Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Pikkukaupunkitarinoita (25.05.2019 klo 08:44:10)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
17.06.2019, klo 12:45:19

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
474939 viestiä 10539 aihetta kirjoittanut 7404 jäsentä. Uusin jäsen: Manga fan
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Alternative ja omakustanteet
| | |-+  Kirjavälitys ja Suomalainen kirjakauppa
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Kirjavälitys ja Suomalainen kirjakauppa  (Luettu 91310 kertaa)
Irene
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 1 835« Vastaus #270 : 26.08.2011, klo 11:36:43 »

Ilmeisesti vähenevät, eli keskitytään myymään enemmän kirjoja ja vähemmän sälää.

Tätä minäkin toivon. Jos vähennetään kirjavalikoimaa, niin sitten pitää jättää jäljelle pelkkä Ilkka Remes ja karsia pois esim. Paulo Coelho ja Leena Lehtolainen.
tallennettu

Lukupäiväkirjani: http://sbrunou.blogspot.com
Emppu
Känisijä
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 512

"I don't even believe in Jebus!"


« Vastaus #271 : 26.08.2011, klo 12:24:19 »

Sälää..joo, todellakin 'erikoista'krääsää myydään ainakin Riihimäen Suomalaisessa. Mm levyjä ja (jos muistan oikein) jopa pieniäkaramelleja. Tai sitten sekotan nuo karamellit Postiin. Ymmärrän kyllä että levyjä pitää tyrkyttää osta osta ja osta periaateella koska Piratismi on yleistä. En silti ymmärrä miten DVD:eet,levyt ja karamellit liittyvät kirjojen ostamiseen. Luultavasti voi olla että myymälä turvautuu 'heräte'ostosten vaikutukseen.
Eh, kaupathan pyörivät pelkästään heräteostoilla? Ainakin tänänpäivänä ei tunnu hassulta, että jos jokin tuote on pakko saada, sen voi ostaa jopa kaksinkertaisella hinnalla kaupasta kuin netistä, jos sen kaupasta löytää.
Divareissa myydään kiltisti DVD:tä, levyjä, kirjoja ja lehtiä ja mun mielestä sellainen tietyssä mielessä kätevämpää; vaikken hirveämmin levyistä välitä, kirjoja ja DVD:tä tulee sen verran ostettua, jotka tietenkin toivois löytävän samasta paikasta. Tietenkin, valikoimat eri kaliiberia Suomalaisen kanssa.
tallennettu

Czaba
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 439


No mutta..


« Vastaus #272 : 17.04.2012, klo 11:01:00 »

Myydään enemmän Otavan kirjoja.

Alkuvuoden perusteella voi jo todeta seuraavaa: Paikallisessa Suomalaisessa saattoi ennen olla varma että ainakin yksi kappale WSOY:n sarjakuvajulkaisuja tulee myyntiin. Näin ei enää ole. Edes ihan kaikkia Sanoman ankkakirjoja ei ole enää tarjolla.  Sen sijaan kaikki Otavan ja Liken uudet julkaisut löytyvät hyllystä. Pienten kustantajien puolella tilanne on yhtä satunnaiselta vaikuttava kuin ennenkin. Lähinnä Jalava ja Gummerus näyttävät saaneen hyllytilaa.

Omistajalla on väliä.
tallennettu
Kreegah Bundolo
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 576« Vastaus #273 : 05.12.2012, klo 14:07:17 »

"Suomen Kustannusyhdistyksen kokous on päättänyt, että näytevarastojärjestelmää käyttäviltä, Suomen kustannusyhdistykseen kuulumattomilta kustantajilta kerätään vuosittain vuosimaksu järjestelmän ylläpidosta aiheutuvien kustannusten peittämiseksi.
Suomen Kustannusyhdistyksen jäsenillä maksu sisältyy vuosittaiseen jäsenmaksuun. Vuosimaksun suuruus on 150 euroa."

Tarkoittaa käytännössä sitä että vaikkapa yhden kirjan vuodessa näytevaraston kautta jakeluun laittava, näytevaraston minimipalvelua käyttävä kustantaja maksaa yli kaksi euroa per kirja ylimääräistä siitä että kirja on 70 kirjakaupan hyllyssä. Tätä ennen kustantaja maksaa tietty näytevarastomaksun joka on about 3,5 euroa jokaista kirjaa kohden (hinta siis kappalehinta) plus maksaa rahdit. Yhteensä siis seitsemisen euroa kustantaja maksaa siitä riskistä että kirja on jonkun kirjakaupan hyllyssä ja voi sieltä ehkä mennä kaupaksi.

Olisi kyllä mukava jos kirjakaupat tilaisivat kirjoja suoraan kustantajilta. Katselin vuoden 2008 kirjanpitoani ja Akateemista kirjakauppaa lukuun ottamatta kaikki silloiset jälleenmyyjät ovat joko lopettaneet tai muuttaneet ostokäytäntöään nihkeämmäksi.

Merkittävimpiäkin suomalaisia pienten kustantamojen sarjakuvia myydään tätä nykyä kirjakauppoihin ja kirjastoihin alle sata kappaletta per nimike. Masentavaa!
tallennettu

JJalonen
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 806« Vastaus #274 : 05.12.2012, klo 15:11:23 »

 Huh

Ompas mielenkiintoinen tuplarahastus tai ...no niskalaukaus.

Eikö tuo näytevarastopalvelutoimeksianto hinnoitteluineen jo itsessään ole kustantajan maksu käyttämästään palvelusta?

Miten voi perustella vuosimaksulla kaksinkertaistettua laskutusta? Paitsi tietysti sillä että halutaan päästä eroon pienkustantajista. Angry
tallennettu
Orjan May
Galleriataiteilija
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 156« Vastaus #275 : 05.12.2012, klo 15:18:59 »

Aika ikävältä näyttää tilanne kaikenkaikkiaan. Ja mitä tulee Suomalaiseen kirjakauppaan ja sen sarjakuva valikoimaan. Se on todella surkealla tolalla. Siellä ei ole juuri muuta kuin jotain Aku Ankkaan liittyvää ja sitten juuri noita mainittuja tuotteita, joista tässä jo mainittiin. Siis haloo.
Siellä ei kyllä ostajat ole ajantasalla tippaakaan mitä tulee sarjakuviin. Miten he tekevät ostospäätöksiä yleensä. Kyselin tätä kerran myyjältä joka sattui olemaan samaa mieltä kanssani heidän sarjakuva tarjonnastaan. Mainitsi, että heillä on paljon vähämmän tilaa kuin i suurella kilpailijallaan. Tottahan se tietenkin on. Mutta.......!

Mitä tulee noihin kustantaja juttuihin, kohta ei kannata enään ilmiesesti kustantaa mitään, jos tuotteet eivät myy. Ikävää.  TÄMÄ TULEE KOROSTETUSTI ESILLE JUURI PIENTEN KUSTANTAMOJEN KOHDALLA. Heille huono juttu.
Ongelman ratkaisu. Kaikki väli etapit pois. Kustantaja vie suoraan liikkeeseen tietyn sovitun määrän, maksaa asiaankuuluvat maksut ja yritys ottaisi pienen ennalta sovitun välityspalkkion myydyistä sarjakuvista. Näin pienkustantajillekkin jäisi edes hieman enemmän katetta juliaisuistaan. Tämähän on vain kuvittelua siis!
« Viimeksi muokattu: 05.12.2012, klo 15:24:49 kirjoittanut Orjan May » tallennettu
Miha
Vieras
« Vastaus #276 : 05.12.2012, klo 16:27:15 »

Olin jo itse päättänyt etten enää halua käyttää näytevarastopalvelua, joten minulle ei tällä uutisella ole enää merkitystä. Näen itse asian niin että kustannusyhdistyksen pääjäsenet ajavat selvästi omia etujaan, eikä heitä kiinnosta luoda palvelua josta olisi apua pienkustantajille. Kirjavälityksen merkitys on minulle näin ollen marginaalinen, ja näytevaraston merkitys tästä eteenpäin olematon.

Omasta puolestani odotan että kaikki suomalaiset kirjakaupat menevät konkkaan kuten free record shopit aikoinaan menivät. Ostan joka tapauksessa sarjakuvani joko netistä, erikoisliikkeistä tai akateemisesta, mikäli ostan niitä paperilla ylipäätään.

Pienkustantajille suosittelen ibooks authoriin tutustumista, uuden version myötä sekin tuntuu olevan ystävällisempi sarjakuvaformaatille.
tallennettu
Petteri Oja
Juudas itselleen
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 050« Vastaus #277 : 05.12.2012, klo 17:56:37 »

Viikko-pari sitten kävin vilkaisemassa Turun keskustan Suomalaisen kirjakaupan sarjakuvavalikoimaa. Yksi hyllykkö oli enää jäljellä sarjakuvia ja nekin oli siirretty ulko-ovesta katsoen kauimmaiseen nurkkaan. Alkoi masentaa.

Sitten kävin viereisessä Akateemisessa ja piristyin aavistuksen.

Sarjakuvakauppiaana en osaa enää mieltää Suomalaista kirjakauppaa edes kilpailijaksi. Muutaman vuoden päästä niillä lienee hyllyssä enää Fingerporia, Aku Ankkaa ja Mauri Kunnaksen satunnaisia sarjakuvajulkaisuita.
tallennettu

Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 994« Vastaus #278 : 11.07.2013, klo 21:02:25 »

Kirjakauppoja katoaa Suomesta – ”Mahdoton yhtälö”
– Mieluiten ostetaan vitosen ja kympin kirjoja. Sillä ei Helsingin keskustan neliöiden vuokria ja palkkoja makseta, se on mahdoton yhtälö, Lahtinen sanoo.
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 947


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #279 : 12.07.2013, klo 09:17:45 »

Kirjakauppoja katoaa Suomesta – ”Mahdoton yhtälö”
– Mieluiten ostetaan vitosen ja kympin kirjoja. Sillä ei Helsingin keskustan neliöiden vuokria ja palkkoja makseta, se on mahdoton yhtälö, Lahtinen sanoo.
Olihan jutussa maininta että sulkemisten ohella SSK on hiljan avannut Kuopiossa. Uusi liike avataan reilun kk:n kuluttua myös Helsingin Konalassa. Avajaisten aikaan on siellä muuten myös sarjakuvapiirtämisen välineiden, tai ainaki mangatussien esittelyä.
Oma lähiSSK muuttui parempaan suuntaan liikeremontin yhteydessä vuos pari sitten. Sarjakuvahylly pysyi abaut saman kokoisena.

Barnes & Noblen ongelmat kyllä huolestuttaa.

Olisko kuitenkin tämä Kirjakaupat katoaa -ketju parempi.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
haplo
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 378« Vastaus #280 : 12.07.2013, klo 09:58:20 »

Kirjakauppoja katoaa Suomesta – ”Mahdoton yhtälö”
– Mieluiten ostetaan vitosen ja kympin kirjoja. Sillä ei Helsingin keskustan neliöiden vuokria ja palkkoja makseta, se on mahdoton yhtälö, Lahtinen sanoo.

Lainaus käyttäjältä: uutinen
Kirjatorille jäi neljä liikettä, jotka toimivat francising-periaatteella. Nyt ketju on avannut myyntipisteitä Filmtown-videovuokraamoihin.

Kaksi kuolevaa alaa löytää toisensa?
tallennettu
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 994« Vastaus #281 : 12.07.2013, klo 10:24:36 »

Kaksi kuolevaa alaa löytää toisensa?

Isossa karkkikaupassa on kaksi hämärää nurkkaa, toisessa leffoja, toisessa kirjoja.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 565« Vastaus #282 : 08.03.2014, klo 15:50:35 »

Täällä Suomalaisessa kirjakaupassa on sarjakuva sama kuin Disney. Liken ja Jalavan albumeja on siinä ketjuihin kuulumattomassa. Egmontin ja Apollon ei sielläkään.
tallennettu

Tina DeMona
Pervo Örvelö
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 1 647« Vastaus #283 : 08.03.2014, klo 16:10:22 »

Joo tuo "Ai sarjakuvia? No tuolla on nuo Aku Ankat rivissä ripauksella Fingerporia" -villitys on kyllä huomattu täälläkin päin. Eihän siinä, kait ne on sitten niitä juttuja mitä ihmiset ostaa. Ikävää kyllä, vaihtelu kun näet virkistää yms.
tallennettu
Petteri Oja
Juudas itselleen
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 050« Vastaus #284 : 08.03.2014, klo 17:53:23 »

Tämäkö: http://www.uusikirjakauppa.fi/

Piti oikein googlettaa mistä on kyse, ketjuihin kuulumattomia kirjakauppoja on niin harvassa. Noin vanha firma, enkä ole ennen törmännyt.

Voisin postittaa heille Sarjakuvan Toivo -tukun kataloogin, jolloin he voivat helposti tilata periaatteessa mitä vain suomenkielistä sarjakuvaa mitä asiakkaat haluavat, myös Egmontia ja Apolloja. Ei se välttämättä houkuttele hyllyyn hankkimaan mutta jos ovat asiakaspalveluhenkisiä niin luultavasti tilaavat mielellään ne albumit, mitä vakiasiakkaat haluavat.
« Viimeksi muokattu: 08.03.2014, klo 17:55:32 kirjoittanut Petteri Oja » tallennettu

Sivuja: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: