Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Black Peider 20 vuotta (16.05.2019 klo 15:25:21)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
22.05.2019, klo 22:48:34

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
474283 viestiä 10527 aihetta kirjoittanut 7397 jäsentä. Uusin jäsen: seitani
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Lännensarjat
| | |-+  Tex Willerin suuralbumeista
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 81 82 83 84 85 [86] 87 88 89 90 91 92 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Tex Willerin suuralbumeista  (Luettu 282531 kertaa)
Hannu
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 194« Vastaus #1275 : 19.10.2016, klo 18:16:14 »

Minusta myös visuaalisesti upea! Joskin nuo kyömynenät niin Texillä kuin Carsonilla, mutta näköjään läpeensä koko porukalla, hieman häiritsivät; lienee kuvitustaiteilijalla itsellään samantyylinen klyyvari?

No, tarina yleisesti ottaen tuntui olevan lähes kokonaan räminää, melskettä, ampumista, tappelua ja taistelua täynnä; hieman jäi sekava olo kokonaisuudesta. Lukemisen jälkeen hieman öönä; oliko tämä nyt sitte hyvä? Ehkä toinen lukukerta valaisee asiaa enemmän. 
tallennettu

Kaikki on miltä se kulloinkin näyttää
PeisosKronnonen
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 104


« Vastaus #1276 : 19.10.2016, klo 22:36:29 »

Texin naama kyllä vaatii tässä hiukan totuttelua...
tallennettu
AlkoTanko
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 304


« Vastaus #1277 : 20.10.2016, klo 14:38:30 »

Kuvitukseltaan aivan mahtava albumi. Tuntui, kuin joka sivulla olisi katsonut taideteosta. Vaikka piirrokset olivat tyyliteltyjä, niin silti niistä puski realismi niin vahvasti esiin, että tuntui kuin olisin voinut itsekin loikata keskelle seikkailua. Aivan mahtava tunnelma, eikä tarinassakaan juuri moitittavaa ollut paitsi että
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)
. Kasvoissa saattoi mennä tyylittely vähän liiankin pitkälle. Texillä oli melko jykevä leuka. Texin pulisongeista kuitenkin pidin, mutta ihmettelin, kuinka sellaiset oli annettu piirtää.

Itse katsoin että se oli hiukan homman pointtikin.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)

Huomattavasti paremmin tämä upposi kuin muutama edellinen suuralbumi, niin kuvitukseltaan kuin tarinaltaankin, joskin tuppasin vähän väliä sekoittamaan hahmot keskenään samankaltaisten naamojen/nenien takia.
tallennettu
Secos-Bill
Galleriataiteilija
****
Poissa

Viestejä: 765


« Vastaus #1278 : 20.10.2016, klo 21:28:44 »

Varsin kahtalaista piirrosjälkeä uusimassa. Osa kuvista oli todella hienoja, jälki oli elävää ja kolmiulotteista erityisesti takautumissa. Taustat, esineet ja eläimet olivat hienoja, mutta sitten toisaalta kasvot olivatkin järjestään varsin luotaantyöntäviä. Epämuodostuneita kammotuksia, jotka jatkuvasta naamanvääntelystään huolimatta olivat aika ilmeettömiä. Ja koska kasvot ovat ainakin minulle tärkein yksittäinen osa-alue, niin pitää sanoa, että kokonaisuus jäi miinukselle.

Jutussa oli myös Ken Parker-tyylistä tunnelmointia, ylimääräisiä kuvia, putoilevia lehtiä ja hiukan erikoisempia valintoja kuva-aiheiksi ( kaikki eivät tosin olleet onnistuneita - s 102, toinen kuva on täysin epäonnistunut ja ilman mitään tilanteen vaatimaa dramaattisuutta ).

Tito "Takautuma" Faracin käsikirjoitus oli sävyltään ja Texin roolin vuoksi sellainen, että piti googlata, ja kyllä vain, perustuu tositapahtumiin, Captain Jack, Hooker Jim ja muut ovat todella eläneitä ( vasta jälkeenpäin huomasin, että mainitaanhan tuo piirtäjän haastattelussakin... )

Lähinnä tästä jäi mieleen kaikesta riehumisesta ja tappamisesta huolimatta juuri tuo surumielinen tunnelma, joka tapaa olla näissä realistisemmissa intiaanit vastaan armeija-tarinoissa. En oikein osaa sanoa pidinkö tästä vai en... ja nyt menen perehtymään Wikipedian Captain Jack sivuun.
tallennettu
Janne
Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 527


Hornan kekäleet!


« Vastaus #1279 : 20.10.2016, klo 22:03:31 »

Itse katsoin että se oli hiukan homman pointtikin.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)

Sehän se pointti tosiaan tässä on, mutta kritisoin sitä, että kuinka se tässä on esitetty. Ei ollut mielestäni millään tavalla uskottava. Ehkä jotain perustelua moiselle olisin kaivannut.
tallennettu

"Tex-tieteen yli-morisco"
Mosabacka
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 667« Vastaus #1280 : 21.10.2016, klo 19:47:34 »

Captain Jack luettu. Enrique Breccia on vähintään Civitellin tasoinen sumun ja hämyisyyden piirtäjä. Joihinkin ruutuihin ihan pysähtyi ja mietti, miten ihmeessä ruutu on piirretty. Breccia on loistava luonto-osuuksissa, mutta oli mielenkiintoista, että kaikilla kirjan henkilöillä oli suuri ja pienillä muutoksilla oleva kreikkalaisnenä. Konnilla lisänä harva hammaskalusto. Liekö sitten tahallinen temppu, mutta kyllä se häiritsi. Noin kirveellä veistettyä Texiäkään ei ole ihan heti nähty. Eikö Breccia oikeasti osaa piirtää monipuolisempia ihmisiä?

Huomasitteko, että sekaan oli ympätty luontoruutuja, joista pystyi etukäteen näkemään, mitä tapahtuu? Pöllön saalistaessa tiesi, että nyt muuten tapahtuu jotain. Mielenkiintoinen ja aivan poikkeuksellinen lisä perinteiseen Tex-tarinankerrontaan. Kotkaa vain ei ollut, pelkkä pöllö.

Kyllä tarina toisen jos kolmannenkin lukukerran kestää.
tallennettu

kehittyvä willeristi
J.T.Chance
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 186


« Vastaus #1281 : 25.10.2016, klo 13:57:39 »

Paras albumi vuosiin kuvituksen ja juonenkin suhteen. Tosin Texin supervoimat ja luonnottoman taidokas ampumataito nakersivat taas tavanomaiset palat uskottavuudesta.

Tuli tässä vielä mieleen, että kapteeni Jackin tarinahan kerrottiin myös Lännentien numerossa 11/1979 (storia del west).
tallennettu
Hannu
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 194« Vastaus #1282 : 25.10.2016, klo 22:47:11 »

En kiellä, kerta kaikkiaan upeaa kuvitusta - jos nuo naamanvääntelyt & vääntyneet naamat ja kuomunenät jätetään pois.

Mutta mutta, minun fiilikseni tätä alpparia kohtaan ovat kyllä aivan muuta. Kuten tuolla aiemmin totesin, niin kovin epäuskoinen olo tästä ensilukemalla jäi; päällimmäisenä tuntemuksena oli siis räminää, räiskettä, tappelua, taistelua jne.

Tuon ensilukeman jälkeen kun olen alpparia selaillut, niin aina vaan suuremmaksi on kasvanut jonkinmoinen vastenmielisyys tai luotaantyöntävyys; en tiedä montako vuotta pitää kulua että tämän uudestaan kykenen lukemaan.

Olkoon kuvittaja vaikka kuinka suuri mestari vaan (ja onhan tuo suurimmaksi osaksi visuaalisesti aivan huikeaa) niin en kyllä missään nimessä yhdy näihin halleluujiin siitä, että tässä olisi paras suuralbumi pitkään aikaan.
tallennettu

Kaikki on miltä se kulloinkin näyttää
Janne
Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 527


Hornan kekäleet!


« Vastaus #1283 : 25.10.2016, klo 22:58:06 »

Tässä suuralbumissa on minulla nyt se ongelma, että tuo kuvituspuoli on niin dominoivaa, että en oikein kyennyt keskittymään itse tarinaan. Pitää lukea lähiaikoina uudestaan.
tallennettu

"Tex-tieteen yli-morisco"
J.T.Chance
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 186


« Vastaus #1284 : 26.10.2016, klo 18:28:10 »

Eikö normeista poikkeava kuvitus ole keskeisin syy koko suuralbumiformaatin olemassaololle? Lännengenren ulkopuolelta on houkuteltu nimekkäitä taiteilijoita tuomaan uutta visuaalista ilmettä. Koska tarinoiden rakenne on sama kuin normi-willereissä, niin kuvituksen lienee tarkoituskin olla dominanssissa. Maxeissa asia taitanee olla päinvastoin: yleensä surkeaa kuvitusta ja normi-texistä poikkeavaa juonen juoksutusta (usein tarinat väkivaltaisempia). Poikkeuksena tästä analyysistä tietenkin edellinen väri-suuralbumi, jossa otettiin poikkeuksellisia irtiottoja tyypillisestä narraatiosta.
Luulenpa, että suuralbumien normirajat ylittävä visuaalisuus on juuri se keskeinen tekijä, mikä saa normi-willereistä piittaamattomatkin sarjakuvan ystävät ostamaan suuralbumeja. Ja sehän on aivan mainio asia!
tallennettu
Dennis
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 734« Vastaus #1285 : 26.10.2016, klo 19:01:55 »

Tässä suuralbumissa on minulla nyt se ongelma, että tuo kuvituspuoli on niin dominoivaa, että en oikein kyennyt keskittymään itse tarinaan. Pitää lukea lähiaikoina uudestaan.

Samat fiilikset, mutta ihan positiivinen kokemus, vaatii toisen lukukerran tuon tarinan sisäistämiseen, kuvituksesta tuli mieleen monta kertaa spagetti-westernit.
tallennettu

Je suis alle kuuden euron pizza!
Hannu
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 194« Vastaus #1286 : 26.10.2016, klo 21:44:30 »

Maxeissa asia taitanee olla päinvastoin: yleensä surkeaa kuvitusta ja normi-texistä poikkeavaa juonen juoksutusta (usein tarinat väkivaltaisempia).
Jaa. Maxit väkivaltaisempia? Voiko tämän väkivaltaisempaa löytää kuin tämä Captain Jackin tarina? Ei kyllä nyt J.T.Chancen analyysi oikein osunut kohdalleen, vaikka usein onkin sen tehnyt.
tallennettu

Kaikki on miltä se kulloinkin näyttää
J.T.Chance
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 186


« Vastaus #1287 : 27.10.2016, klo 13:14:54 »

Lähempi tarkastelu osoittaa, että olet Hannu oikeassa. Mielikuvani maxien väkivaltaisuudesta pohjautuivat lähinnä Segura-Ortiz -kaksikon tuotoksiin. Muutamia vuosia sitten niissä esitetty väkivalta oli normi-Texiin nähden aivan poikkeuksellista. Nykyhetken kulmasta katsottuna ero on kyllä kaventunut lähes näkymättömiin, sillä normi-Texeissä näytetty raakuus ja veren läikkyminen on lisääntynyt selvästi (kuten keskustepalstoilla moni on jo huomauttanutkin).
Uusimmassa suuralbumissa on kieltämättä pari turhaa lähikuvaa päähän osuvasta luodista. Olen jo aikaisemminkin julistanut sitä, ettei lisääntynyt väkivalta ja ruumiiden tehtailu ole oikea tie uusintaa Tex-formaattia.
tallennettu
Janne
Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 527


Hornan kekäleet!


« Vastaus #1288 : 28.10.2016, klo 00:07:01 »

Suuralbumit perustettiin, koska Sergio Bonelli kokoki, että Guido Buzzellin perussarjaan tarkoitettu kuvitus oli liiaksi normeista poikkeavaa. Sen jälkeen siinä on aika harvoin ollut mitään kovin järisyttävää eroa normiwillereihin. Toki sellaiset tekijät kuin Zaniboni, Magnus, Kubert tai Bernet eivät ihan Texin valtavirtaa edusta.

Maxit taas perustettiin, koska Sergio Bonelli koki, että Berardin käsikirjoitus on liiaksi normeista poikkeava. Sen jälkeen siellä onkin sitten ollut vähän erilaista käsikirjoitusta, kuten Seguran, jolle Tex ei kovin tuttu loppujen lopuksi ollut, kaikki tarinat. Viime vuosina sinne on sitten kipattu kaikki vanhentuneet kuvittajat, joille ei raaskita antaa kenkää. On mennyt se sarja vähän pilalle. Mutta onneksi Pasquale Del Vecchio piirtää parhaillaan siihen sarjaan, joten sinnekin on taas laatua luvassa.
tallennettu

"Tex-tieteen yli-morisco"
Mr. Font
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 447« Vastaus #1289 : 28.10.2016, klo 12:52:53 »

Suuralbumit perustettiin, koska Sergio Bonelli kokoki, että Guido Buzzellin perussarjaan tarkoitettu kuvitus oli liiaksi normeista poikkeavaa. Sen jälkeen siinä on aika harvoin ollut mitään kovin järisyttävää eroa normiwillereihin. Toki sellaiset tekijät kuin Zaniboni, Magnus, Kubert tai Bernet eivät ihan Texin valtavirtaa edusta.

Maxit taas perustettiin, koska Sergio Bonelli koki, että Berardin käsikirjoitus on liiaksi normeista poikkeava. Sen jälkeen siellä onkin sitten ollut vähän erilaista käsikirjoitusta, kuten Seguran, jolle Tex ei kovin tuttu loppujen lopuksi ollut, kaikki tarinat. Viime vuosina sinne on sitten kipattu kaikki vanhentuneet kuvittajat, joille ei raaskita antaa kenkää. On mennyt se sarja vähän pilalle. Mutta onneksi Pasquale Del Vecchio piirtää parhaillaan siihen sarjaan, joten sinnekin on taas laatua luvassa.

Kyllähän suuralbumiformaatti nimenomaan on muodostunut näiden vierailevien kuvittajien ympärille. On nähty paljon persoonallista jälkeä ja hyvä niin, ainakin omasta mielestäni se pitää formaatin mielenkiintoisena. Esim. Captain Jack ei olisi toiminut läheskään niin hyvin normisarjassa. Onnistuneiden kuvittajakokeilujen ansiosta suuralbumeista on muodostunut usein koko Willer vuoden kohokohta. Vielä kun meillä samassa sarjassa julkaistaan italian "värisuuralbumitkin" niin kyllä näitä mielenkiinnolla odottaa. Toki toivoisi perussarjassakin tason pysyvän hyvänä perinteisemmissä Tex-tarinoissa, mutta harmillisen vähän sinne on viimevuosina hyviä tarinoita osunut.

Maxit on tosiaan ollut aikamoinen Tex-tallin roskalava. Mutta hyvä että parempaa on tulossa. Cossu taisi olla ensvuonna meillä ilmestyvän uuden Maxin piirtäjänä. No paljon mielummin hän kuin vaikkapa Diso.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 81 82 83 84 85 [86] 87 88 89 90 91 92 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: