Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Viikonloppuna Helsingin sarjakuvafestivaalit (04.09.2019 klo 19:04:39)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
19.09.2019, klo 10:08:40

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
476940 viestiä 10599 aihetta kirjoittanut 7421 jäsentä. Uusin jäsen: Jukkas
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvamarkkinat
| |-+  Haetaan ja tarjotaan ammattitaitoa
| | |-+  Kutsu tamperelaisille sarjakuvantekijöille (päättyy 5.4.)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Kutsu tamperelaisille sarjakuvantekijöille (päättyy 5.4.)  (Luettu 1988 kertaa)
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 013


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« : 15.03.2004, klo 08:22:31 »

Mediamuseo Rupriikki (www.tampere.fi/mediamuseo) järjestää sarjakuvanäyttelyn toukokuun alusta kesäkuun puoliväliin. Näyttelyyn kerätään sarjakuvia tamperelaisilta sarjakuvantekijöiltä. Näyttely ei ole originaalinäyttely. Työt skannataan ja tulostetaan plansseiksi, jotka ripustetaan museon aulaan. Arviolta tilaa on noin 40:lle A3 arkille. Osallistumisesta ei makseta, eikä kuluja korvata.

Jos haluat mukaan, toimi näin:
- Valitse 1-4 sivua sarjakuviasi, alkuperäisiä tai hyvälaatuisia kopioita, värillisiä tai mustavalkoisia. Hienoa olisi, jos yksi sarjakuva ei olisi kahta sivua pidempi, jolloin näyttelyn koostamisessa olisi pelivaraa, eikä sarjoja tarvitsisi pilkkoa. Katkelmat pidemmistä tarinoista ovat kuitenkin mahdollisia, samoin yksittäiset stripit.
- Lähetä sarjasi maanantaihin 5.4.2004 mennessä Timo Kokkilalle, osoite alla. Voit myös tuoda sarjakuvasi, mutta siinä tapauksessa soita ensin.
- Sarjakuvia voi tuoda myös Tampereen sarjakuvatapaamiseen, eli Pub Kahdet Kasvot, Kauppakatu 14, torstaina 1.4. klo 19.00 alkaen.
- Hyvin pakatut sarjakuvat voi jättää myös Rupriikin (sijaitsee Keskustorin ja Finlaysonin alueen välisessä alikulkutunnelissa) lipunmyyntitiskille. Merkitse siinä tapauksessa kuoreen selvästi "Sarjakuvanäyttelyn materiaalia".
- Voit lähettää sarjasi myös sähköisessä muodossa, CD:llä tai sähköpostissa (kysy osoite erikseen), mutta lähetä joka tapauksessa myös paperiversio.
- Liitä mukaan lyhyt esittely itsestäsi: Nimi, syntymävuosi, julkaisut... Lähettämistäsi sarjoista kerro julkaisupaikka, käytetyt välineet, ja mahdollisesti muuta selvitystä sarjan taustasta. Merkitse sarjojen kääntöpuolelle tekijän nimi ja sivunumerointi. Laita mukaan myös yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite). Kaikki originaalipiirrokset palautetaan tekijöille. Jos lähetät kopioita, ne palautetaan halutessasi, mikäli ilmoitat sen selvästi saatekirjeessä.

Näyttelyllä ei ole erityistä teemaa, mutta jos sopivia sarjoja löytyy, niin "Tampere" ja "Media" ovat toki hyviä aiheita. Sarjojen sisällössä on syytä ottaa huomioon että museossa käy toukokuussa paljon mm. luokkaretkeläisiä. Kaikkein rankimmat jutut sopivat paremmin jonnekin muualle.

Näyttelyyn voivat osallistua tamperelaiset sarjakuvantekijät. Pidempiaikainen oleskelu kaupungissa on hyväksyttävä peruste, vaikka juuri nyt asuisikin muualla. Osallistujien oletetaan tekevän sarjakuvia "aktiivisesti", eli 20 vuotta sitten tehdyt sarjakuvat eivät riitä meriitiksi. Lisäksi tekijän sarjakuvia tulee olla julkaistu jossakin. Pöytälaatikkopiirtäjiä ei kelpuuteta, mutta omakustannelehdetkin hyväksytään julkaisuiksi. Vielä ei ole tiedossa, voiko museoon tuoda julkaisujaan myyntiin, mutta asiaa selvitetään.

Mikäli karsintaa joudutaan suorittamaan, sen tekee erillinen raati, jonka päätöksistä ei voi valittaa. Raati voi karsia tekijän sarjakuvista osan tai kaikki, tilanteesta riippuen. Valintojen perusteina voivat toimia mm. asuinpaikka, ammattitaito, pitkä ura sarjakuvantekijänä ja sarjakuvien merkittävyys näyttelyn kokonaisuuden kannalta.

Käytännön syistä näyttelykutsu hoidetaan vain internetin ja "viidakkopuhelimen" kautta, joten laita sana kiertämään. Pahoittelemme pikaista aikataulua.

Timo Kokkila
Sotkankatu 18 B 58
33230 Tampere
040-567 5843
tkokkila[ät]yahoo.com

Järjestelyissä mukana myös Reima Mäkinen, Mikko Jylhä ja Mediamuseo Rupriikki.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: