Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Black Peider 20 vuotta (16.05.2019 klo 15:25:21)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
28.01.2020, klo 06:51:40

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
479848 viestiä 10416 aihetta kirjoittanut 3828 jäsentä. Uusin jäsen: Pelkone
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Luomistyö, käsikirjoittaminen ja kääntäminen
| | |-+  Yhden sarjakuvani idea. (Onko jo tehty vai onko tuore idea?)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 [3] 4 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Yhden sarjakuvani idea. (Onko jo tehty vai onko tuore idea?)  (Luettu 19215 kertaa)
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 353


« Vastaus #30 : 23.10.2008, klo 18:23:10 »

Sellainen mytologinen, Atlantiksesta kertova (nykypäivänä) joka on merenpohjassa ja atlantislaisten ja ihmisen välille syttyypi sota parin mutkan jälkeen jne.

Tehty mm Image comicsin Seal team seven kts mm täältä CBRsta

voit toki tehdä oman versiosi mutta ei se uusi ole.
Muista: uusi idea ei ole yhtä kuin hyvä idea.
tallennettu
Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 593


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #31 : 13.11.2008, klo 13:21:53 »

Tätä olen työstänyt jo kohta 10 vuotta:

Eletään vuotta 2011. Maailma on korruptoitunut, rikollisuus kukoistaa ja vain rahalla on väliä. Ihmiskunnan luomat kultturit, tieteet ja teknologia ovat menettämässä merkitystään, ja viiseimmät teknologiset välineet ovat aseita. Mitään mikä on viatonta, ei tehdä enää mistään muusta syystä, kuin oman edun vuoksi. Päähenkilömme on 15 vuotias poika, nimeltä Maxwell Manson. Hän on poikkeava yksilö siitä, että hän on lapsinero, ja on kehittänyt jo useita keksintöjä, joista me omassa ajassa vain uneksimme. Hän asuu perheessä, jossa vanhemmat ovat kuuluisia rikollisesta taustastaan, ja ovat tunnettuun mafiaan kuuluvia moraalittomia ed. main. ihmistyyppiä edustavia. Tarina alkaa päivästä, jolloin kyseiset vanhemmat ovat kyllästyneet poikansa outouksiin, ja ovat päättäneet lähettää tämän mielisairaalaan. Samaan aikaan Maxwell on saanut uusimman keksintönsä valmiiksi, ja aikoo juuri testata sen. Psykiatri, joka on tullut noutamaan poikaa, kävelee vanhempien kanssa kohti Maxwellin huonetta. Juuri kun nämä ovat avaamassa suunsa...BUM!! Koko huone tuntuu räjähtävän. Savun rauhoituttua huone on kuitenkin entisellään. Maxwellin isä jää tuijottamaan mielenkiinnolla kyseistä keksintöä.

Mitä Maxwellille sitten tapahtui? No, hän päätyi rakentamallaan AIKAKONEELLA 1000 vuotta ajassa eteenpäin. Aikaan, jossa Dinosauruksilla on oma saari, vamppyyrit ja ihmissudet ovat yhdistäneet voimansa, fantasia-olennot jylläävät pitkin maita ja mantuja ja Helvetti ja Taivas (Tarinassa nimellä Eeden.) ovat KIRJAIMELLISESTI maanpäällä.

Ihmissudet ja vampyyrit ovat siis nousseet kapinaan Helvetin tyrannia, valtias Hadestä (Pirujen mafian pomo) vastaan. He ovat rantautuneet kaukaisemmalle saarella, ja ovat jääneet odottamaan ennustuksessa luvattua pelastajaa. Nyt he uskovat, että Maxwell on ennustuksen pelastaja (Tietysti tuo vaatii ensin vanhempien ihmissusien ja vampyyreiden välistä neuvonpitoa). Maxwell tekee näiden kanssa sopimuksen, jossa hän lupautuu auttamaan heitä, mikäli he hankkivat hänelle oikeat varusteet, joilla hän pystyisi rakentamaan uuden aikakoneen, jotta hän pääsisi takaisin omaan aikaansa. Kolmikko (1 ihmissusi, 1 vampyyri ja Maxwell) kokoavat 9 muuta fantasia olentoa, joista jokainen on jonkun rikollisen alan expertti (kuljettaja, teknologian asiantuntija, vakooja, varas, räjähde-asiantuntija, viettelijä, nilkki (eli jokapaikan höylä), huijari ja koko homman rahoittaja.). Tiimi aloittaa ensimmäiseksi kidnappaamalla pirujen suuresti odottaman anti-kristuksen, jonka olisi tarkoitus tuoda valta lopullisesti Helvetille.

Hades suvun nuorin, jonka oli tarkoitus vahtia ja toivottaa tervetulleeksi mainittu pirulainen, epäonnistuu tehtävässään, ja saa siitä haukut. Helvetin valtias päättää soittaa enkeleiden luotsaamaan poliisi-yksikköön, ja täältä laitetaankin tehtävään Linda Fox-niminen ylennystä vailla oleva poliisi, ja tälle paiskataan apuriksi ed.main. nuorin Hades. Näistä ensimmäisellä ei ole tietenkään mitään aavistusta siitä että mitä he ovat hankkimassa takaisin. Tämän kaksikon lähtiessä selvittämään rikosta, Maxwell ottaa Helvetin valtiaaseen yhteyttä, ja uhkaa paljastaa koko Eedenille tämän aikeensa, mikäli hän ei heti luovu vallasta.

Maxwell piinaa Hades pitkään (Tämän enempää en kerro, koska tämän piti olla LYHYT esittely), kunnes tilanne kärjistyy Hadeksen hermoromahdukseen, ja tämä möläyttää itse anti-kristusta koskevan salaisuuden. Hades vangitaan.

Eli näistä asetelmista lähdetään liikkeelle. Tämä oli siis jonkinsortin käsikirjoitus-tiivistelmä. Tarinaan tulee myöhemmin mm. Maxwellin isä aikakoneella, Hades palaa kostamaan jne.

Tämä oli alunperin kirjan muotoon tarkoitettu, mutta päätin lopulta alkaa kirjoittaa tästä vielä sarjakuva "sovitusta".

Sanokaapas mitä mieltä? Ehkä liikaa tavaraa, mutta toisaalta niitä tullaan hyödyntämään. Olisko piirtäjäksi kiinnostusta? Tutut piirtäjät todenneet että liian vaikea. Luonnokset ja kuvakäsikirjoitus alkutekijöissä, niin kuin meillä käsikirjoittajilla aina.

tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
Doc Lomapäivä
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 793


« Vastaus #32 : 14.11.2008, klo 10:43:53 »

Jos eläisimme 1970-lukua, Hammer-yhtiö pystyttäisi jo elokuvakameraa.

Henk. koht. karsastan ihmissusia, vampyyrejä, aikakoneita sekä Taivaan ja Helvetin konfliktia sen vuoksi ettei niistä saa enää irti mitään uutta. Mutta tarina itsessään vaikuttaa hyvin rakennetulta.
tallennettu

Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 593


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #33 : 15.11.2008, klo 13:53:50 »

Ehkä hieman sekavalta. Ymmärrän ettei nuo mainitsemasi uppoo, itse taas tungen ne jokaiseen kuin kliseenä.  Cheesy

Kokeilepa lukaista lähinnä nuoremmille suunnattu Eoin Colferin Toivomuslista-kirja. Ehkä saat tuosta itsekin uutta näkökulmaa tai tuon jälkeen jotain lähtee itellä irti. Jos ei auta, unohda että olen sanonut mitään.  Grin

Aikakoneesta en minäkään saa revittyä paljonkaan. Juuri sen takia se on tuossakin vain sivuosassa. Ja mahdollistaa uusien hahmojen tuomisen kehiin (Eipä tarvii tuon jälkeen kuin keksiä että mitä tuo iso uusi paha haluaa. Kieroa, eikö vain? ) myös menneisyydestä. Toki pitäisi vielä kehittää joku keino millä saa tuon aikakoneen muutenkin hyödynnetyksi. Mutta se on sitten tulevaisuuden murhe.
tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
Doc Lomapäivä
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 793


« Vastaus #34 : 15.11.2008, klo 14:04:59 »

Eoin Colferin Toivomuslista-kirja.
Kiitos vinkistä, Colferia luen mielelläni.
tallennettu

Doc Lomapäivä
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 793


« Vastaus #35 : 28.11.2008, klo 13:21:47 »

Toivomuslista luettu. Kyllä se ammensi samalla tavalla perinteisistä Helvetti-käsityksistä kuin kaikki muukin. Ei siinä mulle ainakaan ollut mitään ihmeellistä. Colfer kyllä osaa kirjoittaa kun sille päälle ryhtyy, juoksevaa tekstiä.
tallennettu

Ad Absurdum
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 12


« Vastaus #36 : 28.11.2008, klo 19:00:48 »

Jos nyt olen oikein ketjun tajunnut:

Tapahtumapaikkana toimii aavikkomaailma, joka on sekoitus fantasiaa (ehkä jopa scifihtävää) ja realismia. Paikka itsessään on valtava aavikko, eikä sen ulkopuolella ole mitään. Aavikolla on ensivilkaisulla varsin epäuskottavalta vaikuttavia kaupunkeja (esimerkiksi viljelmiä ja vesistöjä tullaan näkemään erittäin vähän kartat mukaanlukien), mutta siitä huolimatta ainakin sarjakuvan alkupää vedetään siitä täysin välittämättä.

Kaupunkien sisäistä kulttuuria en ole tarkemmin miettinyt, pohjana kuitenkin kliseinen lähi-itään perustuva viihdekakka, jota sitten muokataan uskottavampaan suuntaan itse tarinan lähestyessä lopullista muotoaan.

Sarjakuva itsessään keskittyy kuitenkin yhden kaupungin apaattiseen nukkehallitsijaan (kutsuttakoon vaikka Apaatikoksi), joka on menettänyt kaiken uskonsa ja halunsa elämään. De facto -hallitsijana toimii yksi maailman ainoista velhoista. Joka tapauksessa tarkoituksena on seurata Apaatikkoa, joka ajatuksissaan epätoivoisesti etsiä merkitystä kaikelle ja  käydä läpi tapahtumaketju, joka johti tyypin siihen tilanteeseen.

Apaatikkoa seurataan pääasiassa tämän pään sisällä sen jälkeen kun tämä löytää kellotornista kuolleen naisen vangitun sielun ja mädänneen ruumiin, jonka muistaa nuoruudestaan (sanotaan nyt vaikka Kummitustytöksi). Tämän jälkeen hulluuden jumala Psykedeelinen Alpakka tarjoaa apuaan naisen mielen vapauttamiseksi (sijaitsee kuolleiden ulottuvuudessa) ja ruumiin uudelleenrakentamiseksi, mutta matka onkin sitten monimutkaisempi. Ensin Apaatikon on löydettävä itsensä omasta mielestään, tulla tietoiseksi kaikessa itsessään, herättää tunteensa uudestaan henkiin ja lopulta ottaa ne hallintaansa. Tämän takia Apaatikko joutuu matkaamaan symbolisissa mielensä ulottuvuuksissa ja kohdattava itsensä puolet kerta toisensa jälkeen.

Päästyään tavoitteeseensa Apaatikko kulkee omien päänsisäisten ulottuvuuksiensa kautta kuolleiden maailmaan noutamaan Kummitustytön mielen. Sitä ennen kuitenkin tämän on voitettava erään kuolleiden maailmaan karkoitetun jumalan peli, jotta tämä luovuttaisi Kummitustytön mielen Apaatikolle, olihan tyttö toiminut tälle keskustelukumppanina jo vuosien ajan.

Päähenkilön pään ulkopuolella tätä hallitseva velho pitää vetää omaa juontaan. Tyyppi on suuruudenhullu narsistinen kusipää, joka ohjaa kaupungin tapahtumia verhojen takaa. Velhon tarkoituksena on päästä jumalaksi (maailmassa jumalaksi pääsy edellyttää vain yhden jumalan tappamista ja tämän paikan ottamista, ei mikään mahdottomuus maagikolle) ja lopulta kaiken hallitsijaksi matkaamalla aikaan ennen kaiken alkua ja luomaan kaiken. Apaatikko astuu mukaan tämän suunnitelmiin, kun Velho huomaa tämän voivan aukaista portteja ulottuvuuksien välille. Siitä lähtee käyntiin sarjakuvan loppuhuipennus, joka johtaa herkullisiin taistelukohtauksiin jumalten välillä, aavikon metsäksi muuttumiseen ja lopulta surrealistiseen kaiken luomiseen (jätän avoimeksi sen, kuka kaiken tulee luomaan, sarjassa on monta potentiaalista henkilöä, joka siihen voi päästä)

Editattu. Tarvitaan kommentteja siitä, onko tarinassa liikaa kliseitä vai suoranaista kopiointia. Olisihan se ihan kivaa tietää kanssa onko hommalla potentiaalia.

« Viimeksi muokattu: 28.11.2008, klo 19:51:40 kirjoittanut Ad Absurdum » tallennettu
pertti jarla
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 981« Vastaus #37 : 28.11.2008, klo 19:25:24 »

Teille paljastettu idean ranka on hyvin hapuilevaa, pimitän tärkeimmät yksityiskohdat ideavarkaiden pelossa.

Älä, älä, älä panttaa. Ideoita ei varasteta. Ilman tärkeimpiä yksityiskohtia jutustasi ei saa mitään irti.
tallennettu

Myötätunto ja huumori pois vakavasta asiasta!
-Huolestunut äiti
Ad Absurdum
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 12


« Vastaus #38 : 28.11.2008, klo 19:52:41 »

Älä, älä, älä panttaa. Ideoita ei varasteta. Ilman tärkeimpiä yksityiskohtia jutustasi ei saa mitään irti.

Muokkasin edellistä viestiä. Katsotaan sitten ensi vuonna kun joku laiska kakkiainen on vienyt huonot ideani.
tallennettu
pertti jarla
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 981« Vastaus #39 : 28.11.2008, klo 20:25:17 »

Kiitos! Ei tuossa tarinana ole mielestäni mitään vikaa, kiinnostava ja minun korvaan (siis silmään) ihan tuore ja omaperäinen. Tosin en ole lukenut kauheasti fantasiaa. Tuosta saisi hyvää Moebius-tyylistä häröilyä. Ongelmanahan saattaa olla pituus, olisi ehkä hyvä jos sen saisi pilkottua pienemmiksi episoodeiksi, niin saisit valmistakin aikaiseksi?
tallennettu

Myötätunto ja huumori pois vakavasta asiasta!
-Huolestunut äiti
Ad Absurdum
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 12


« Vastaus #40 : 28.11.2008, klo 20:28:51 »

Juu, ajatus on ollut päässä jo kolme vuotta, enkä missään vaiheessa aikonut tehdä siitä mitään kauhean lyhyttä yhden albumin juttua. Luultavasti julkaisen monessa osassa, mutta tietysti sillä ehdolla jos saan julkaistua.

Häröily on aina kivaa. Mitä kummallisempaa, sitä syvemmäksi lukijat sen luulevat.
tallennettu
Doctor Phantomizer
Kesyttämätön outolintu
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 593


Bite from the dust til the dawn


« Vastaus #41 : 29.11.2008, klo 16:17:01 »

Toivomuslista luettu. Kyllä se ammensi samalla tavalla perinteisistä Helvetti-käsityksistä kuin kaikki muukin. Ei siinä mulle ainakaan ollut mitään ihmeellistä. Colfer kyllä osaa kirjoittaa kun sille päälle ryhtyy, juoksevaa tekstiä.

No, Colferillahan ei sinänsä ollut uusia ideoita, mutta hiukan uudemmassa muodossa, joka siis sinänsä tekee siitä uuden. Huomioipa esimerkiksi Pietarin ja Belsebubin rooli ikään kuin vastaanotto virkailijan tyyppisinä hahmoina. Eli ei paljon uutta, mutta se pieni tippa, joka saa veden sakenemaan. Tarinassani pyrin samalla tavalla modernisoimaan helvetin ja eedenin välistä "konfliktiä" muotoon, jossa ne ovat pikemminkin 2 valtiota, joilla on erilaiset moraali-käsitykset. Toinen tahtoo yhteistä hyvää, toinen taas valtaa. Mutta hyvä ja paha ei esiinny kummassakaan. Tarinan Hades (Huom! Sukunimi!) on kuten tänäkin päivänä diktaattorit ovat. Hän on vain mafiiooson rikollinen, joka on vaaleissa voittanut itselleen tien diktaattoriksi.

Mitä tulee Ad Absurdum:in ideaan, siinä näyttäisi olevan monta hauskaa uutta ideaa ja vanhoja ideoita yhdistettynä uuteen. Paikoin tosin vaikutti hiukan sekavalta
tallennettu

"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.
Doc Lomapäivä
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 793


« Vastaus #42 : 30.11.2008, klo 10:27:04 »

Huomioipa esimerkiksi Pietarin ja Belsebubin rooli ikään kuin vastaanotto virkailijan tyyppisinä hahmoina.
Tää mulla just pisti silmään, ja se että Pietari haaveilee läppäristä. Vaaanha vitsi. Mutta ei siitä sen enempää.

Tarinassani pyrin samalla tavalla modernisoimaan helvetin ja eedenin välistä "konfliktiä" muotoon, jossa ne ovat pikemminkin 2 valtiota, joilla on erilaiset moraali-käsitykset. Toinen tahtoo yhteistä hyvää, toinen taas valtaa. Mutta hyvä ja paha ei esiinny kummassakaan. Tarinan Hades (Huom! Sukunimi!) on kuten tänäkin päivänä diktaattorit ovat. Hän on vain mafiiooson rikollinen, joka on vaaleissa voittanut itselleen tien diktaattoriksi.
Toisin kuin yleensä ymmärretään, diktaattorit tahtovat yhteistä hyvää. He vain haluavat itse päättää mitä se hyvä on. Valta ei ole päämäärä, vaan väline, joka mahdollistaa asioiden muuttamisen. Valta korruptoi, joten diktaattorit haalivat yleensä omaisuutta ja valtaa itselleen enemmän kuin alunperin tarkoittivatkaan.

Mikset kirjoittaisi tarinaa niin, että sekä Taivas että Helvetti tahtovat yhteistä hyvää, mutta eri tavoilla. Toinen kepillä: vallan keskittämisellä ja määräyksillä, toinen porkkanalla: vallan hajauttamisella ja ohjaamalla. Molemmissa on ongelmansa, niin kuin tiedetään.

Mehukkaan konfliktin saat aikaan sillä, että demokratia käyttää päämääränsä tavoittamisen välineenä diktatuuria (tietysti salaa kansalta), ja diktatuuri demokratiaa.
tallennettu

keijoahlqvist
Sarjakuvaneuvos
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 615


-


« Vastaus #43 : 30.11.2008, klo 15:23:33 »

Toisin kuin yleensä ymmärretään, diktaattorit tahtovat yhteistä hyvää.
Voi sinnuu kilttii ihmistä. Wink laugh

 Cry
tallennettu

Doc Lomapäivä
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 793


« Vastaus #44 : 30.11.2008, klo 16:00:56 »

Voi sinnuu kilttii ihmistä.
Pois se minusta. Mutta mietipäs tätä:
- Hitler halusi luoda täydellisen, paratiisimaisen valtion, jota kansoittaisi yli-ihmiset, joidenka ei tarvitsisi kärsiä alempien rotujen läsnäolosta.
- Kaddafi halusi luoda demokratian, jossa ei ole lainkaan auktoriteetteja, vaan kaikki asiat selvitetään keskustelemalla.
- Stalin, Mao, Pol Pot... Kaikilla on sama päämäärä, mutta erittäin väkivaltainen ja erittäin epäonnistunut ohjelma sen toteuttamiseen.
tallennettu

Sivuja: 1 2 [3] 4 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: