Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Pilakuvanäytelmä Karista (05.12.2019 klo 22:43:23)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
06.12.2019, klo 08:20:49

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
478432 viestiä 10403 aihetta kirjoittanut 3830 jäsentä. Uusin jäsen: Testi
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Kotimaiset sarjakuvat ja tekijät
| | |-+  Ville Ranta
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 37 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Ville Ranta  (Luettu 150858 kertaa)
Aura
Wannabe
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2 457« Vastaus #300 : 12.11.2008, klo 22:21:48 »

Kajaani luettu viimein täälläkin, ja hyvin toimii.

En tajua miten joku voi pitää Ville Rantaa vaikeaselkoisena. Sujuvaa selkeää lineaarista kerrontaahan tuo on, aasta beehen, ei mitään turhia kikkailuja. Aidon oloista dialogia ja tunnelmaa. Ei tarvinnut uppoutua kun se veti mukaansa ja pysyi kasassa koko ajan. Melkeen tunsi käyneensä 1830-luvun Kajaanissa.

Samaa mieltä.
tallennettu

Matti Karjalainen
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 974


Friendly Neighborhood Librarian


« Vastaus #301 : 07.01.2009, klo 10:39:37 »

Ville Rannan sarjakuvat ovat jättäneet vähän kylmiksi, vaikka olen pitänyt "Isi on vähän väsynyt" -teoksesta ja joissakin Kaltioon piirretyissä Lönnrot-tarinoissa oli myös hetkensä. Näistä vähän varautuneista lähtökohdista tartuin siis kirjastosta
lainaamani "Kajaaniin".

Sarjakuva ei vaikuttanut aluksi tekevän muutosta vallitsevaan maailmanjärjestykseen. Elias Lönnrot yrittää hoitaa lääkärinammattiaan syrjäisessä pikkukaupungissa ja yrittää samalla huolehtia korpiseudulla asuvista vanhemmistaan kun pulloa vähän turhan tiuhaan hamuilevasta veljestä ei siihen ole. Ok, mikäs siinä. Elias ei myöskään sylje lasiin ja naiskenneltuakin tulee.

En jaksa innostua, eikä "kansallisen ikonin" inhimillistäminen hetkauta oikein suuntaan tai toiseen. Kaipa se elämä on aika lailla tuollaista ollut 1800-luvulla ja ihmisluonto nyt on mitä on, mutta en jaksa oikein kiinnostua itse tarinasta.

Loppupuolella sarjakuva alkaa saada kuitenkin enemmän syvyyttä ja muun muassa traagisen venematkan kuvaus pysäytti. Lisäksi pidin kovasti neljännestä luvusta, jossa Elias lupaa raskaana olevalle Kreetalle vievänsä hänet ja lapset mukanaan Venäjälle, mutta tulee toisiin ajatuksiin ja kääntyy kuitenkin reellään takaisin ennen sovittua kohtaamispaikkaa. Sivun 201 repliikki "Äiti, milloin tohtoriherra tulee" on aika riipaiseva tuokiokuva, joka kiteyttää tilanteen aika täydellisesti. Pakkasen tuntee melkein omilla kasvoillaan.

Rannan luonnostyyli ei ole ollut minun teekupilliseni, mutta albumin edetessä silmä tottui lukemaan sitä, ja viime kädessä tykkäsinkin piirrosjäljestä.

Sarjakuvasta jäi mieleen erityisen hyvin repliikki "Vaikka lähtisin pois Kajaanista, Kajaani pysyy minussa”. Se voi kyllä pitää paikkaansa, vaikka parhaani mukaan yritän kyllä itse päästä siitä eroon.  Smiley
tallennettu

"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 686« Vastaus #302 : 25.01.2009, klo 08:39:13 »

Kovakantisen uusintapainoksen kunniaksi Ville Rannan Sade on viimeinkin arvioitu myös Kvaakissa.

Leikepöydälle jäi tällä kertaa mm. seuraava lause, jonka katson parhaaksi näin foorumin puolella jakaa:

Lainaus käyttäjältä: Jiksi
Sivuhenkilöt pääministeriä myöten ovat onnistuneita vedoksia, mutta osuuteensa nähden pastori on hiomaton. Koska Rannalla ei ole sivuja riittävästi pohjustamaan pastorin romahdusta uskottavasti, hahmo vaikuttaa stereotypiaksi latistuneelta kannanotolta kirkkoa kohtaan.

Tämä on kuitenkin kokonaisuudessa siinä määrin pieni tyylirikko, etten tahtonut antaa sille osuuttaan suurempaa huomiota arvostelussa. Sade kuuluu edelleen kotimaisen sarjakuvan suosikkeihini ja luin sen tälläkin kertaa suurella ilolla. Erityisen tyytyväinen olen kovakantiseen formaattiin, mitä on miellyttävämpi käsitellä kuin ensimmäisen painoksen järkälettä. Kuten arvostelussani totesin, kuvitus skaalautuu täydellisesti pienempään sivukokoon.

Sateen näytesivuihin voi tutustua tarkemmin Aseman sivuilla. Tosin Sateessa olisi runsaasti edustavampia kohtauksia kuin tämä Aseman valitsema.
tallennettu
Jouko Nuora
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 668« Vastaus #303 : 25.01.2009, klo 15:40:41 »

Luin juuri V.R:n "Kajaanin", , 271 sivua kuivansiveltimen raapimia ja tärisevän käden riipimiä luonnoksia. Pahanlaatuinen oli myös V:n Will Eisner-fiksaatio ruuduttomuuteen ja muka-nokkeliin kuvankuljetuksiin, Eisnerhan oli aikamoinen mestari piirtämään ja vanhoilla päivillä vääntämänsä graafiset novellitkin ovat huikeita, mutta Ville ja elämää suomalais metsissä, alkeellista tarinankerrontaa ja piiiiiitkitettyä piipunpolttoa ja muuta eritysen hyvin sarjakuvallisestikertovaa, hehe....Eihän tästä voi edes suuttua, kuin niille jotka tätä diggailevat.
   Aihe, keksittyjä juttuja Lönkasta, hjaa miksei pysyä niissä omissa tarinoissaan... Siis ihmisethän juovat, syövät, polttavat,nukkuvat,harrastavat sukupuoliakteja ja käyvät vielä vessasakin-järkyttävää, itse Lönnruuttikin! hälyttäkää poliisi, mikä paljastus.
 Oi, ma tiedän tää on NIIN väärä mielipide... mutta silti toiv. sensuuri ei iske...
tallennettu

Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!
envis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 57« Vastaus #304 : 04.02.2009, klo 16:15:32 »   Aihe, keksittyjä juttuja Lönkasta, hjaa miksei pysyä niissä omissa tarinoissaan... Siis ihmisethän juovat, syövät, polttavat,nukkuvat,harrastavat sukupuoliakteja ja käyvät vielä vessasakin-järkyttävää, itse Lönnruuttikin! hälyttäkää poliisi, mikä paljastus.
 Oi, ma tiedän tää on NIIN väärä mielipide... mutta silti toiv. sensuuri ei iske...


Musta on kyllä ollut Rannan Kaajanissa ihastuttavaa nimenomaan se, miten nero- ja suurmiesmyyttiä käsitellään. Lukijakin tajua, että vaikka Lönkka teki kovan homman, se ei ollut mikään puolijumala (vrt. Suurin suomalainen -kilpailut jne.) Vaikka me ollaan nykyään NIIN postmoderneja ja tekijä on NIIN kuollut, niin silti taiteilijaneron taru elää yhä... Mikä ei aina ole kauhean hedelmällistä. Ja kun ei elämäkerta voi koskaan olla absoluutisti tosi ja objektiivinen, niin miksi ei sitten rehellisesti värittäisi sitä omilla mielikuvillaan. Esimerkiksi Liehun Helene Schjefbeck -elämäkerrasta tuli upea samalla keinolla. Ja tykkäsin siis Kajaanista myös Smiley
tallennettu

parempi pyy pivossa kuin vierivä kivi
PurPur
Vieras
« Vastaus #305 : 04.02.2009, klo 16:43:40 »

Vaikka me ollaan nykyään NIIN postmoderneja ja tekijä on NIIN kuollut, niin silti taiteilijaneron taru elää yhä...

Siis mikä taiteiljaneromyytti? Tuskin menee hirveästi harhaan, jos väitän että nousevalle nuorisolle on Lönnrot vähintään yhtä epämääräinen hahmo kuin Snellman omalle polvelleni. Nimi jotenkin tiedossa, mutta siihen se jääkin.
tallennettu
envis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 57« Vastaus #306 : 04.02.2009, klo 16:53:24 »

Tarkoitin siis kulttuuri- ja taiteentekokeskustelua yleensäkin, en nimenomaan nuorison suhtautumista Lönnrotiin. Ja ok, Hesarissa ei puhuta taiteilijaneroista, mutta silti on siistiä jos runoilija on ahdistunut - kun sen vähän niin kuin kuuluu olla kun taiteilijathan on kun ne on niinku erityisiä ja lahjakkaita. Siis että myytti elää sitkeästi, vaikka ei hehkukaan yläkoululaisten käsityksistä Lönnrotista (eikä toivottavasti yhtään kenenkään yhtään mistään käsityksistä niin voimakkaasti kuin kultaisella 1800-luvulla).

Siis mikä taiteiljaneromyytti? Tuskin menee hirveästi harhaan, jos väitän että nousevalle nuorisolle on Lönnrot vähintään yhtä epämääräinen hahmo kuin Snellman omalle polvelleni. Nimi jotenkin tiedossa, mutta siihen se jääkin.
tallennettu

parempi pyy pivossa kuin vierivä kivi
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 143« Vastaus #307 : 04.02.2009, klo 17:06:04 »

... mutta silti on siistiä jos runoilija on ahdistunut - kun sen vähän niin kuin kuuluu olla kun taiteilijathan on kun ne on niinku erityisiä ja lahjakkaita.

Näin oli ehkä ennen. Nykyään kaikissa runoilijajutuissa päinvastoin kerrotaan, kuinka runoilija/kirjailija/taiteilija ei ole ahdistunut ja kärsivä. Mediassa kaikki keksivät tämän näkökulman aiheeseen samana päivänä - kuten tavallista.
tallennettu
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 269


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #308 : 04.02.2009, klo 17:09:01 »

Näin oli ehkä ennen. Nykyään kaikissa runoilijajutuissa päinvastoin kerrotaan, kuinka runoilija/kirjailija/taiteilija ei ole ahdistunut ja kärsivä.

Eikä edes juoppo, vaan ihan tavallinen. Kaikenkarvaiset turhat julkkiksethan ne etusivuilla valittavat masennuksiaan ja ahdistuksiaan. Ja poliitikot. Ai, sama asia.

Timo
tallennettu

envis
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 57« Vastaus #309 : 04.02.2009, klo 17:16:06 »

Hmm, saattaapi olla noinkin. Niin, totta, kyllähän ne taiteilijat tuppaavat sanomaan, että he ovat ihan normaaleja ja vain kovia tekemään töitä. Mutta sitten esim. Kuvataideakatemiassa opiskeleva kaverini meni parina ekana vuonna hieman sekaisin, kun siellä uusille kuvataiteilijoille toitotettiin päivät pitkät, miten he ovat tosi erityisiä ja heidän sisältään nousee uusi merkittävä taide.

Vaikka on se kyllä niin, että jos tuntee olevansa kyvytön sosiaalisiin tilanteisiin ja kokee parhaiten ilmaisevansa itseään kirjallisesti, ja sitten joutuukin haastatteluun, niin totta siitä ahdistuu.

Mä kyllä vakaasti uskon että taiteilijamyytti elää yhä. Kuuntelee vaikka nykyrunoilijoiden (ei-julkista, esim. baarissa esitettyä) puhetta siitä, miten ihmiset ei tajua ja älyllisyys on ainoa oikea lähtökohta. Se on siellä alla piilossa...
tallennettu

parempi pyy pivossa kuin vierivä kivi
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 143« Vastaus #310 : 04.02.2009, klo 17:21:36 »

... miten ihmiset ei tajua...

Eipä ole ahdistusta tuo, vaan ihan peruspuhetta jokaisen taiteilijan suusta. Kun kukaan ei siis niinku tajua mun taidetta,  siis hei...
tallennettu
Petteri Oja
Juudas itselleen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 086« Vastaus #311 : 04.02.2009, klo 20:21:32 »

Eipä ole ahdistusta tuo, vaan ihan peruspuhetta jokaisen taiteilijan suusta.

Eikä edes tarvi olla taiteilija.
tallennettu

keijoahlqvist
Sarjakuvaneuvos
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 615


-


« Vastaus #312 : 04.02.2009, klo 20:38:33 »

En ole kuullut kenenkään taiteilijan tuota valittavan. Taiteilija joko tietää, ettei hänen taiteensa voi aueta kuin harvoille jos niillekään tai tuntee kohtalaisesti yleisönsä, jolle teoksensa suuntaa. Taiteilija on toki jo huomannut, että kaikki eivät tajua kaikkea mutta eihän se haittaa, ei taide ole mainontaa jonka pitää tehota jokaiseen kuluttajaan.

Taiteen tarkoitus ei ole tulla tajutuksi (= että sen voisi ymmärtää viestinä jonka sisältö voitaisiin ilmaista jollain muullakin kielijärjestelmällä) vaan välittää taiteilijan kokemus (tai synnyttää uusi, vastaanottajalle henkilökohtainen kokemus).
tallennettu

PurPur
Vieras
« Vastaus #313 : 04.02.2009, klo 22:00:18 »


En käsitä miten tämä kaikki liittyy Lönnrotiin. Eihän häneen ole mitään taiteilijaneroahdistusmyyttejä liitetty - tiedemies kun oli. Ettei nyt vain sekoiteta Aleksis Kiveen?...
tallennettu
Jouko Nuora
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 668« Vastaus #314 : 05.02.2009, klo 19:54:14 »

On se hyvä että meille tyhmille Keijo-setä kertoo mikä on "taiteen tarkoitus" ja miten "siihen" päästään.Ja millainen on "oikea taiteilija", (sehän ei ainakaan mitään mainoksia piirrä!,voi hellalettas sentään, herätys pikku-kommunisti-Keijukainen, elämme 2000-lukua ja Rannat ja turuset ja kiroilevat siilitkin mainostavat tekosiaan jokapaikassa minne pääsevät, näilläkin sivuilla, esim. muka uutisointina, jotta "nyt on saatavana kovakantinen liirumlaarum sieltä ja täältä!", mutta mukavaahan tää on jankata mikä ja kuka on oikea taiteilija ja kuka ei!?!
  Niin se Kajaanihan on ihan surkea, köyhä ja ala-arvoinen yo-tason lärpäke mukaintellektuelleille ja hippiopiskelijoille. Ah, juodaan teetä ja poistetaan ilmastonmuutos halaamalla puita.
tallennettu

Can't spend what you ain't got,
Can't lose something you ain't never had!
Sivuja: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 37 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: