Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Porin sarjakuvafestivaalit perjantaina ja lauantaina (10.04.2019 klo 14:04:49)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
19.04.2019, klo 20:15:59

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
473430 viestiä 10509 aihetta kirjoittanut 7386 jäsentä. Uusin jäsen: samtoivo
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Kotimaiset sarjakuvat ja tekijät
| | |-+  Anne Muhosen Sydänääniä
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] 3 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Anne Muhosen Sydänääniä  (Luettu 14624 kertaa)
Matti Karjalainen
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 969


Friendly Neighborhood Librarian


« Vastaus #15 : 26.09.2007, klo 21:36:03 »

Nyt seuraa sananen sarjakuvasta, arvostelusta ja arvostelun arvostelusta.

Noudatin kehotusta ja tilasin Sydänääniä suoraan tekijältä. Ja vaikka minua ei saa sovitettua kohderyhmään edes kovia otteita käyttäen, niin siitä huolimatta pidin lukemastani erittäin paljon. Vähän sama juttu kävi myös Ville Rannan Isi on vähän väsynyt -albumin kanssa. Ymmättän kyllä kohderyhmä-ajatteluakin, mutta toisaalta uskoisin tarpeeksi laadukkaan teoksen vetoavan universaalisti kaikenlaisiin lukijoihin.

Anne Muhonen ei mielestäni syyllisty Sydänäänissä minkäänlaiseen "raskausintoiluun", jollaiseen saattaa törmätä jossakin Vauva-lehden lukijapalstalla, kuvaapahan vain sympaattisesti ja hauskasti erästä ihmiselämän keskeistä ja tärkeää ajanjaksoa.

Vauvan syntymisen aiheuttamat fiilikset saattavat tuntua meistä ulkopuolisista ylenpalttiselta intoilulta, mutta veikkaan että "miksi ihmisnaaraan ihmisnaaraan odotus ja synnytys sen kummoisempaa olisi, onhan noita lapsia syntynyt maailman sivu" -tyyliset kommentit tuskin pätevät enää siinä vaiheessa kun me vähättelijät odotamme omaa jälkikasvuamme maailmaan.

"Miksei näissä odotustarinoissa koskaan palata siihen hetkeen, kun isukki roiskaisi lastinsa äitiliinin toosaan ja herttainen tsygootti sai alkunsa?", kirjoittaa Irene arvostelussaan. Ok, olisihan se varmasti ollut poikkeuksellista tässä genressä, mutta tekisi mieli kysyä, olisitko todella halunnut palata "Sydänäänissä" siihen hetkeen ja olisiko se mielestäsi sopinut sarjakuvan tunnelmaan?

Ei kai minulla mitään muuta sanottavaa ole - paitsi että "masuasukki" on hyvä sana.
tallennettu

"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)
Irene
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 1 835« Vastaus #16 : 27.09.2007, klo 07:18:58 »

Onpas mukavaa että olet tässä asiassa eri mieltä. Smiley

Vaikea sanoa tyhjentävästi miksi olin niin järkyttynyt tämän luettuani - olisiko se sitä, että tämmöinen raskaushehkutus tuntuu jotenkin kovin itsekkäältä? Ja ihmisalun kutsuminen "masuasukiksi" kovin vähättelevältä. Koska luen mielelläni historiallisia romaaneja, olen lukenut niissä paljon kuvauksia esimerkiksi suomalaisesta "vanhaan hyvään aikaan" meiningistä - joka kärjistettynä on sitä, että torpan muija plopsauttaa peräpäästään kymmenennen mukulan navettapolulle aamu- ja iltalypsyn välillä, vaikka väliliha on revennyt ja tulehtunut jo kuudennen raskauden aikoihin. Tämän jälkeen lapsi kapaloitiin ja nostettiin seinälle roikkumaan pois jaloista häiritsemästä. Tolkun immeisiähän niistäkin lapsista tuli, noin suurimmaksi osaksi. Wink Jostain syystä tämmöiset raskauskuvaukset kyllä minua kiehtovat, varsinkin kun muistaa että tällainen meininki on edelleen useissa kehitysmaissa arkipäivää.

Eli kyllä, minusta olisi tosi kiehtovaa nähdä tuosta siittämistapahtumasta alkava raskaustarina roisilla otteella kerrottuna Wink Ei se varmaan tähän Sydänääniin olisi sopinut, vaan vaatisi kokonaan uuden tarinan ja tyylin.

Kaipa tässä näkyy sekin, että "kunnon ihmisille" Suomessa syntyy nykyään aika vähän ns. vahinkolapsia, mikä on tietysti hyvä asia, eikä edellä kuvattu tietenkään mikään perheen perustamisen ideaali ole. Mutta sitten se lapsen tekeminen tuntuukin olevan nykyään mieletön projekti - pitää olla oikeanlainen parisuhde, oikeanlainen työ, kaikki valmiina ja kunnossa, ja sitten ehkä voidaan ruveta sitä lasta tekemällä tekemään. Odotuksetkin voivat olla silloin aika ruusunpunaiset, vaikkei elämä pikkulapsen kanssa sitä suinkaan aina ole. Vielä 20-30 vuotta sitten "vahinkoja" syntyi paljon useammin, jolloin äideillä ei suinkaan aina ollut varaa masuasukkihehkutukseen, vaan piti järjestää oma arkielämä raskauden mukaan ja lapset syntyivät ikään kuin "siinä sivussa".

Kokonaisuutena on tietysti erittäin hienoa, mitä useampi lapsi syntyy toivottuna ja rakastettuna sen sijaan että olisi ei-toivottu. Mutta jostain kumman syystä minulla, samoin kuin Grezenilläkin, "masuasukki" ja siihen liittyvä hehkutus uhkaa pistää vatsan kääntymään ympäri. Eräs tuttu käytti kylläkin sanaa "masumönkiäinen", se oli vielä ällöttävämpi minusta.

Raskaussarjakuvan lukemisen rinnastaminen siihen tilanteeseen että odottaa omia lapsiaan (miehenä tai naisena), lienee sama asia kuin sotasarjakuvan lukemisen rinnastaminen sotaan joutumiseen. Kaikki mekin täällä olemme lukeneet tai katselleet järjettömästi sotakuvauksia, ja silti emme ole olleet sodassa (jos joku kvaakkaaja on ollut, ilmoittautukoot), eikä sodan kokemista silti edellytetä sotasarjakuvan lukijalta.
tallennettu

Lukupäiväkirjani: http://sbrunou.blogspot.com
Matti Karjalainen
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 969


Friendly Neighborhood Librarian


« Vastaus #17 : 27.09.2007, klo 09:06:48 »

Vaikea sanoa tyhjentävästi miksi olin niin järkyttynyt tämän luettuani - olisiko se sitä, että tämmöinen raskaushehkutus tuntuu jotenkin kovin itsekkäältä? Ja ihmisalun kutsuminen "masuasukiksi" kovin vähättelevältä.

Olen tästä aivan eri mieltä. "Sydänäänissä" ei mielestäni esiintynyt missään vaiheessa tuota Vauva-lehdestä tuttua hehkutusta, vaan aihepiiriä kuvattiin hyvin sympaattisesti. Ja albumin leimaaminen "itsekkääksi" kertonee kyllä enemmän tulkitsijasta kuin itse teoksesta.
Lisäksi "masuasukki" on mukava hellittelynimi, eikä siinä pysty näkemään ihan hevillä mitään vähättelevää.

Eli kyllä, minusta olisi tosi kiehtovaa nähdä tuosta siittämistapahtumasta alkava raskaustarina roisilla otteella kerrottuna Wink Ei se varmaan tähän Sydänääniin olisi sopinut, vaan vaatisi kokonaan uuden tarinan ja tyylin.

Tässäpä Happy Horselle markkinarakoa. Jätän sen tosin itse lukematta.

Raskaussarjakuvan lukemisen rinnastaminen siihen tilanteeseen että odottaa omia lapsiaan (miehenä tai naisena), lienee sama asia kuin sotasarjakuvan lukemisen rinnastaminen sotaan joutumiseen.

Olen tästä samaa mieltä. Kuten tuossa ylempänä totesin, "Sydänäänet" ei vaadi lukijaltaan  kokemusta raskaudesta, ja siitä huolimatta siitä voi pitää. Laadukas teos ei tunne kohderyhmiä, vaikka epäilemättä se voi tarjota enemmän sellaiselle lukijalle, jolle aihepiiri on omakohtainen.

Jos vertailukohtaa halutaan etsiä, niin varmaankin sotakirjallisuutta on luettu Suomessa samaan tapaan: nuoremmille se on viihdettä tai enemmän tai vähemmän tarkkaa historiallista kuvausta, kun taas sodan itse kokeneet veteraanit saattavat kokea teoksen hieman toisella tavalla. Molemmat voivat silti pitää lukemastaan.
tallennettu

"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)
Irene
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 1 835« Vastaus #18 : 27.09.2007, klo 09:52:43 »

Näköjään päästiin siihen pisteeseen että "makuasioista ei sovi kiistellä", eli tykkääkö masuasukki-sanasta vai ei. Smiley

Aamun Hesarissa muuten vinkattiin tosi mielenkiintoisesta gradusta. Siinä haastateltiin "vihreää nuorisodelegaattia" tjsp Eekku Aromaata, joka kertoi tutkivansa Vauva-lehden nettikeskustelupalstan jäsenien suhtautumista työhön. Tämän gradun haluaisin lukea!
tallennettu

Lukupäiväkirjani: http://sbrunou.blogspot.com
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 445« Vastaus #19 : 27.09.2007, klo 10:18:26 »

Anne on ainakin löytänyt albumille kohderyhmän levityskanavia.
tallennettu

J. Suominen
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 181


« Vastaus #20 : 28.09.2007, klo 16:10:32 »

Anne on ainakin löytänyt albumille kohderyhmän levityskanavia.

 Ja miksei löytäisi... Sydänääniä on ammattimaisesti suurellekin yleisölle tehtyä viihdesarjakuvaa sopivalla määrällä hiukan räävimpääkin asennetta. Irenen kaipaamalla visvaisen inhorelistisella synnytys- ja siittämisverioopperalla tuskin saisi montaakaan makkaraa leivän päälle, vaikka katu-uskottavuutta ropisisikin... (Kavereita paheksuttiin synnytysvalmennuksessa, kun ne nimitti mukeloa chest busteriksi ja pelleili muutenkin Alienin hengessä ihan liikaa vakavalla aiheella...)
tallennettu
J. Suominen
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 181


« Vastaus #21 : 03.10.2007, klo 10:36:26 »

Nyt on Ada 4 lukaistu läpi, ja se olikin sitten rankempaa tavaraa. Joku haastattelija voisi Annelta joskus kysäistä, jotta missä määrin nämä kaksi samoihin aikoihin kirjoitettua ja piirrettyä teosta ovat toistensa sisarteoksia, kun toinen on elämää täynnä ja toinen käsittelee menettämistä ja kuolemaa. Auttoiko hyvien fiilisten pukaminen Sydänääniin hiomaan Adan melankolian lopulliseen teräänsä? Itse nostan tuoreen Adan hyvinkin korkealle sijalle parhaimpien suomalaisten sarjakuva-albumien joukossa. Räikeän hyvä suoritus, kun muihin vertaa. Ja kolmosesta on petrattu rutkasti. Tekijä ns. aikuistui.
tallennettu
J. Suominen
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 181


« Vastaus #22 : 28.02.2008, klo 10:17:20 »

Masuasukin pojan koston paluu!

Vaikka Tampere Kupliin julkistuksissa kummittelee "Sydänjää", niin oikeasti se on kovilla kansilla ja kahdella lisästripillä ladattu isommin kustannettu painos tästä samaisesta todella pienesti kohutusta Sydäristä!
tallennettu
J. Suominen
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 181


« Vastaus #23 : 14.05.2008, klo 10:48:14 »

Nyt minä mekastan täällä aivan yksinäni, mutta tämän voinee siirtää pois omakustanteista, koska:

http://www.egmontshop.fi/epages/egmont.axl/?ObjectPath=/Shops/egmont/Products/911E

« Viimeksi muokattu: 14.05.2008, klo 13:12:09 kirjoittanut J. Suominen » tallennettu
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 956


<><


« Vastaus #24 : 14.05.2008, klo 11:03:13 »

mutta tämän voinee siirtää pois omakiustanteista,
Tehty. Tosin tuo toinen aluehan ei ole pelkästään omakustanteille, vaan yleensä vaihtoehtoisemmalle sarjakuvalle. Onhan siellä Simpsonitkin, joka nyt ei vissiin sunkaan mielestä ole mikään omakustanne.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
kaltsu
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 916« Vastaus #25 : 14.05.2008, klo 11:12:28 »

Tehty. Tosin tuo toinen aluehan ei ole pelkästään omakustanteille, vaan yleensä vaihtoehtoisemmalle sarjakuvalle. Onhan siellä Simpsonitkin, joka nyt ei vissiin sunkaan mielestä ole mikään omakustanne.

Mnniiin. Ei se Simpsonit kyllä sinne kuulu.
tallennettu

J. Suominen
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 181


« Vastaus #26 : 14.05.2008, klo 11:13:25 »

Tehty. Tosin tuo toinen aluehan ei ole pelkästään omakustanteille, vaan yleensä vaihtoehtoisemmalle sarjakuvalle. Onhan siellä Simpsonitkin, joka nyt ei vissiin sunkaan mielestä ole mikään omakustanne.

Joop. Näille luokitteluille on tullut hörähdeltyä useampaankin kertaan. Välillä sarjakuvaa harrastamattomalle valtavirralle suunnatut sarjakuvat tuntuvat olevan Kvaakkaajille vaihtoehtoista sarjakuvaa, mikä oikeastaan alleviivaa luokittelujen vaikeutta ja älyttömyyttä. Mutta toisaalta pysyyhän indiebändikin indiebändinä, vaikka se olisi major labelilla ja möisi miljoonia. Indie on kuitenkin fiksumpaa ja vaativampaa kuin peruspoppis, muka.

Äitienpäivänä tuli nähtyä sellainenkin ihme, että serkun 8-vuotias muksu luki Sydärin kovin intensiivisesti. Ei se kyllä nauranut kertaakaan, eli ei ollut ihan kohdeyleisöä. Siltä kuulema pitää piilottaa sarjakuvia kotosalla, tai se keskityy niiden lukemiseen liikaakin. Minusta sarjakuviin uppoutuminen on terve piirre mukelossa.

« Viimeksi muokattu: 14.05.2008, klo 13:11:40 kirjoittanut J. Suominen » tallennettu
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 956


<><


« Vastaus #27 : 14.05.2008, klo 11:49:27 »

Mnniiin. Ei se Simpsonit kyllä sinne kuulu.
Se on totta, mutta toistaiseksi ei parempaakaan aluetta sille ole. Kyllähän se kummiskin lähempänä undergroundia on kuin vaikkapa perinteistä supersankarimättöä.
Mutta hei, puhukaapas nyt tosta Annesta ja sen sarjakuvasta.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Irene
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 1 835« Vastaus #28 : 14.05.2008, klo 12:05:50 »

Nyt kun noita vauvauutisia pukkasi oikein urakalla tuttavapiiristä, niin tekisi kyllä mieli jaella tuota Sydänääniä lahjaksi näille odottaville äideille. Pitääkin tutustua Egmontin tarjontaan.
tallennettu

Lukupäiväkirjani: http://sbrunou.blogspot.com
Inverloch
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 26« Vastaus #29 : 14.05.2008, klo 17:37:47 »

Nyt kun noita vauvauutisia pukkasi oikein urakalla tuttavapiiristä, niin tekisi kyllä mieli jaella tuota Sydänääniä lahjaksi näille odottaville äideille. Pitääkin tutustua Egmontin tarjontaan.

Tuokin on ihan hyvä vaihtoehto, mutta Havukaisen & Toivosen tuore Himaset-kokoelma voisi upota vielä paremmin.
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: