Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Kaapuveikko 27 vuotta (04.08.2019 klo 07:10:39)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
13.08.2020, klo 19:22:02

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483945 viestiä 10428 aihetta kirjoittanut 3838 jäsentä. Uusin jäsen: Pete313
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  Garth Ennis- sarjakuvien Tarantino
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Garth Ennis- sarjakuvien Tarantino  (Luettu 63758 kertaa)
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 822« Vastaus #240 : 10.07.2018, klo 18:40:33 »

Avatarin julkaisemat War Stories -jutut ovat täyttä rautaa. Huh sentään, oli luettava kaikki putkeen kun kerran aloitin.

Toistaiseksi kaikki kolmen tai neljän numeron mittaiset lyhyttarinat sijoittuvat toiseen maailmansotaan, mitä nyt yksi vie lukijan Israeliin ja vuoteen 1973.

Ote on lopulta varsin humaani. Sodan pahimpia kauheuksia sivutaan, mutta usein rintaman tapahtumia seurataan yksilölähtöisesti.

Sotilaat ovat keskellä epäinhimillisimpiä olosuhteita samoja pikkumaisia, puutteelisia ihmisiä jotka toimivat omien motiiviensa perusteella. Sankarillisten tekojen taustalta löytyvät usein juuri nämä motiivit, joissa toimintaa ohjaavat aivan muut arvot kuin isänmaallisuus.

Tietyllä tavalla taustalla tuntuu – katsottiin sotaa jenkki- tai saksalaissotilaan näkökulmasta – painostavan hahmoton, yksilöitä ja kärsimystä huomioimaton sotakoneisto. Tietyllä tavoin sotilaat vielä pahuuteen liukuessaan vain jauhautuvat tuon petomaisen sotakoneen kidassa.

Tietyllä tavoin tätä lukiessa nousee mieleen täällä käyty keskustelu siitä, kuinka Ennis ikään kuin vihaa järjestäytynyttä, valtaa käyttävää osaa yhteiskunnasta. Tämä kuvaa varsin osuvasti War Stories -tarinoita.

Tämän lisäksi tarinoissa on paljon kakkaa tulettimeen -juttuja, kuten hajoavat tankit, typerästi suunnitellut hävittäjät jne. Eri aselajit saavat kaikki tasapuolisesti osansa. Tarinoissa vaihdetaan sujuvasti ilmavoimista laivastoon jne.

Sotahistoriaa Ennis ei sen suuremmin avaa, mutta jos nyt edes Dunkirk ja Iwo Jima sanovat jotain, saa taustoista riittävästi irti. Sen syvempää suhdetta ei toiseen maailmansotaan tarvita, lentäjien slangi ja ampujan kopin suunnitteluvirheet selvitetään hyvin, mikäli tämä puoli kiinnostaa.

Kuvittajaksi ensimmäisten numeroiden jälkeen vakiintuva Tomas Aira työstää perin latteaa jälkeä, johon joku studio sitten on vetäissyt digimaalit pintaan.

Kuvitus vaivaa ajoittain, mutta siihenkin tottuu. War Stories on yhtä kuin Ennis, eli vahvasti tarina edeltä mennään. Aira myös itse näyttää ymmärtävän heikkoutensa. Usein kuvittaja keskittyy lähes impressionistiseen vaikutelmaan, jättäen paljon tyhjää pintaa digiväritettäväksi. Toimii se niinkin.

Lentokoneet ja muu kalusto on ihan kelpoa katseltavaa, mutta on vaikea tottua korvien paikalle vetäistyihin mollukoihin. Ihmisten kuvaajana Aira on heikoimmillaan. En yhtään ihmettele, jos tämä jää väliin ihan vain näytesivuista johtuen.

Olisipa tätä enemmän. Onneksi sarja näyttää vielä jatkuvan. Vanhemmat Vertigo-tarinat on varmaan joskus tullut luettua, sillä tarinoiden nimet, kuten "D-Day Dodgers", kuulostavat tutulta.
« Viimeksi muokattu: 10.07.2018, klo 18:45:00 kirjoittanut Jiksi » tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 822« Vastaus #241 : 11.07.2018, klo 18:11:42 »

Chronicles of Wormwood (Avatar 2007) kuulostaa selitettynä typerältä. Tämähän on kuitenkin Preacher kuuteen numeroon puristettuna!

On kapinaa, lätinää baaritiskillä, road trip, persnaama ja katolisen kirkon mollaamista. Crossed-sarjasta mieleen jäänyt Jacen Burrows on aivan mainio Dillonin korvike.

On tämä siinäkin mielessä ihan täyttä Preacheria, että kerran tämän lukee nolona naureskellen. Sitten siihen ei koskaan loppuelämässä tule koskettua.
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 445


« Vastaus #242 : 11.07.2018, klo 19:01:27 »

... ja katolisen kirkon mollaamista. ...

aivan kuin vaihtoehtokin olisi olemassa. Yksittäiset uskonnon edustajat toki ovat luku sinänsä, mutta katolinen kirkko ei vuosisatoihin ole antanut syytä mihinkään muuhun kuin mollaamiseen.
Siis juutalaisvainojen, ristiretkien noitavainojen ja prostestantteja vastaan käytyjen sotien jälkeenkin.

Todellisuuteen verrattunahan Ennis paijaa silkkihansikkain ja lausuu vielä pari ave mariaa päälle.

Sehän siinä, Ennis ei kumarra typeryyttä ja nosta sitä alttarille, ateismistaan huolimatta muistaa aina näyttää että uskovaisuudestaan huolimatta monet ovat hyviä ja ainakin pyrkivät tekemään oikein.

Lisäsyitä miksi Preacheriin ja Wormwoodiin tulee palattua siinä missä vaikkapa Fury My War Gone By:hyn ja Punisher the Platooniin.
Eivat eroa Dreaming Eaglesista tai War Storiesin vastaavista.

Kiväärikomppania ja Dicks ovat sitten oma lukunsa.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 822« Vastaus #243 : 11.07.2018, klo 19:38:45 »

Wikipedian mukaan Ennis on ateisti. Jos näin on, minusta on aika kilttiä lähestyä uskontoa siltä kantilta, että kuka tahansa voi päästä taivaaseen ja taivas on mitä kukin siitä itselleen tekee.

Tietysti itsemurhapommittajan taivas muistuttaa erästä klassista Fingerporin strippiä.

Kun näitä Ennisin töitä on nyt lukenut useamman putkeen, sitä enemmän tuntuu että Ennis on varsinainen pehmo.

Katolinen kirkko sen sijaan ansaitsee kaiken kritiikkinsä, ja enemmän.

EDIT: Jäi kirjoittamatta, että puolustaako Ennis töissään uskonvapautta, vai onko hänen käsityksensä (ateistina) sellainen liberaali, lähes suomalainen, että kirkkoa ei tarvita ihmisen ja Jumalan väliin. Toisaalta jälkimmäiseen ei sovi se, että Wormwoodissa taivas on hyvä paikka mutta jumala on, öh, se mitä Wormwood kuvaa tämän olevan.
« Viimeksi muokattu: 11.07.2018, klo 19:51:29 kirjoittanut Jiksi » tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 822« Vastaus #244 : 17.09.2018, klo 05:11:26 »

War Is Hell - The First Flight of the Phantom Eagle (Marvel 2008) on viisiosainen minisarja, kuvittajana puikoissa Howard Chaykin.

Tämä sopii hyvin sotajuttuja odotellessa. Ensimmäisen maailmansodan ilmasota kuvataan hyvin ennismäisellä otteella, eli sota on murhaa ja johto niin tyhmää, että kenraalien voisi kuvitella taistelevan vihollisten riveissä.
tallennettu
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 4 184


« Vastaus #245 : 27.10.2018, klo 18:28:57 »

Tuli Preacher Deluxen suomennettu vitoskirja luettua. Sinänsä hätkähdyttävää, viihdyttävää ja suositeltavaa menoa edelleen, mutta taso tippuu väistämättä upean neloskirjan jälkeen, koska sellaisiin eeppisyyksiin ei voida aina kohota. Mutta kyllä myös hahmogalleria tuntuu vajaalta, koska Tulipia ja Cassidyä ei juurikaan näytetä.

(E: Lisätty selvennys vitoskirjasta.)
« Viimeksi muokattu: 27.10.2018, klo 18:31:57 kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi » tallennettu
tmielone
Il Dille
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 661« Vastaus #246 : 30.10.2018, klo 22:24:03 »

Preacherin viidennen Deluxe-kirjan arvio löytyy nyt kvaakin etusivulta.

Tässä vaiheessa sarjassa vedetään vähän happea, jotta jaksaa seuraavassa kirjassa rymistellä tarinan loppuun saakka.
tallennettu

"Now there's only two things in life but I forget what they are"
Gothicus
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 826« Vastaus #247 : 31.10.2018, klo 09:19:32 »

Hyvä arvio erinomaisesta teoksesta. Kiitos. Mielestäni poliittissävyiset subjektiiviset tulkinnat toisen valtion kansalaisten taantuneesta henkisestä tilasta eivät kuitenkaan kuulu tämän kaltaiseen kirja-arvosteluun. Sellaisille on oma kirjallinen kenttänsä. Tämä siitäkin huolimatta, että viimeaikaiset evidenssit vaikuttaisivat tuollaisia tulkintoja vahvasti tukevan.

Arvostelussa nähdyn kaltaiset kannanotot ovat tietysti tällä hetkellä suosittuja ja sellaisten tekeminen on määrittynyt helpoksi ja jopa suotavaksi. Jonkun toisen valtion, kuin Amerikan yhdysvaltojen, ihmisten henkistä tilaa julkisesti arvioidessa joutuisi jo olemaan huomattavasti varovaisempi. Jopa Kvaakissa.

Ei tuo silti minua - avautumisestani huolimatta - hirveästi haitannut. Koin sen vain jonkinlaisena kauneus- ja tyylitajuvirheenä.  
tallennettu

"Ihminen on ihmiselle kettu."
VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 779


Kuka mitä häh?


« Vastaus #248 : 31.10.2018, klo 13:50:05 »

Mielestäni poliittissävyiset subjektiiviset tulkinnat toisen valtion kansalaisten taantuneesta henkisestä tilasta eivät kuitenkaan kuulu tämän kaltaiseen kirja-arvosteluun. Jonkun toisen valtion, kuin Amerikan yhdysvaltojen, ihmisten henkistä tilaa julkisesti arvioidessa joutuisi jo olemaan huomattavasti varovaisempi. Jopa Kvaakissa.

Ei tuo silti minua - avautumisestani huolimatta - hirveästi haitannut. Koin sen vain jonkinlaisena kauneus- ja tyylitajuvirheenä.  

Amerikan imperiumin rappion kuvausta koskevat valitukset kannattaa suunnata suoraan käsikirjoittaja Ennisille.
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
tmielone
Il Dille
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 661« Vastaus #249 : 31.10.2018, klo 14:09:12 »

Hyvä arvio erinomaisesta teoksesta. Kiitos. Mielestäni poliittissävyiset subjektiiviset tulkinnat toisen valtion kansalaisten taantuneesta henkisestä tilasta eivät kuitenkaan kuulu tämän kaltaiseen kirja-arvosteluun. Sellaisille on oma kirjallinen kenttänsä. Tämä siitäkin huolimatta, että viimeaikaiset evidenssit vaikuttaisivat tuollaisia tulkintoja vahvasti tukevan.

Arvostelussa nähdyn kaltaiset kannanotot ovat tietysti tällä hetkellä suosittuja ja sellaisten tekeminen on määrittynyt helpoksi ja jopa suotavaksi. Jonkun toisen valtion, kuin Amerikan yhdysvaltojen, ihmisten henkistä tilaa julkisesti arvioidessa joutuisi jo olemaan huomattavasti varovaisempi. Jopa Kvaakissa.

Ei tuo silti minua - avautumisestani huolimatta - hirveästi haitannut. Koin sen vain jonkinlaisena kauneus- ja tyylitajuvirheenä.  

Kiitokset palautteesta, Gothicus! Pistetään korvan taakse.

Joo, tuo pätkä on tosiaan siinä mauttomuuden rajoilla mutta päätin sen tekstiin jättää, kun arvioitava teoskaan ei ole mikään hyvän maun ylistys. Kommentin taustalla on mediassa paljon huomiota saaneet häirintätapaukset/syytökset sekä lähes päivittäiset joukkoampumiset Yhdysvalloissa. Kyseessä ei siis ollut poliittinen kannanotto vaan kommentti amerikkalaisten näennäiseen piittaamattomuuteen kanssaihmistensä hyvinvoinnista. Tiedostan kyllä, että kyseessä on iso maa ja sinne mahtuu monenlaista hiihtäjää, joten tällaiset yleistykset ei tieteenkään kata lähellekään kaikkia. Tähän liittyy myös turhautumiseni amerikkalaiseen viihteeseen, jossa ainoa ratkaisu erimielisyyksiin tuntuu olevan väkivalta. Keskustelun ja kompromissien etsimisen sijaan vastapuoli piestään ja/tai ammutaan, ja asiat hoidetaan vahvemman mielen mukaan. Asiat ja ihmiset esitetään mustavalkoisina ja hyvikset voivat tehdä kyseenalaisia tekoja, sillä he ovat lukijan/katsojan puolella ja sen vuoksi oikeassa. Todelliseen maailmaan verrattuna tuollainen tarinointi tuntuu nykyaikana turhan yksikertaiselta.

Amerikan imperiumin rappion kuvausta koskevat valitukset kannattaa suunnata suoraan käsikirjoittaja Ennisille.

Tosiaan, Ennis ei kohtele amerikkalaisia silkkihansikkain.
tallennettu

"Now there's only two things in life but I forget what they are"
Punapila
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 58


« Vastaus #250 : 01.11.2018, klo 13:59:17 »

Minulla on pehmeäkantiset Teksasin rajamailla ja Alaston kaupunki sarjakuvat(2002) ovatko ne tässä Preacher Deluxe - Ensimmäinen kirja jaonko tässä ekassa osassa lisääkin tarinoita vaiko vain nuo kaksi?
tallennettu
TOSA
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 620


« Vastaus #251 : 01.11.2018, klo 14:20:17 »

Noissa kahdessa on numerot 1-7. Preacher deluxe ykkösessä on numerot 1-12
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 975« Vastaus #252 : 01.11.2018, klo 14:54:02 »

Mulla on alkuperäinen Preacher-TPB-sarja. Ekassa osassa ovat juuri nuo numerot 1-7.
tallennettu

Trix
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2


« Vastaus #253 : 25.11.2018, klo 16:09:12 »

Tartuin hieman varovaisesti ensimmäiseen War Stories -kokonaisuuteen (Avatar).

Tässä mennään realistiseen toisen maailmansodan kuvaukseen, jossa rintamalle lähetettiin poikia kuolemaan.

Ennisin jutuissa on sellaista mukavaa sankarimyytinmurtajahenkeä, eli kaikki ei mene suunnitelmien mukaan ja sotakoneetkin hajoaa alta. Tätä on mukava lukea tasapainoksi, kun korvista tursuaa sellainen elokuvista tuttu jenkkipatriotismi, jossa kaikki sujuu kuin, no, elokuvissa konsanaan.

Kummasti heti ensimmäisen osan jälkeen vaihtuu kuvittaja, mutta minut tämä alku jo kiskaisi mukaansa. Tämän parissa menee alkuviikko.

Tämähän on jatkoa Vertigon aikoinaan julkaisemaan sarjaan jossa myös on sekalaisia lyhyitä sotatarinoita. Koottu kahdeksi TBP:ksi.
tallennettu
Toni
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 618


Tähtivaeltaja Sarjakuvaneuvos Rakkaudesta Kirjaan


« Vastaus #254 : 20.12.2018, klo 20:48:39 »

Hilipatihippaa!

Joulun ihmeen ja hiljentymisenajan kunniaksi Tähtivaeltajablogissa arviossa nyt Preacher Deluxe 5:

https://tahtivaeltajablogi.com/2018/12/20/sarjakuvat-preacher-deluxe-5/

”Jokainen vihaa lietsova mulkku, joka pitää itseään muita parempana vain ihonvärinsä takia, saa puolestani suksia vittuun.”

Jehnaa!
tallennettu

http://www.tahtivaeltaja.com – Ilman on paha elää!
Sivuja: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: