Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Tarinoita tuntureilta (26.08.2018 klo 11:58:16)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
23.10.2018, klo 00:33:53

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
467740 viestiä 10415 aihetta kirjoittanut 7324 jäsentä. Uusin jäsen: VaultDweller
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Kvaak.fi
| |-+  Palaute & uudistukset
| | |-+  Valvojien toiminta
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Valvojien toiminta  (Luettu 131497 kertaa)
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 561« Vastaus #540 : 15.11.2015, klo 20:15:59 »

-- ylläpidon selkeä oman poliittisen mielipiteen värittämä
moderaatiotapa, jossa ollaan sairaalloisen pikkutarkkoja näkemään
vastapuolen erheet, kun taas "omalta" puolelta menevät läpi
vähintään yhtä höperänbrutaalit vuodatukset, joissa eräs tietty
hallitus-, ex-oppositiopuolue nähdään kertakaikkisena pimeyden
lähettiläänä, ja maahanmuuttokriittiset (arvelen suurimman osan
eurooppalaisista olevan tällä haavaa enemmän tai vähemmän maahanmuutto-
kriittisiä termin varsinaisessa merkityksessä) "terroristeina".
--

Höperönbrutaalit vuodatukset? Tämäkin taitaa ainakin osin mennä meikäläisen piikkiin. Poliittisessa keskustelussa olen puoleni yrittänyt pitää, mutta samalla yrittänyt pitää valvojan roolin neutraalina. Ilmeisesti tässäkin on sitten epäonnistuttu.

Näin ollen ja tasapuolisuuden vuoksi kannatan Jiksin mielipidettä,
että politiikkakeskustelut lukitaan toistaiseksi.

Taitavat suurelta osin olla jo lukossa.

Sitä, kuten joku sanoi, "perään kuulutettua", viisautta käydä tätä keskustelua ei sitten löytynyt.

Ylläpito ei toki ole velvollinen tekemään Kvaakista mitään muuta kuin juuri sellaisen paikan, jossa itse viihtyy. Mutta jos viihtyvyys on sitä, että mielipiteistä ei saa kärkevästi välillä keskustella, niin moni keskustelija siirtyy hakemaan haastavaa keskustelua muualta.

Käyty keskustelu on saanut olla kärkevää, ja sitä se totta vie on viime aikoina ollutkin! Poistoja on tehty hyvin harkitusti ja tarkkaan punniten, ne ovat joko rikkoneet netikettiä tai sisältäneet hyökkäävää tekstiä jotakuta tai joitakin kohtaan. Ennen 14.11. ei tarvinnut juuri muita kuin bottiviestejä poistella.
« Viimeksi muokattu: 15.11.2015, klo 20:17:33 kirjoittanut Lurker » tallennettu
Secos-Bill
Galleriataiteilija
****
Poissa

Viestejä: 718


« Vastaus #541 : 15.11.2015, klo 20:27:11 »

Minusta valvonta on tehnyt hyvää työtä. Keskustelu on minusta ollut siistiä, mutta noita poistettuja viestejä en sitten ehtinytkään näkemään ( tuntuu kyllä siltä, ettei niitä nähnyt kukaan muukaan ).
Itse en tarkoituksella ole ketään loukannut, enkä kenenkään puheista ole itsekään loukkaantunut. Oikeastaan vain kaksi henkilöä hiukan tökkii ( kumpikaan ei ole Henendo, joka on ihan sympaattinen tyyppi, vaikka panikoikin välillä Wink )

Ketjujen lukitseminen jääköön sen varaan, mitä valvojat katsovat jaksavansa vahtia, mutta itse kyllä sulkisin terrorismiketjun ainakin, kunnes tulee tarpeeksi virallista infoa kokonaisuudesta. Sama koskisi kaikkia ''tilanne päällä''-keskustelunavauksia ( tosin ehkä niissä ei sitten ole enää myöhemmin keskustelemista... )tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 678« Vastaus #542 : 15.11.2015, klo 20:29:45 »

Rasistisen propagandan levittäjiä on poistettu täältä ennenkin eikä kukaan niistä ole valittanut perään. Sekalaisten ketjuja on suljettu samoin ennenkin.

Nykyisin rasismi on uusi normaali.  http://www.iltalehti.fi/keskustelu/forumdisplay.php?f=332 sallii sen. Sinne vaan. Täällä voi sitten keskustella sarjakuvista jos siellä ei ketään kiinnosta.

Eikä se ole mikään mielipide, jos joku sanoo että pakolaiset ovat terroristeja. Se on väite. Ja valetta.
« Viimeksi muokattu: 15.11.2015, klo 20:47:15 kirjoittanut Jukka Laine » tallennettu

Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 390« Vastaus #543 : 15.11.2015, klo 21:03:08 »

Sananvapaus ei ole toisten alistamista. On syytä vastustaa, kun ideologiaa pakkosyötetään, olkoon sitten kyseessä toiset Kvaakin käyttäjät.

Ylläpito on sallinut politiikkaa käsittelevissä ketjuissa tunteiden purkukanavan, jossa tavoitteena ei ole edes yrittää ymmärtää vastapuolta. Siellä on melko lailla vapaasti saanut pilkata vastakkaisia poliittisia näkemyksiä.

Sen sijaan osa keskustelijoista ei tahdo sisäistää kriittisyyden ja vihapuheen välistä eroa. Eivät sitä toki ymmärrä nykypoliitikoistakaan suuri osa, mutta ylläpito ei voi moderoida eduskuntaa.

Kvaakin käyttäjien tulee kuitenkin ymmärtää, että on siinä vissi ero, jos sanotaan että pakolaisten mukana kulkevat mahdollisesti terroristit kuin, että pakolaiset ovat terroristeja.

Kun ylläpitoa kritisoidaan ylläpitotoimenpiteistä, niin mikä on vaihtoehto? Siirretään Kvaak Tor-verkkoon? Siellä saa sanoa vapaasti mitä tahansa, kun ei ole mitään yhteiskunnan sääntöjä rajoittamassa.

Käyttäjiä on lähtenyt monen moninaisista syistä, täysin naurettavistakin.

Kvaak on käyttäjiensä summa, se muotoutuu ja uudistuu sisältä päin.

Olisiko parempi siis jäädä, koettaa vaikuttaa osallistumalla, rakentaa parempaa?

Sarjakuvat ovat Kvaakin yhdistävä osa ja politiikka – viihdyttävyydestään huolimatta – se hajoittava osa.
tallennettu
Samone
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 583


Muumipappa


« Vastaus #544 : 15.11.2015, klo 21:55:04 »

Olen Lauran ja Reiman linjoilla. Tämä on turhan totinen paikka - onko oikeasti taiteilijat(?) tai harrastajat fanaattisia yhden tuuman tallaajia, eikä voida jutustella avarammin kuin vaan siitä virallisen aiheen sisällä olevista asioista.

Kuten tuolla vapaan puolellakin toin esille, niin ihmettelin tätä menoa täällä jo liki kymmenen vuotta sitten. Toki olen pyrkinyt olemaan forumilla forumin tavoilla, mutta taitaa vaan nyt sisäpiirin ydin omassa kireydessään tehdä hieman hallaa laajemmalle keskustelulle. Täällä kuitenkin porukka tuntee ja tietää toisensa pitkältä ajalta, niin kivahan tuota olisi keskustella ja vääntää eri aiheista ilman pelkoa siitä että syytetään jatkuvastsi aiheen (sarjakuvan) ohi menemisestä. Minua varoiteltiin alussa, kun enemmän laitoin viestiä muuhun keskusteluun kuin itse sarjisosioihin.

Joo, on yleisforumeita, mutta ne eivät sattuneesta syystä innosta. Siellä ei ole vastaavaa ydinporukkaa, joka tuntee toisensa ja oletusarvoisesti myös kunnioittaa kanssakirjoittajia. Tekisi mieli todeta, että olen saanut elämääni enemmän sisältöä Kvaakin vapaasta kuin virallisesta sarjisosiosta. Tuo vapaa keskustelu luo tänne sitä yhteisöllisyyttä: tietää kaverista enemmän ja osaa tulkita juttuja myös oikeiden aiheiden takaa. Eikä kai ole väärin, jos täältä saisi myös kavereita? Tuo vaatii vapaatakin tilaa.

Katsellaan mihin tämä kehittyy. Vapaan näivettymisen myötä minä todennäköisesti taas muutun erittäin satunnaiseksi tarkkailijaksi nykyisen aktiivisen seuraajan sijaan. No, eihän minulla oikeasti tänne mitään annettavaa ole, joten sama se forumin kannalta on. Ehkä en kuitenkaan ole ainoa?
tallennettu
1978 villiä metsää
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 541« Vastaus #545 : 16.11.2015, klo 04:08:21 »

On siellä Sekalaiset-osiossa vielä kirjoittamisen mahdollisuuksia, mikä on hyvä. Itse en ole huomannut mitään älyttömän totista tai kaavamaista missään keskustelussa, uusia keskusteluketjuja ollaan avattu jos ollaan menty asian vierestä pidempään. Vaikka on minuakin korjattu valvojan tai jonkun muun toimesta mikä kuuluu vapaaseen keskusteluun, eikä se nyt niin itsetunnolle ole ottanut.

Oikea ratkaisu ylläpidolta tuo riitelyketjujen sulkeminen. Jotenkin historiallisen kuumat paikat, eiköhän se ala olla jo selvää. Osoittelemalla tilanne ei parane.
tallennettu
VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 328


Onpa tässä outo juttu.


« Vastaus #546 : 16.11.2015, klo 20:54:53 »

Kvaakissa on noin kymmenen aktiivista kirjoittajaa. Tarpeeksi monta on täältä jo häipynyt koska. Pysytään sarjakuvissa, muualla riittää tilaa mielipiteille ja "mielipiteille".
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Jari Lehtinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 055


Itsevalaiseva myyrä joka selvittelee kurkkuaan


« Vastaus #547 : 17.11.2015, klo 19:52:16 »

Tässä on viikkojen ajan ollut kaikenlaista aktuellia esteenä kvaakkaamiselle.

Kaikkihan me käymme toistemme hermoille. Mutta silti. Pitkään poissaoltuani tutustuin sekalaiset-osion väittelyihin, ja tein asioiden tilasta ikävän johtopäätöksen.

Sanon kaikella asiaan kuuluvalla vakavuudella ja kunnioituksella, ehkä jopa ystävyydellä, että sekalaisissa ja politiikkakeskusteluissa on yksi ainoa ongelma, ja sen nimi on Jukka Laine, ja hänen törkeä kanta-aliupseerimentaliteettinsa. En ole kuullut sellaisesta, että Kvaakissa olisi päätetty että yhden henkilön maku ja ideologia sanelee, mistä saa puhua ja miten.

Valvojan henkilössä tapahtuneessa, minulle aika selittämättömästä muutoksesta, on näkynyt monia oireita viimeisten vuosien aikana, viimeisimpänä esimerkkinä hänen käsittämätön vänkäämisensä sanasta "vihervasemmisto". Esimerkkejä on muitakin. Akuutti tunteita herättävä tapahtuma tietysti kirvoittaa kaikenlaista tuubaa, jota on soveliasta karsia, mutta tällä kertaa valvojan toiminta näyttää minusta paljon pahemmalta kuin keskustelu. Jukka Laineen harjoittama moderointi soveltuisi kenties Vihreään Lankaan, tuohon liberaalilehteen, jonka keskustelupuussa keikkui pitkään liberaalisti teksti "ILMIANNA TÄMÄ KIRJOITUS". Jos arvostaisin tällaista, niin keskustelisin Vihreässä Langassa, enkä Kvaakissa. (En muuten arvosta.)

Sekalaisissa jutuissa sinänsä ei ole vikaa. Sekalaisissa on paljon täysin poliittisista kommervenkeistä ja turhuuksista riippumatonta hauskaa, jonka menettäminen olisi menetys.

Ehdotan ratkaisuksi, että jos Jukka Laine aikoo jatkaa valvojana, niin toivoisin että hän ei valvoisi Sekalaiset-osiota.
tallennettu

”Yhdysvalloissa vuosittain julkaistaan 720 miljoonaa kappaletta »C o m i c s» sarjakuvia … joista ei vain puutu kaikki kasvatuksellinen arvo, vaan jotka ovat suorastaan vahingollisia.” Lastemme puolesta, Kansainvälisen lastensuojelukonferenssin Suomen päätoimikunta 1952.
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 561« Vastaus #548 : 17.11.2015, klo 20:00:29 »

Ehdotan ratkaisuksi, että jos Jukka Laine aikoo jatkaa valvojana, niin toivoisin että hän ei valvoisi Sekalaiset-osiota.

Vai oliko se sittenkin niin, että hän pelasti Sekalaiset (ja Kvaakin) täydeltä tuholta?
tallennettu
tertsi
Vieras
« Vastaus #549 : 17.11.2015, klo 20:07:30 »

Ja Jarin asialliseen kommenttiin vastattiin näsäviisalla one-linerilla, jonka sisältö on nolla.

Aivan mahtavaa.
tallennettu
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 561« Vastaus #550 : 17.11.2015, klo 20:13:54 »

Ja Jarin asialliseen kommenttiin vastattiin näsäviisalla one-linerilla, jonka sisältö on nolla.
Aivan mahtavaa.

Samat. Ja tarkoitin totta.

Jarin "asiallinen" kommentointi sisälsi ao. kaltaisia outouksia ja töykeitä henkilökohtaisuuksia, jos ne nyt oikein pitää sieltä esiin poimia. Ja mistä ihmeestä tuo Vihreä Lanka tuli?!

-  on yksi ainoa ongelma, ja sen nimi on Jukka Laine, ja hänen törkeä kanta-aliupseerimentaliteettinsa. En ole kuullut sellaisesta, että Kvaakissa olisi päätetty että yhden henkilön maku ja ideologia sanelee, mistä saa puhua ja miten.
-- Jukka Laineen harjoittama moderointi soveltuisi kenties Vihreään Lankaan, tuohon liberaalilehteen, jonka keskustelupuussa keikkui pitkään liberaalisti teksti "ILMIANNA TÄMÄ KIRJOITUS". Jos arvostaisin tällaista, niin keskustelisin Vihreässä Langassa, enkä Kvaakissa. (En muuten arvosta.)
--
tallennettu
Jari Lehtinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 055


Itsevalaiseva myyrä joka selvittelee kurkkuaan


« Vastaus #551 : 17.11.2015, klo 20:24:28 »

Vai oliko se sittenkin niin, että hän pelasti Sekalaiset (ja Kvaakin) täydeltä tuholta?

Se on mahdollista. Miten se arvioidaan? Kukaan ei enää voi tietää, mitä on poistettu.

Ja mistä ihmeestä tuo Vihreä Lanka tuli?!

Ketjussa on kovin paljon punaisella tekstillä kirjoitettuja määräyksiä. Siitä tuli etsimättä mieleeni toinen, myös kovasti simputukseen ja punakynään ihastunut foorumi. Huomautan myös, että Jukka Laine on viime päivinä ainakin kahdesti suositellut Iltalehden keskustelufoorumeja ja kehottanut ihmisiä menemään sinne. (En sitäkään pysty ymmärtämään.)

On hankalaa foorumin kannalta, jos valvoja on asiassa puolueellinen, vieläpä näyttävästi ja innolla puolueellinen. Jos esimerkit asiasta ovat henkilökohtaisuuksia, niin noh. En voi tarjota muuta kuin vaikutelman, joka on mielessäni kehkeytynyt.

Tämä jäikin sanomatta... Politiikan kertakaikkinen leikkaaminen pois kaikista keskusteluista olisi loistava ratkaisu. Mutta miten se tapahtuisi? Luoja tietää, että minä olen pyrkinyt leikkaamaan politiikan pois kokonaan elämästäni, mutta se ei ole onnistunut.

Kertakaikkinen kaiken politiikkaa sivuavankin bannaaminen Kvaakista tietäisi sitä, että valvojilla totisesti olisi työtä, ja paljon, aina ja kaikkialla. Ei kuulosta realistiselta.
tallennettu

”Yhdysvalloissa vuosittain julkaistaan 720 miljoonaa kappaletta »C o m i c s» sarjakuvia … joista ei vain puutu kaikki kasvatuksellinen arvo, vaan jotka ovat suorastaan vahingollisia.” Lastemme puolesta, Kansainvälisen lastensuojelukonferenssin Suomen päätoimikunta 1952.
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 561« Vastaus #552 : 17.11.2015, klo 20:35:32 »

Jatketaan näillä nokkeluuksillamme, tässähän me olemme hyviä. Keskustelu keskustelusta on Ouroboros, itseään syövä käärme, joka ensin lihoo mutta sitten häviää olemattomiin.

Kertakaikkinen kaiken politiikkaa sivuavankin bannaaminen Kvaakista tietäisi sitä, että valvojilla totisesti olisi työtä, ja paljon, aina ja kaikkialla. Ei kuulosta realistiselta.

Ei niin. Haluttaisiinko tällaista?! Vai onko tämä tahallista liioittelua, jolla saadaan vastapuoli näyttämään, niin... miltä? Tuttu retorinen keino.

Huomautan myös, että Jukka Laine on viime päivinä ainakin kahdesti suositellut Iltalehden keskustelufoorumeja ja kehottanut ihmisiä menemään sinne. (En sitäkään pysty ymmärtämään.)

Hmm. Tahallinen väärinymmärtäminen silloin kun se itselle sopii, on kätevää. Nettikeskusteluissa tämä keihäänkärki on hiottu, öh, huippuunsa.

Mutta nyt pre-emptive strike: Jari, olet monta vrtaa parempi kirjoittaja ja väittelijä kuin minä, joten tiedän häviäväni.
tallennettu
Jari Lehtinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 055


Itsevalaiseva myyrä joka selvittelee kurkkuaan


« Vastaus #553 : 17.11.2015, klo 20:41:34 »

Minua ei kiinnosta kuka voittaa ja kuka häviää. Sillä ei ole merkitystä.

Ainoa mitä haluan sanoa, on se, että kiistän sen, että yksi aktiivinen valvoja olisi, tai hänen tulisi olla, Kvaakissa tapahtuvan poliittisen bassailun absoluuttinen mittari.

Tästä kai nyt vähintään voi olla samaa mieltä...
tallennettu

”Yhdysvalloissa vuosittain julkaistaan 720 miljoonaa kappaletta »C o m i c s» sarjakuvia … joista ei vain puutu kaikki kasvatuksellinen arvo, vaan jotka ovat suorastaan vahingollisia.” Lastemme puolesta, Kansainvälisen lastensuojelukonferenssin Suomen päätoimikunta 1952.
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 561« Vastaus #554 : 17.11.2015, klo 20:52:58 »

Minua ei kiinnosta kuka voittaa ja kuka häviää. Sillä ei ole merkitystä.

Äh, voitit! ;-) Kuten sanottua, olet hyvä.

Vartijat, siis, valvojat on kollektiivi, joka toimii Kvaakin parhaaksi, muuta en voi todeta, pyyteettömästi.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: