Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Mike Diana, epäsiveellinen (15.04.2018 klo 08:07:48)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
23.06.2018, klo 19:07:33

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
464769 viestiä 10324 aihetta kirjoittanut 7280 jäsentä. Uusin jäsen: PetriTre
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  Hulk
Enimmäkseen harmiton ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Hulk  (Luettu 35415 kertaa)
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 277« Vastaus #180 : 11.06.2018, klo 23:32:52 »

Sen jälkeen lyhyempiä huippuja ovat olleet Pakin Planet Hulk ja Jason Aaronin Incredible Hulk vol. 4. Loebin Red Hulk alkoi lupaavasti mutta sitten se päätettiin paisuttaa kuin kloonisaaga, ja lopputulos on mieletön sekasotku vailla päätä ja häntää.

Tämän olen varmaan aiemmin kuitannut, että Planet Hulk oli parhautta, ja Red Hulk vettyi McGuinnessin kuvituksesta huolimatta aika nopeasti.

Aaronin kokonaisuuteen en ole tutustunut, johtuen vastenmielisyydestä vanhojen Image-kuvittajien nykytyyliä kohtaan (Silvestri & Portacio). Tyyli siis on sama, mutta oma maku ei tosiaan ole. Aaron kyllä on kirjoittanut sen verran hyviä pätkiä, että täytynee tuohonkin tutustua, sitten joskus.

Itsekin tuon luin juuri äskettäin, vaikka kaikki nuo yli hypätyt tarinat tuli aikanaan irtojenkkilehtinä kerättyäkin.

Oli kyllä aika ylihypättävää materiaalia, kun joskus vuosia myöhemmin tutustuin tähän pätkään.

Oli sitten mitä tahansa mieltä siitä, miten Suomen lehtihyllyille koostettiin julkaisuja Marvel-materiaalista niin kyllä ne vain aika tehokkaasti seuloivat ne paremmat jutut sieltä Atlantin takaa.
tallennettu
X-men
Jäsen
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 12 514


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #181 : 11.06.2018, klo 23:51:19 »

Oli sitten mitä tahansa mieltä siitä, miten Suomen lehtihyllyille koostettiin julkaisuja Marvel-materiaalista niin kyllä ne vain aika tehokkaasti seuloivat ne paremmat jutut sieltä Atlantin takaa.

Toki mutta tuli myös tauhkaa esim. Maximum Carnage ja 1980-luvun Hulkissa oli paljon tarinoita jotka olisi voitu skipata (tokipäätökset tehtiin muualla).
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
J-Viilee
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 870


Painajaismaista!


« Vastaus #182 : 13.06.2018, klo 22:53:00 »

Maximum Carnage oli itseasiassa aika hyvä tarina. Raaka ja mieleenpainuva aikanaan.
Siitä tehtiin pelikin, jota en koskaan päässyt läpi, yksi niistä harvoista.

Silloin tehtiin miehistä miehiä kun oli vain kaksi continueta, tai ei ollenkaan ja aloitit pelin aina alusta uudelleen..
tallennettu

Tilulilulii.
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 277« Vastaus #183 : 16.06.2018, klo 21:44:15 »

Sanotaan, että ihmisen tulisi luottaa maku- ja hajuaisteihinsa. Jos nämä ilmoittavat tuotteen olevan pilaantunutta, ei sitä pitäisi koettaa järkeillä syötäväksi sillä perusteella, ettei viimeinen myyntipäivä ole vielä käsillä.

Kaikki merkit sanoivat, että Jason Aaronin 15 numeroa vuosilta 2011–2012 oli kuraa, mutta kuitenkin piti mennä järkeilemään itselle, että Aaronin Thor ja vaikka mitä on ollut laatuviihdettä.

Tämä on kuitenkin huonointa Hulkia koskaan. Ihan kuin erottaisin jonkinlaisen teeman, mutta se sitten väistämättä lipeää. Ihan viime metreillä Aaron koettaa kääntää tästä kolarista vielä karusellin, mutta ei tuota alkupuolta voi väittää huumoriksi millään.

Jos Whilce Portacion kuvituksella jokin arvo enää nykyään on, niin se on käsikirjoituksen banaaliuden korostaminen.

Tähän ei saatu ilmeisesti väkipakollakaan kiinnitettyä yhtä kuvittajaa, vaan kuvittajat vaihtuvat koko ajan. Eipä sillä, kuka tahansa kelpaa Whilcen jälkeen, mutta on tämä myös toimituksellisesti yhtä huono kuin taiteellisesti, vaikka jälkimmäisen sanan kirjoittaminen koskee tässä yhteydessä sorminiveliin.
tallennettu
X-men
Jäsen
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 12 514


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #184 : 17.06.2018, klo 19:25:42 »

Samoilla linjoilla Jiksin kanssa. Tuo on sittemmin taidettu pyyhkiä maton alle.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 277« Vastaus #185 : 18.06.2018, klo 21:32:40 »

Tuli näitä aiemmin kirjoitellessa mieleen Incredible Hercules -sarja.

Tämä seurasi Planet Hulkin päättävää World War Hulk -tapahtumaa ja sitä julkaistiin punaisen Hulkin rinnakkaissarjana 2008–2010.

Olin ilmeisesti kategorioinut sarjan "hyvää luettavaa" -karsinaan, vaikken ollut lukenut sitä kuin Secret Invasion -numeroihin saakka. Tämä on ykkössettiä, jonka tosiaan voi lukea joskus uudestaan.

Greg Pak ja Fred Van Lente kirjoittavat ykköstason viihdettä, joka jälleen kerran poikkeaa perussapluunasta. Jälleen kerran tähän myös perustuu koko sarjan tenho.

Kirjoittajakaksikko on viisaasti jättänyt antiikin luonnevikaisen sankarin tasoittelematta. Lähdemateriaalissa on tosiaan käänteitä kerrakseen. Kummasti tämä viinaan ja naisiin menevä Hercules toimii myös supersankarina.

Sarja heilahtelee draaman ja komedian rajan yli puolelle tai toiselle. Olipa riemastuttava juttu sekin, jossa Hercules teeskentelee olevansa Thor.

Nimikkohenkilö kantaisi jo yksin kokonaisuutta, mutta oiva sivuhahmo Amadeus Cho tasapainottaa ja nousee monesti ratkaisijan, ja sankarin, rooliin.

Tämä toimii kaikkein parhaiten ilman mitään viittauksia ympärillä tapahtuviin Marvel-juttuihin. Onneksi edes Ares, jonka ruutuaika tuli Dark Reign -kauden jutuissa täyteen, ei tässä paljoa julmistele.

Kuvittajista ei yksikään jäänyt sen suuremmin mieleen, mutta huonoja ei mukaan mahtunut. Kaikkein helpoin tehtävä ei ole esittää pikkuruudussa sanotaan nyt vaikka vuoren nostamista, joten varmaan siinä on päätä välillä jouduttu raapimaan. Sellainen tehdään vaan -fiilis on näissä vahva.

Ilahduttavasti väritys sopii hyvin näytölle, paljon levollisempaa ja tasapainoisempaa kuin sellainen silmille hyökkäävän aggressiivinen väritys mikä vaivasi saman kauden Deadpool-sarjaa.

Olen joskus muistellut kuinka mukavia olivat ne toimituksen pikku laatikot, joissa selvitettiin minkä lehden tapahtumiin milloinkin viitattiin. Se oli tosiaan sitä aikaa kun juttuja ei vielä luettu diginä putkeen monta kymmentä numeroa. Eipä tosiaan kiinnosta tapahtumat julkaisuissa, joita en varmasti ikinä tule lukemaan.

Toinen juttu mikä ilahduttaa pitkän matkaa, mutta ylikäytettyinä väsähtävät, ovat äänitehosteet.

Oivaltavimmillaan tehosteet ovat osa kuvakerrontaa. Esimerkiksi lattia sortuu alta ääniefektin TRRRAAAAP (trap) säestämänä. Tällöin lukija tietää ansan laukeavan. Kun laitteesta lähtee ääni "DETHTRPPP", tietää että olisi voinut käydä pahasti (deathtrap).

Koska äänitehosteet ovat varsin yhdentekevä ja lukiessa helposti sivuutettava visuaalinen juttu, en tiedä moniko ehti mennä alkuvaiheessa ohitse. Kerran kun näihin kiinnittää huomiota, ei niitä enää voi jättää huomioimatta vaikka yrittäisi. Tämä on ongelma, kun kaikki eivät ole yhtä oivaltavia.

Kun näitä viljelee joka sivulla, siitä menee nopeasti teho. Thor iskee maahan "WHATAMANNNN", Hercules yllättää Thorin iskulla "SUKKKAPUNCH" ja Thor antaa vastaiskun "THORRRRULEZ".

Lohikäärme puhaltaa tulta SMAAAUG (Tolkien-viittaus) saa hymähtämään, mutta iskujen kuvaaminen tyyliin "CLUBWAKK" ja "MACEINDAFACE" kuluvat nopeasti loppuun.

Huonoimmistoon kuuluvat esim. "KRACKAHUMMMMAA", joka kertoo rutattavan auton olevan Hummer. Varsin moni jymähdys perustuu nimeen, turpiinvetäjän asemaan tai kamppailijoiden keskinäiseen suhteeseen. Sellaiset eivät ole kovin hyviä.

Kuitenkin mukana on kymmenittäin yllättäviä, peräti hyviä äänitehosteita, joten tähän kannattaa tarttua jos niiden käyttöä sarjakuvissa tahtoo tutkia.
« Viimeksi muokattu: 18.06.2018, klo 22:03:12 kirjoittanut Jiksi » tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 277« Vastaus #186 : 22.06.2018, klo 22:27:23 »

Toisinaan olen miettinyt, että oliko se Planet Hulk oikeasti hyvä. Se ei jättiläishyönteisineen näytä kovin vetovoimaiselta.

Kuitenkin siihen palatessa on selvää, mikä siinä aikanaan kolahti. Tarina kerrotaan neljän – ei siis jo tuolloin tyypillisissä kuuden – numeron pätkissä.

Tästä syystä tarina etenee reippaasti, ja kokonaisuudessa on jotain samaa kuin vaikka 60-luvun parhaissa Marvel-sarjoissa, jolloin suurimmatkin tarinat esitettiin kahdessa numerossa. Ei tämä mitenkään paranisi sillä, että välissä olisi kaksi numeroa nurkassa murjottamista.

Tarkoitus oli vain silmäillä, mutta luin kokonaisuuden kahdessa illassa oikein ajan kanssa.

World War Hulk oli sekin ihan kelpo rytistys. JR JR tuntuu oikein nauttivan, kolme numeroa on todella herkullista katsottavaa, jos miehen luita ruhjovasta tyylistä pitää. Olisiko gladiaattoritaistelu innostanut vähemmän vai aikataulut painaneet päälle, mutta samaa paloa ei kahdessa viimeisessä sitten oikeastaan ollutkaan.

Jos täällä olisi keskikesän juhla, tämä sopisi siihen ihan just.
tallennettu
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 853


<><


« Vastaus #187 : tänään kello 10:49:07 »

Planet Hulk oli tosiaan aika hyvä. Jotenkin tuntuu, että tällaiset normiympäristöstä poisotetut jutut toimii helposti paremmin kuin yritykset tehdä jotain samankaltaista status quon sisällä.
World War Hulk oli myös jatkona alkuun hyvä, mutta lopetus oli taas Marvelin eventeille tyypillinen tyhjiin raukeaminen. Lopun osalta tuli mieleen, että oliko tässä jopa haukattu ihan liian iso pala tai lähdetty tekemään tarinaa enimmäkseen hyvän alkuidean tuoman innostuksen varassa. Sitten, kun tositoimiin piti päästä, tulikin realiteetit vastaan, eikä homma johtanutkaan mihinkään. Ainoana lopputuloksena taisi olla, että saatiin Hulk taas maan kamaralle.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Sivuja: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: