni helmi.

Tässä yhdistyy jotenkin täydellisesti se vanha, raflaava Millar ja tuoreempi, ihmisläheisempi Millar. Vinkeitä 180 asteen käänteitä on paljon, ja vaikka joskus tämä taluttaa ja huiputtaa lukijaansa, niin voi että oli riemastuttavaa.

Onhan tässä paljon elokuvien puolelta tuttua kerrontaa, erityisesti siinä heti alussa, mutta onhan se tekijälleen leimallista tyyliä jo ennastaan.

Olivier Coipel on aivan mahtava. Nimi ei ole varmaan jäänyt paremmin mieleen, koska House of M ja Siege eivät ole mitään suosikkitarinoitani ja Wikipediasta tarkistaessani näkyi vain kovasti sellaisia fill in -numeroita.

Kertaistumalta nautittu ihan hujauksessa.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Mark Millar provottava supersankaroija
« Vastaus #52 : 15.01.2022 klo 04:11:04 »
Kun tuntui siltä, ettei mikään sarjakuva innosta, niin Mark Millarin ja Rafael Albuquerquen kokoelma, Prodigy: The Evil Earth (2019), korjasi ongelman kerralla.

Edison Crane on mies joka tietää kaiken, osaa kaiken ja pystyy kaikkeen. Sitten lukija vain hämmästelee tätä alun pitäen kuuden lehden mittaisena minisarjana. Kuulostaa tyhmältä, mutta kun vetää pokkana täysin hullunkurisia ideoita peräkkäin ja yhdistelee villisti pähkähulluja ideoita, niin ei lukija edes ehdi miettimään, mitä oikein on lukemassa. Viihdettähän tämä on, ja taas ihan täyden kympin arvoisesti.

Ei mikään ihme, ettei näitä Millarin omia ole ketjuun kommentoinut, näistä kun ei oikein voi sanoa mitään järkevää. Siitä syystä menee lyhyiksi ylistysvinkkauksiksi nämä omatkin viestini.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Mark Millar provottava supersankaroija
« Vastaus #53 : 15.01.2022 klo 18:18:22 »
Sharkey The Bounty Hunter (2019) olikin yllättäen kaikkien hittien välissä täyttä kuraa. Päähenkilö on jäätelöautolla avaruudessa kruisaleva, Lobo-henkinen palkkionmetsästäjä-cowboy. Sivuhenkilöinä on väsyneesti ex-vaimoa ja ärsyttävää kakaraa.

Simone Bianchi on perusvahva, mutta uransa perustuu sellaiseen tummasävyiseen ultratyylittelyyn ja tässä repertuaarin tulisi välillä ulottua aivan Kevin O'Neill -laitaan saakka. Siellä ei Bianchi ole vahvimmillaan. Kuvitukseen tämä ei kyllä millään muotoa kaadu, kaikki ongelmat ovat täysin Millarin päädyssä.

Sivuutetaan nyt täysin, että Millar yrittää olla pehmotörkeä, ja moni britti on vetänyt törkeydessä mittarin tappiin jo 80-luvulla. Siinä liigassa Millarin pliisutörkeilyt tyyliin jäätelötötterö haarovälissä tai himokas asteroidi ovat nolon amerikkalaistettua, sovinnaista puulaakitason törkeilyä. Suurin ongelma tässä ei niinkään ole laimeudessa, päähenkilöissä tai juonessa, vaan siinä että kun scifi-maailman säännöt eivät ole lainkaan tuttuja, Millar ei pysty yllättämään tai hämmästyttämään koettaessaan vetää pähkähulluja temppuja. Siitä syystä hulvattomilta tuntuvat kohtaukset lähinnä haukotuttavat.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Mark Millar provottava supersankaroija
« Vastaus #54 : 17.01.2022 klo 23:58:33 »
En olisi uskonut, että Kick-Ass taipuu näin kovaan ravistukseen, mutta Kick-Ass: The New Girl (2018) on teräksenkova esitys alkuperäisiltä tekijöiltä. Seuraavissa kokoelmissa on näköjään eri tekijät, mutta tässä on Millarin itsensä lisäksi puikoissa John Romita JR, ja vieläpä tiukemmassa vedossa kuin tuoreemmissa sarjoissaan.

Kotona kersantin elämä on kovempaa kuin Afganistanissa, joten moderni Robin Hood ottaa pahiksilta ja siirtää rahat paitsi itselleen myös paikkaa sosiaaliturvan puutteita naapuriseudulla suuremmaltikin. Juonta ei kannata purkaa liiemmalti, mutta nyt ollaan niin jalat maassa -materiaalissa kiinni kuin muistan oikeastaan koskaan Millarilta lukeneeni.

Tätä uskaltaa hyvin suositella myös lukijoille, jotka eivät innostu Millarin hillittömämmistä jutuista lainkaan. Tätä voi suositella jopa lukijoille, jotka eivät innostuneet edes alkuperäisestä Kick-Ass-sarjasta.