Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Sarjakuvaneuvos Timo Reenpää on poissa (12.06.2020 klo 15:12:49)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
07.07.2020, klo 02:30:58

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483451 viestiä 10475 aihetta kirjoittanut 3844 jäsentä. Uusin jäsen: Ture
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Aku Ankka ja kumppanit
| | |-+  Aku Ankka Klassikko (ent. Aku Ankka Ekstra)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Aku Ankka Klassikko (ent. Aku Ankka Ekstra)  (Luettu 135127 kertaa)
Kääk13
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 777


Tripla Kääk!


« Vastaus #465 : 23.06.2019, klo 00:47:54 »

Uusin numero:
Barksin Nätti-Jussi
Paul Murryn 8-sivuinen Mikki numerosta 36/1963 jolloin se oli sivun verran lyhyempi
Loput lyhyita ennennäkemättömiä H-koodillisia
Itse asiassa seassa on H-koodillisten lisäksi myös pari D-koodillistakin tarinaa.

Tässä numerossa on nyt sitten 28 sivua Suomessa jo aiemmin julkaistua materiaalia ja 32 sivua Suomessa ennen julkaisematonta materiaalia.
Vaikka aika tasoissa mennäänkin niin enemmistö sivuista (ja tarinoista) on kerrankin meille uusia.

Kiva, ettei harvinaisempia hahmoja olla ihan kokonaan unohdettu. Jose Cariocaa oli mukava nähdä lehden sivuilla pitkästä aikaa.
tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 610


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #466 : 23.06.2019, klo 14:26:54 »

Jees, Nätti-Jussi on kokonainen.
Onnesta osaton (D 2015-133) on todella ponnettoman onneton uusintaversio Barksin Golfkilpailu-tarinasta. Turha tekele.

Timo
tallennettu

Kääk13
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 777


Tripla Kääk!


« Vastaus #467 : 18.07.2019, klo 15:14:11 »

Vaikka kaksi viimeisintä lehteä ovatkin sisältäneet tarinat juuri Barksilta ja Rosalta niin vaikea ajatella, että toimituksen väki olisi niin tampiota porukkaa, että haluavat täyttää niillä joka ikisen numeron.
Osuin aiemmassa arviossani näköjään ihan metsään.

Tämän päiväinen Klassikko sisältää jälleen pitkän Suomessa jo seitsemästi tätä ennen julkaistun Barks-klassikon Aku Ankka ja merikäärme sekä tuoreempia tarinoita sekalaiselta tekijäkaartilta niin Tanskasta kuin Hollannistakin.

29 sivua uusintoja ja 31 ennen näkemätöntä materiaalia.

Kansi Uusinta
Dekkari Ei julkaistu
Klassikko Uusinta
Hessu Ei julkaistu
Aku Ankka Ei julkaistu
Sepe Susi Ei julkaistu
Karhukopla Ei julkaistu
Vitsisarja Ei julkaistu.

Nyt oikeasti jo ihmettelen näitä Barks uusintoja. 4/7 lehdistä on alkanut pitkällä Barks tarinalla. Barks on hyvä, mutta yli puolet kaikista ilmestyneistä lehdistä on mielestäni jo liikaa.

Ensi kuussa varmaan sitten pitkä Rosa-klasari. Tongue
« Viimeksi muokattu: 18.07.2019, klo 15:16:47 kirjoittanut Kääk13 » tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Kujis
Varastomies
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 585

Just deal with it!


« Vastaus #468 : 17.08.2019, klo 08:20:01 »

Klassikkoon oli taas saatu ympättyä sekä Barks (Oman onnensa seppä), että Rosa (Odottavan onki). Tosin Barksin Oman onnensa seppää ei liika usein ole kulutettu vielä.

Lisäksi uusinnat Murryltä (Hirvenhäätö) ja Brancalta (Livertävät hämärämiehet)

Uutta tarjoaa Mark de Jonge  sekä uutta ja tuoretta tarjoaa Heymans.

tallennettu
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 4 144


« Vastaus #469 : 17.08.2019, klo 21:07:10 »

En tajua tätä julkaisupolitiikkaa. Barks-faneilla on ne kaikki Barksit muutenkin. Pitäisi saada uusia hyviä sarjoja.

Epäilen, että aika moni muukin on samaa mieltä, koska Barksit ja Rosat on koluttu niin moneen kertaan läpi, että alkaa jo närästää.

Mitä ihmettä siellä Sanomilla oikein tehdään. Eikö muka ole uuta materiaalia laittaa tähän uuteen klassikkoon. Haluan rahoilleni vastiketta...uusinnat voitte työntää sinne minne ei aurinko paista.

Olen samaa mieltä kuin Darth Mika eli uudistus ei sisällön puolesta lämmitä mieltä, kun lehdestä yli puolet on aika helposti ennestään saatavissa olevaan materiaalia. Herää kysymys, että mikseivät uusi esimerkiksi aiemmin saksittuina julkaistuja italotarinoita.

Kyllä löytyis vanhaa hyvää JA julkaisematonta vielä sieltä täältä noihin lehtiin. Oivoi.

Kyllä pari(maksimissaan kolme) pitkää Barksia vuoteen mahtuu, mutta kyllä nyt olisi pitänyt olla vaihteeksi jonkun muun vuoro. Vicar tai joku italialaisista mestareista. Eivät voi olla toimituksessa niin tietämättömiä, ettei tällaisella julkaisupolitiikalla ole kauaskantoisia seurauksia.

Barks, Rosa, Vicar, Strobl, Hubbard, Scarpa, De Vita, Cavazzano, Gottfredson, Carpi, Bottaro, Rota, Branca, Scala, Jippes, Heymansit, Bradbury, Murry, Ferioli... Taitavia tekijöitä olisi vaikka kuinka monipuolisesti kun toimitus vain käyttäisi hieman älliään.

Pakko yhtyä teihin palstaveljiin ihan vain keskustelun seuraajana, että Klassikon julkaisemispolitiikka on käsittämätön, ala-arvoinen ja silkkaa kamikazea! Jokainen tajuaa, että samojen seikkailujen veivaaminen uudestaan lyhyen ajan sisällä verottaa lukijoita pois. Myöskään Klassikkoon valitut uudet sarjat eivät ole millään mittareilla parhaita mahdollisia.

Mitä ihmettä Aku Ankan toimituksessa ajatellaan, vai ajatellaanko mitään? Luuleko se, että aiempia tilattuja Akkareita ei säilytetä, että vanhempia lehtiä ei hankita ja että kokoelmakirjatkin ovat tuntemattomia? Eivätkö he oikeasti tajua, että tunnetuimmat Barksit ja Rosat löytyvät jo monesta taloudesta? Miksi italotaiteilijoita ei esitetä?

Näistä parannusehdotuksista kannattaisi vinkata Aku ankan toimitukselle, jos ottaisivat neuvosta vaarin.
TK

Näistä on ilmoitettu, ja lehden toimitus seuraa Kvaakiakin, mutta toimitus ei ota kunnolla huomioon palautetta.
tallennettu
Kääk13
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 777


Tripla Kääk!


« Vastaus #470 : 17.08.2019, klo 22:18:42 »

Luuleko se, että aiempia tilattuja Akkareita ei säilytetä, että vanhempia lehtiä ei hankita ja että kokoelmakirjatkin ovat tuntemattomia?
Joskus törmäsin sosiaalista mediaa selaillessani sellaiseen palautteeseen, missä Aku Ankka Juniorin tilaaja kyseli, että miksi lehdessä julkaistaan samoja tarinoita uudestaan vain muutaman vuoden jälkeen? Lapsilukija oli siis tämän huomannut.
Ja tähän oli vastattukin toimituksen puolelta siten, että ajattelevat lehden lukijoiden viettävän niin lyhyen aikaa lehden parissa, että voivat kierrättää samoja tarinoita esim. noin 4-6 vuoden sykleissä. Ihan tarkkaan en aikaväliä muista. Olivat yllättyneitä siitä, että lehdellä on pitkäaikaisia tilaajia.

Tavallaan tuon vielä ymmärrän Juniori-ikäisille suunnatussa lehdessä, mutta ihan oikeasti tuntuu, että samaa ajattelua käytetään muidenkin julkaisujen sisältöä mietittäessä. Että 4-6 vuoden kuluttua kukaan ei niitä tarinoita enää muista. Nykyaikaisessa kulutuskulttuurissa eivät varmaan edes säilö kerran lukemiaan Ankkoja. Samoja helposti saatavilla olevia jo kertaalleen käännettyjä tarinoita on mukava lätkäistä joka kolmanteen julkaisuun, kun ne eivät varsinaisesti maksa heille mitään.


Miksi italotaiteilijoita ei esitetä?
Tähän minäkin haluaisin vastauksen. Aku Ankka Ekstran paksuissa teemanumeroissa oli lähes järjestään yksi pitkä italosarja. Sitten ne hävisivät Ekstran sivuilta kun Roope-setä-lehden kokoa suurennettiin ja nyt kun se lehti loppui, niin lehtikokoiset italialaistarinat ovat hävinneet kokonaan meikäläisistä julkaisuista.

Uusiakin tarinoita olisi, vaikkeivat ne varmasti vanhoja klassikoita peittoakaan.

Ennen vuosituhannen vaihdetta tuotettuja nelirivisiä italialaistarinoita on muuten suomeksi julkaisematta järjettömät yli 700 kappaletta!!! Näille voisi perustaa vaikka oman, joka toinen kuukausi ilmestyvän paksun lehden. Nimi voisi olla Aku Ankka Juniorin ja Aku Ankka Klassikon tapaan vaikka se paljon toivottu Aku Ankka Jäärä. GrinKaiken parjauksen jälkeen haluan kuitenkin sanoa, että viimeisin Klassikko oli kyllä oikein kelpo lehti. Mau Heymansin johtosarja oli mielestäni jopa lehden paras tarina. Barksin juttu on kyllä teknisesti ajatellen kirjoitettu paremmin, mutta koska se oli minulle ennestään tuttu, niin viihdyin Maun tarinan parissa paremmin. Maun tarinat ovat muutenkin parhasta Hollantilaistuotantoa. Hänen tarinoitaan on aina ilo lukea.

Ja vaikka uusintoja aina parjataan, niin oikein valittuna nekin ansaitsevat paikkansa. Edelleenkin Barksin ja Rosan kanssa pitäisi himmailla, mutta nyt valitut uusinnat eivät olleet moneen kertaan kulutettuja, kuten Kujiskin tuolla aiemmin mainitsi, niin Barksin tarinaakaan ei ole tätä (ja Koottuja) ennen meillä nähty kuin kahdesti. Vuonna 1962, silloinkin 2-sivulla lyhennettynä ja vuonna 2000 ensi kertaa kokonaisena. Nyt se julkaistiin suurelle yleisölle Barksin tekstille uskollisella käännöksellä ja Koottuja varten tehdyllä, uudella värityksellä. Ansaittu uusinta siis! Smiley

Samoin Rosan tarina. Koottujen lisäksi julkaistu vain kahdesti. Vuosina 1994 ja 2009. Tätä "harvinaisempaa" Rosa-tarinaa ei taida sitä paitsi olla edes olemassa. Kaikki on julkaistu Rosan parhaissa, Kootuissa ja vähintään kertaalleen Aku Ankassa. Ihan OK uusinta!  Tongue

Murryn tarinan uusintajulkaisu on ansaittu. Tarina on julkaistu aiemmin vain vuonna 1962, ja nyt se nähdään meillä uudella, mahdollisesti tarkemmalla käännöksellä ja uusin värityksin. Todellakin aiheellinen uusinta!  Grin

Karhukopla tarina taas menisi samaan katerogoriaan Barksin ja Rosan juttujen kanssa (julkaistu vain kahdesti tätä ennen), mutta ottaen huomioon, että tekijät eivät paistattele samanlaisessa valokeilassa, niin uusintajulkaisun tarve on vähän kyseenalainen.  Undecided

Golf tarinan ainoa plussa on se, että sitä ei meillä oltu vielä koskaan aiemmin nähty.  Lips Sealed

tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 610


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #471 : 18.08.2019, klo 00:00:51 »

Kieltämättä se Mau Heymansin pitkähkö sarja oli yllättävän hyvä - lukuunottamatta sitä hölmöä ja iänikuista
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)
-tyylin lopetusta.
Ja Brancahan nyt on aina hyvä, ainakin visuaalisesti. Tähän valittu Karhukopla oli Brancan tyylillisesti parhaalta kaudelta.

Timo
tallennettu

Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 4 144


« Vastaus #472 : 18.08.2019, klo 10:55:32 »

Noita vain muutaman vuoden tilaajia ja ostajia toki on, mutta uskon, että suurin osa talouksista säilyttää lehtensä ja hommaa ja saa sukulaisilta ja tuttavilta myös vanhempia lehtiä. Ja onhan lasten vanhemmilla, jotka nimenomaan maksavat tilaukset, useimmiten ennestään lapsuutensa Akkareita. Miksi hekään viitsivät maksaa julkaisusta, josta puolet on lähiaikojen uusintoja ja puolet unohdettavaa huttua? Miksi ihmeessä parempaa tavaraa ei julkaista?

Mielestäni Barksin ja Rosan koottuja ei tarvitse ottaa huomioon, mutta kuten on jo monesti sanottu, muutoin toimituksen pitäisi katsoa, että se ei työnnä lehteen samaa kertomusta, joka on vain muutama vuosi aiemmin julkaistu jossakin kirjassa. Kirjoissakin on ollut viime vuosina tolkuttomasti uusintoja.

Olen samaa mieltä, että Klassikon viime numeron uusinat olivat perustellumpia, etenkin Murryn seikkailu. Itse olisin noista pannut lehteen ainoastaan Murryn, koska minusta edes vuosi 2000 ei ole kovin kaukana.
tallennettu
Kääk13
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 777


Tripla Kääk!


« Vastaus #473 : 19.09.2019, klo 16:46:15 »

Aku Ankka Klassikkoa pitäisi mainostaa niille keiltä jäi aikoinaan Barksin kootut tilaamatta.  Grin

Tämän päiväisen numeron aloittaa Barksin Kultaa ja konnantöitä. Sarja saa nyt kuudennen julkaisunsa Suomessa kun pois laskuista jätetään parit näköispainokset.

Sisäsivun dekkarikin on korvattu Barksin kuvituksella, jotta uusintojen määrä saadaan maksimoitua.  laugh
No, joo! Vitsi vitsinä. Kuvaa ei ole aiemmin Barksin koottujen ulkopuolella nähty, että ihan kiva kun se kaivettiin isomman yleisön katseltavaksi.

Barksin lisäksi uusintana on jo mielestäni turhankin tuttuun tapaan Paul Murrya. Vaikka tämänkin kertainen sarja on julkaistu meillä ainoastaan kerran aiemmin, yli 50 vuotta sitten, alkavat samojen tekijöiden tarinat kyllästyttämään. Miltei kaikki klassikot ovat tähän mennessä olleet Barksin, Rosan, Murryn, Vicarin tai Brancan kynästä. Toimitus voisi rohkeammin irroitella klassikkotekijöiden kanssa.

En voi liiallisuuksiin korostaa kuinka Italialaista klassikkomateriaalia löytyisi julkaistavaksi yltäkyllin. Alan kuitenkin olla jo miltei luovuttanut sen suhteen, että koskaan näkisimme esim. Carpia tai Scarpaa tässä lehdessä.
tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
DanyB
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 327


« Vastaus #474 : 19.09.2019, klo 17:10:36 »

Aku Ankka Klassikkoa pitäisi mainostaa niille keiltä jäi aikoinaan Barksin kootut tilaamatta.  Grin

Tämän päiväisen numeron aloittaa Barksin Kultaa ja konnantöitä. Sarja saa nyt kuudennen julkaisunsa Suomessa kun pois laskuista jätetään parit näköispainokset.

Sisäsivun dekkarikin on korvattu Barksin kuvituksella, jotta uusintojen määrä saadaan maksimoitua.  laugh
No, joo! Vitsi vitsinä. Kuvaa ei ole aiemmin Barksin koottujen ulkopuolella nähty, että ihan kiva kun se kaivettiin isomman yleisön katseltavaksi.

Barksin lisäksi uusintana on jo mielestäni turhankin tuttuun tapaan Paul Murrya. Vaikka tämänkin kertainen sarja on julkaistu meillä ainoastaan kerran aiemmin, yli 50 vuotta sitten, alkavat samojen tekijöiden tarinat kyllästyttämään. Miltei kaikki klassikot ovat tähän mennessä olleet Barksin, Rosan, Murryn, Vicarin tai Brancan kynästä. Toimitus voisi rohkeammin irroitella klassikkotekijöiden kanssa.

En voi liiallisuuksiin korostaa kuinka Italialaista klassikkomateriaalia löytyisi julkaistavaksi yltäkyllin. Alan kuitenkin olla jo miltei luovuttanut sen suhteen, että koskaan näkisimme esim. Carpia tai Scarpaa tässä lehdessä.

Onko "kummitusradan mysteeri" klassikossa kokonaisena täydessä sivumitassaan vai onko sitä lyhennetty kuten aiemmin lehdessä julkaistu muutamaa sivua tyngempi leikkele vai sama leikelty 7 sivua lyhyempi tynkä kuin mitä tämä aiemmin julkaistu?
tallennettu
Kääk13
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 777


Tripla Kääk!


« Vastaus #475 : 19.09.2019, klo 19:59:45 »

Tosiaan, tuota en ottanut edes huomioon. Ihan täysi 24 sivuinen versio tässä julkaistiin. Tämä on näköjään nähty suomeksi aiemmin kolmasti. Ensimmäisen kerran Ankalliskirjaston ensimmäisessä numerossa vuonna 2002.
tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Miqz
Avustava Slemmy
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 531


Riipivä jännityspommi!


« Vastaus #476 : 17.10.2019, klo 18:01:36 »

Bongasin Aku Ankka Klassikon kaupan lehtihyllyllä:

https://www.lehtipiste.fi/aikakauslehdet/sarjakuvat-ja-lastenlehdet/843870.html

Kotiin asti se ei ollut ehtinyt, kiitos Postin.

Huomiona kuitenkin, että tämähän oli ennen vain Aku Ankan tilaajille tarkoitettu lisäjulkaisu (Ekstran aikaan). Olen huomannut että sitä on voinut tilata suoraankin jo jonkin aikaa, ja nyt se on jo irtonumeromyynnissä. Taitaa olla levikki laskussa...
tallennettu

"Aijaa no minä olen Rauta-Pekka!"
"Iskä, saanko minä sinun Batman-kalsarit sitten kun sinä kuolet?"
Darth Mika
Insinööri
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 513


The Comics be with us...always!


« Vastaus #477 : 17.10.2019, klo 18:12:14 »

Bongasin Aku Ankka Klassikon kaupan lehtihyllyllä:

https://www.lehtipiste.fi/aikakauslehdet/sarjakuvat-ja-lastenlehdet/843870.html

Kotiin asti se ei ollut ehtinyt, kiitos Postin.

Huomiona kuitenkin, että tämähän oli ennen vain Aku Ankan tilaajille tarkoitettu lisäjulkaisu (Ekstran aikaan). Olen huomannut että sitä on voinut tilata suoraankin jo jonkin aikaa, ja nyt se on jo irtonumeromyynnissä. Taitaa olla levikki laskussa...
Ei mikään ihme, kun on niin hirveesti uusintoja!
tallennettu

"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)
Kääk13
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 777


Tripla Kääk!


« Vastaus #478 : 17.10.2019, klo 19:10:32 »

Minusta on vain hyvä, että Klassikkoa voi jatkossa ostaa myös irtonumeroina. Toivottavasti se tavoittaa näin isomman yleisön.

Miten lehtipistemyynti  muuten eroaa lehden kotiin tilauksesta?
Onko siinä kustantamolle jokin lehden levitykseen liittyvä kulu mitä kotiin tilaamisessa ei ole tai toisin päin?

Aikoinaan esim. Iines -lehteä ei pystynyt tilaamaan kotiin ollenkaan, mutta irtonumeroina lehtiä oli myynnissä useissa paikoissa.
Suomalaisia taskareitakaan ei ole koskaan saanut tilattua kotiin, mutta ruotsinkielinen Kalle Ankas pocket löytyy lehtiapajan valikoimasta kotiin tilattavien julkaisujen joukosta.

tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Darth Mika
Insinööri
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 513


The Comics be with us...always!


« Vastaus #479 : 17.10.2019, klo 19:37:10 »

Minusta on vain hyvä, että Klassikkoa voi jatkossa ostaa myös irtonumeroina. Toivottavasti se tavoittaa näin isomman yleisön.

Miten lehtipistemyynti  muuten eroaa lehden kotiin tilauksesta?
Onko siinä kustantamolle jokin lehden levitykseen liittyvä kulu mitä kotiin tilaamisessa ei ole tai toisin päin?

Aikoinaan esim. Iines -lehteä ei pystynyt tilaamaan kotiin ollenkaan, mutta irtonumeroina lehtiä oli myynnissä useissa paikoissa.
Suomalaisia taskareitakaan ei ole koskaan saanut tilattua kotiin, mutta ruotsinkielinen Kalle Ankas pocket löytyy lehtiapajan valikoimasta kotiin tilattavien julkaisujen joukosta.
Onko kaupunkilegendaa, mutta jokin omituinen muistikuva olisi, että AA taskukirjaa on joskus voinut tilata myös kotiin, mut se taisi olla joku kokeilu vaan.
tallennettu

"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)
Sivuja: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: