Kirjoittaja Aihe: Hulk  (Luettu 59354 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Hulk
« Vastaus #135 : 07.06.2018 klo 23:26:26 »
Bruce Jones on nimensä puolesta syntynyt kirjoittamaan Hulk-tarinoita.

Tulipa palattua sähköisesti siihen 2000-luvun alkuvuosien kokonaisuuteen, mistä nähtiin aloitus Suomessakin. Ihan varma en ole, minkä verran olen tätä aikanaan paperilta lukenut. Olisiko ehkä kirjastosta tullut lainattua tai jotain.

Kuvittajat tässä sopivat hyvin valittuun kauhutunnelmaan, joskin näytöltä olisi kiva välillä lukea muutakin kuin pelkkää yökohtausta putkeen.

Tarina oli varsin toimiva, mutta jossain vaiheessa menee kiinnostus kun kaikki ovat kuolemattomia ja varsinkin tarinaan kirjoitetut naiset siinä määrin samankaltaisia että menee jo työlääksi sen seuraaminen, että kuka tekee mitäkin.

Työläs ja digi eivät vain sovi yhteen.

Herb Trimpe varmaan toimisi sähköisenä loistavasti. Olen niitä välillä silmäillyt, mutta ehkä sitten siihen samaan syssyyn kun luen kaikki Kirbyt, Ditkon Tohtori Oudot ja muut sitten joskus -sarjat.

En ole varmaan ennen digiaikaa tajunnut, kuinka tajuttoman paljon yksistään Marvel on julkaissut sarjakuvaa. Kun joskus on kuvitellut lukeneensa kaiken, niin nyt vain jää ihmettelemään, että onko tällaistakin julkaistu näin paljon.

trendkiller

  • Jäsen
  • Viestejä: 385
  • Kvaak!
Vs: Hulk
« Vastaus #136 : 11.06.2018 klo 20:56:23 »
Bruce Jones on viimeisin kunnon Hulk-kirjoittaja. Nautin kovasti hänen tarinakaarestaan. Sen jälkeen lyhyempiä huippuja ovat olleet Pakin Planet Hulk ja Jason Aaronin Incredible Hulk vol. 4. Loebin Red Hulk alkoi lupaavasti mutta sitten se päätettiin paisuttaa kuin kloonisaaga, ja lopputulos on mieletön sekasotku vailla päätä ja häntää. Kaikista Banneriiin sidoksissa olevista henkilöistä tehdään voimakkaampi superörkki, jotka lyövät Hulkia turpaan taukoamatta. Nerokasta. Nykyisin sarja on pilattu Amadeus Cholla, joten parempi lukea uudestaan Davidin runia.

Ja olinpa unohtanut, että tämän vuoden puolella on ilmestynyt uusi Davidin Epic collection, jossa nähdään klassinen Pantheonin loppu ja sen jälkeiset seikkailut, jotka hypättiin Suomessa yli ja jatkettiin Maestron megajytkyllä, johon myös Suomessa lopetettiin Davidin kirjoittamat seikkailut.
« Viimeksi muokattu: 11.06.2018 klo 21:12:50 kirjoittanut trendkiller »
Welcome back, Frank.

kespa

  • Jäsen
  • Viestejä: 839
  • Iron Knights - Tulossa maaliskuussa 2014
Vs: Hulk
« Vastaus #137 : 11.06.2018 klo 23:09:10 »

Ja olinpa unohtanut, että tämän vuoden puolella on ilmestynyt uusi Davidin Epic collection, jossa nähdään klassinen Pantheonin loppu ja sen jälkeiset seikkailut, jotka hypättiin Suomessa yli ja jatkettiin Maestron megajytkyllä, johon myös Suomessa lopetettiin Davidin kirjoittamat seikkailut.
Itsekin tuon luin juuri äskettäin, vaikka kaikki nuo yli hypätyt tarinat tuli aikanaan irtojenkkilehtinä kerättyäkin. Aikanaan pidin ihan älyttömästo Liam Sharpin jäljestä, mutta nyt eivät enää iskeneet taiteen puolesta niin hyvin, eikä kyllä tarinankaan. Omasta mielestäni Davidilla oli tuossa vaiheessa vähän kuivempi aikakausi ja hyvään meininkiin päästiin taas Deotaton ja Kubertin kanssa. Marvelin Epic-linja on kyllä kaiken kaikkiaan ollut itselleni mieleinen. Pystyy nostalgian nälässä keräämään hyllyyn toivottavasti aikanaan täysiä sarjoja suosikkilehdistä ja kokeiltua vähän jotain uutta (vanhaa).

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Hulk
« Vastaus #138 : 11.06.2018 klo 23:32:52 »
Sen jälkeen lyhyempiä huippuja ovat olleet Pakin Planet Hulk ja Jason Aaronin Incredible Hulk vol. 4. Loebin Red Hulk alkoi lupaavasti mutta sitten se päätettiin paisuttaa kuin kloonisaaga, ja lopputulos on mieletön sekasotku vailla päätä ja häntää.

Tämän olen varmaan aiemmin kuitannut, että Planet Hulk oli parhautta, ja Red Hulk vettyi McGuinnessin kuvituksesta huolimatta aika nopeasti.

Aaronin kokonaisuuteen en ole tutustunut, johtuen vastenmielisyydestä vanhojen Image-kuvittajien nykytyyliä kohtaan (Silvestri & Portacio). Tyyli siis on sama, mutta oma maku ei tosiaan ole. Aaron kyllä on kirjoittanut sen verran hyviä pätkiä, että täytynee tuohonkin tutustua, sitten joskus.

Itsekin tuon luin juuri äskettäin, vaikka kaikki nuo yli hypätyt tarinat tuli aikanaan irtojenkkilehtinä kerättyäkin.

Oli kyllä aika ylihypättävää materiaalia, kun joskus vuosia myöhemmin tutustuin tähän pätkään.

Oli sitten mitä tahansa mieltä siitä, miten Suomen lehtihyllyille koostettiin julkaisuja Marvel-materiaalista niin kyllä ne vain aika tehokkaasti seuloivat ne paremmat jutut sieltä Atlantin takaa.

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Hulk
« Vastaus #139 : 11.06.2018 klo 23:51:19 »
Oli sitten mitä tahansa mieltä siitä, miten Suomen lehtihyllyille koostettiin julkaisuja Marvel-materiaalista niin kyllä ne vain aika tehokkaasti seuloivat ne paremmat jutut sieltä Atlantin takaa.

Toki mutta tuli myös tauhkaa esim. Maximum Carnage ja 1980-luvun Hulkissa oli paljon tarinoita jotka olisi voitu skipata (tokipäätökset tehtiin muualla).
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

J-Viilee

  • Jäsen
  • Viestejä: 875
  • Painajaismaista!
Vs: Hulk
« Vastaus #140 : 13.06.2018 klo 22:53:00 »
Maximum Carnage oli itseasiassa aika hyvä tarina. Raaka ja mieleenpainuva aikanaan.
Siitä tehtiin pelikin, jota en koskaan päässyt läpi, yksi niistä harvoista.

Silloin tehtiin miehistä miehiä kun oli vain kaksi continueta, tai ei ollenkaan ja aloitit pelin aina alusta uudelleen..
Tilulilulii.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Hulk
« Vastaus #141 : 16.06.2018 klo 21:44:15 »
Sanotaan, että ihmisen tulisi luottaa maku- ja hajuaisteihinsa. Jos nämä ilmoittavat tuotteen olevan pilaantunutta, ei sitä pitäisi koettaa järkeillä syötäväksi sillä perusteella, ettei viimeinen myyntipäivä ole vielä käsillä.

Kaikki merkit sanoivat, että Jason Aaronin 15 numeroa vuosilta 2011–2012 oli kuraa, mutta kuitenkin piti mennä järkeilemään itselle, että Aaronin Thor ja vaikka mitä on ollut laatuviihdettä.

Tämä on kuitenkin huonointa Hulkia koskaan. Ihan kuin erottaisin jonkinlaisen teeman, mutta se sitten väistämättä lipeää. Ihan viime metreillä Aaron koettaa kääntää tästä kolarista vielä karusellin, mutta ei tuota alkupuolta voi väittää huumoriksi millään.

Jos Whilce Portacion kuvituksella jokin arvo enää nykyään on, niin se on käsikirjoituksen banaaliuden korostaminen.

Tähän ei saatu ilmeisesti väkipakollakaan kiinnitettyä yhtä kuvittajaa, vaan kuvittajat vaihtuvat koko ajan. Eipä sillä, kuka tahansa kelpaa Whilcen jälkeen, mutta on tämä myös toimituksellisesti yhtä huono kuin taiteellisesti, vaikka jälkimmäisen sanan kirjoittaminen koskee tässä yhteydessä sorminiveliin.

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Hulk
« Vastaus #142 : 17.06.2018 klo 19:25:42 »
Samoilla linjoilla Jiksin kanssa. Tuo on sittemmin taidettu pyyhkiä maton alle.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Hulk
« Vastaus #143 : 18.06.2018 klo 21:32:40 »
Tuli näitä aiemmin kirjoitellessa mieleen Incredible Hercules -sarja.

Tämä seurasi Planet Hulkin päättävää World War Hulk -tapahtumaa ja sitä julkaistiin punaisen Hulkin rinnakkaissarjana 2008–2010.

Olin ilmeisesti kategorioinut sarjan "hyvää luettavaa" -karsinaan, vaikken ollut lukenut sitä kuin Secret Invasion -numeroihin saakka. Tämä on ykkössettiä, jonka tosiaan voi lukea joskus uudestaan.

Greg Pak ja Fred Van Lente kirjoittavat ykköstason viihdettä, joka jälleen kerran poikkeaa perussapluunasta. Jälleen kerran tähän myös perustuu koko sarjan tenho.

Kirjoittajakaksikko on viisaasti jättänyt antiikin luonnevikaisen sankarin tasoittelematta. Lähdemateriaalissa on tosiaan käänteitä kerrakseen. Kummasti tämä viinaan ja naisiin menevä Hercules toimii myös supersankarina.

Sarja heilahtelee draaman ja komedian rajan yli puolelle tai toiselle. Olipa riemastuttava juttu sekin, jossa Hercules teeskentelee olevansa Thor.

Nimikkohenkilö kantaisi jo yksin kokonaisuutta, mutta oiva sivuhahmo Amadeus Cho tasapainottaa ja nousee monesti ratkaisijan, ja sankarin, rooliin.

Tämä toimii kaikkein parhaiten ilman mitään viittauksia ympärillä tapahtuviin Marvel-juttuihin. Onneksi edes Ares, jonka ruutuaika tuli Dark Reign -kauden jutuissa täyteen, ei tässä paljoa julmistele.

Kuvittajista ei yksikään jäänyt sen suuremmin mieleen, mutta huonoja ei mukaan mahtunut. Kaikkein helpoin tehtävä ei ole esittää pikkuruudussa sanotaan nyt vaikka vuoren nostamista, joten varmaan siinä on päätä välillä jouduttu raapimaan. Sellainen tehdään vaan -fiilis on näissä vahva.

Ilahduttavasti väritys sopii hyvin näytölle, paljon levollisempaa ja tasapainoisempaa kuin sellainen silmille hyökkäävän aggressiivinen väritys mikä vaivasi saman kauden Deadpool-sarjaa.

Olen joskus muistellut kuinka mukavia olivat ne toimituksen pikku laatikot, joissa selvitettiin minkä lehden tapahtumiin milloinkin viitattiin. Se oli tosiaan sitä aikaa kun juttuja ei vielä luettu diginä putkeen monta kymmentä numeroa. Eipä tosiaan kiinnosta tapahtumat julkaisuissa, joita en varmasti ikinä tule lukemaan.

Toinen juttu mikä ilahduttaa pitkän matkaa, mutta ylikäytettyinä väsähtävät, ovat äänitehosteet.

Oivaltavimmillaan tehosteet ovat osa kuvakerrontaa. Esimerkiksi lattia sortuu alta ääniefektin TRRRAAAAP (trap) säestämänä. Tällöin lukija tietää ansan laukeavan. Kun laitteesta lähtee ääni "DETHTRPPP", tietää että olisi voinut käydä pahasti (deathtrap).

Koska äänitehosteet ovat varsin yhdentekevä ja lukiessa helposti sivuutettava visuaalinen juttu, en tiedä moniko ehti mennä alkuvaiheessa ohitse. Kerran kun näihin kiinnittää huomiota, ei niitä enää voi jättää huomioimatta vaikka yrittäisi. Tämä on ongelma, kun kaikki eivät ole yhtä oivaltavia.

Kun näitä viljelee joka sivulla, siitä menee nopeasti teho. Thor iskee maahan "WHATAMANNNN", Hercules yllättää Thorin iskulla "SUKKKAPUNCH" ja Thor antaa vastaiskun "THORRRRULEZ".

Lohikäärme puhaltaa tulta SMAAAUG (Tolkien-viittaus) saa hymähtämään, mutta iskujen kuvaaminen tyyliin "CLUBWAKK" ja "MACEINDAFACE" kuluvat nopeasti loppuun.

Huonoimmistoon kuuluvat esim. "KRACKAHUMMMMAA", joka kertoo rutattavan auton olevan Hummer. Varsin moni jymähdys perustuu nimeen, turpiinvetäjän asemaan tai kamppailijoiden keskinäiseen suhteeseen. Sellaiset eivät ole kovin hyviä.

Kuitenkin mukana on kymmenittäin yllättäviä, peräti hyviä äänitehosteita, joten tähän kannattaa tarttua jos niiden käyttöä sarjakuvissa tahtoo tutkia.
« Viimeksi muokattu: 18.06.2018 klo 22:03:12 kirjoittanut Jiksi »

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Hulk
« Vastaus #144 : 22.06.2018 klo 22:27:23 »
Toisinaan olen miettinyt, että oliko se Planet Hulk oikeasti hyvä. Se ei jättiläishyönteisineen näytä kovin vetovoimaiselta.

Kuitenkin siihen palatessa on selvää, mikä siinä aikanaan kolahti. Tarina kerrotaan neljän – ei siis jo tuolloin tyypillisissä kuuden – numeron pätkissä.

Tästä syystä tarina etenee reippaasti, ja kokonaisuudessa on jotain samaa kuin vaikka 60-luvun parhaissa Marvel-sarjoissa, jolloin suurimmatkin tarinat esitettiin kahdessa numerossa. Ei tämä mitenkään paranisi sillä, että välissä olisi kaksi numeroa nurkassa murjottamista.

Tarkoitus oli vain silmäillä, mutta luin kokonaisuuden kahdessa illassa oikein ajan kanssa.

World War Hulk oli sekin ihan kelpo rytistys. JR JR tuntuu oikein nauttivan, kolme numeroa on todella herkullista katsottavaa, jos miehen luita ruhjovasta tyylistä pitää. Olisiko gladiaattoritaistelu innostanut vähemmän vai aikataulut painaneet päälle, mutta samaa paloa ei kahdessa viimeisessä sitten oikeastaan ollutkaan.

Jos täällä olisi keskikesän juhla, tämä sopisi siihen ihan just.

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 043
  • <><
Vs: Hulk
« Vastaus #145 : 23.06.2018 klo 10:49:07 »
Planet Hulk oli tosiaan aika hyvä. Jotenkin tuntuu, että tällaiset normiympäristöstä poisotetut jutut toimii helposti paremmin kuin yritykset tehdä jotain samankaltaista status quon sisällä.
World War Hulk oli myös jatkona alkuun hyvä, mutta lopetus oli taas Marvelin eventeille tyypillinen tyhjiin raukeaminen. Lopun osalta tuli mieleen, että oliko tässä jopa haukattu ihan liian iso pala tai lähdetty tekemään tarinaa enimmäkseen hyvän alkuidean tuoman innostuksen varassa. Sitten, kun tositoimiin piti päästä, tulikin realiteetit vastaan, eikä homma johtanutkaan mihinkään. Ainoana lopputuloksena taisi olla, että saatiin Hulk taas maan kamaralle.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Hulk
« Vastaus #146 : 23.06.2018 klo 19:19:12 »
WWHn lopputulos oli a. Hulk takaisin maapallolle ja b. Hulkin voimat eivät olleet enää worldbreakerin tasolla.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Jussi Tyni

  • Jäsen
  • Viestejä: 187
Vs: Hulk
« Vastaus #147 : 27.06.2018 klo 15:45:16 »
Planet Hulk on mun mielestä paras Hulk-tarina ikinä. Tottakai se Peter Davidin pitkä, suurelta osin suomennettukin juoksu on huikea, eeppinen ja parasta ikinä. Mutta siitä on hankala erottaa mitään tiettyä yksittäistä tarinaa. Muutenkin olen sitä mieltä, että jatkuvien eventien ja cross-overeiden sijaan Marvel kaipaisi lisää Planet Hulkin
(ja Born Againin, Guardian Angelin, Kraven's Last Huntin, Infinity Gauntletin, Asgardian Warsin, jne jne ) tyyppisiä selkeitä klassikkotarinoita. Yhdessä kokoomassa Planet Hulksissa on alku, keskikohta ja loppu. Juoni pysyy tiiviinä, vetävänä ja dramaattisena koko ajan ja kuvitus on vaihtuvista kynäilijöistä huolimatta tarpeeksi yhtenäistä.

Loistava, koskettava kokonaisuus, joka löytyy omasta kirjahyllystä ja johon tulee parin vuoden välein palattua uudestaan ja uudestaan.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 083
Vs: Hulk
« Vastaus #148 : 28.06.2018 klo 02:43:22 »
Skaar, Son of Hulk on lisää Greg Pakia ja Planet Hulkia.

No joo, ei se nyt ihan ole, mutta lähelle päästään yhden käden sormien verran. Hopeasurffarin liittyessä mukaan mennään lörinällä alaspäin.

Kaksitoista numeroa jaksoin, sitten annoin periksi. Ei sitä montaa numeroa enää olisi, mutta kun ne eivät ole enää Pakin käsikirjoittamia, niin että antaa olla.

Olen koettanut joskus aikanaan tuota Jeph Loeb & Ed McGuinness -juoksua punaisen Hulkin parissa lukea, mutta en koskaan ole saanut läpi saakka.

Tällä kerralla en edes yrittänyt lukea, katsoin vain kuvat. McGuinness saa aikaan kelvollista muskelipornoa, mutta lööppiä en jaksa lääppiä.

Käsikirjoitus on täysin sisällytyksetöntä höpöä, ja sitten tulee Fall of Hulks ja World War Hulks. Molemmissa jengi kokoontuu kasaan, koska en muista mitä tapahtui ja sitten en muista kuka löi ketä, enkä muista mihin se lyöminen päättyi. Surullisinta tässä on, että tuskin muistan edes välttää tätä ja palaan unohtamaan tämän joskus kymmenen vuoden kuluttua uudestaan.

No jäi tuosta ensimmäisestä crossoverista mieleen, etten koskaan ole nähnyt JR JR:n kynästä huonoa jälkeä, mutta nyt sitten on nähty. Lapsuuden sankarit, joo.

Punaisen Hulkin kanssa oli samalla sivusilmäiltävä incredible-sisarjulkaisua numerosta 600 alkaen.

Joopa joo, mitäpä jos toimituksesta olisi sanottu Pakille, että tässä parikymmentä numeroa, kirjoita rauhassa uusi Planet Hulk. Nähdään parinkymmenen numeron päästä ja jos hyvin myy, niin sitten taas parinkymmenen numeron päästä.

Sen sijaan tässä on nyt kourallinen eri julkaisuja, kaikki samaa höyryävää läjää.

Tarkoitus oli jatkaa sieltä täältä lukien Waidin Indestructible-sarjaan, jonka muistin ainakin alkaneen hyvin, mutta ei näillä tuntumilla hetkeen taas tee mieli Hulk-julkaisuihin tarttua.

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 043
  • <><
Vs: Hulk
« Vastaus #149 : 28.06.2018 klo 08:53:24 »
Olen koettanut joskus aikanaan tuota Jeph Loeb & Ed McGuinness -juoksua punaisen Hulkin parissa lukea, mutta en koskaan ole saanut läpi saakka.

Tällä kerralla en edes yrittänyt lukea, katsoin vain kuvat. McGuinness saa aikaan kelvollista muskelipornoa, mutta lööppiä en jaksa lääppiä.

Käsikirjoitus on täysin sisällytyksetöntä höpöä, ja sitten tulee Fall of Hulks ja World War Hulks. Molemmissa jengi kokoontuu kasaan, koska en muista mitä tapahtui ja sitten en muista kuka löi ketä, enkä muista mihin se lyöminen päättyi.
Mä jaksoin noi lukea. Loebin käsikirjoituksissa on se hyvä puoli, että ovat tosiaan sitä sisällytyksetöntä höpöä, jonka lukee alta aikayksikön. Menee mulla semmoisena "kun ei muutakaan ole" -lukemistona. Toisaalta olen aika kuvittajavetoinen lukija ja siksi tähänkin tartuin alun perin juuri tuon muskelipornon takia.
Incrediblessä oli muuten noihin aikoihin hyviä kuvittajia myös. Gary Frank, Dale Eaglesham ja Paul Pelletier.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva