Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: Mapuche-kansan soturilegendat (16.12.2019 klo 22:00:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
11.07.2020, klo 14:29:36

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483559 viestiä 10478 aihetta kirjoittanut 3848 jäsentä. Uusin jäsen: juuso
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Kvaak.fi
| |-+  Palaute & uudistukset
| | |-+  Sarjakuvagallerian ylläpitopolitiikka (Miksi jotkin kuvat hylätään/hyväksytään?)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Sarjakuvagallerian ylläpitopolitiikka (Miksi jotkin kuvat hylätään/hyväksytään?)  (Luettu 108633 kertaa)
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 276« Vastaus #165 : 15.01.2012, klo 20:40:56 »

Muuten ehkä mutta kun tähänkään asti kyseessä ei ole ollut oman makunsa mukaan.
Yritinkin esittää sääntöjä muodossa johon ei olisi kuvan lataajalla nokan koputtamista.

Itse olen aina mieltänyt asian niin että koska galleriakuvat (ja thumbnailit) näkee kuka tahansa koska tahansa sivuille eksyvä, Kvaakin olisi hyvä antaa sarjakuvasta (ja palvelusta) suht fiksu kuva. Ymmärrän kyllä että sarjakuva (muu kuin manga) on nykyään etupäässä aikuisten miesten harrastus ja tuskin tuonne kukaan eksyy. Toisaalta jaksan edelleen toivoa että mukaan siunaantuisi jostain myös lapsia ja nuoria, jotka löytäisivät itselleen mielenkiintoista laadukasta luettavaa sarjakuvan parista. Ja joille palvelu näyttäytyisi ihan kivana. Olisi myös mukavaa että randomit naispuoliset kävijät eivät heti huomaisi miten säälittävää fanipoikameininkiä tämä on.
Tuo on tietenkin typerä lähestymistapa (liian paljon jossittelua ja liian idealistista) ja luulen että siitä pitäisi luopua.  Huh

Kvaakkihan on Sarjakuvaseuran "omistama" foorumi, joten ehkä asiaa voisi kysyä heiltäkin? Toisaalta ei kai olisi paha sekään, jos Kvaakin galleriassa noudatettaisiin arveluttavien kuvien suhteen vaikkapa samaa "sensuurin tasoa" kuin Sarjainfossa. Lehdessä, joka on mm. kirjastoissa lastenkin selattavissa. Sillon jopa esimerkiksi Tom of Finland tyyppinen materiaali kävisi, eikä kuvien siveysperustaisessa hyväksymisessä kauheesti ongelmia pitäisi esiintyä.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Jouko Nuora
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 680« Vastaus #166 : 15.01.2012, klo 23:23:25 »

"Jos se mekaanisesti kopioidaan vapaalla kädellä (tää menee jo niin abzurdiks pilaksi että tän Emppu-nimimerkin takana on varmaan jokuharrirömpötti! Wink

..."ja tulos on samaa tasoa kuin läpipiirrettynä, ei, silloin on vaikea sanoa, että se on oma itsenäinen taideteos"...öö, silvuplee antaa tulla samantasoista piirräntää!haluaisin nähdä.

.... Työtä ei tarvitse läpipiirtää kopioidakseen sitä pilkun tarkasti ja jos kelle tahansa näkevälle annetaan tarpeeksi aikaa ja lyijykyniä, he voivat sen tehdä samalla tasolla. Mä en osaa tämän puitteissa antaa yhtään arvoa sellaiselle työlle. Jopa ne, jotka kokoavat naamat tai kehon monesta eri palasesta kopioidakseen sen pilkuntarkasti, tekevät kuitenkin sen verran enemmän töitä sen eteen, että se näyttää koherentilta työltä...."

...ja sitten perusteluita pliis,"mekaaniseen koioidaan vapaalla kädellä"?!?...siis, MITÄ?Ei mulla ainakaan oo mekaanista kättä, oot tainnu kattoo terminattoria,liikaa.
Voi kulta pieni, put up or shut up! näytteitä piirtämistäsi taideteoksista,?
emmä voi sulle olla vihanenkaan, oot sä niin lutunen, hyvää yötä ja jatkoa jossei...

 omat riitä.Poistun kopioimaan mekaanisesti uniani vapaalla kädellä piirellen läpiä päähäni... mutta vain ylä.Alapääjutut on täällä kielletty.
 
tallennettu

Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!
Rami Rautkorpi
Siirtäjä ja vääntäjä
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 083« Vastaus #167 : 16.01.2012, klo 01:07:08 »

Jyrki ja muut ovat toivoneet selvennystä linjauksiin, koska kertaalleen ja kauan sitten hyväksytyn kuvan vetäminen pois antaa vaikutelman moderoinnin tiukentumisesta. Omasta näkökulmastani kyse oli virheellisen päätöksen korjaaminen olemassaolevan linjauksen mukaiseksi.

Tilanteen tausta: Kyseinen kuva kuului joukkoon samantapaisia kuvia, jotka Jouko Nuora oli galleriataiteilijan statuksella ladannut palveluun. Ne tulivat siis valvojien huomioon vasta julkaisun jälkeen. Osassa kuvista näkyi paljaat rinnat ja sukuelimet. Niiden pornografisesta luonteesta ei ollut epäilystäkään. Kuvista poistettiin kaikki paitsi se, jossa ei näkynyt paljaita rintoja ja sukuelimiä -- muuten kuva oli kuitenkin luonteeltaan täysin toisten kaltainen. Kuten on huomautettu, tällaista rajanvetoa on vaikea puolustaa muilla kuin yhteiskunnallisilla normeilla, jotka eivät oikeastaan vallitse meidän yhteiskunnassamme. Siispä kaikkien kuvien kohtalon olisi pitänyt olla sama, ja voin vain pahoitella sitä, että oikea ratkaisu viivästyi näin paljon ja on siksi aiheuttanut haittaa.

Tämä ei varmaankaan riitä selventämään linjausta perinpohjaisesti. Yleisesti ottaen kysymys kuuluu edelleenkin: "Olen piirtänyt kuvan alastomasta tai puolipukeisesta naisesta, ja haluaisin ladata sen Kvaakin galleriaan. Miten voin olla varma, että se hyväksytään, tai että sitä ei poisteta jälkeenpäin?" Itse henkilökohtaisesti toivoisin, että tällaista asiaa pohdiskeleva ihminen opettelisi elämään epävarmuuden kanssa.

Gallerian julkaisusopimuksesta löytyvä vastaus on sitäkin vähemmän lempeä:

Lainaus
Mahdollisia kollaaseja ja sisällöllisesti arvelutavaa materiaalia arvioidessaan ylläpito varaa oikeuden hyväksyä tai hylätä materiaalin päätöstään perustelematta. Rajatapauksissa materiaali hylätään.
tallennettu

"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)
Mon of Olay
Fakta-police
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 925« Vastaus #168 : 16.01.2012, klo 01:29:09 »

voin vain pahoitella sitä, että oikea ratkaisu viivästyi näin paljon ja on siksi aiheuttanut haittaa.
*tirsk*
In Kvaak we have this thing called reilu meininki.
tallennettu
Emppu
Känisijä
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 512

"I don't even believe in Jebus!"


« Vastaus #169 : 16.01.2012, klo 01:57:15 »

Höpötinpölpöti
Googlea voi käyttää tai jopa ihan vain Kvaakin hakua. Jos ei tuon vertaa viitsii ottaa ihmisistä selvää, se sitten on oma häpeänsä.

Jos kopiointi ei olisi niin helppoa, luuletko oikeasti, että Manhattanilla olisi montakin katutaitelijaa piirtämästä mallista kuin mallista vartissa ihan kelpo tavaraa? Sellaiseen hintaan? Se on se prosessi pään sisällä, minkä saa tarvittaessa nollattua niihin lukemiin, että se on vain mekaanista työtä. Ottaessaan mallia, mutta ei banaalisti kopioiden, aivot käyvät ihan eri kierroksilla mm. sovittamassa asentoa haluttuun hahmoon tai vain piirrustustyyliinkin. Ja se sitten näkyy lopputuloksesta.

Tätä tää taiteilija-asenne "NÄYTTEITÄ ESILLE! TEE PAREMMIN! ÖNNÖNNÖNNÖÖ!". Mitä ihmettä mun taidoilla on väliä, jos mä näen, että joku on kopioitu banaalisti? Ei se mun silmiini vaikuta se, mitä teen käsillä. Kyllä nyt kuka tahansa, joka joskus on piirtänyt kopioiden kuin referoiden kuvaa, tietää eron.
« Viimeksi muokattu: 16.01.2012, klo 06:54:17 kirjoittanut Emppu » tallennettu

Toni
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 611


Tähtivaeltaja Sarjakuvaneuvos Rakkaudesta Kirjaan


« Vastaus #170 : 16.01.2012, klo 08:25:49 »

Eikös tuo Empun ja Nuoran välinen Deathmatch voitaisi siirtää vaikkapa Nuora-ketjuun - täällä se tuntuu olevan vähän sivuraiteella muuten asiallisesta keskustelusta (johon ylläpidon edustajat tuntuvat tosin suhtautuvan ivallisella "haistakaa köntsä" -mentaliteetilla).
tallennettu

http://www.tahtivaeltaja.com – Ilman on paha elää!
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 418« Vastaus #171 : 16.01.2012, klo 10:16:14 »

Ja mitenkäs K-18 -alue pidetään K-18 -alueena? Klikkaa "olen 18 v. vannon ja vakuutan" tai "ei, olen alle 18 v., joten poistun exit-nappulaa painamalla" ? Pff..

Tällöin vastuu on kuitenkin sillä klikkaajalla, ei palvelun tarjoajalla. Galleriaan K18/NSFW osasto, joka tulee näkyviin vain rekisteröityneillä käyttäjillä jotka ovat klikanneet profiilissa kohtaa "olen yli 18-vuotias ja haluan nähdä myös vain aikuisille tarkoitettua materiaalia".
Samainen voisi tulla tarpeeseen jos joku taiteilija päättäisi laittaa galleriaan vaikkapa sellaista uusnatsimateriaalia jonka levittäminen on kielletty joidenkin maiden lainsäädännössä, jos joku haluaa vaikka lukea Kvaakia Saksassa...noin teoreettiseksi esimerkiksi.
tallennettu
Marko K
Vieras
« Vastaus #172 : 16.01.2012, klo 11:02:11 »

Tällöin vastuu on kuitenkin sillä klikkaajalla, ei palvelun tarjoajalla. Galleriaan K18/NSFW osasto, joka tulee näkyviin vain rekisteröityneillä käyttäjillä jotka ovat klikanneet profiilissa kohtaa "olen yli 18-vuotias ja haluan nähdä myös vain aikuisille tarkoitettua materiaalia".
Samainen voisi tulla tarpeeseen jos joku taiteilija päättäisi laittaa galleriaan vaikkapa sellaista uusnatsimateriaalia jonka levittäminen on kielletty joidenkin maiden lainsäädännössä, jos joku haluaa vaikka lukea Kvaakia Saksassa...noin teoreettiseksi esimerkiksi.

Kannatan. Tuo olisi vielä parempi, jos käyttäjä voisi määritellä myös omien osastojensa kanssa osastokohtaisesti tuolla tapaa, jolloin ne eivät näy ellei tuota "K18/NSFW" ruksia ole omasta profiilistaan laittanut päälle. Kuka sen ehtii ohjelmoimaan?
tallennettu
Jouko Nuora
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 680« Vastaus #173 : 16.01.2012, klo 11:29:58 »

hyvä, Rami Rautkorpi, sinä muistat sekä/joko väärin tai haluat tahallasi antaa minusta pornomman kuvan kuin mitä olen.
 En ole kyseisen poistetun kuvan lisäksi lisännyt YHDEN =1 kuvan jossa näkyi rinnat,naisen.Joka toki poistettiin heti. (Ja itse poistin Nani albumikuvan viimeviikolla, siinäkyllä näkyi sekäettä t&a.).Mutta asiaan, miten voitte perustella väkivaltaa ja huumeita ihannoivien piirroksien sallimisen?!? Suomessa on kumminkin laitonta vakivalta-,eläin- ja lapsiporno, vaikka Kvaak niistä pitäisikin...

 ja hyvä Emppu, oletkin siis Nightwishin kitaristi tai miesjoku muu laulaja(?). Lähdenkin tästä heti takaisin New Yorkiin tsekkaamaan katupiirtäjät. Itse tosin viime kesänä Madridissa näin vain yhden todella hyvän katupiirtäjän (joku kiinalainen sekin oli). Ja juuri äsken väitit "että kukatahansa pystyy piirtämään yhtä HYVIN kuin minä",mutta et itse kuitenkaan pysty näyttämään tätä mitenkään toteen! 40 vuotta piirtäneenä ole yhä vakuuttuneempi siitä että ihmiset EIVÄT näe samoja asioita samoin, ja se että ei itse osaa piirtää tekee sinut vajaaksi arvioimaan piirrosten taitavuutta, ihan sama kuin jääkiekossa ja/tai vaikka autonkorjaamisessa, josset ymmärrä et ymmärrä.Henkseleiden paukkuteluun voi ryhtyä siten kun siihen on aihetta, taito ,kokemusta, älyä ja edes ripaus huumoritajua.
tallennettu

Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!
Emppu
Känisijä
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 512

"I don't even believe in Jebus!"


« Vastaus #174 : 16.01.2012, klo 11:56:30 »

Jos neljäkymmen vuotta piirtäneenä et ole törmännyt sanoihin "eye balling" tai "tracing", ja et tiedä mitä eroa näillä on mallista ottamiseen, mä kyllä kyseenalaistan tietotaitos tästä asiasta. Ei siihen edelleenkään vaikuta se, osaanko itse mitä, vaan se, että on vitusti nähnyt töitä.
Mun mielestä se olisi ajan hukkaa alkaa näyttelemään mitään esimerkkejä, koska vedät kuitenkin veijosi persrakoon niin, että tulee itku ja parku ja sen päiväinen kitinä, ettei mikään käy, kun karva tässä on väärin piirretty tai tuossa nenän kohdalla oleva pisama puuttuu. Yritä siinä sitten rationaalista keskustelua pitää yllä, kun herralle ei varmasti mikään kelpaa.
On koomista, miten ihminen, joka on vetänyt herneitä nenään huonosti piirretyistä sarjakuvista väittääkin nyt, että jokainen näkee mallissansa omat asiansa. Makes me just think.
« Viimeksi muokattu: 16.01.2012, klo 13:31:12 kirjoittanut Emppu » tallennettu

Toni
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 611


Tähtivaeltaja Sarjakuvaneuvos Rakkaudesta Kirjaan


« Vastaus #175 : 16.01.2012, klo 13:42:19 »

Sekä Emppu että Nuora voisivat ystävällisesti heittää nyt jäitä hattuun.

Empulla on täysi oikeus olla nauttimatta Nuoran taiteesta ja huudella mielipiteitään kaduilla ja toreilla - mutta sen saman asian inttämisen voisi kyllä jossain vaiheessa lopettaa.

Ja turha Nuoran on yhden ihmisen mielipiteistä ottaa nokkiinsa. Miehellä on kuitenkin vyön allaan jo lukuisia palkittuja, kriitikoiden kehumia ja yleisön intoilemia sarjakuvia ja kuvituksia, joten mitäs sillä on väliä, jos ihan kaikki eivät niistä pidä.

Henkilökohtaisesti olisin vähintäänkin yllättynyt, jos vaikkapa kaikki maailman ihmiset nauttisivat Tähtivaeltajan annista - lähinnä siinä vaiheessa ihmettelisin, mitä olen oikein tehnyt väärin.

Mielipiteitä ja niiden esittäjiä tulee ja menee, jokainen jatkakoon uskollisesti itse valitsemallaan linjalla edes yrittämättä miellyttää kaikkia.

Rauha maassa ja homopornoa Kvaakin sivuille.
tallennettu

http://www.tahtivaeltaja.com – Ilman on paha elää!
Marko K
Vieras
« Vastaus #176 : 16.01.2012, klo 13:50:42 »

Samaa mieltä.
tallennettu
Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 592


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #177 : 16.01.2012, klo 14:46:24 »

Minuakin alkaa kyllästyttämään tämä "Sä et osaa piirtää, sä piirrät mallista" "Et säkään osaa piirtää, et sä oo oikeutettu arvostelemaan!" - keskustelu. Enkä edes käsitä miten se liittyy aiheeseen. Menkää niihin Nuoran kuviin keskustelemaan.

Ps. Minustakin suoraan piirretystä mallista piirtäminen ei ole kunnon piirtämistä, mutta jos käyttää valokuvaa ja kopioi sen, niin kyllä se minun puolestani voidaan laskea piirtämiseksi.
tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
Jouko Nuora
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 680« Vastaus #178 : 16.01.2012, klo 16:14:36 »

jee, yhdyn Toniin ja pariin muuhunki. Muikenen kuin vaari.

Asiaan miten ja millä meinataan tulevaisuudessakin  hylätä hyvät tai hauskat alastomuutta sisältävät kuvat?
...ja jos mun kuvani poistettiin, niin miksei sitten muiden?
tallennettu

Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!
Lönkka
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 278


Life goes on (except for those who die)


« Vastaus #179 : 17.01.2012, klo 00:21:48 »

hdc:n idea on minusta toimiva.
Ja Tonin kanssa, ollen kuitenkin eri asiaan liittyvä.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: