Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: 1959 / 100 – Välskärin kertomuksia (03.03.2018 klo 22:57:16)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
15.10.2019, klo 00:43:12

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
477308 viestiä 10486 aihetta kirjoittanut 7431 jäsentä. Uusin jäsen: lahtini99
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Kvaak.fi
| |-+  Palaute & uudistukset
| | |-+  Sarjakuvagallerian ylläpitopolitiikka (Miksi jotkin kuvat hylätään/hyväksytään?)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 16 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Sarjakuvagallerian ylläpitopolitiikka (Miksi jotkin kuvat hylätään/hyväksytään?)  (Luettu 91624 kertaa)
Juha Kouvalainen
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 532« : 15.09.2007, klo 11:08:55 »

Avaan oman julkisen aiheen sarjakuvagallerian moderointipolitiikalle, jossa voidaan julkisesti keskustella Kvaakin sarjakuvagallerian ylläpidon linjauksesta.

Huomautan vielä niille, joille asia on epäselvä: ladatut kuvat jäävät ensin odottamaan ylläpidon hyväksyntää ja tämän jälkeen joko hylätään tai hyväksytään yleensä ilman eri ilmoitusta. Jos kuvasi ilmestyy galleriaan julkisena, se on todennäköisesti hyväksytty - jos taas kuva katoaa se on hylätty. Yksinkertaista?

Rajatapauksissa pyrimme ilmoittamaan kuvan lataajalle hylkäämisen syystä yksityisviestitse.

Tässäkään keskustelussa ei ole kuitenkaan tarkoitus kitistä joka ikisestä hylätystä kuvasta ja hylkäyksen syystä: mikäli hylätty kuva on selkeästi gallerian julkaisusopimusta tai kuvan lataussivulla mainittua ohjeistoa rikkova, se hylätään ilman eri ilmoitusta, koska lataajan pitäisi tietää jo latausvaiheessa, ettei sellaista kuvaa galleriaan hyväksytä.

Korostan vielä edelleen: Sarjakuvagalleriaan ei hyväksytä minkäänlaista fan-arttia, pastisseja tai edes töitä, joissa esiintyy pienessäkin roolissa hahmoja, joiden tekijänoikeudet kuuluvat jollekin muulle taholle. Älä siis lataa tekemiäsi fanikuvia mistään olemassa olevasta hahmosta/sarjakuvasta, olivatpa ne kuinka hienoja tahansa. NIITÄ EI HYVÄKSYTÄ!

Huomautan myös, että nykyisen moderointipolitiikan nimissä ylläpito ei ota kantaa sarjakuvatyön laatuun ja siksi galleriaan voi ilmestyä myös töitä, jotka eivät mahdollisesti omasta mielestäsi täytä gallerian vaatimuksia. Näimme kuitenkin järkevämmäksi rajata mieluummin käyttäjän levytilaa kuin intoa, josta syystä muilta osin käyttöehdot täyttävä työ, joka kuitenkin voidaan katsoa edes jollakin tavoin sarjakuvaksi, hyväksytään galleriaan jo tekijän sarjakuvaharrastuksen kannustamiseksi. Kukaan ei ole seppä syntyessään. Parhaat työt kuitenkin erottuvat galleriasta varmasti omilla metodeillaan.

Jokaisella Kvaakiin keskustelufoorumille ja galleriaan rekisteröityneellä käyttäjällä on alkuvaiheessa (tätä kirjoitettaessa) 5 Mt kotisivutilaa galleriakuvilleen. Ylläpito voi myöntää parhaaksi katsomilleen taiteilijoille "Galleriataiteilija" -arvonimen, joka mahdollistaa töiden lataamisen galleriaan 50 Mt:n edestä. Tässä keskusteluaiheessa ei ole myöskään tarkoitus kitistä näistä valinnoista tai pyytää arvonimeä: ylläpito antaa sen jos se nähdään tarpeelliksi, täysin omilla ja julkaisemattomilla arvotusperiaatteillaan.

Tässä keskustelussa voidaan kuitenkin tuumia käyttäjien kesken, onko valittu moderointipolitiikka ok vai pitäisikö sitä muuttaa jollain tavoin ja miksi. Esimerkkinä voidaan käyttää hylättyjä tai hyväksyttyjä töitä.
tallennettu

M. L. Terefe
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 11« Vastaus #1 : 15.09.2007, klo 15:34:13 »

Mut kai olemassa olevista henkilöistä, kuten näyttelijöistä, tehdyt potretit sun muut hyväksytään? Sitähän ei ainakaan mun tietääkseen missään lasketa fan-artiksi Cheesy Joskus täällä joku taisikin sanoa että naamaansa ei voi copyrighteilla suojata, ja totta puhuen pelkkä ideaki sellasesta kuulostaa aika härskiltä.

Aattelin vaan kysästä ihan varmuuden vuoks, etten turhaa ala postaileen. Sori jos on dumbass question : D
tallennettu

Juha Kouvalainen
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 532« Vastaus #2 : 15.09.2007, klo 17:10:41 »

Kysymys on varsin aiheellinen ja ajattelin siitä mainita jo aikaisemminkin.

Karikatyyrit ja potretit olemassa olevista henkilöistä, kuten näyttelijöistä, politiikoista ja historiallisista merkkihenkilöistä, ovat luonnollisesti sallittuja eikä sellaista voi estää millään copyrightilla. Ne siis sallitaan muiden käyttöehtojen täyttyessä.

Mutta selkeästi olemassa oleviin sarjakuvahahmoihin (joiden tekijänoikeudet kuuluvat jollekin toiselle osapuolelle) liittyvät pastissit-, kopiot ja fanartit ovat kiellettyjä. Vaikka monet nettifoorumit ja -galleriat sallivatkin niiden julkaisun, olemme ottaneet linjan, ettei niitä hyväksytä ainakaan toistaiseksi Kvaakin sarjakuvagalleriaan tekijänoikeussyistä. Foorumin avatareissa ja luonnosalueelle liitetyissä kuvissa käytäntö on tältä osin löyhempi, koska siellä Kvaak ei ainakaan tunnustaudu teoksen valvojaksi/julkaisijaksi.

Rajatapauksina voidaan myös pitää muihin kuin sarjakuviin liittyvien hahmojen käyttöä omissa töissä. Esimerkiksi parodia tai oma piirrosversio tunnetusta elokuvahahmosta (Charlie Chaplin, Dirty Harry jne.) muodostanee oman teoksensa, varsinkin jos hahmon tunnistettavuus on moniulotteinen eikä ilmiasultaan alkuperäisen, tekijänoikeuksin suojatun hahmon suora kopio eikä tuo esille alkuperäisen hahmon/elokuvan nimeä tai logoa tai muuta suojattua brändiä.

Toisin sanoen käytännön esimerkkinä: saat piirtää Bruce Willisin John McClanena, kunhan et sijoita Die Hard -elokuvan logoa kuvan yhteyteen.
tallennettu

Jyrki Vainio
Mielikuvittelija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 597


Kvaak!


« Vastaus #3 : 08.07.2008, klo 00:24:40 »

Tuli mieleen, että onkohan gallerian "katselluimmat", "arvostelluimmat" ja "kommentoiduimmat" osioissa tapahtunut alun jälkeen yhtään muutosta, vai ovatko nuo sinne päätyneet jämähtämässä sinne ajasta ikuisuuteen luonnollisen noidankehä ilmiön kautta: katselluimmiksi listatut keräävät aina vaan lisää klikkauksia, kommentit kommentteja, eivätkä ne ikinä vaihdu, kun ne keräävät automaattisesti enemmän huomiota kuin useamman klikkauksen takana olevat muut galleriatyöt. Ja kuta enemmän kommentteja/katselukertoja kertyy, sitä epätodennäköisempää on, että mikään uusi työ nousisi niitä "haastamaan", jos nyt sellaista ilmaisua voi käyttää.
tallennettu

Curtvile
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 273


« Vastaus #4 : 08.07.2008, klo 00:36:44 »

Itse asiassa muutosta on tapahtunut ja tapahtuu, se vain tapahtuu omaan tahtiinsa ja toki onnistunut ansiokas työ pitää vastakin pintansa muullakin kuin vain sillä että on ollut pidempään foorumilla.
Alun jälkeen top kymmenet ovat muokkaantunut .

Tämä on toki ikuisuus ongelma jonka ratkaisemiseksi näkyvämmän muutoksen osalta näen vain yhden mallin:
niin upean työn/töiden tekeminen että nykyisillä on vaiva pitää paikkansa.
tallennettu
MK
Vieras
« Vastaus #5 : 08.07.2008, klo 10:59:06 »

parhaiksi arvostelluissa on tuo pikkutunneilla -sarjis joka on saanut 4 tähteä 62 ihmisen sen arvosteltua. galleriassa on useita 5 tähden sarjiksia, joten en ymmärrä miksi tämä 4 tähden sarjis on tässä joukossa. kiva sarjishan se on, mutta haluan ymmärtää tekniikan.
tallennettu
Rami Rautkorpi
Siirtäjä ja vääntäjä
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 074« Vastaus #6 : 08.07.2008, klo 11:41:39 »

parhaiksi arvostelluissa on tuo pikkutunneilla -sarjis joka on saanut 4 tähteä 62 ihmisen sen arvosteltua. galleriassa on useita 5 tähden sarjiksia, joten en ymmärrä miksi tämä 4 tähden sarjis on tässä joukossa. kiva sarjishan se on, mutta haluan ymmärtää tekniikan.

Järjestys ei voi perustua pelkästään annettujen tähtien keskiarvoon, koska muuten teos voisi ampaista listan kärkeen pelkästään yhden arvostelun perusteella. Mitä enemmän arvosteluja, sitä luotettavampi tulos, ja "Pikkutunneilla #79" on saanut hyvin paljon hyviä arvosteluja. Tarkkaa järjestysalgoritmia en voi paljastaa. Koska en tiedä sitä.
tallennettu

"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)
MK
Vieras
« Vastaus #7 : 08.07.2008, klo 12:06:55 »

Järjestys ei voi perustua pelkästään annettujen tähtien keskiarvoon, koska muuten teos voisi ampaista listan kärkeen pelkästään yhden arvostelun perusteella.

näin minäkin olisin saanut 15 minuuttiani, senkin ilonpilaaja!  Grin
tallennettu
ezuli
Vieras
« Vastaus #8 : 08.07.2008, klo 12:20:52 »

Sen 15 minuuttia saa aina uusissa töissä ja myöhemmin bonuksena 15 sekuntia satunnaisissa.

Sattumalta löysin blogauksen painotetusta arvostelusta. Sisältää linkkejä päteviin tutkimuksiin.
http://janne.aukia.com/kuutio/?p=1166
tallennettu
Corppi
Galleriataiteilija
****
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 1


I'm not trying to impress you but......I'm Batman.


« Vastaus #9 : 23.10.2008, klo 00:02:49 »

muuten kyllä mahtava mutta vois noi kuvat kyllä "hyväksyä" nopeemmin.. Smiley
tallennettu

-Corppi kuittaa-
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 273


« Vastaus #10 : 23.10.2008, klo 17:50:30 »

muuten kyllä mahtava mutta vois noi kuvat kyllä "hyväksyä" nopeemmin.. Smiley

Kyllä kyllä, mutta tapahtuu gallerian netiketin mukaan ja vähän kerrassaan.
tallennettu
Akaki Kuumeri
sanaleikisti
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8


Oma teksti?


« Vastaus #11 : 04.11.2008, klo 21:12:31 »

Minun mielestä tämä nykyinen systeemi on tosi hyvä.  Wink
tallennettu

Jyrki Vainio
Mielikuvittelija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 597


Kvaak!


« Vastaus #12 : 05.11.2008, klo 20:04:49 »

Ja kuta enemmän kommentteja/katselukertoja kertyy, sitä epätodennäköisempää on, että mikään uusi työ nousisi niitä "haastamaan", jos nyt sellaista ilmaisua voi käyttää.

I stand corrected.  Evil
tallennettu

Curtvile
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 273


« Vastaus #13 : 01.12.2008, klo 23:29:28 »

galleriassa esitettiin kysymys:
Lainaus
PS Miks nää kuvat ei pysy etusivulla pitempään. Tulis enemmän katsojia

selitys on selkeä, jokaisen uuden kuvan tullessa ne saapuvat aikajärjestyksessä etusivulle, ylläpito pyrkii julkaisemaan max 4-5 kuvan ryppäissä mutta toisinaan jonoa kertyy.
tallennettu
Jyrki Vainio
Mielikuvittelija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 597


Kvaak!


« Vastaus #14 : 14.01.2009, klo 17:34:20 »

Katselin gallerian osastoa "yhteiskokoelmat", jossa on vain kahdeksan työtä. Siltikään, yhdestäkään noista ei käy ilmi, miten ne liittyvät osaston aiheeseen, miten ne kuuluisivat juuri tuonne. Että olisivatko ne syntyneet jonkun yhteistyön tai haasteen, kilpailun tms. tuloksena.
Haasteketjuja kvaakissa on ollut, mutta näköjään sen tulokset eivät kyllä sitten ole päätyneet tuonne.
tallennettu

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 16 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: