Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Muistijälkiä (10.10.2018 klo 19:07:58)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
18.10.2018, klo 17:50:40

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
467631 viestiä 10411 aihetta kirjoittanut 7323 jäsentä. Uusin jäsen: Lamppu
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvamarkkinat
| |-+  Tapahtumat, näyttelyt ja koulutus
| | |-+  Tampere kuplii 18.-20.4.2008
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Tampere kuplii 18.-20.4.2008  (Luettu 77694 kertaa)
Virtahepomies
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 155


« Vastaus #195 : 22.04.2008, klo 11:26:43 »

niin, Marko raukka Vuoden teos -palkintoineen ja hattuineen.

Hän viitannee kaiketi tähän:
http://www.suomenkuvalehti.fi/blogit/yleismies-jantunen/kateellinen-sarjakuvavaki.aspx
tallennettu
T.Kokkila
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 005« Vastaus #196 : 22.04.2008, klo 11:38:30 »

Opastus lienee ollut festarin suurin yksittäinen ongelma, mutta kömmähdyksiä sattuu. Huvittavaa toki on, että edes perustamperelaiset eivät välttämättä tunne noita paikkoja. Eräskin melko tunnettu tamperelainen mediapersoona (nimi muutettu) tiedusteli minulta missä semmoinen Werstas mahtaa olla. Itse jouduin myös hetken pohtimaan missä Iskelmä-baari oikein on? Muistaakseni se oli toisen niminen kun siellä edellisen kerran kävin, heh.

Pottunokkapaneelin nimestä otan täyden vastuun. Koko ajatus oli alunperin lähtöisin ihan leikillisestä manga-piikittelystä. Eli koska manga noin pääsääntöisesti korostaa nenän sijasta silmiä ja hiuksia, eikä olisi jo aika keskustella myös unohduksiin jääneestä nenästä. Tämä tarjosi syyn kutsua paikalle aika nimekkään kaartin perinteisen huumorisarjakuvan tekijöitä. Jarlahan siis edusti vastapuolta, koska Fingerporissa ei juuri isoja neniä näy.

Paneelin nimeksi harkitsin välillä muutakin, mutta pottunokka vei voiton luettuani Veikko Huovisen Koirankynnen leikkaaja-kirjan, jossa termi esiintyy. Jos Huovinen käyttää sitä, se kelpaa kyllä minullekin. Tämän selitin paneelissakin. Huvittavaa sinänsä, että paneelin jälkeen näin Markku Pölösen Werstaan aulassa. Ei kai sentään ollut kuuntelemassa? Pottunokkailu meni ehkä vähän stand-upin puolelle, mutta yllättävänkin hyvin se sujui. Yllätysvieras Jope kruunasi koko homman. Onko Näkymättömällä Viänäsellä iso nenä? Jyrkin kommentoitua sitä että näyteruudussa myös Viänäsen vaimon nenä näyttää osittain läpinäkyvältä, Jope totesi lakonisesti ruudun olevan piraattiversiosta.

Itse olen aina edustanut viihteellistä puolta sarjakuvantekijänä, mutta se ei tosiaankaan tarkoita, etten arvostaisi taiteellisemmista lähtökohdista liikkeellä olevia. Minusta kyllä kaikille on tilaa, ja laaja kenttä on kaikkien etu. Mangakin on ilmiönä piristävä, vaikka siitä en paljon ymmärräkään. Mutta ihailen kyllä harrastajien innostusta.

tallennettu
MK
Vieras
« Vastaus #197 : 22.04.2008, klo 11:57:06 »

En edelleenkään ymmärrä miksi Markolle olisi niin vaikeata sekä henkisesti että fyysisesti jaksaa tehdä sarjakuvia, kuten yo. kommentissa mainittiin? Jätkän sarjiksista tykätään ja ne saa niitä tunnustuksia mitä tällä alalla nyt on tarjolla.

Olen naiiivi sitten minäkin, ja mietin että jos tekee kivoja kirjasia, elättää itsensä kuitenkin jossakin muodossa taidetta tehden ja saa vielä hattusen, niin mikäs siinä sitten ollessa.

Marko ehkä provoaa vähän kärkkäästi, ja se nyt sitten saa aikaan sen, että myös hänen kommenttejaan vääristellään. Mukavana lisänä vääntöön saadaan ihan valtakunnallista huomiota sille, että sarjakuvaskeneilijät ovat toisiaan kateellisina kritisoivia tosikoita.


tallennettu
Jaana S.
Vieras
« Vastaus #198 : 22.04.2008, klo 12:03:33 »

Mukavana lisänä vääntöön saadaan ihan valtakunnallista huomiota sille, että sarjakuvaskeneilijät ovat toisiaan kateellisina kritisoivia tosikoita.
No niinhän ne on! Ihan sama juttu kuvataide- ja kirjallisuuspiireissä. Musiikkipiireistä en niin tiedä. Onneksi on ulkopuolinen missä vaan, aina ja kaikkialla niin ei ole sitä ongelmaa.  Tongue
tallennettu
vesa saarinen
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 860« Vastaus #199 : 22.04.2008, klo 12:40:21 »

Minäkin aina Turkuun lähtiessäni käyn netistä koppaamassa paperilapulle CCC:n ja Underground ullakon osoitteet, niin löydän ehkä kysymällä paikalle.

Oikein!
Turun Necrocomiconissa ei mitään karttoja painella, me oletetaan että sarjakuvaväki löytää CCC:n hajun perusteella. Siellä jos hengaa, joutuu jatkoille UG-ullakolle. Siellä pääsee rahoistaan. Testattu toimivaksi.  angel

Lainaus
Melkein puolet festaajista oli Turusta, mistä heikäläiset voivat olla ylpeitä. Harmittaa kyllä kovin, että suurin osa kotimaisen sarjakuvan ohjelmasta tuntui olevan alan harrastajillekin liian syrjässä. Mutta sitähän se on aina paitsi Kemissä?

Täyden peiton varmistamiseksi Turun sarjakuvakerhon emerituspuheenjohtaja oli Tampere Kuplii -viikonlopun aikana Kemissä. Näin toimii Tursa - syystäkin ollaan ylpeitä.  Kiss
tallennettu

"Maailman turhien asioiden joukossa sarjakuvat edustavat kärkipäätä! Kaiken lisäksi ne ovat kalliita."
-Roope Ankka
http://vesasaarinen.fi
PJ
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 330


AG / Punainen jättiläinen


« Vastaus #200 : 22.04.2008, klo 12:53:27 »

Vasta toista kertaa järjestetty Tampere Kuplii keräsi mahtavat 4167 kävijää, joten kävijämäärä nousi roimasti edellisvuoteen verrattuna. Tampere Kuplii ry kiittää kaikkia mukana olleita tahoja ja onnittelee Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinnon voittajaa Milla Paloniemeä!

Älkäämme unohtako, että tätä tapahtumaa ei olisi voitu järjestää ilman ahkeria vänkäreitä, jotka oikeasti hiki hatussa roudasivat kamaa, pitivät rotia ja hoitivat tapahtuman siten, ettei tullut loukkaantumisia, kukaan ei kuollut tai joutunut kärsimään suhteettomasti.

Myös kävijät ansaitsevat omat kiitoksensa: kiitos teille, että käyttäydyitte hyvin, jonotitte asiallisesti ettekä muutenkaan aiheuttaneet vaikeuksia tapahtuman järjestäjille!

Tampereella kuplii ensi vuonna 27.-29.3.2009 ja luvassa on jälleen monipuolista ohjelmaa, cosplay-kisa, sirkushuveja ja akateemista keskustelua!

Lämmin kiitos kaikille kävijöille!
tallennettu

Muoto muuttuu, sisältö pysyy.
-Antero Ruusuvuori, 2007
Petteri Oja
Juudas itselleen
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 012« Vastaus #201 : 22.04.2008, klo 13:05:26 »

No niinhän ne on! Ihan sama juttu kuvataide- ja kirjallisuuspiireissä. Musiikkipiireistä en niin tiedä. Onneksi on ulkopuolinen missä vaan, aina ja kaikkialla niin ei ole sitä ongelmaa.  Tongue

Musapiireissä jonkin verran kokemusta aiemmin hankkineena olen todennut sarjakuvapiirit ihastuttavan suvaitsevaisiksi.

Mietin tuossa jossain vaiheessa, että suomalaisessa sarjakuvassa on nyt ehkä hieman samantapainen tilanne kuin Suomirockilla oli 70-luvulla. Paljon taitavia tekijöitä noussut esiin ja selvä noste päällä. Tuli myös mieleeni, että 70-luvun Soundeissa Harri Rinne piti kolumnisarjaa, joissa kritisoi kotimaisia rock-tekstejä (salanimellä) tarkoituksenaan kehittää niitä paremmiksi. Niin moni sanoittaja kuitenkin veti herneen syvällä nenäänsä, että Rinne katsoi paremmaksi lopettaa kritisoinnin. Tämä tuli mieleeni siitä, kuinka moni Turusen kritiikeistä poltti hihansa.
tallennettu

MK
Vieras
« Vastaus #202 : 22.04.2008, klo 13:10:12 »

Tämä tuli mieleeni siitä, kuinka moni Turusen kritiikeistä poltti hihansa.

Tuntui hankalalta ottaa Markon kritiikki ihan vaan objektiivisena kritiikkinä, kun samaan aikaan hän kirjoitti blogiin että harmittaa kun Daada ei ole ehdokaslistalla. Ja mainitsi, että hän ei kyllä saa työstään rahaa, mitä nyt jonkun hatun. Se kuulostaa vähän katkeralta, ehkä vain minun draamahakuisiin korviini. Hyvä jos hän kritisoi vaikka kaikki sarjikset ikinä, on aina hyvä kun voi lukea monen ihmisen näkemyksiä esim. kotimaisista uutuuksista.
tallennettu
sotahamsteri
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 3


Psykonautti - miettii sarjakuvia, miettii, miettii


« Vastaus #203 : 22.04.2008, klo 14:09:54 »

Tampere kuplii näköjään aika hyvin jälkikäteenkin tällä palstalla. Itse osallistuin tapahtumaan nopeasti vain vieraana, kun kävin lasten kanssa ankkamestarien opissa. Kokonaisuudessaan tapahtuma vaikutti hyvältä ja hyvin järjestetyltä. Tapahtumat olivat pienellä alueella, mikä varmasti kuitenkin ja kaikesta huolimatta helpotti suunnistamista. Kiitos järjestäjille!
tallennettu
Jyrki Vainio
Mielikuvittelija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 568


Kvaak!


« Vastaus #204 : 22.04.2008, klo 14:15:05 »

Ihmettelen vain, miten toisaalla nähty selkeä arvo voi olla toisaalla täysin yhdentekevä, jopa Tertsin kaltaisten sarjakuvataiteilijoiden sättimisen väärti.

Tiedätkö, tämä on aivan sama asia, josta Arto Paasilinna aina muistuttaa närkästyneenä: kriitikot kehuvat hänen kirjojaan Ranskassa, mutta Suomessa hän ei mielestään saa ansaitsemaansa arvostusta. (Nyt-liite kirjoitti joskus: "Suomessa Artoa on verrattu Spedeen").
Enpä olisi uskonut näkeväni tilannetta, jossa Arto ja meidän sarjisväki jotenkin vertautuisivat, mutta tässä sitä ollaan...  Wink
tallennettu

Tea Tauriainen
Pullakeisari
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 30


Ettäs kehtasi


« Vastaus #205 : 22.04.2008, klo 15:16:55 »

Oli kivaa tänäkin vuonna!   Cheesy

ainoa ärsyttävä asia oli liian suuri määrä cosplay-harrastajia! ei mitään ko. harrastusta vastaan, mutta miksi, oi miksi, pitää tunkea sitä joka tapahtumaan. ärsyttää.
ja vielä ärsyttää lisää.

ai niin. viime vuonna karikatyyribattle oli ihan loistava, mutta tänä vuonna se oli palio laimeampi   Undecided se on kuitenkin sen verran hauska ohjelmanumero, että ansaitsis paremmat järjestelyt.

mut tää kiittää ja kuittaa.
tallennettu

Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 913


<><


« Vastaus #206 : 22.04.2008, klo 15:25:04 »

ainoa ärsyttävä asia oli liian suuri määrä cosplay-harrastajia! ei mitään ko. harrastusta vastaan, mutta miksi, oi miksi, pitää tunkea sitä joka tapahtumaan. ärsyttää.
ja vielä ärsyttää lisää.
Niin, hyvä kysymys. Mutta jos ei olisi ollut cosplay-harrastajia, olisi vissiin cosplay-kisassakin ollut aika hiljaista. Ehkä?
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 560« Vastaus #207 : 22.04.2008, klo 15:27:08 »

Nämä cosplay-jutut ovat ainakin meikäläisellä alkaneet tökkiä (tungoksessa) siinä määrin, että jätän jo melkein menemättä sellaisille festareille joilla niitä pidetään. Alussa oli uutuudenviehätystä muttei enää. Liika on liigaa!
tallennettu
Tea Tauriainen
Pullakeisari
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 30


Ettäs kehtasi


« Vastaus #208 : 22.04.2008, klo 15:28:26 »

Niin, hyvä kysymys. Mutta jos ei olisi ollut cosplay-harrastajia, olisi vissiin cosplay-kisassakin ollut aika hiljaista. Ehkä?

ehkä, mut sit kysynkin et miks semmonen kisa pittää aina tunkia joka paikkaan, hehe...  Tongue
tallennettu

MK
Vieras
« Vastaus #209 : 22.04.2008, klo 15:31:34 »

kyllähän noi cosplayaajat tuntuu porukkana olevan aika irrallisia muusta - sarjispaneeleista, pienlehdistä jne. itse kun en mitään tiedä, niin mietin välillä että miksei niille ole omaa tapahtumaansa omassa tilassaan (mielipiteeseeni saattaa vaikuttaa tahdoton altistuminen hirvittävälle hihittämispaneelille aiheesta pojat pussaa japanilaisissa sarjakuvissa). toisaalta, sain vaihdettua sarjakuvani huopaiseen rakastuneeseen paahtoleipään. ilman manga-intoilua tämäkin olisi ollut mahdotonta.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: