Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Fingerpori siirtyy Likelle (17.09.2018 klo 10:51:11)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
21.09.2018, klo 15:49:11

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
466783 viestiä 10374 aihetta kirjoittanut 7316 jäsentä. Uusin jäsen: matiaskarhu
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Eurooppalaiset sarjakuvat
| | |-+  Tintti
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 147 148 149 150 151 [152] 153 154 155 156 157 ... 161 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Tintti  (Luettu 364419 kertaa)
X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 12 682


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #2265 : 24.07.2017, klo 19:31:49 »

Munkin mielestä Lento 714 on aika huono ja varsin outo. Ei oikein noi UFO-jutut toimi Tintissä...menee pikkasen yli. Tintti Tiibetissä oli muuten ihan hyvä sarjakuva, mutta se levitoiva munkki oli liikaa.

Jaa entäs sitten Kristallipallot ja tuon jatko?
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Darth Mika
Insinööri
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 556


The Comics be with us...always!


« Vastaus #2266 : 24.07.2017, klo 20:13:07 »

Jaa entäs sitten Kristallipallot ja tuon jatko?
No joo on ehkä hieman omituisuutta, mutta kaikki on kuitenkin jollakin tavalla selitettävissä.
Paitsi ehkä se Auringon Temppelin lopussa olevat Voodoo-jutut.
Muuten kyllä hyvä sarjakuva!
« Viimeksi muokattu: 24.07.2017, klo 20:20:24 kirjoittanut Darth Mika » tallennettu

"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 558« Vastaus #2267 : 24.07.2017, klo 20:48:04 »

Picarothan on jatkoa Särkyneelle korvalle. Samoja vitsejäkin on. Picaroissa on eversti joka vaihtaa lennossa puolta, Särkyneessä korvassa koko teloituskomppania. Ensimmäinen ruutu, jossa Tapioca esiintyy, on kopsattu Hitlerin valokuvasta.

Onhan se ok albumi, mutta ei sarjan parhaita lähellekään. Vähän ohueksi jäi.
tallennettu

hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 300« Vastaus #2268 : 24.07.2017, klo 21:51:18 »

Ulkoisissa piirteissä Picarot viittailee Särkyneeseen korvaan, mutta siinä ratkotaan ongelmaa joka tuli esiin jo Tiibetissä ja Castafioressa (ja viitteitä siihen on jo Punaisessa meressä ja Tuhatkaunon tapauksessa). Tiibetissä tuhon kohteeksi päätyy kokonainen lentokone mutta huomio ja toiminta keskittyy yhden henkilön pelastumiseen, Castafioressa ei mitään varsinaista seikkailua edes ole; verrattuna sarjan alkuvaiheisiin joissa Tintti kylpee gloriassa, nämä ovat lopulta varsin triviaaleja juttuja.
Lento 714:ssa tuo viedään vielä pitemmälle, niin lukijan kuin päähenkilön näkökulmasta   albumin tapahtumia voidaan pitää lähinnä turhauttavina, päähenkilö on lopulta aika merkityksetön kun UFOt ufoilee ja tapahtumat pyyhkiytyvät henkilöiden muistista.

Picaroiden alussa nähdään siis erilainen Tintti, jota ei enää kiinnosta, alkuasetelman haaste näyttää selvältä ansalta johon Tintti ei halua osallistua.
Mutta päätös toimia hyvän puolesta kuitenkin tehdään, siitä huolimatta että kuten odotettiinkin se oli ansa ja loppukuvastakin nähdään että vaikutukset ovat lopulta kovin rajoittuneet, gloriaa ei tule mutta epätoivokin on selätetty.
Eikä Tintti ole ainoa moraalinen toimija tässä, kontrastina esiintyvät myös Haddock, Tuhatkauno, Castafiore kukin omalla tavallaan.

Picaroiden ansio on etiikan ja moraalin tutkiskelussa, joka on toteutettu sekä syvällisesti että hienovaraisesti. Tästä syystä sillä on erittäin suuri syy olla tullut tehdyksi (paitsi jos Trondheim jostain syystä rakastaa epätoivoa).
tallennettu
echramath
Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 032« Vastaus #2269 : 24.07.2017, klo 22:47:12 »

Nuo viimeiset Tintit takuulla toimisivat paremmin jos niitä jotenkin annosteltaisiin "iän mukaan". Kun Faaraon sikareista Seikkailuun punaisella merellä on sellaista seikkailusarjakuvan kulta-aikaa, joka uppoaa lapseen kuin veitsi lapseen voihin. Tämän jälkeen voisi olla muutaman vuoden tauko ja lukijalle voitaisiin tarjoilla neljä aikuseimpaa Tinttiä, joissa nähdään tutut hahmot aikuisemmassa kontekstissa.

Ja jos nyt kiinnostaa sarjakuva noin erityisesti, jossain vaiheessa voi katsastaa nuo alkupään prototintint. Nythän TIntin Afrikassa pahin ominaisuus ei ole, että Herge meni sellaisen piirtämään, vaan se, että se on Tintti. Jos päähahmona olisi vähän erinäköinen ja eri niminen urhea reportteri, se olisi paljon helpompi jättää kuriositeetiksi.

Mutta jos noita lapsena lukee satunnaisessa järjestyksessä (tai suomalaisen kustantajan numeroimassa järjestyksessä), joku Lento 714 tulee liian varhain sekä kronologiassa että lukijan iän kannalta, ja silkalta vittuilulta lukijalle se tietysti tuntuu. Ja sitten toki meneekin paljon aikaa, ennen kuin sille pystyy antamaan uuden mahdollisuuden.
tallennettu

I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 300« Vastaus #2270 : 24.07.2017, klo 23:16:57 »

Joo, noita paria viimeistä aloin arvostaa vasta kun joku vuosi sitten luin koko sarjan kronologisesti putkeen, ja samalla ne ensimmäiset sai lisää ansiota siitä että tarjosivat lähdön josta koko sarja Sinisestä lootuksesta lähtien pyrki ottamaan kasvavaa etäisyyttä.
Ei kehitys varmaan ollut tietoista, mutta toisaalta tuo on parhaimmillaan laajojen sarjojen hyvä puoli, niissä näkyy myös tekijän muuttuminen, varsinkin Hergén tapaisessa jatkuvan kehityksen tavoittelijassa.

Itse sijoittaisin kuumatkan seikkailu-Tintin kulminaatioksi, sen jälkeisissä aletaan tuoda esiin tilanteita jotka ratkaistaan paikallistasolla mutta tuoden esiin että Tuhatkaunon tapauksen kylmä sota tai Punaisen meren orjakauppa ja merirosvous ovat liian laajoja ongelmia että Tintti voisi tehdä muuta kuin ratkoa yksittäisiä paikallistapauksia, eli aletaan jo kehitellä sitä kriisiä joka pääsee valloilleen neljässä viimeisessä albumissa.

(mutta tietysti jos ei ole ikinä lukenut Tinttejä niin on hyvä lukea ne ensin epäjärjestyksessä, jostain keskivaiheilta aloittaen...)
tallennettu
Mambrinon kypäri
lukee, myös sarjakuvia
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 563« Vastaus #2271 : 24.07.2017, klo 23:30:37 »

Katsellen kuinka kuluneilta omat albumit näyttävät, Picarot on selkeästi ollut mulle suuri suosikki Kuu-matka albumikaksikon ja Castafioren korujen lisäksi.

"Lento 714":n luin vasta teininä ja olen pitänyt siitäkin, mun tulkinnassa ufot menee oikeastaan samaan kategoriaan kuin Tiibet-albumin lumimies: myöhäiskauden Tinteille tavanomaista puoli-paranormaalia omituisuutta.

Kaikki edellä mainitut ovat muuten mulle olleet aina paljon helpompia tarttua kuin esimerkiksi  Salaperäinen tähti, mikä oli yksinkertaisesti aivan liian outo ja klaustrofobinen. (Kun tarkemmin miettii, 714:n alienit ovat paljon helpompia ja loogisempia kuin Salaperäisen tähden kannessa komeilevat ihmeherkkutatit, tunnelmaltaan sehän [siis Tähti] vertautuu lähestulkoon Lovecraftiin, hulluksi tullut professori, maailmanlopun tunnelma ja ne tatit on jo Color Out of Space -kamaa.)
« Viimeksi muokattu: 24.07.2017, klo 23:38:20 kirjoittanut Mambrinon kypäri » tallennettu
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 503« Vastaus #2272 : 25.07.2017, klo 09:23:43 »

Mielestäni ei ole yhtään huonoa Tinttiä, varsinkaan Faaraon sikareista lähtien, josta se suuri "kaari" alkoi.

Jokainen albumi kuvaa jollakin tavoin tekijänsä sen hetkistä mielentilaa, haaveita ja ahdistuksia, ja tietty zeitgeistia. Televisiosta nähty albumikohtainen dokumenttisarja valotti hyvin tätä puolta.

Lento 714 on kyllä niin dänikeniä, niin dänikeniä, joka oli tavattoman suosittu aikoinaan. Myös ne lumimiesjutut olivat lehdissä hyvin esillä.

-- Salaperäinen tähti, mikä oli yksinkertaisesti aivan liian outo ja klaustrofobinen. (Kun tarkemmin miettii, 714:n alienit ovat paljon helpompia ja loogisempia kuin Salaperäisen tähden kannessa komeilevat ihmeherkkutatit, tunnelmaltaan sehän [siis Tähti] vertautuu lähestulkoon Lovecraftiin, hulluksi tullut professori, maailmanlopun tunnelma ja ne tatit on jo Color Out of Space -kamaa.)

Hei, tämä avasi ihan uuden lovecraftilaisen näkökulman Salaperäiseen tähteen!
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 558« Vastaus #2273 : 25.07.2017, klo 12:43:56 »

Tuosta Trondheimin jutusta multa jäi sanomatta, että kanta perustui hänen sarjakuvaansa ja yhteen tekstisivuun, jossa Hergé oli vain yksi esimerkki sarjakuvantekijöistä jotka taantuivat uransa viimeisinä vuosina ja alkavat kierrättää vanhoja teemoja.

Macherot-ketjussa on toinen esimerkki.

Carl Barkskin teki useita uusia versiota vanhoista sarjoistaan uransa loppuaikoina.
tallennettu

Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 503« Vastaus #2274 : 25.07.2017, klo 12:53:19 »

Tuosta Trondheimin jutusta multa jäi sanomatta, että kanta perustui hänen sarjakuvaansa ja yhteen tekstisivuun, jossa Hergé oli vain yksi esimerkki sarjakuvantekijöistä jotka taantuivat uransa viimeisinä vuosina ja alkavat kierrättää vanhoja teemoja.

Macherot-ketjussa on toinen esimerkki.

Carl Barkskin teki useita uusia versiota vanhoista sarjoistaan uransa loppuaikoina.

Picarot ovat omasta mielestäni pikemminkin loppunousu. Sankaruuden viitan riisuminen Tintiltä oli myös selvästi ihmiseen pettyneen tekijän tarkoituskin, ei maailmaa voi muuttaa.

Hergé oli myös hyvin innostunut abstraktista taiteesta. Aakkostaide olisi ollut taas jotain ihan erilaista. Juonikuvio, jossa Tintti olisi valettu patsaan sisään, olisi ollut aivan loistava symbolinen veto!
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 558« Vastaus #2275 : 25.07.2017, klo 13:11:41 »

Aakkostaiteen jälkeen oli suunnitteilla albumi, joka olisi tapahtunut kokonaisuudessaan lentoasemalla. Idea saattoi olla mielessä jo Lento 714:n ajoista, senhän alussa hengailtiin lentoasemalla jonkin aikaa.
tallennettu

Pässi
Nukkuja
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 3 018« Vastaus #2276 : 22.09.2017, klo 13:22:25 »

Tintin seksuaalisuus on herättänyt keskustelua jo melkein 80 vuoden ajan. Nyt se on sitten lopullisesti selvitetty: hän on aseksuaali tyttö.

https://www.thetimes.co.uk/article/great-snakes-is-tintin-actuallyan-asexual-girl-v56jxxd25?shareToken=546c5c389f32fc614aaed84eb68a554e#
tallennettu

Hei, kuulittekstota? Ton torven torvi panee "bää bää"!
VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 296


Onpa tässä outo juttu.


« Vastaus #2277 : 22.09.2017, klo 13:40:07 »

80-vuotias tyttö juu ei tyhjä poissa.

Niinkuin ei siinä olisi tarpeeksi että Hergén mukaan Tintti on ikuisesti 14 vee ja asuu alkoholisoituneen merikapteenin kanssa.
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Secos-Bill
Galleriataiteilija
****
Poissa

Viestejä: 713


« Vastaus #2278 : 22.09.2017, klo 19:19:04 »

Kannattaa muistaa tärkeä mediakriittisyyden sääntö: jos otsikossa on kysymys, niin vastaus on ei.

Toisaalta
Milou Gender: F. Combination of Marie and Lou or Louise

Ja alkuperäinen käännöskin oli Milla... mutta pojaksi Tintti kutsui... ota tästä nyt sitten selvää...
Alla Hergé v 1912


* Herge 1912.jpg (91.32 kilotavua, 456x551 - tarkasteltu 46 kertaa.)
tallennettu
X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 12 682


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #2279 : 22.09.2017, klo 19:44:27 »

Niinkuin ei siinä olisi tarpeeksi että Hergén mukaan Tintti on ikuisesti 14 vee ja asuu alkoholisoituneen merikapteenin kanssa.

No sitten on saanut ajokortin nuorena.

Kait Tintti on uimahousuissa nähty eli sekin puhuu urospuolisuudesta.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Sivuja: 1 ... 147 148 149 150 151 [152] 153 154 155 156 157 ... 161 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: