Tervetuloa, welkom.
Runsain määrin vinkkejä löytyy, kun jaksat kahlata läpi vaikka aluksi kaikki tämän alueen keskustelut, tekniikasta ja sensemmoisesta.
Kuvan (tai sarjakuvan) voi piirtää 1)mistä vain, mistä voi ottaa valokuvia, ja 2)myös kaikesta, mistä ei voi valokuvia ottaa. Idean saaminen on toisinaan helppoa, toisinaan taas vaikeaa.
Perspektiiviharjoitukset ovat hyviä. Esineitä (kahvimuki, työtuoli, autonratti, sähkötuuletin, käkikello, kynttilänjalka, kenkä, kännykkä tms.), tiloja (olohuone, keittiö, kylppäri, parveke, piha, rappukäytävä, koululuokka, teatterisali, bussi [on muuten kirotun vaikea saada näköiseksi], virasto jne.)
Tee nopeita luonnoksia ja, jos siltä tuntuu, pidemmälle vietyjä tutkielmia. Kasveja. Eläimiä. Ihmisiä. Piirrä mallista, paina mieleesi, miltä asiat näyttävät, ja piirrä muistista. Kuluta niin paljon paperia, kuin vain mahdollista, ilman, että siitä aletaan pitää meteliä kotona.
Pehmeällä lyijykynällä (2B - 6B)on hyvä piirtää, ja sen jälki on suht helppoa kumittaa; sormet kylläkin tahtovat mustua sen kanssa, varsinkin kaikkein pehmeimpien, mutta älä välitä: kädet voi aina pestä.
Ajan kanssa erilaisia kyniä kokeillessasi löydät ne, jotka sinulla ovat helpoimpia käyttää. Kuulakärki, kuitukärki, teräskynä, sivellinkynä, ne kaikki ovat hyviä niille, jotka oppivat niitä käyttämään. Tököstä jäljestä pääsee eroon vain harjoittelemalla. Ja vielä vuosien jälkeenkin sitä tulee tehtyä toisinaan ja useamminkin..
Mutta joo, tosiaan (kävin välillä tekemässä vähän ruokaa): Lue täältä näitä tekniikkakeskusteluja, ja tutustu Suomen sarjakuvaseuran Kupla-akatemiaan (löytyy googlettamalla), lainaa piirustusoppaita kirjastosta ja lue kaikki, minkä käsiisi saat. Eipä aikaakaan, kun sinua aletaan pitää outona.

Pidä hauskaa.