Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Rakastajiksi syntyneet (17.05.2019 klo 15:57:58)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
20.05.2019, klo 22:44:33

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
474236 viestiä 10527 aihetta kirjoittanut 7397 jäsentä. Uusin jäsen: seitani
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Manga ja anime
| | |-+  W.I.T.C.H.
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Äänestys
Kysymys: Pitäisikö sinusta Witchin tulla Mtv3:selta?
Ehkä
Ei missään nimessä
Voi kai
Siis en tiedä vielä
Kyllä en pystyisi olla ilman sitä

Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: W.I.T.C.H.  (Luettu 94222 kertaa)
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 917


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #135 : 11.05.2007, klo 11:16:19 »


Viitaten joihinkin Jarin pointteihin ko. jutussa... Kyllä tässä yhteydessä pitää muistaa myös se, että osa eroista johtuu pelkästään siitä että kyseessä on eri tekijän/piirtäjän työ. Se missä määrin erot ovat persoonakohtaisia ja missä määrin sarjakuvaetymologisista näkökulmista lähteviä (eli maantieteestä ja kulttuurisista syistä johtuvia) onkin sitten huomattavasti visaisempi kysymys. Kuten muissa keskusteluissa on moneen kertaan todettu, manga ei ole tyyli. Japanista sekä länsimaista löytyy lähes yhtä monta tyyliä kuin tekijääkin.

Yleisenä huomiona siis: Tässäkin keskustelussa lienee parasta rajoittua vertailemaan nimen omaan näitä kahta versiota versiota toisiinsa. Se miten tämä keissi suhtautuu japanilaiseen sarjakuvaan tai -italialaiseen (tai Disney-kamaan), vaatisi mielestäni huomattavasti laajemman aineiston tutkimista.

Sinänsä tätä ja manga-ankkoja on hauska verrata alkuperäiseen. Uskoakseni näistä voi oppia paljon, vaikkei sitä oppiaan osaisikaan sanoiksi pukea.
Jarin jutussa on lisäksi hyvää se, että se muistuttaa käännöksen ja toimituksen roolista näiden sarjakuvien synnyssä. Hyvällä syyllä voi kysyä sitä kuinka suuressa määrin nämä ovat jonkun taiteilijan töitä, ja kuinka paljon toimituksen sanelupolitiikka (ja formaatit) ovat vaikuttaneet sisältöön? Tätähän emme saane koskaan tietää, mutta Disneyn tuntien, sarjakuvien sisältöön ja ulkoasuun kiinnitetään varmasti runsaasti tervettä ja epätervettä huomiota. Näissä W.I.T.C.H.eissä on siis kyseessä ennen muuta Disney-yhtiön virallinen näkemys euro/pesudomangasta sekä Disneyn virallinen näkemys tyttömangasta.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
VNaomi
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 269


Aarresaari


« Vastaus #136 : 11.05.2007, klo 22:48:55 »


Näissä W.I.T.C.H.eissä on siis kyseessä ennen muuta Disney-yhtiön virallinen näkemys euro/pesudomangasta sekä Disneyn virallinen näkemys tyttömangasta.

Tästä tuli mieleen ne huhut, mitä W.I.T.C.H.-fanien piirissä liikkuu. Joskus puolivälissä ensimmäistä saagaa sarjan luojat ja alkuperäiset tekijät yhtäkkiä katosivat kuvioista. Minulla ei ole mitään faktaa aiheesta, mutta on spekuloitu paljon sitä, että Disney pisti porukan pihalle projektista ja muutti olennaisesti tarinan juonta ja loppuratkaisua.

Sinänsä tämä kuulostaa loogiselta, että muistan itse vuosia sitten kokeneeni vahvan "Mitä ihmettä? Miten ihmeessä hahmokehitys voi yhtäkkiä mennä tähän suuntaan ja miksei edellisessä numerossa vihjailtuja asioita käsitellä enää?" tunteen kuudennen ja seitsemännen numeron vaihteessa.
tallennettu

Will73
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 5


« Vastaus #137 : 07.08.2007, klo 18:50:11 »

Noin, oli pakko rekisteröityä ja kommentoida kun vallan aikuiset ihmiset W.I.T.C.H.-sarjasta keskustelevat. Ehkä tämän joku vielä lukeekin, vaikka kesä ja loma ehtivät väliin.  Lainaaminen ei nyt jostain syystä onnistu, joten kommentoin koko rahan edestä muuten van. En löytänyt mistään tuota "pseudomangasta mangaksi"-ketjun alkupäätä, mutta sitkeästi olen näin aluksi sitä mieltä, että W.I.T.C.H. ei ole mitään pseudo- tai wannabe-mangaa, vaan mangasta surutta lainailevaa eurosarjakuvaa. On se ihan eri asia, uskokaa vaan!  Grin  Mangavaikutteista huolimatta W.I.T.C.H. on ainakin mun mielestä ehta "Akun tehtaan" tuote, jossa yhdistyvät eurooppalainen ligne claire, italialainen ankkailu ja shoujomanga varsin vinkeällä tavalla. Yksittäisen artistin tuotteita W.I.T.C.H.-sarjikset eivät tosiaan ole, vaan lehden suuret linjat vetää Disney Italian W.I.T.C.H.-toimitus (mikä ei taas tarkoita, etteivätkö W.I.T.C.H.-piirtäjät voisi olla hyviä piirtäjiä). Suurin osa W.I.T.C.H.-lehden piirtäjistä tekee myös ankkasarjakuvia, osa myös omia ei-Disney-proggiksiaan.

Kuten tuossa aiemmin arveltiin, Disney on varmasti asettanut Haruko Iidalle kaikenmoisia reunaehtoja, kun W.I.T.C.H.-poppoon seikkailuja on Jaappanissa uudelleen piirretty. Onnistuneisuudesta en sano mitään, kun en hirveästi mangaa jaksa päivätyön jälkeen lukea, mutta vertailu on toki aina mielenkiintoista. Japanissa W.I.T.C.H. ei luultavastikaan menestynyt samalla lailla kuin muualla maailmassa ihan siitä syystä, että siellä oli pilvin pimein vastaavanlaista kaupallista tyttöjen sarjakuvaa. Täällä Euroopan puolella tarjonta oli aika heikkoa vielä 2001, kun W.I.T.C.H. lanseerattiin.

VNaomi taas on kuullut melkein oikeansuuntaisia huhuja. Se on ihan totta, että kahdella W.I.T.C.H.-maailmaa luomassa olleella artistilla meni sukset ristiin Disneyn kanssa (hermostuivat,kun homma meni yksin Elisabetta Gnonen nimiin), mutta tarinan juoni muuttui radikaalisti oikeastaan siinä vaiheessa, kun W.I.T.C.H.-jengi osoittautui ylen suosituksi ja tarinaa piti jatkaa pidemmälle kuin 12 lehden verran. Lehden suosio ninmittäin ylitti kaikkien hurjimmatkin odotukset - selvä merkki siitä, että markkinassa oli melkoinen tyhjiö.

Lopuksi jyrähdän vielä seuraavaa: vaikka W.I.T.C.H. onkin ylikansallista ylikaupallista liukuhihnatuotettua sarjakuvaa, sen takana on iso joukko ihmisiä, jotka tekevät työtään muutenkin kuin rahasta. En ole varmaan ainoa sarjakuva-ammattilainen, joka ajattelee kuten joku tuolla kauempana ketjussa: kun pikkusisko nyt lukee W.I.T.C.H.-lehteä tms., niin ehkä jo neljän vuoden päästä Corto Maltesea. Tämä on siis henkilökohtainen mielipide, ei julkaisijan virallinen mielipide...

Enkä sittenkään lopettanut vielä , hähää, vaan sanon, että manga-Witch myi ihan mukavasti, mutta emme ole vielä päättäneet mitään loppujen seitsemän numeron julkaisemisesta. Ehkä pokkarimuodossa koko kakku, jos lupaatte kaikki ostaa sen ja ostaa pikkusiskoillennekin!
tallennettu
Jonir
Suurmestari
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 80


Nörttiys suosii nörttiä!


« Vastaus #138 : 08.08.2007, klo 11:02:06 »

Argh... salainen paheeni, minua harmittaa pahasti se että tarina pysyy kasassa juuri niin pitkään kun hahmot pysyvät oikeassa maailmassa, kun ollaan jossain muualla niin tulee vaistonvaraisesti hypättyä lehden loppuun, sitäpaitsi oraakkeli aiheuttaa ilkeitä Morpheus viboja- eivätkö ne ikinä voi sanoa suoraan mitä haluavat?

Mikäli Witch on kiinostava niin kannattaa metsästää vanhoja Heavy Metalleja, yhdessä spesiaalissa oli Sky Doll-tarina ja jos sitä ei ole piirtänyt joku joka tekee Witchin kansikuvia niin sitten olen hämmästynyt.

Minkäköhän niminen sarja olisi jos Willin nimi olisikin Beatrice?
tallennettu

Human Complementation Program version 1.3 for Windows Vista
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 515« Vastaus #139 : 08.08.2007, klo 11:12:46 »

Alessandro Barbucci ja Barbara Canepa tekevät Sky Dollia ja myös Witchiä.

Mutta ehkä Heavy Metal ja Witch eivät muuten ole saman kohderyhmän kamaa.

Eli Sky Doll on aikuisten sarjakuva, ja sitä on ilmestynyt maailmalla kolme albumia plus luonnoskokoelma.
« Viimeksi muokattu: 08.08.2007, klo 11:14:31 kirjoittanut Surfin Joe » tallennettu

Will73
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 5


« Vastaus #140 : 09.08.2007, klo 10:17:14 »

Alessandro Barbucci ja Barbara Canepa tekevät Sky Dollia ja myös Witchiä.


Joo, siis toi Barbucci ja Canepa olivat ne artistit, joilla meni suksi ristiin Disneyn kanssa, että Witchiä eivät enää kyllä tee. Juuri pohdittiin yhden avustajan kanssa, että mistä niitä Sky Dolleja voisi lukea (takaisin aikuissarjakuvan pariin ehtinee orientoitua sitten eläkkeellä), joten nyt vaan Heavy Metalleja selaamaan. Siitä onkin aikaa, kun olen niitä lueksinut. Ja muuten Myrkky-lehdessä oli jo vuosia sitten sarjakuva Bitch-jengistä, jollen vallan väärin muista.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 515« Vastaus #141 : 09.08.2007, klo 12:17:17 »

Eipä muuta kun kaivat tämän viimevuotisen julkaisun esiin, siinä on kaikki kolme albumia. Summer 2006.Kannen on tehnyt Brandt Stebbins.
« Viimeksi muokattu: 09.08.2007, klo 12:20:53 kirjoittanut Surfin Joe » tallennettu

Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 169


« Vastaus #142 : 09.08.2007, klo 14:57:19 »

Mielenkiintoni kuvaa kohtaan oli pelkästään taiteellista laatua.

Tuo on varmaan nyt sitä mangaa, josta niin kovasti puhutaan.

Ei kun Julie Strainista tehty maalaus.
(Mitä ironiaa? Ei ne matallilastut sisään jääneet ja jäykkäkouristuskin voimassa...)

Surfin Joen hyväntahtoisuuden väärinkäyttöä. Kuvaa tarvitsee erottaakseen sen niistä muista Heavy metal kansista.

WITCHiin palatakseni.
Kun ketjua lukee läpi käy ilmi miten moni kokee suorastaan solvaavana sen että WITCH sarjakuva/animaatio(tai anime, sama asia) on Manga/animepuolella.
Omasta näkökulmastani tämä on järjenvastaista.
WITCH on liki porttiteoriaa lähestyvä mangaatyyliin tutustuttava teos, joka takaa mahdollisesti elinikäisen sarjakuvaharrastamisen osalle.
Anteeksi, siis mangakoinnin.

WITCHin etu on paitsi Sanomamagazinesin takaama näkyvyys myös sen kulttuurisesti kirjava tausta.
Disney alaisuudessa ja resursseilla italialaista sarjakuvakerrontaa ja mangaa yhdistävät piirteet kohderyhmää (pahasti) aliarvioimatta.
Ei ihme jos menestyy.
Kuten saappat jalassa kaatunut Monster allergy, mainettaan ja profiiliaan parempi sarjakuva.
Vaikka viitekehys ja samaistumiskohteet ovatkin selkeästi eurooppalaisia luokittelu on kohdallaan.
Mikäli jaottelua sarjakuvan jälkeen on pakko tehdä on kyseessä manga.

Kuusivuotiaan pojan isänä minulla on etäisiä, hyvin hämäriä, muistikuvia joistain animaatiosarjan jaksoista.
Täytynee joskus tutustua.

Jatkakaa.
tallennettu
Jari Lehtinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 055


Itsevalaiseva myyrä joka selvittelee kurkkuaan


« Vastaus #143 : 09.08.2007, klo 18:00:40 »

Lisää Disney-mangaa: Pirates Of Caribbean.
http://shop.kodansha.jp/bc2_bc/search_view.jsp?b=3723275
tallennettu

”Yhdysvalloissa vuosittain julkaistaan 720 miljoonaa kappaletta »C o m i c s» sarjakuvia … joista ei vain puutu kaikki kasvatuksellinen arvo, vaan jotka ovat suorastaan vahingollisia.” Lastemme puolesta, Kansainvälisen lastensuojelukonferenssin Suomen päätoimikunta 1952.
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 982


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #144 : 09.08.2007, klo 19:22:19 »

Lisää Disney-mangaa: Pirates Of Caribbean.
http://shop.kodansha.jp/bc2_bc/search_view.jsp?b=3723275

Onko se tuo, joka tulee suomeksi nyt, vai joku länsimaalaisempi versio?

Timo
tallennettu

Will73
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 5


« Vastaus #145 : 10.08.2007, klo 16:28:01 »


WITCHiin palatakseni.
Kun ketjua lukee läpi käy ilmi miten moni kokee suorastaan solvaavana sen että WITCH sarjakuva/animaatio(tai anime, sama asia) on Manga/animepuolella.

WITCH on liki porttiteoriaa lähestyvä mangaatyyliin tutustuttava teos, joka takaa mahdollisesti elinikäisen sarjakuvaharrastamisen osalle.


Taas pitää kommentoida, tässähän vallan hengästyy! Edelleen olen sitä mieltä, ettei W.I.T.C.H. ole mangaa, mutta mitenkään herjaavana en mangaleimaa pidä. Se nyt ei vaan ole mangaa, vaikka miten vänkäisitte.   Grin Tosta porttiteoriasta oon ihan samaa mieltä - ihan sama minulle, pidetäänkö W.I.T.C.H.-kängin seikkailuja mangana vai ei, pääasia, että saadaan paljon innokkaita sarjakuvan suurkuluttajia Suomeen. W.I.T.C.H. onkin sillä lailla veikeä sarjis, että se on tarpeeksi eurooppalainen ollakseen mangaan tottumattomillekin helposti lähestyttävä, mutta sen verran mangasta lainaama, että sen kautta on helppo jatkaa mangamaailman syövereihin. Aika monet ex-Witch-fanit ovatkin nykyään kissankorvakansaa.

Monster Allergyn menestymättömyys oli sääli, me tykättiin siitä täällä toimituksessa. W.I.T.C.H.-animaatio sen sijaan kannattaa aikuisen ihmisen jättää väliin, tulee vaan paha mieli. Oma kuusivuotiaani siitä tykkää kyllä.

Kiitokset Surffari-Joelle täsmäopastuksesta (saitte te likaiset vanhat sedätkin samalla jutun juurta...). Olet näköjään lukenut myös W.I.T.C.H.-lehden pääkirjoituksia, kun tiesit kuka oikeasti olen. Taidanpa lähteä tsekkailemaan, mistä hevimetallia löytyy!
tallennettu
Jari Lehtinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 055


Itsevalaiseva myyrä joka selvittelee kurkkuaan


« Vastaus #146 : 10.08.2007, klo 16:38:15 »

Taas pitää kommentoida, tässähän vallan hengästyy! Edelleen olen sitä mieltä, ettei W.I.T.C.H. ole mangaa, mutta mitenkään herjaavana en mangaleimaa pidä.

Italo-W.I.T.C.H:illä on paikkansa "mangana" historiallisessa perspektiivissä. Mangaa jäljittelevä länsimainen pseudomanga ei ole mikään uusi keksintö. Se on säestänyt mangan taivalta lännessä alusta alkaen. Kyoko Mizukin ja Yumiko Igarashin shojoklassikon Candy Candyn kysyntä kasvoi 1980-luvulla Italiassa niin suureksi, että oli ryhdyttävä tuottamaan lisää Candy Candy –sarjakuvia italialaisin voimin. Alkuperäinen manga oli vain yhdeksän pokkarin mittainen ja luonnollisesti mustavalkoinen. Italo-Candya laati studio IF (Immagini & Fumetti), joka on kunnostautunut myös tuottamalla osan Topolino-sarjoista.

Minusta on selvää, että W.I.T.C.H. italialaisena tuotoksena ammentaa tästä historiasta. Se on näppärä taikatyttömanga, jossa viisi persoonallista Sailor Teamin jäsentä taistelee yhdessä magian avulla sailor senshien parhaiden perinteiden mukaisesti.

Toivon mukaan päivä päivältä lähestymme tilannetta, jossa erottelun tarpeellisuus ja mielekkyys kuihtuu lopulta olemattomiin.
tallennettu

”Yhdysvalloissa vuosittain julkaistaan 720 miljoonaa kappaletta »C o m i c s» sarjakuvia … joista ei vain puutu kaikki kasvatuksellinen arvo, vaan jotka ovat suorastaan vahingollisia.” Lastemme puolesta, Kansainvälisen lastensuojelukonferenssin Suomen päätoimikunta 1952.
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 515« Vastaus #147 : 10.08.2007, klo 18:52:49 »

Olet näköjään lukenut myös W.I.T.C.H.-lehden pääkirjoituksia, kun tiesit kuka oikeasti olen.

En nyt sentään. Se näkyy sähköpostiosoitteestasi.
tallennettu

Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 948« Vastaus #148 : 10.08.2007, klo 19:55:09 »

Monster Allergyn menestymättömyys oli sääli, me tykättiin siitä täällä toimituksessa.

Entäs Disney Italian Kylion? Se voisi jo tärpätä täälläkin... näyttää mielenkiintoiselta.

http://www.wolfstad.com/dcw/italy/kylion/* Kylion.jpg (45.31 kilotavua, 339x497 - tarkasteltu 1193 kertaa.)
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 169


« Vastaus #149 : 10.08.2007, klo 20:01:01 »

Entäs Disney Italian Kylion? Se voisi jo tärpätä täälläkin... näyttää mielenkiintoiselta.

Ja teillä on toinenkin karvainen setä ostamassa moista.
Kylionia. Tackskaduha ja sillaiviisii.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: