Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Al Jaffee eläkkeelle (08.06.2020 klo 18:26:24)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
07.07.2020, klo 02:19:00

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483451 viestiä 10475 aihetta kirjoittanut 3844 jäsentä. Uusin jäsen: Ture
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  Garth Ennis- sarjakuvien Tarantino
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Garth Ennis- sarjakuvien Tarantino  (Luettu 62275 kertaa)
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 915« Vastaus #255 : 21.02.2019, klo 15:55:19 »

Tekemättä jäänyt Preacher-spinoff oli Enniksen mielessä. DC tyrmäsi sen liian rajuna. Se olisi kertonut "seksietsivistä" Bobista ja Freddiestä. Wizardin haastattelussa Ennis totesi että sen verran voisi vielä palata Preacherin maailmaan että tuon tekisi vielä.

Haastattelu oli vaan Wizardin numerossa 101, vuonna 2000.
tallennettu

Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 782« Vastaus #256 : 05.03.2019, klo 17:19:06 »

TKO Studios on uusi kustantaja, joka koettaa menestyä hieman erilaisella reseptillä.

Viiden lehden mittaiset tarinat julkaistaan samaan aikaan sekä kokoelmana, että koko nippuna (siis viisi lehteä niin, että kokonaisuuden voi lukea saman tien).

Comixologyssä kustantajan sarjojen (toistaiseksi kaikkiaan neljä) ensimmäinen numero on ilmainen.

Sarjoista Sara on selkeästi markkinoinnin keihäänkärki, tekijöiden ansiosta. Käsikirjoittaja on Garth Ennis ja taiteesta vastaavat Steve Epting ja Elizabeth Breitweiser (värit).

Tämän paremmalta ei toinen maailmansota ole koskaan sarjakuvissa näyttänyt. Tämän melkein voisi kuitata nimeämällä tekijät, mutta mainitaan asia ihan näin erikseen. Upeaa, realistista kuvitusta.

Tapahtumat sijoittuvat itärintamalle Saksan joukkojen edettyä jo syvälle Neuvostoliiton alueelle. Tarinan pääosassa on neuvostojoukkojen naisista koostuvalle tarkka-ampujayksikölle.

Ennis tuntee toisen maailmansodan, mutta nyt soitetaan hieman toista sävellajia kuin Avatarin ja Dark Horsen sarjoissa. Tämä on sitä vakavampaa, kireälle ruuvattua Ennisiä.

Tätä kylmempi ei sota enää voisi olla. Sotilaiden vihollisia kohtaan tuntema viha on yhtä kouriintuntuvaa kuin epäilyksistä syntyvä epäluottamus omaan johtoon. Tätä ei sotaviihde usein tuo esille lainkaan.

Sarjakuvaharrastajan tuntema Ennis näkyy yksin sotilaiden puheissa, sieltä tulee se musta huumori mitä lukija puolittain odottaa. Jos tapahtumissa näkee huumoria lainkaan, se on veren värjäämää.

Ennis ei taustoita sotaa tekstilaatikoin tai ylikirjoittamalla. Tämä on hieno ratkaisu, sellainen lukijaa palkitseva. Ei kuitenkaan liiaksi tarvitse tuota pelätä, lähinnä tuo sotatietous on sellaista yksityiskohdissa esiin tulevaa. Koulusivistys sodasta riittää Suomessa, amerikkalaiselle ehkä tässä on useampi ohi menevä juttu.

Ennis rakentaa yksilön kautta kuvan sotakoneistosta, joka on lopulta vain osa suurempaa, ihmiset systemaattisen julmasti raatelevaa koneistoa.

Harvoin sotajutut jäävät mieleen, mutta tämä on vuorokauden mittaan noussut toistuvasti mieleen.

Jos luet tänä vuonna vain yhden sotasarjakuvan, varmista että se on tämä.
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 438


« Vastaus #257 : 05.03.2019, klo 17:56:32 »


Viiden lehden mittaiset tarinat julkaistaan samaan aikaan sekä kokoelmana, että koko nippuna (siis viisi lehteä niin, että kokonaisuuden voi lukea saman tien).


Viiden? Jännästi ilmoittaa sivuillaan kuudesta numerosta mutta odotan jahka ne fyysiset kappaleet ilmaantuu. Tilauksessa yllätys mm. Sara.

En ole digisarjakuvan ystävä paljoa kovakantisia enempää.

Ennis on luottonimi ja vaikka montaa asiaa on käsitelty täältäkin on uupunut A Walk Through Hell


Ennisin töistä tässä on se vakavampi sävy kuten vaikkapa Unknown Soldierissa, Red Teamissa ja Preacherissa. Tämä on silti kauhua, yliluonnollinen kohtaa eksistentialistisen.

Taannoin luin toisen muutoin sangen vaikuttavan kauhusarjakuvan Imagen riveistä, Infidelin joka omasi voimakkaan perusidean mutta sisällön vesitti minulle uskonnon ja jumaluuden auttava ja pelastava voima joka vei kärjen siltä mitä käsitteli.

Tässä sitä ei ole eikä löydy.
The Warehouse kokooma osoittaa Ennisin olevan huima ihmisten kirjoittaja. Henkilöillä on historiat joita ei selitetä puhki.
Mutta se missä juuri muutoin mainion Infidelin kohdalla koin pettymystä tässä Sudzukan toteava kuvitus tukee tarinaa.
Keskeneräistä ei pitäisi kauheasti kommentoida mutta judeokristillisen mytologia huppadappan sijasta tämä kävely halki helvetin on kuin Twin peaks tapahtuisi Joseph Conradin Pimeyden sydämessä.
Ei kevyintä viidelukemistoa mutta hyvinkin suositeltavaa.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 782« Vastaus #258 : 05.03.2019, klo 22:09:41 »

Viiden?

Kuusi, juu, ihan vakiokokoelman mittaisia. En tiedä, mistä tuo viisi tuli.
tallennettu
VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 769


Kuka mitä häh?


« Vastaus #259 : 29.07.2019, klo 11:33:00 »

The Boys:in tv-versio tai miksi bloody striimaussarjoiksi näitä piräis kutsua on nyt ensimmäisen viikonloppunsa ajan viihdyttänyt Amazon Primessä.
On varsin onnistunut tulkinta, vaikka päälimmäinen niljaisuus on siistitty ja esikuvat paistavat entistä selvemmin läpi. Ennis sanoikin jo, että Marshal Law olisi pitänyt filmata, mutta budjettisyistä tarttuivat ensin Poikiin. Yli-ihmisten johtaja  Homelanderin esikuva pitäisi olla Teräsmies, mutta muistuttaa enemmän Public Spiritiä ja Kid Miraclemania.
Karl Urban (Judge Dredd) on kostonjanoinen Butcher, joka ryhtyy kokoamaan supersankarien vastaista ryhmittymää, samaan aikaan kun Supet paistattelevat mediassa ja kansansuosiossa. Julkisuuden ulkopuolella todellisuus on verinen ja karvas.
Ennisin tavaramerkkejä löytyy pitkin matkaa. En matkustaisi lentokoneella, mikäli Ennis sattuisi olemaan samassa terminaalissa. Hurmoksellinen uskonnollisuus on tekopyhää paistattelua ja kielenkäyttö lievää törkeämpää. 
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Doc Lomapäivä
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 831


« Vastaus #260 : 25.08.2019, klo 17:42:00 »

Sananen jos kaksikin The Boys tv-sarjasta:
https://kulttuuritoimitus.fi/kirjoittaja/petri-hanninen/supersankarit-ahneuden-valtakunnassa-the-boys-piirtaa-raadollisen-kuvan-amerikkalaisesta-yhteiskunnasta/
tallennettu

Dropsie Avenue - katu Bronxissa: https://mesenaatti.me/1658/
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 915« Vastaus #261 : 03.02.2020, klo 17:29:07 »

The Boys saa jatkoa sarjakuvana. Dear Becky on neliosainen minisarja. Hughie joutuu tekemisiin kamalan menneisyyden tapauksen kanssa 12 vuotta myöhemmin.
tallennettu

Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 438


« Vastaus #262 : 04.02.2020, klo 23:52:49 »

Upshot now tuli hankittua, pari sarjoistaan on jo tilauksessa ja näytteet olivat mustavalkoista herkkua.
Takakannesta bongasin että Garth Ennikseltä tulee myös tämän uuden Awa studios / Upshot studios kautta aikamatkustus-aiheinen sarjakuva.
Marjorie Finnegan, temporal criminal.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 782« Vastaus #263 : 25.02.2020, klo 19:16:15 »

Onhan The Boys melkoinen sovitus tv-sarjaksi katsoi sitä miltä suunnalta tahansa.

Urbanin epäkiitollisena tehtävänä on lausua Ennisin paremmin paperilla toimivat monologit milloin mistäkin aiheesta, mutta muutoin ei tässä suuremmin vikaa ole, jos esikuvaan on ehtinyt tutustua, vaikka monesti tuli mieleen, että menikö tämä tosiaan näin.

Tarttuisin melkein sarjaan katsoakseni pääsisinkö sen kolmannella yrittämällä loppuun saakka, mutta koko Dynamiten Ennis Humble Bundle -tiedostot ovat jälleen kadoksissa.

Tv-sarja jäi jännään kohtaan, joten jatko alkoi kutkuttamaan.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 782« Vastaus #264 : 30.06.2020, klo 03:50:27 »

Tartuin Curtvilen vinkkaamaan A Walk Through Hell -sarjaan (12-osaa, kustantajana Aftershock).

Tässä yliluonnollinen on heikointa antia, ja tosimaailman kauheudet lasten silpomista myöten vaatii hyvän vatsan. Kuvottavinta osuutta myöten kamaluudet esitetään lukijalle tyynen toteavasti.

Visuaalisen kauhukuvaston – jota on verrattain vähän – sijaan Ennis kahmii ihmismielen syövereistä sellaista pahuutta mitä Dean R. Koontz 90-luvulla monisanaisemmin koetti tavoitella.

Koontz nousi mieleen siinä, että joku joskus 90-luvulla kuvasi kauhun kirjoa akselilla, jonka eri päihin hän asetti Kingin ja Koontzin. Jos sietää latistavan lähtökohdan, niin Ennis on jälkimmäisen kanssa samassa päädyssä siinä mielessä, ettei tarinassa ydinperhe ole kuin lihamyllyn jauhamaksi päätyvää materiaa.

Goran Sudžuka tavoittaa kylmäävän tarkasti Ennisin hakemat sävyt. Kuvituksen tasainen eleettömyys työntää kamaluudet lukijan silmiä kohden voimakkaammin. Osaltaan minimaalisuus yliluonnollisen kuvaamisessa on saman vaikutelman hakemista, mutta monesti nousee mieleen epäilys, että olisivatko laskeneet elokuvatärppinä sen varaan, ettei tässä paljon lavastusbudjettia vaadita.

Sen sijaan selvä kauneusvirhe on, että suurten kuvioiden jo liikahtaessa eteenpäin, lehden päätteeksi pakotetaan kauhusäväyksiä. Tavanomaisesti juuri lehtiformaatin luoma rytmitys hallitaan mestarillisesti, mutta tässä rutiini toimii pahasti itseään vastaan.

Ennis kauhoo kauhulaarista kaksin käsin mikä vain koossa pysyy. Taustatarinaan, joka kertoo kahden FBI-agentin työstä vastenmielisen tapauksen parissa, on lisätty syytetyn lisäksi näiden agenttien taustatarinat sekä JFK-salaliittoa hipovan tason juonikudelma ja yleisempää reaktiivista kommentointia Trump-landian menosta.

Koontzin lisäksi mieleen juolahtavat saman kauden Vertigo-sarjat, joita Suomessakin julkaistiin antologiaformaatissa (Hellblazer, Shade). Tässä on ikään kuin samankaltaista kaikkea yhdistelevää energiaa.

Kaikkineen tämä on kuitenkin liian sotkuinen paketti. Tunnustan, että kokoelmamuodossa tämä olisi varmaan jäänyt kuudenteen numeroon. Kuitenkin se paras osuus, mikä lupaa kokonaisuuden ryhdistäytyvän tulee vasta sen jälkeen.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)

Spoilerin sisältämän huomioiden tämä pitäisi lukea toiste lävitse, mutta minusta tuntuu etten tahdo tähän koskea enää koskaan.

Huolimatta siitä, etten tästä pitänyt – henkilökohtaiseen makuun tarpeettomasti kaikella pahuudella mässäilevä, ja vaikeasti kenellekään suositeltava – ei tarkoita etten näkisi tämän arvoa teoksena.

Kertalukemalla tulkitsin tarinan nimeään myöten allegoriaksi siitä, kuinka ihminen/ihmiskunta tekee oman helvettinsä.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 782« Vastaus #265 : 01.07.2020, klo 02:06:12 »

Toista maailmansotaa Ennis on kynäillyt runsaasti Avatarin War Stories -jutuissa.

Dreaming Eagles (Aftershock, 2016) on samaa maata. Kuusiosaisen minisarjan on kuvittanut Simon Coleby ja värittänyt John Kalitz. Kuvituksen osalta nämä ovat War Stories -materiaalia parempia, mutta takautumana usein tekstilaatikoissa kerrottu tarina ei ole järin vauhdikas. Tästä syystä kuvitus on lähinnä jähmettynyttä tunnelmointia, joka ei niin taitoja vaatisikaan.

Taustatarinassa Martin Luther King on sytyttänyt kipinän nuoressa miehessä. Hänen isänsä on toisen maailmansodan musta taistelulentäjä, joka istuu alas kertoakseen sodasta pojalleen. Siinä sodassa kaikki viholliset eivät pitäneet hakaristiä, vaan löytyivät omalta puolelta rintamalinjaa.

Ennis tuntee toisen maailmansodan, joten muttereiden voi uskoa olevan kohdallaan. Suurin ongelma syntyy isä-poika-asetelmasta, eikä keskustelu ole täysin luontevaa. Tarinan päätöksestä johtuen juuri tämä valinta osoittautuu perustelluksi, mutta se ei korjaa ydinongelmaa.

Tämä on ruma ja, valitettavaa kyllä, nykymaailmassa jälleen aivan yhtä ajankohtainen tarina kuin 1960-luvulla, johon se sijoittuu.

Suositellaan realististen sotatarinoiden ystäville enemmän kuin Ennisin faneille.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: