Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Kaamio on kauhun naamio (01.10.2019 klo 19:31:29)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
20.10.2019, klo 12:54:49

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
477484 viestiä 10489 aihetta kirjoittanut 7432 jäsentä. Uusin jäsen: ZohnT
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Aku Ankka ja kumppanit
| | |-+  Aku Ankka -sarjakuvalehti
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 158 159 160 161 162 [163] 164 165 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Aku Ankka -sarjakuvalehti  (Luettu 431226 kertaa)
Antti Peltola
Ylläpitäjä
****
Poissa

Viestejä: 2 598


Vol. 4


« Vastaus #2430 : 26.06.2019, klo 00:17:04 »

Lehti kaipaisi myös Toimituksen omaa nurkkaa takaisin.

Onhan nykyään oma nurkka melkein jokaisessa numerossa. Se vaan on yleensä toimituksen artikkelisivu eikä lukijapalstatyyppinen. Arvaan ettei toimitukseen enää nykyään tule kysymyksiä joihin vastata, ainakaan sellaisia joihin ei olisi jo aiemmin monta kertaa vastattu tai joihin ei löydy vastausta netistä. Perinteinen kysymys-vastaus-palsta oli juuri vähän aikaa sitten numerossa 17/2019 ja sitä varten oli erikseen pyydetty kysymyksiä muutama viikko aiemmin. 1900-luvulla lehdessä oli artikkeleja noin 460 sivua (oma nurkka ensi kerran numerossa 14/1979, jota ennen ei varsinaisia asia-artikkelisivuja ollut) ja 2000-luvulla jo tässä vaiheessa noin 950 sivua.
tallennettu

Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 194


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #2431 : 26.06.2019, klo 01:35:39 »

Jukka Heiskasen aikaan sain kirjoittaa pitkiä juttuja Ankkaan, artikkelilla saattoi olla pituutta kolmatta sivua. Oli kaikenlaista erikoista. Ilmeisesti säästösyistä on nyt artikkeleita tehty lähes pelkästään talon sisäisin (henkilömäärältään vähentynein) voimin. Sama kirjoissa. Ja ne Ankan nykyiset artikkelit: Muutama tekstikappale. ilmeisesti ei jakseta enää lukea pidempiä sepustuksia.

Timo
tallennettu

Sigma
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 438« Vastaus #2432 : 26.06.2019, klo 11:46:50 »

-- Ja ne Ankan nykyiset artikkelit: Muutama tekstikappale. ilmeisesti ei jakseta enää lukea pidempiä sepustuksia.

Offtopic: Niinpä niin. Pitkäjännitteisyys on pahasti pois muodista ja ihan sananakin niin vaivalloisesti luettava, ettei siihen kiinnostus taida riittää - löytyykö siitä edes videota?  Cry
tallennettu

"Los amigos de nuestros amigos son nuestros amigos."
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 3 882


« Vastaus #2433 : 26.06.2019, klo 17:54:10 »

Joo, kaikki teksti meinaa nykyään olla niin kevyttä ja lyhyttä.

Onhan nykyään oma nurkka melkein jokaisessa numerossa. Se vaan on yleensä toimituksen artikkelisivu eikä lukijapalstatyyppinen. Arvaan ettei toimitukseen enää nykyään tule kysymyksiä joihin vastata, ainakaan sellaisia joihin ei olisi jo aiemmin monta kertaa vastattu tai joihin ei löydy vastausta netistä. Perinteinen kysymys-vastaus-palsta oli juuri vähän aikaa sitten numerossa 17/2019 ja sitä varten oli erikseen pyydetty kysymyksiä muutama viikko aiemmin.

Minulla on käsitys, että nykyinen Oma palsta nurkka on usein jonkun sellaisen henkilön haastatteluntynkää, joka ei liity suoraan Disneyyn, taikka jotakin yhteiskunnallista tai ajankohtaista asiaa. Aktiivisesti en kyllä akkaria seuraa. Vanha Toimituksen oma nurkka oli mielestäni usein joko artikkeli taikka vuorovaikutusta lukijoiden kanssa. Nimenomaan faktatietoa, sellaista kuin viimevuotisessa Mikin juhlanumerossa (46/2018), joka on uusin AA:n numero minkä omistan, saisi minusta olla enemmän. Tai sitten sarjakuvantekijöiden kunnollisia haastatteluja eikä höpöhöpöraapaisuja. Mukava kuulla, että kysymys- ja vastauspalsta elvytettiin varta vasten tänä vuonna yhteen numeroon. Ymmärrän toki, että netti on aika tavalla syrjäyttänyt sellaisen.

(EDIT: Korjattu palsta-sana nurkaksi.)
« Viimeksi muokattu: 27.06.2019, klo 11:56:51 kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi » tallennettu
Kääk13
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 644


Tripla Kääk!


« Vastaus #2434 : 26.06.2019, klo 22:31:12 »

Tämän viikkoinen numero oli mielestäni oikein mainio.
Nokkela vitsikansi ehkäpä Akkarin yleisimmältä kansitaiteilijalta, Michel Nadorpilta.
Sisäsivun asiallinen artikkeli siitä, minkä tahojen kanssa lehti tekee tänä kesänä yhteistyötä. Onhan tällaisia yhteistyöjuttuja ollut kautta aikain ja niistä on ennenkin tähän tapaan asiallisesti lukijoita informoitu/mainostettu. Ennen tällaisia asioita käsiteltiin "Uutis-Ankka" -otsakkeen alla, mutta nykyään sisäsivun artikkelit ovat vakiintuneet Omaksi nurkaksi., olivat ne millaisia tahansa.

Rune Meiklen ja Wanda Gattinon johtosarja toi niin ikään mieleen vanhemmat 1990-luvun seikkailullisemmat sarjat ja erityisesti tarinan komea ruutujaotus ja sivusommittelu toi parhaimmillaan mieleeni Barksin Leirielämää klassikon. Lieköhän ollut jo Meiklen idea leikitellä ruuduilla vai onko Gattino itse keksinyt käyttää mielikuvituksellisempaa sivusommittelua? Pisteet siitä kuitenkin.

Parin hassunhauskan täytesarjan jälkeen kelvollisen oloinen Carl Fallbergin ja Tony Strobln klassikkojatkiksen ensimmäinen osa miellytti minua myös.

Tällaisia lehtiä kehiin vain jatkossakin.


Muutenkin mielestäni kulunut kevät on ollut aika lailla ilahduttavaa luettavaa.

Vuosien ja taas vuosien tauon jälkeen saamme tammikuun paksun vuodenavausnumeron lisäksi myös toisen, jopa vielä paksumman erikoisnumeron kun toukokuussa ilmestyi se ensimmäinen "Paksu-Aku". Ja näitähän on tulossa lisää. Seuraava jo ensi viikolla.

Kesäkuun alun sarjisliite oli käytännössä oma 32 sivuinen lehtensä. Se myytiin lehtipisteissä normiakkarin kanssa(tai oikeastaan toisin päin!) Paksu-Akun hintaan. Tässä myös ilmeinen selitys sille, miksi Paksu-Aku ei ole 36 sivuisen lehden 72 sivuinen tuplanumero, vaan selvästi ikään kuin tällainen 32 sivuinen mainokseton liite vain upotettuna normiakkarin sisään.

Ensimmäinen ankaton kansi sitten vuoden 2015 syksyn julkaistiin numerossa 21/2019 kun Hessun synttäreitä muistettiin. Piristävä valinta toimitukselta vaikkei hahmo tasavuosia täytäkään. Toivon enemmänkin vaihtelua kansihahmoihin. Ei ole pitkä aika kun kansissa vakiokasvoja olivat ankkojen lisäksi sellaiset hahmot kuin Mikki, Pepi, Sepe Susi ja Pluto. Välillä kannessa ovat vilahtaneet myös Heluna, Veli Kani sekä Taikaviitta, kuka komeilikin pitkästä aikaa viime viikkoisen numeron kannessa.

Lehden sisäsivuilla sen sijaan hahmokaarti on tänä keväänä ollut yllättävänkin rikas.
Juuri mainittu Taikaviitta on tehnyt parikin esiintymistä tässä kuukauden sisään ja Touhoakin on riemukseni näkynyt lehden mittapuulla yllättävän usein. Pepi sekä Matami Mimmi ovat molemmat piipahtaneet lehden sivuilla kevään aikana ja Mikki tarinoitakin on ollut mielestäni hieman enenevissä määrin (vai tuntuuko minusta vain siltä?). Sekä uusia, että vanhoja sarjoja.

Onhan nykyään oma nurkka melkein jokaisessa numerossa. Se vaan on yleensä toimituksen artikkelisivu eikä lukijapalstatyyppinen. Arvaan ettei toimitukseen enää nykyään tule kysymyksiä joihin vastata, ainakaan sellaisia joihin ei olisi jo aiemmin monta kertaa vastattu tai joihin ei löydy vastausta netistä. Perinteinen kysymys-vastaus-palsta oli juuri vähän aikaa sitten numerossa 17/2019 ja sitä varten oli erikseen pyydetty kysymyksiä muutama viikko aiemmin.
Tämän haluan nostaa vielä ihan erikseen mainittavaksi. Toimituksen oman nurkan kysymys-vastaus palstat ovat aina olleet suosikkejani Aku Ankan artikkelisivuista. Vaikkei tämän kertaiset vastaukset tuoneetkaan minulle oikeastaan mitään uutta tietoa, niin siltikin, oi sitä riemua kun näin perinteisen Oman Nurkan paluun pitkästä aikaa. Toivottavasti tällaisia tehdään lisääkin. Nykyisellään vaikkapa kaksi kertaa vuodessa voisi olla jo ihan kelpo määrä.

Nykyinen taso on etenkin käsikirjoituksissa onneton, ja hahmoista ankkoja näkyy liikaa. Päteviä piirtäjiä kuitenkin löytyy hollantilaisista.
Tästä samaa mieltä.
Parhaimmat uudet käsikirjoitukset tuntuvat tulevan (ainakin minun mielestäni) Kari Korhoselta, Rune Meikleltä, François Corteggianilta, Arild Midthunilta, Mau Heymansilta, Andreas Pihliltä ja Maya Åstrupilta, kuka käyttääkin nykymittapuulla harvinaisen laajaa hahmogalleriaa käsikirjoituksissaan. Hänen tarinoissaan pääosaan pääsevät sellaisetkin hahmot kuin Heluna, Figaro, Touho, Riitta Hanhi, Kroisos Pennonen, Pluto ja Etsivä Kaasi.

Piirtäjäpuolella tilanne taas on parempi, vaikka upouusista piirtäjistä kukaan ei oikein tunnu erottuvan edukseen. Brancan ja Vicarin matkijaa kyllä löytyy, mutta tyyliltään nämä uudet tekijät ovat usein niin geneerisen Egmont tuotannon näköistä huttua, etteivät ne jää millään mieleen.
tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 3 882


« Vastaus #2435 : 27.06.2019, klo 11:55:57 »

Totta, että ennen oli myös Uutis-Ankka-palsta. Omassa nurkassa taitaa olla myös kilpailut ja palkintotehtävät, jotka vanhoissa Akuissa olivat erikseen. Ahaa, lehdessä on menty viime aikoina oikeaan suuntaan. Minustakin Korhonen on taitava käsikirjoittaja, mutta hänellä on ongelmia piirtämisen kanssa.
tallennettu
Dennis
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 778« Vastaus #2436 : 27.06.2019, klo 18:50:22 »

Nyt oli ihan nautittava lehti, varsinkin kun vertaa viime aikojen lehtiin, oli mukava lukea ilman tuskastumista. Grin
tallennettu

Je suis alle kuuden euron pizza!
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 194


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #2437 : 30.06.2019, klo 12:08:05 »

Mainitaan erikseen aiemmin Kvaakissa mainitsemattomista Essi Turvalan gradu AA:n lukijapalautteista ja niiden saamista vastauksista 1960-1970-luvuilla.

Mikähän on tuo ko gradussa mainittu kirjasarja: ”Sanoma  julkaisikin vuonna  1969 Disneystä  kertovan kirjasarjan Walt Disneyn ihmeellinen elämä, jonka perään kysellään myös lukijakirjeissä" ?

Timo
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 629« Vastaus #2438 : 30.06.2019, klo 13:04:01 »

Tarkoittanetaan tätä (kopsasin Lurkerin kommentista vuodelta 2010):

Walt Disneyn ihmeellinen maailma. Kirjojen nimet olivat: Satuja pienimmille (punainen), Kaukomaiden eläimiä (vihreä), Läheltä ja kaukaa (keltainen) ja Lännen tarinoita (sininen).
tallennettu

Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 194


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #2439 : 30.06.2019, klo 13:21:35 »

Mutta se ei kerro Disneystä. Epäselväksi jää.
Viikkosanomat-lehdessä ilmestyi Diane Disney Millerin eli Waltin tyttären kirjasta tehty juttusarja Isäni Walt Disney.. Vaan ei kai siinä tuostakaan ole kyse.

Timo
tallennettu

Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 194


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #2440 : 30.06.2019, klo 15:42:46 »

Mikähän se tämmöinen kömmähdys on ollut?

"Vuonna 1975 Aku Ankka -lehdessä sattui kömmähdys, ja peräkkäisiin lehtiin tuli useita samoja
kertomuksia. Arkistoon on säästynyt neljä kirjettä, jossa virheestä valitetaan, mutta kirjeistä
huokuvasta pettymyksestä päätellen valituskirjeitä tuli varmasti enemmänkin. Kirjeistä vihai-
sin tuli Yhdysvalloista saakka.
'Jos te vielä hölmöilette niiden sarjojen kanssa, niin meille ei tarvitse samoja
ainakaan lähettää. Minä nimittäin maksan postituksen. Jos ette osaa hoitaa
lehden toimittamista oikein, niin yrittäkää etsiä joku helpompi homma.'"

Timo
tallennettu

VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 610


Kuka mitä häh?


« Vastaus #2441 : 30.06.2019, klo 19:51:47 »

Mutta se ei kerro Disneystä. Epäselväksi jää.

Ehkä siinä tarkoitetaan Disney-tuotantoa yleensä? Disneyn näkökulmaa maailmaan.
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 276


« Vastaus #2442 : 30.06.2019, klo 21:41:58 »

Tuskainen keräilyakkari ilmestyy yhteistyössä Tuska -festarin kanssa. Lehteä jaetaan festaritapahtumassa ilmaiseksi, mutta tiedotteen mukaan sitä voi myös tilata tuskaiseen 6,66€:n hintaan.

Mistä?
Se jäi ainakin minulle vielä epäselväksi.

https://news.cision.com/fi/sanoma-media-finland/r/aku-ankka-vaappuu-suomen-kesaan--koska-on-rankkaa-olla-ankka,c2839701


Hox!
Nappasin näitä pari mutta koska ovat ankkaa tämän ainoa anti on Tuska festarin ohjelmakartta.

Luovun omista ihan tyytyväisenä kun disneyn osasto ei ole missään määrin sydäntä lähellä. Voin vaikka raijata sarjisfestareille jos joku nämä tahtoo.
tallennettu
Antti Peltola
Ylläpitäjä
****
Poissa

Viestejä: 2 598


Vol. 4


« Vastaus #2443 : 01.07.2019, klo 19:17:16 »

Mutta se ei kerro Disneystä. Epäselväksi jää.

Vaikuttaisi kyllä siltä, että joku on vaan muistanut tuon mainitun Ihmeellinen maailma -sarjan nimen väärin, ja tämän olemattoman nimen perusteella sitten oletetaan sen kertovan itse Disneystä. Julkaisuvuosi kuitenkin täsmää tuohon olemassaolevaan sarjaan.

Mikähän se tämmöinen kömmähdys on ollut?
"Vuonna 1975 Aku Ankka -lehdessä sattui kömmähdys, ja peräkkäisiin lehtiin tuli useita samoja kertomuksia."

Katsoin jo aiemmin tekstiä lukiessa kyseisen vuoden indeksit läpi. Palautteiden päivämäärien perusteella virhe olisi ollut numeron 36/1975 paikkeilla, mutta ei niihin aikoihin mitään erikoisia uusintoja ole, eikä koko vuonnakaan. Arvelen, että yksittäisessä lehdessä on tapahtunut painovirhe joka koski vain osaa painoksesta, jossa sisäsivuja on toistunut aiemmasta numerosta. Mutta suurin osa painoksesta on ollut kunnossa, koska muuten virhe olisi laajemmin tiedossa. Jos on painoteknisesti 8 tai 16 sivua kertaantunut aiemmasta numerosta, olisi kai osa uusinnoista alkanut keskeltä tai päättynyt keskelle tarinaa, kun ei tarinoilla mitään vakiosivumittaa ole ja pituudet vaihtelevat koko ajan numerosta toiseen. Josta olisi huomannut ettei lehti ole ihan tarkoitetussa muodossa.
tallennettu

Kääk13
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 644


Tripla Kääk!


« Vastaus #2444 : 02.07.2019, klo 00:43:23 »

12 paksumpaa numeroa vuodessa, jotka sisältävät uusintoja klassikko-lätkällä ja loput tanskalaista ja hollantilaista bulkkia. Tälle lehdelle pitäisi sitten keksiä nimi.

Vuosittaisen kokonaissivumäärän kasvaessa (vaan ei sisällön koska uusinnat) sillä voidaan perustella korkeampi vuositilaushinta.
Tällä viikolla ilmestyy toinen 68 sivuinen, Paksu-Akuksi nimensä vakiinnuttanut erikoisakkari ja ennakkoluuloista poiketen lehti sisältää vain yhden 10 sivuisen Branca-uusinnan. Mestarimuotoilija tarina on nähty Suomessa kahdesti. Akkarissa vuonna 1984 ja kirjassa "Ammattina Ankka" vuonna 2000. Loput ovat uutta/uudempaa tavaraa, sekä Tanskasta, että Hollannista sekä tietysti viime viikolla alkanut ennen julkaisematon klassikkojatkis, mikä on vanhaa Amerikkalaista tuotantoa.
tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Sivuja: 1 ... 158 159 160 161 162 [163] 164 165 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: