Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: Mapuche-kansan soturilegendat (16.12.2019 klo 22:00:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
27.05.2020, klo 01:52:41

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
482523 viestiä 10478 aihetta kirjoittanut 3840 jäsentä. Uusin jäsen: jokiranta
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Aku Ankka ja kumppanit
| | |-+  Ankkalinnalaisten tylyt tempaukset.
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 16 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Ankkalinnalaisten tylyt tempaukset.  (Luettu 77116 kertaa)
Rovio
Mahdoton.
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 166


The friendly looking lad.


« : 09.08.2006, klo 20:16:57 »

Luin äsköttäin tarinan, jossa Aku löytää ämpärillisen kultaa. Roope Ankka ei kestä ajatella, että kulta valuu Akun kynsissä turhuuksiin, niinpä palkkaa agentti Jaakko Bondin suostuttelemaan Akun kasvattamaan norsuja.
No Akuhan alkaa kasvattamaan niitä, ja homma tuntuu toimivan. Mutta sitten käy ilmi, että Roope Ankan omat norsut eivät enää myy niin hyvin, koska hänellä on nyt kilpailija. Niinpä Roope matkaa noitaukon luokse, jolla on taika eliksiiri. Sitä Roope sujauttaa nosrsujen juomaveteen ja norsut kutistuvat kelvottomiksi.
Kuvassa näkyy norsujen huolestuneen ilmeen lisäksi, kuinka Akun maailma romahtaa. Roope Ankalla taas tuntuu olevan nautinto katsoa Akun kärsimystä.

Roope siis tuhosi sukulaispoikansa yrityksen. Aivan kuin käppänällä ei olisi tarpeeksi rahaa ja yrityksiä muutenkin. Ei taida paljon hetkauttaa, että Akulla on veljenpojat ruokittavana.

Tuleeko mieleen muita törkeitä tempauksia Ankkalinnasta?
Akua ja Teppoa ei lasketa, ellei tapaus ole erikoisen hyvä.


* roope.jpg (115.03 kilotavua, 400x305 - tarkasteltu 1253 kertaa.)
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 858« Vastaus #1 : 09.08.2006, klo 21:05:26 »

Taskareista, siis vanhoista, löytyy tilanteita joissa Roope on tosi tyly.

"Annoitte mineraalit Pennoselle. Petturit!"

Ja sitten ammutaan Akua ja Pelleä. Ihan meinaa tappaa.
tallennettu

Hornanhenki
Enimmäkseen Harmiton
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9


« Vastaus #2 : 13.08.2006, klo 12:28:23 »

Taskareista, siis vanhoista, löytyy tilanteita joissa Roope on tosi tyly.

Mielestäni klassikkonäyte wanhasta kunnon ankkalinnalaisesta moraalista löytyy tosi vanhasta (liekö otettu uusintapainoksiakaan) taskarista Voimakolmikko, joka on numero 16.

Tarinassa Aku Ankka ja uskomaton ametisti Aku löytää sattumalta ametistin, jonka arvo on 100 miljoonaa. Yrittäessään myydä kiveä Roopelle on Roopen tarjous siitä 100 markkaa. Koska Aku kieltäytyy myymästä niin Roope estää Akun yritykset myydä kiveä kenelle muullekaan.

Lopulta Aku tapaa Taavi Ankan, joka suosittelee, että Akun pitäisi vakuuttaa kivi ja antaa varkaiden viedä se. Eli siis syyllistyä vakuutuspetokseen. No niinpä sitten käy, että Karhukopla varastaa kiven ja yrittää myydä sitä ensin alamaailmassa eteenpäin. Kaikki myyntiyritykset epäonnistuvat, koska kivi on liian kuumaa tavaraa ja Karhukoplakin päätyy naamioituneena tarjoamaan kiveä Roopelle, vaatien siitä kunnon löytöpalkkiota. Roope antaa kivestä 20 markkaa ja sitten aseella uhaten pakottaa Karhukoplan ulos toimistostaan.

Aku on tässä vaiheessa kotonaan saamassa vakuutusyhtiöltä 10 miljoonan vakuutuskorvausta, jolloin Roope soittaa ja kertoo saaneensa kiven käsiinsä, kertoen maksaneensa siitä 20 000 markkaa, joita vaatii Akulta tai pitää kiven muuten itse. Lopputulos Aku jää ilman rahaa ja Roope saa ametistin 20 markalla.

Tulipas pitkä selostus, mutta kyllä mokomaa tarinaa kelpaakin selostaa. Muutenkin vanhoissa taskareissa Roope kuvataan törkimyksenä, joka tekee lähes mitä vaan lisätäkseen omaisuuttaan. Jos taskareissa saisi kuvata salamurhia niin veikkaisin, että vanha Roope olisi ensimmäisenä turvautumassa niihin.
tallennettu
Wierdo
Närkästynyt kuluttaja
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 261


Hard Duck Halitulihei!


« Vastaus #3 : 30.08.2006, klo 11:46:30 »

Tuo on yksi niistä syistä, miksen pidä taskareista. Niissä Akulla käy AINA huonosti. Hiton Italialaiset!
tallennettu
Flammenwerfer
Mestari lasimestari
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 27


« Vastaus #4 : 07.09.2006, klo 08:01:22 »

tämä ei ihan ole Ankkalinnalaisten tylyjä tempauksia, mutta voisi olla - jostain syystä tästä tulee mieleen Aku Ankka ja Teppo Tulppu: http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Lumisodaksi+%C3%A4itynyt+naapuririita+toi+sakkoja/1135221433868
tallennettu

pölö pölö plöttö hirnau
Riekko
SURFIN' BIRD
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 130


Right, remove the supports!


« Vastaus #5 : 07.09.2006, klo 09:19:46 »

Vanhoissa Aku Ankan taskukirjoissa on tosiaan tylyjä tempauksia. Eräässä taskarissa Ankkalinnassa on tulva. Roope Ankka on tullut Akun luo pyytämään Akulta palvelusta. Molemmat kelluvat Akun keittiössä pöydän päällä. Aku ei suostu Roopen pyyntöön, mutta horjahtaa sitten veden varaan. Näppäränä kaverina Roope kysyy suostuuko Aku nyt palvelukseen. Ei suostu, ja niinpä Roope painaa Akun päätä veden alle ja kysyy uudestaan. Puolihukuksissa Aku lopulta suostuu Roopen pyyntöön ja varsinainen seikkailu voi alkaa...

Murhanhimoinen veijari se Roope setä.
tallennettu

Millainen maa on tämä, jossa niitä harvoja, joilla on vielä toivoa jäljellä kutsutaan epätoivoisiksi? - Stefano Benni, Elianto
VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 745


Kuka mitä häh?


« Vastaus #6 : 07.09.2006, klo 16:23:56 »

"Tyhjälän joulussa" Roope tuskittelee kun ei holvin ovi mene kiinni, vaikka minipuskutraktorilla sulloo rahoja sisään. Akulle hän sanoo, ettei voi mitenkään avustaa Tyhjälän joulujuhlaa 50 dollarilla, kun se on niin suuri summa.
Mutta ahneudella on siinä tarinassa oikeudenmukainen loppu.
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 858« Vastaus #7 : 07.09.2006, klo 17:37:33 »

Tyhjälän joulussa ei vielä Roopen hahmoa oltu kehitelty valmiiksi. Eihän siinä ollut rahasäiliötäkään vaan holvi.

Nykyään lapsi voi ihmetellä tuon luettuaan että big deal, rahasäiliöhän on täynnä rahaa. Ja miten Roope pystyy uimaan rahoissaan jos holvi on pungettu täyteen.

Mutta 60-luvun italoankoissa on toinen juttu. Roope oli tosiaan 'out of character' monta kertaa, josta tänne on tuotu esimerkkejä. Amerikan Roope oli vuodesta 1954 pohjimmiltaan hyvä. Mutta Ankronikka-piirretyissä hän oli liian lälly, mielestäni.

Vaikka vanhempia esimerkkejä pahanilkisestä Roopesta löytyi Barksilta(kin). Muistakaa vaikka Zombi, jossa Aku sai syyt päälleen Roopen pahoista teoista. Tai se pingispallotarina, jossa Akun ja poikien tienaamat rahat päätyivät Roopelle. Näissä Roope oli vasta sivuhahmo.
« Viimeksi muokattu: 07.09.2006, klo 17:52:00 kirjoittanut Surfin Joe » tallennettu

Vesa Höijer
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 589« Vastaus #8 : 07.09.2006, klo 21:20:29 »

Itse asiassa Barksin Roope on useimmiten hyvinkin kiltti ja ansaitsee rahaa vain rehellisin keinoin. Ja Roope pelastaa usemmassakin tarinassa roiston, joka juuri vähän aiemmin on yrittänyt ottaa Roopen ja veljenpojat hengiltä.

Myös Roopen rahanahneus loppuu heti, jos joku on hengenvaarassa. Roope menettää kokonaan kiinnostuksensa aarteeseen jota on jahdannut ja haluaa vain pelastaa itsensä ja muut.

Muistaakseni jossain kerrottiin, että Barksilla olisi ollut vain yksi tarina, jossa Roope käyttäytyi todella törkeästi ja tätä Rosa olisi hyödyntänyt omassa Roope-elämänkertasarjassaan. Oliko se juuri tuo Zombie-juttu? Vai liittyikö se jotenkin Afrikkaan?
tallennettu
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 542


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #9 : 07.09.2006, klo 21:24:43 »

Oliko se juuri tuo Zombie-juttu? Vai liittyikö se jotenkin Afrikkaan?

Se oli juuri se Zombi-juttu. Roope vain naureskelee muistellessaan miten anasti maat alkuasukkailta. Akullekaan ei riitä tippaakaan myötätuntoa kun tämä sai pistoksen voodoonukesta. On tietysti vielä muutama muukin Barksin tarina joissa Roope oli vielä aikamoinen pahis, kuten taikatiimalasitarina, jossa Roope palkkaa arabikonnat mukiloimaan Akun henkihieveriin saadakseen tiimalasin takaisin.

Timo
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 858« Vastaus #10 : 07.09.2006, klo 21:36:24 »

Olen hiljattain käynyt läpi Barksin eläkkeellejäämisen jälkeisiä Uncle Scrooge -lehtiä seuraavan 20 vuoden ajalta. Kaikki (tai ainakin melkein kaikki, en ole 100 % varma) US-lehden Barksit julkaistiin uusintoina tuona aikana, jotkut pariinkin kertaan. Ja välillä pari muissa lehdissä ilmestynyttä Barksin sarjaa joissa Roope oli tärkeässä osassa.

Mutta ei tullut ikinä noita ilkeä-Roope-sarjoja, ei ensimmäistäkään. Siis Uncle Scrooge -lehdessä. Siinä lehdessä Roope oli amerikkalaisen unelman rakentaja. Saita, muttei ilkeä.
tallennettu

Vesa Höijer
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 589« Vastaus #11 : 08.09.2006, klo 00:38:50 »

Minäkin olen tänä kesänä (tai siis menneenä) lukenut Barksin Roope-setä-jutut läpi lähes kaikki. Äsken luin North of the Yukon, ja eipä Roope todellakaan ollut 1960-luvulla mikään pahis, vaan oli valmis luopumaan koko omaisuudestaan pelastaakseen hukkamaisillaan olevan koiran. No, varmaan tiedättekin tämän kuuluisan kohtauksen.

Barksin tarinoiden rikolliset ovat useimmiten kyllä tylyjä ja eivätkä kaihda surmaamisyrityksiäkään (kuten myös e.m. tarinassa). Paitsi Karhukopla, joka on tavallaan sympaattinenkin porukka.

Täytyykin seuraavaksi lukea Donald Duck -lehdessä ilmestyineitä pitkiä Barks-juttuja ja tutustua siihen varhaisimpaan Roopeen.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 858« Vastaus #12 : 08.09.2006, klo 07:34:33 »

Englanniksi lukemalla selvisikin sitten että suomennoksissa yhtenä ja samana roistona pidetty Petkunterä on itse asiassa joka kerta eriniminen sika. Mutta tyly karju joka kerta.

http://coa.inducks.org/character.php/x/Pig+villain
http://coa.inducks.org/character.php/x/Soapy+Slick

Inducksissa on virhe, ei tuo sika ole ollut suomeksi Metkunperä, vaan Mayakeisarin kruunussa konnina olivat sekä Petkunterä että Metkunperä.
« Viimeksi muokattu: 08.09.2006, klo 07:54:05 kirjoittanut Surfin Joe » tallennettu

VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 745


Kuka mitä häh?


« Vastaus #13 : 08.09.2006, klo 12:12:13 »

Äsken luin North of the Yukon, ja eipä Roope todellakaan ollut 1960-luvulla mikään pahis, vaan oli valmis luopumaan koko omaisuudestaan pelastaakseen hukkamaisillaan olevan koiran.

"Se olis ollu valmis luopumaan koko omaisuudestaan että saa sen koiran pelastettua. Ja sanoo "meidän kahden vanhan täytyy pitää yhtä". Niin kaunis teko kuin ikinä! (...) Silloin mä itkin! Voi luoja, mä todella itkin!"
- Rauli Badding Somerjoki

Itkusta Iloon, tuon sarjan originaalit ovat tietääkseni tallella, yksityisissä kokoelmissa mutta kuitenkin.
 
« Viimeksi muokattu: 08.09.2006, klo 16:49:43 kirjoittanut VesaK » tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
pasoleati
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 598


Kvaak!


« Vastaus #14 : 11.09.2006, klo 02:43:03 »

Entäs Roope oopiumin salakuljettajana? Siis tarina jossa Roope ja tämän liikekumppani syöttävät toisilleen oopiumilla terästetyt appelsiinit ja liikekumppani herää kannibaalien padassa?
tallennettu

"Aseisiin kansalaiset! Muodostakaa pataljoonat!
Marssikaamme, marssikaamme! Kunnes epäpuhdas veri kastelee peltomme." de Lisle
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 16 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: