Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Turun lauantaissa Necrocomicon (13.11.2019 klo 17:41:48)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
28.05.2020, klo 18:34:28

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
482590 viestiä 10470 aihetta kirjoittanut 3840 jäsentä. Uusin jäsen: jokiranta
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Kritiikki ja sarjakuva mediassa
| | |-+  Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Paavo Pesusieni vs. Kukkahattuinen täti  (Luettu 18029 kertaa)
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 860« : 05.07.2007, klo 08:30:11 »

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1397453Onko Paavo Pesusieni liian raju?
5.7.2007 07:36

Onko Paavo Pesusienen seikkailut sopivaa katsottavaa 3-vuotiaille?

Kainuulaisen kansanedustajan Merja Kyllösen mielestä elokuvan suositusikärajaa K3 pitää tarkistaa ylöspäin.

Kirjallisen kysymyksen videoelokuvien ikärajoista jättänyt kansanedustaja sai vastauksen kulttuuriministeri Stefan Wallinilta.

Hän totesi kesäkuussa antamassaan kirjallisessa vastauksessa, että valtion elokuvatarkastamo tutkii Paavo Pesusieni -elokuvan sisällön ja päättää mahdollisesta ennakkotarkastuksesta.

- Hän oli ihan selkeästi perehtynyt asiaan. Vastauksessaan hän lupasi puuttua asiaan, toteaa ministerin vastaukseen tyytyväinen Kyllönen.

Paavo Pesusieni oli ainoa nimetty animaatiohahmo kansanedustajan kirjallisessa kysymyksessä.

Meren pohjassa elävä sankari oli aiheuttanut ongelmia Kyllösen tuttavaperheessä, jonka 3-vuotiaalle perilliselle isovanhemmat olivat dvd:n hankkineet.

Lapsesta oli tullut aggressiivinen pikkuveljeään ja muita ihmisiä kohtaan. Lopulta isovanhemmat olivat joutuneet ottamaan elokuvan takaisin itselleen.

Elokuvan katsottuaan isovanhemmat olivat todenneet, ettei syytä lapsenlapsen oudolle käytökselle tarvitse kaukaa etsiä. Elokuvassa oli lyöty, puhuttu tappamisesta ja uhattu tappaa.

- Jonkin verran olen sarjaa katsonut ja nähnyt tästä elokuvasta pätkiä. Se on hiukan erikoinen. Miten lapset pystyvät käsittelemään näitä asioita? Elokuvissa he näkevät väkivaltaa ja tappamista. Hetken kuluttua kaverit sitten vain nousevat ylös. Ei niin käy oikeassa elämässä, Kyllönen muistuttaa.

tallennettu

Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 134


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #1 : 05.07.2007, klo 10:12:02 »

Sehän on oivallista, että edustaja Kyllönen pohjaa näkemyksensä Paavo Pesusienen turmiollisuudesta näinkin laajaotoksiseen tutkimukseen.
Sarjahan on tunnettu absurdista otteestaan elämään, mutta onko leffassa nyt oikeasti muka uhattu tappaa joku? 
tallennettu
Tuuk42
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 1 239


"En pidä minään"


« Vastaus #2 : 05.07.2007, klo 12:12:27 »

Aluksi on sanottava että mielestäni Paavo Pesusieni ei lainkaan kuulu aamuteeveen lastenohjelmapaikalle. Ei siksi että lapset saisivat siitä huonoja vaikutteita, vaan siksi, että kuten usein parhaissa animaatiosarjoissa, tässäkin vitsejä kerrotaan myös sellaisella tasolla joita pienimmät taapertajat eivät ymmärrä.
Siksi on sääli piilottaa niinkin hyvä ohjelma noin aikaisin aamuun, josta vanhemmat katsojat eivät sitä näe.

Entäpä tuo pahoille tavoille yllyttäminen? Paavo Pesusieni on ahkera työmyyrä joka nauttii suuresti työstään ja joka on kaikille ystävällinen, myös sille naapurille roikkuvanenäiselle nyrpeälle tyypille. Paavo on aina ensimmäisenä valmis auttamaan kavereita milloin missäkin hommassa, eikä anna edes sen häiritä, että paras kaverinsa on debiili vaaleanpunainen meritähti.
     Enemmän huonoja tapoja oppii kutakuinkin kaikista muista animaatiosarjoista, Teletapit ovat selviä narkkareita joiden elämä pyörii murmelimaisena luuppina, Teini-ikäiset ninjakilpikonnat taas ovat koulutettuja geenimanipuloituja sotilaita, Pokemon kannustaa eläinrääkkäykseen, Simpsoneissa Homer on alkoholisti joka yrittää vähän väliä kuristaa poikansa hengiltä koska tämä kiroilee jatkuvasti....
Paavo Pesusienet rumat tavat ovat kiroileminen käyttämällä sellaisia sanoja kuin "merirokko". Muumeissakin puhuttiin rumempia.

Ainoa asia mikä Paavo Pesusienestä tehdyssä elokuvassa on haitallista, on David Hasselhoffin uran paras roolisuoritus.tallennettu

"Art Kills Creativity." - Douglas Adams Paint it Black!
VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 747


Kuka mitä häh?


« Vastaus #3 : 05.07.2007, klo 12:24:02 »

En ole nähnyt yhtään Paavo Pesusienen elokuvaa, mutta haluan silti tappaa!

Taavi Hasselhofin paras suoritus on kyllä John Watersin "A Dirty Shamessa", mutta no sot.
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 860« Vastaus #4 : 05.07.2007, klo 13:00:18 »

Koko juttu on kainuulaisen toimittajan kesäjuttu kainuulaisen kansanedustajan kesäpuuhista.

Paavo Pesusientä en ole koskaan katsonut. Johtuen Tuukan mainitsemista syistä.
tallennettu

Tööt
Paskasarjakuvapiirtäjä
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 37« Vastaus #5 : 05.07.2007, klo 16:50:55 »

On hurjaa miten tuollaista väkivaltaa suvaitaankin näyttää televisiossa, kieltäisivät ennemmin koko ohjelman sen takia että se on hieman... no jotkut ymmärtävät ja jotkut eivät.
tallennettu

..Mitä se esittää?
Rami Rautkorpi
Siirtäjä ja vääntäjä
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 082« Vastaus #6 : 06.07.2007, klo 21:26:05 »

Minulle valkeni tämän jutun ansiosta se asia, että VET:n elokuvia koskevat säännöt ovat mielenkiintoisella tavalla symmetriset: Elokuvaa ei tarvitse tarkastuttaa, jos sitä ei voi esittää kenellekään (paitsi täysi-ikäisille) tai jos sen voi esittää kenelle tahansa. Tällöin riittää, että elokuva ilmoitetaan VET:lle. Neliön sisällä oleva 18-merkintä on jo tullut tutuksi mm. keräilijöille suunnatuista DVD-bokseista, mutta sillä on siis myös vastakappaleena neliön sisällä oleva 3-merkintä.

Ja mistä me tiedämme, että elokuvan voi esittää -- emmehän missään nimessä haluaisi levittää kaikille sallituksi merkittynä ja siten suuremman kohdeyleisön tavoittavana sellaista elokuvaa, joka VET:n tarkastuksessa saattaisi saada korkeamman ikärajan -- kenelle tahansa? No, tähän on oivat ohjeet:

Ilmoitus kaikille sallitusta kuvaohjelmasta
Osaa kuvaohjelmista ei tarvitse tarkastuttaa, vaikka niitä esitetään tai levitetään alle 18-vuotiaille. Ohjelmista on kuitenkin tehtävä ilmoitus Valtion elokuvatarkastamolle. Kuvaohjlemia, joita saa tarkastuttamatta esittää tai levittää alle 18-vuotiaille on sellaisisia, jotka

[...]

5) jotka sisältävät kaikenikäisille lapsille sopivia animaatio-, leikki-, askartelu- tai muita vastaavia esityksiä; tai [...]


Onko tuossa kenenkään muun mielestä mitään hupsua? Epäoleellista, tai mahdollisesti jopa harhaanjohtavaa?

Mutta järjestelmässä on kyllä jotain vähän enemmänkin vialla, jos saadakseen oikaisun väärin perustein tarkastuttamatta jätetyn elokuvan ikärajaan pitää ottaa yhteyttä kansanedustajaansa, joka tekee kirjallisen kysymyksen kulttuuriministerille, joka sitten pyytää elokuvatarkastamoa tutkimaan asian...
tallennettu

"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)
J.Salo
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 988


..ja valmis!


« Vastaus #7 : 06.07.2007, klo 22:25:42 »

5) jotka sisältävät kaikenikäisille lapsille sopivia animaatio-, leikki-, askartelu- tai muita vastaavia esityksiä; tai [...][/i]
Studio Julmahuvi! Kreikanmeri, meri Kreikan. Kreikanmeri, meri Kreikan...
tallennettu
Taru Leutokalma
Vieras
« Vastaus #8 : 14.10.2014, klo 22:00:27 »


- Jonkin verran olen sarjaa katsonut ja nähnyt tästä elokuvasta pätkiä. Se on hiukan erikoinen. Miten lapset pystyvät käsittelemään näitä asioita? Elokuvissa he näkevät väkivaltaa ja tappamista. Hetken kuluttua kaverit sitten vain nousevat ylös. Ei niin käy oikeassa elämässä, Kyllönen muistuttaa.Ei näin Kyllönen. Aivan kuin daami ei olisi koskaan kuullutkaan ns. mustasta huumorista. Eikä Paavo Pesusienet ole sitäpaitsi ihan taaperoille tarkoitettuja vaikkei niissä nyt varsinaisesti olekaan mitään verellä mässäilyä; huumoripuoli kun tuskin aukenee ihan päiväkoti-ikäisille.

Muistaakseni siinä leffassa ei ole mitään kovinkaan järkyttävää...tai olisikohan siinä ollut sellainen kohtaus jossa Patrikilla on melko kurvikkaat sääret ja huorahtavat korkokengät. Paheellista. Hyi. Lapset saavat huonoja vaikutteita.
David Hasselhoff-kohtaus on koko leffan parhain kohtaus (oikeasti näkemisen arvoinen) ja tietenkin varmaan myös se "moraalittomin" scene.

Jokseenkin taas asiasta pauhannut kukkahattutäti.  laugh Sietäisi rouvan vilkaista vähän esim. vaikkapa Hopeanuoli tai Weed-sarjoja jos Paavo Pesusienen "väkivalta" kohahduttaa...vaikka ovathan tällaiset "uutiset" tietty aina huvittavuuspisteensä ansainneet.
tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 405« Vastaus #9 : 14.10.2014, klo 22:34:50 »

Eikä Paavo Pesusienet ole sitäpaitsi ihan taaperoille tarkoitettuja vaikkei niissä nyt varsinaisesti olekaan mitään verellä mässäilyä; huumoripuoli kun tuskin aukenee ihan päiväkoti-ikäisille.

No eikös tuo ole sitten hyvä syy hilata K3-ikärajaa ylöspäin.
tallennettu
Taru Leutokalma
Vieras
« Vastaus #10 : 19.10.2014, klo 19:18:14 »

Paavo Pesusienen brutaalin makaaberi käytös saa kukkahattutädit edelleenkin hikoamaan ja näkemään punaista. Taistelu Paavoa ja ikärajoja vastaan jatkuu, kas tässäpä ote tämänpäiväisestä Iltasanomista:


"Kansanedustaja huolissaan Paavo Pesusienestä – ”Rajua sisältöä”

Suna Kymäläisen mukaan suositussa animaatiosarjassa Paavo Pesusienessä on väkivaltaa, joka ei sovi kolmevuotiaiden katsottavaksi.

Sami Kilpiö
Julkaistu: 18.10.2014 23:41
   
   

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd) ihmettelee, miksi kirpputorit voivat myydä väkivaltaista viihdettä pikkulapsille.
Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd) kertoo olevansa huolissaan lapsille suunnatussa väkivaltaisesta mediasisällöstä.

- Meillä on aamuisin aika paljon tv-ohjelmia, jotka eivät sovellu ikäluokalle, joka niitä katsoo, Kymäläinen sanoo Ilta-Sanomille.

Kymäläinen nostaa esiin MTV3:n esittämän Paavo Pesusieni –ohjelman.

- Se on raju sisällöltään, mutta siinä ei ole luokituksia siitä, minkä ikäiselle se sopii. Se ei ole kyllä 3-vuotiaiden ohjelma.

Kymäläisen mukaan Paavo Pesusienessä on kovaakin väkivaltaa, kuten ”maanrakoon hakkaamista”.

Kymäläisen mielestä joidenkin ohjelmien esitysaikaa pitäisi siirtää myöhemmäksi.

- Aamulla on varmasti paljon alle 7-vuotiaita katsomassa tv:tä. Mielestäni iltapäivä olisi ohjelmille parempi aika, sillä silloin pienet lapset ovat päiväunilla.

Kymäläinen ihmettelee myös, miksi joidenkin lastenohjelmien alussa näkyy pienen hetken ikärajasuositus.

- Nykytekniikalla ei olisi temppu eikä mikään laittaa suositusta näkymään koko ohjelman ajan.

Kymäläisen mukaan toinen ikärajavalvontaan liittyvä ongelma on ulkomailta tuotuja dvd:itä ja pelejä myyvät kirpputorit.

- Asian suhteen meillä on villi länsi, koska kukaan ei valvo millään tavalla. Esimerkiksi yksi vanhempi kertoi, että hänen alle 10-vuotias lapsensa oli ostanut kirpputorilta viisi alle 16-vuotiailta kiellettyä dvd-levyä.

Kymäläinen aikoo jättää hallitukselle kirjallisen kysymyksen aiheesta ensi viikon alussa.

Hän tahtoo tietää, mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä lähetysaikansa puolesta lapsille kohdennettujen piirrettyjen väkivaltaohjelmien rajoittamiseksi ja niiden siirtämistä iltakatseluaikaan.

Kymäläinen kysyy myös muun muassa, mihin toimiin hallitus ryhtyy ikärajamerkintöjen yhtenäistämiseksi eri peleissä ja niiden eri jakelumuodoissa sekä myynnin tarkastamiseksi myös kirpputoreilla."
tallennettu
Ares B
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 687« Vastaus #11 : 19.10.2014, klo 20:43:19 »

"Kukaan ei valvo." Sehän se on Suomessa perinteisesti riittävä syy lisätä viranomaisvalvontaa. Kansammehan tarvitsee mittavan byrokratiakoneiston, joka käyttää verorahamme kaikkia hyödyttävään tarkoitukseen. Kysykää vaikka verokarhulta.

Voisi myös kysyä, mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta kansan valitsemat edustajat eivät häpäisisi itseään, puoluettaan, äänestäjäkuntaansa ja valtiovaltaa näillä ulostuloilla.
tallennettu
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 431« Vastaus #12 : 19.10.2014, klo 20:52:00 »

Hämmentävää, kuinka kehno medialukutaito joillakin on. Ei mitään ymmärrystä kerronnan tasoista ja vivahteista.

Tyhmyydellä toki voittaa puolelleen tyhmiä äänestäjiä, joilta saa ihan mukavasti ääniä, ei siinä mitään.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 762« Vastaus #13 : 19.10.2014, klo 21:04:54 »

myynnin tarkastamiseksi myös kirpputoreilla.

Montako miljoonaa laitetaan, että saadaan tämäkin "villi länsi" kuriin.
tallennettu
Ares B
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 687« Vastaus #14 : 19.10.2014, klo 21:21:27 »

Montako miljoonaa laitetaan, että saadaan tämäkin "villi länsi" kuriin.

Kansantaloudellisesti edullisempaa on kieltää kirpputorit, nettikirppikset ja divarit, Kvaakin sarjisdivari mukaan lukien. Koska niissähän voidaan myydä mitä tahansa kenelle tahansa kenenkään valvomatta!
tallennettu
Sivuja: [1] 2 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: