Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: MAAPALLO TARVITSEE SHOKKIA! (13.05.2018 klo 11:00:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
19.01.2019, klo 19:46:56

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
470774 viestiä 10470 aihetta kirjoittanut 7355 jäsentä. Uusin jäsen: jonna88
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Välineet ja oppaat
| | |-+  Skannerit, monitoimikoneet ja tulostimet
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Skannerit, monitoimikoneet ja tulostimet  (Luettu 35367 kertaa)
Josefiina
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 8


« Vastaus #30 : 13.01.2009, klo 13:20:43 »

Missähän päin Helsinkiä saisin otettua mahdollisimman laadukkaita kopioita sarjakuva sivuistani? Olen värittänyt sarjakuvani vesiväreillä, ja tahtoisin tietysti että kopioissa värit olisivat mahdollisimman lähellä alkuperäisversiota. Sivut ovat siis A3 koossa ja tahtoisin niistä A4 kokoiset kopiot.

Hinnoista olisi myös kiva tietää...
tallennettu
Josefiina
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 8


« Vastaus #31 : 20.01.2009, klo 16:43:23 »

Nyt kun tarkemmin asiaa mietin, niin vielä parempi vaihtoehto olisi jos sivut saisi skannattua suoraan CD:lle. Onko kenelläkään tietoa tällaisesta paikasta?

Unohtakaa vaikka nuo laatuvaatimukset. Tarvitsisin nyt vain jonkun paikan jossa voi skannata värillisiä A3 papereita. En tarvitse tietoa hinnoistakaan, mikä tahansa paikka pääkaupunkiseudulta kelpaisi...
tallennettu
JanneT
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 092« Vastaus #32 : 20.01.2009, klo 19:55:55 »

Yliopistopaino.

http://www.yliopistopaino.fi/

Kannattaa katsoa pikapainot yhteystiedoista.
tallennettu

Kuvitukset       Sarjakuvat         Animaatiot       Käsikirjoitukset                 http://www.jannetoriseva.fi
keijoahlqvist
Sarjakuvaneuvos
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 615


-


« Vastaus #33 : 27.01.2009, klo 20:49:43 »

Itselläni on 300 dpi versio ja se on kyllä melkoinen budjettimalli. Luultavasti tässä 1200 on paljonkin eroa omaani nähden mutta tässä mitä vanhassa on hyvää ja vikana:

+ Halpuus verrattuna muihin vastaavan kokoisiin.

- OSX ei tue tätä vanhaa laitetta. Joku on kuitenkin väkertänyt siihen ajurin, joka saa sen toimimaan jollain tavalla. Tai saisi, jos CS3 hyväksyisi sen...
- Skannausala (mikä lienee korrekti termi) ei ole suorakulmainen! Uskomatonta, miten on mahdollista valmistaa laita ilman että tällaista mokaa tehdään. Paperit pitää tasata yläreunan mukaan eikä koska sivuun tukien skannaukset menevät vinoon.
- Se liina, joka vetää sitä skannerin valoa heijastuu skannattuun kuvaan! Siinä kohtaa kuvaa tulee näkyviin tummempi leveä raita. Ei haittaa, jos skannaa luonnoksia mutta silloin ottaa päähän, jos haluaa skannata valmista tavaraa.
- Skannausalaa kiertää parin millin reuna (kuten kaikissa kuluttaja-malleissa). Tästä on haittaa, jos haluaa skannata isompia kuvia kuin A3, sillä kuviin tulee epätarkkuutta ja joutuu harrastamaan leikkaa-liimaa-maskaa-säädä -touhuja.

Eli jos haluat halvan skannerin isompien luonnoksien skannaamiseen, Mustek lienee erinomainen valinta. Mitään ammattitasoista siltä on turha odottaa.

Kerro kuitenkin omat kokemuksesi jos päädyt hankkimaan. Ehkä tuossa uudessa mallissa ei ole kaikkia esittelemiäni vikoja. Voisin siinä tapauksessa hankkia itsellenikin.


Kokeiltu on tuota 1200-versiota.
- Asentui OS10:een ongelmitta.
- 1200 reson skannaus ei nopeaa muttei yhtä hidastakaan kuin Canon 25 Lidellä 600 reson skannaus joka taitaa jatkua vieläkin
- ei havaittavia raitoja tai muita virheitä. Toisaalta mun silmät on rikollisen huolimattomat ja kehnot että voipi olla ettei oikia ammattilainen kelpuuta
- en ikänä tasaa reunaan paperia koska en ole niin hyvää skanneria kokenut joka ei viiltäisi muutaman millin siivua reunasta. Joten en muistanut tarkistaa onko kuva-ala suorakulmainen

Varmasti hintansa väärti jos pysyy kunnossa.
tallennettu

JanneT
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 092« Vastaus #34 : 15.08.2009, klo 11:01:40 »

Nyt sanoi vanha (4 vuotta..?) mustesuihkutulostimeni lopullisesti sopimuksensa irti. Lasertulostin kiinnostaisi kovasti alhaisempien kustannustensa ja vaivattoman tulostuksensa puolesta, mutta haalea tai epätarkka jälki ei tietenkään käy kuvitusnäytteisiin. Sen olen ymmärtänyt etteivät valokuvatulosteissa pärjää mustesuihkuille, mutta miten on tasavärisisten kuvitusten kanssa, löytyykö kokemusta?
tallennettu

Kuvitukset       Sarjakuvat         Animaatiot       Käsikirjoitukset                 http://www.jannetoriseva.fi
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 827


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #35 : 15.08.2009, klo 18:32:06 »

Sen olen ymmärtänyt etteivät valokuvatulosteissa pärjää mustesuihkuille, mutta miten on tasavärisisten kuvitusten kanssa, löytyykö kokemusta?
Eivät. Kaupoissa on sellaisia mallitulosteita (viimeksi Enestamilla katselin) joista voi päätellä jotain. Väittäisin kuitenkin että laserin väriavaruus on surkeampi tai samaa luokaa kuin sanomalehden neliväripainon (siis muutama tuhat väriä). Toki laserissakin voi vaikuttaa paljon paperilla. Eli aivan samoin kuin mustesuihkarilla, laadukas (kallis) kiiltävä paperi tuottaa ihan hyvää jälkeä.

Tämä nyt on ihan mutua, mutta uskoisin taas parhaiden mustesuihkareiden pääsevän paljon isompiin väriavaruuksiin. Niissä käytetään stokastista rasterointia, joka tuo lisäsävyjä sekä vaaleaan että tummaan päähän normilaseriin verrattuna.

Missähän päin Helsinkiä saisin otettua mahdollisimman laadukkaita kopioita sarjakuva sivuistani? Olen värittänyt sarjakuvani vesiväreillä, ja tahtoisin tietysti että kopioissa värit olisivat mahdollisimman lähellä alkuperäisversiota.
En ole tätäkään arvausta varmistanut, mutta kuvittelisin että laserien ICC-profiileja ei ole saatavina, niin että pääsisi esim. Fotarssa näkemään värit sellaisina kuin tulostin ne kykenee tulostamaan. ( Asia on kyllä sen verran tärkeä että tarkistaisin homman jos olisin hankkimassa värilaseria.  Smiley )

Suomeksi sanottuna vesivärityöstä häviää skannauksen ja laserprinttauksen aikana noin 90% sävyistä mutta sillä ei ole niin kauheasti väliä kun niitä kaikkia vesivärityön sävyjä ei välttämättä edes silmällä erota.
Analoginen ja digitaalinen maailma ovat kaksi eri asiaa eikä näille hävikeille mitään voi. Kannattaa siis opetella skannaus sekä kuvankäsittely ja sen jälkeen hyväksyä se että painettu/tulostettu työ on sitä mitä se on.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Korro
Ja kumppanit.
Galleriataiteilija
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 405« Vastaus #36 : 30.08.2009, klo 09:13:04 »

Olen miettinyt vähän aikaa jo että ostaisin tälläisen Monitoimikoneen.
Cittarisaa näin noin 60e (En ole ihan varma hinnasta kun vilkaisin.)niin saako alle 100e hyvää Monitomikonetta?
tallennettu

Kello- viiden- tee.
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 827


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #37 : 16.10.2009, klo 14:28:19 »

Hankittuna CanoScan Lide 200. Pieni koko  (Muutaman sentin isompi kuin A4) lähinnä vakuutti eikä alle 100 euron hintakaan hirvittänyt. Sirinää pitää, mutta pitäköön. Virta usbista on kätevä juttu. Vähentää piuhojen kanssa säätämistä. Vasta yhden värityön olen skannannut ja tulos on ihan kohtuullinen (ainahan nämä hävittää sävyjä). Tuollaiseksi pikku-apulaiseksi sen hankin ja sellaisena tuntuisi toimivan.

Vaihtoehtona oli monitoimikone, mutta koska haluan laserin suihkarin asemasta, olisi combokone ollut aika iso rohjake. Hankin sitten myöhemmin erikseen sellaisen laserin joka miellyttää (kokonsa ja jälkensä puolesta).
En tiedä onko yhdistelmälaitteessa muutenkaan järkeä, ellei ole jatkuvasti tarvetta ottaa kopioita jostain. Vaikka johtoja ja kierrätettävää romua on vähemmän, on kuitenkin myös jomman kumman (skannerin tai tulostimen) rikkoutumisen riski ilmeinen. Mitä sellaisella puolikuntoisella koneella sitten tekee?
 
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Hazart
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 187


YARRRR!


« Vastaus #38 : 24.11.2009, klo 23:44:28 »

Älköön ikuna kukaan ostako Epsonin monitoimikonetta (itselläni dx4400). Voi että vihaan sitä! Heittäisin pihalle, jos skanneri ei olisi käytössä. Musteet kuluu tosi nopeasti ja jos yksikin neljästä väristä loppuu, et voi tulostaa mitään. Edes mustaa, vaikka kasetti on täynnä... Itse laite on halpa, mutta 15e värikasetteja saa ostaa koko ajan. AAAARRRRR!!! Vihaan tätä!

Huomenna haen mv laserin. Suosituksia?

 Cool
tallennettu

Curtvile
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 013


« Vastaus #39 : 24.11.2009, klo 23:53:03 »

Älköön ikuna kukaan ostako Epsonin monitoimikonetta (itselläni dx4400). .....
Huomenna haen mv laserin. Suosituksia?

 Cool


HP laserjet on tääällä päin pelittänyt nätisti, skanneri onkin erikseen.
HPkään ei ole autuaaksi tekevä mutta on itsellä pelannut paremmin kuin Canonin ja Lexmarkin yritelmät.

Vinkkinä: Epsoniin saa ainakin turusta täyttöpalvelun eli värikasetit täytetään ruiskulla, enemmän ainetta(~ 10ml 5n sijaan) ja on halvempi kuin ostaa uusi patruuna.
tallennettu
JanneT
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 092« Vastaus #40 : 25.11.2009, klo 09:28:12 »

Vinkkinä: Epsoniin saa ainakin turusta täyttöpalvelun eli värikasetit täytetään ruiskulla, enemmän ainetta(~ 10ml 5n sijaan) ja on halvempi kuin ostaa uusi patruuna.

Sai ainakin ennen vanhaan myös Helsingistä (nykyinen mustekasetti.com). Itselläni jostain syystä printteri lakkasi toimimasta heti ensimmäisen täyttökerran jälkeen, syy jäi mysteeriksi. Ehkä kyseessä oli surullinen yksittäistapaus Tongue
tallennettu

Kuvitukset       Sarjakuvat         Animaatiot       Käsikirjoitukset                 http://www.jannetoriseva.fi
Timo Kähkönen
Vieras
« Vastaus #41 : 04.08.2010, klo 17:10:00 »

Ostin Brother MFC-6490W A3-monitoimilaitteen, jolla hoituu A3/A4-tarpeeni, joten A4-teknologian tulostin ja skanneri sekä A3-Mustek-skanneri lojuvat nyt tarpeettomina ja voisin ne myydä, jos ostohalukkuutta löytyy.

Brother on ollut kelpo peli skannaukseltaan, mutta tulostuksen A3-paperinsyötössä on jatkuvia ongelmia. Täytynee viedä huoltoon.

Myyn vähän käytetyn, hyvin toimivan Mustek ScanExpress A3 USB 1200 Pro -skannerin:
http://www.keltainenporssi.fi/ilmoitus/Oheislaitteet%20ja%20tarvikkeet/MUSTEK+SCANEXPRESS+A3+USB+1200+PRO/28973641?rowId=2

Hintapyyntö 95 e. Uuden hinta verkkokauppa.comissa 217.90 e. Väriskannerina välttävä, mutta A3-viivapiirroksen skannaa mallikelpoisesti ja koska optinen reso on max 1200 dpi x 1200 dpi, tarkkuus on riittävä vaikka skannaa julkaisukoossa.

Tarpeettomaksi kävi tänä kesänä myös reilut kolme vuotta vanha Canon Pixma iP 4300, josta voisin luopua hintaan 30 e. Mustetta jäljellä patruunoissa ainakin 30 euron arvosta. Tiedot tulostimesta: http://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Printers/Inkjet/PIXMA_iP4300/index.asp

Canon on ollut todella luotettava (ja hiljainen) tulostin, ei ongelmia paperinsyötössä eikä musteissa. Aivan eri luokkaa kuin jatkuvasti herjaileva Brother, jolla yhtä A3-tulostetta voi joutua vääntämään pahimmillaan puoli tuntia, kun paperi menee jumiin tai tulostus keskeytyy käsittämättömästi.

Myös vähän käytetty, uutta vastaava A4-skannerini on myynnissä, hintapyyntö 65 e. HP Scanjet 4850, ostettu verkkokauppa.comista 16.2.2007 hintaan 145,90 e. Optinen resoluutio 4800 x 9600 dpi. Diasovitin. Tiedot tuotteesta: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06a/15179-64195-64341-298148-64341-447373.html

HP on skannannut luotettavasti ja laadukkaasti, ei muita ongelmia kuin hiukan häiritsevä ininä skannatessa yöaikaan. Normaali päiväolosuhteissa ininä ei haittaa, eikä yölläkään jos vieressä ei ole nukkujia. Myyjän mukaan inisevä skannausääni on tuotteen normaali ominaisuus...
« Viimeksi muokattu: 04.08.2010, klo 19:25:05 kirjoittanut Timo Kähkönen » tallennettu
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 773


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #42 : 15.10.2010, klo 09:51:18 »

Tässäpä skanneri jolla skannautuu isompikin originaali, max leveys 61 cm:
Contex XD2490. Hintaa hulppeat $3000.

Timo
tallennettu

Orjan May
Galleriataiteilija
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 156« Vastaus #43 : 09.12.2010, klo 09:42:18 »

Sain tänä vuonna veronpalautusta. Ihanaa! Mietin, että raskisinko ostaa nyt vihdoinkin kunnon tulostimen, sillä kirjastossa printit ovat senverran kalliita. Kipaisin kauppaan ja minut saatiin suostuteltua ostamaan lasertulostin.

Kun sitten tulostelin esimerkiksi jotain kuvia järkytykseni oli suuri. Tulostin jätti niin paljon mustaa värijauhetta paperin pintaan, että minulla oli kädet ja pöytä ihan mustana. Mietin, että mitä teen väärin. Kokeilin vielä tulostella siten, että haalensin värisävyä ja kontrastia itse kuvasta mahdollisimman haaleaksi. Ja väriä jäi edelleen tulosteen pintaan. Ihka hieman vähemmän, mutta kuitenkin häiritsevästi. Sitäpaitsi sain hengitysoireita ilmeisesti tuosta värijauheesta. Vieläkin tuntuu kummalta kurkussa ja sieraimissa. Oli aivan burn out. Tähänkö meni  rahani ihan hukkaan, koska en voi tuollaista lasertulostinta käyttää. Terveydelle vaarallinen kun mustetta jää noin kovasti paperin pintaan ja muste leviää kun siihen vähänkin hipaisee sormilla. Sitten jokainen paikka miin koskin oli mustana tosta värijauheesta. Olen niin alamaissa näiden vaikeuksien takii. Vien tulostimen takaisin kauppaan. Angry

Siksi kysyn teiltä hyvät golleegat, että mikä olisi edullinen tulostin laserin vaihtoehdoksi. Siis sellainen tulostin, joka ei jättäisi väriä tulosteen pintaan ja tulisi edulliseksi sekä olisi sillei kohtalaisen laadukas. Minulla ei ole varaa maksaa värikaseteista yli 20-30 euroa kappaleelta jos niillä saa sitten tosi vähän tulosteita. Kiitos jos joku vastaisi. Yritin lukea tätä osiota, mutta en löytänyt sillei varmaa tietoa mikä olisi paras tulostin. En tulostele juuri tekstiä.
« Viimeksi muokattu: 09.12.2010, klo 14:49:45 kirjoittanut Orjan May » tallennettu
Markku Mäkelä
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 33


MM


« Vastaus #44 : 09.12.2010, klo 10:41:27 »

Tulostimesi ei toimi kunnolla. Laserprintistä ei edes hikisellä sormella hieromalla pitäisi irrota mitään. Saati että ilmaan jotain jauhepölyä tupruttaisi.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: