Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
12.12.2018, klo 19:42:10

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
469531 viestiä 10440 aihetta kirjoittanut 7340 jäsentä. Uusin jäsen: Samu
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Aku Ankka ja kumppanit
| | |-+  Roope-setä -lehti
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 54 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Roope-setä -lehti  (Luettu 171265 kertaa)
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 691


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #705 : 11.10.2017, klo 19:40:55 »

Tässäpä ihmettä kerrassaan. Alkaa jo Disney-lehdetkin tippumaan.

EDIT: Roope-setä -hahmon juhlavuonna!

Timo
« Viimeksi muokattu: 11.10.2017, klo 19:44:44 kirjoittanut Timo Ronkainen » tallennettu

Kääk13
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 483


Tripla Kääk!


« Vastaus #706 : 11.10.2017, klo 19:49:08 »

EDIT: Roope-setä -hahmon juhlavuonna!

Timo

Onhan se hyvä tapa juhlia. Kukaan ei varmasti osannut arvata. 😃

Joulukuu on muutenkin Roope-sedän hahmon juhlakuukausi. Toivottavasti viimeinen numero on sitten erikoispaksu juhlanumero ja komea lopetus pitkäikäiselle lehtisarjalle.

Todella sääli. Ensi vuonna lehti olisi täyttänyt 40 vuotta. Erityisesti Platina-numeroita jään todella kaipaamaan. Toivottavasti keksivät jonkun vaihtoehtoisen konseptin niille. Ne ovat olleet laadukkainta luettavaa aikoihin.
« Viimeksi muokattu: 11.10.2017, klo 20:09:27 kirjoittanut Kääk13 » tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 672« Vastaus #707 : 11.10.2017, klo 20:29:45 »

Tietääkö joku, mitä formaattia Ropsun "korvaava" DuckTales on? Onkohan se pokkarikokoa?
tallennettu
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 691


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #708 : 11.10.2017, klo 21:10:23 »

Aki hyyppä kirjoittaa Ankan sivuilla:
"Roope-setä-lehdestä tuttuja suosikkisarjoja, kuten Heshukka ja Hessu reportterina, voi lukea myös upouudesta DuckTales-lehdestä."

Ellei noita paineta isommassa koossa, niin sivukoon olettaisi olevan saman kuin Roopen. En tiä kyl oikeesti.

Timo
tallennettu

Shunichiro
Galleriataiteilija
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 271« Vastaus #709 : 11.10.2017, klo 22:27:52 »

Paska homma tuo Roope-sedän lopettaminen. Monen vuoden tauon jälkeen löysin lehden uudestaan. Ostin uusien lehtien irtonumeroita ja vanhempia Ropsuja olen poiminut ahkerasti kirppareilta, joissa hinnat ovat olleet kukkaroystävällisiä (parhaimmaan 0,35 - 0,65 euroa kappaleelta).

Ja tilalle Ankronikkaa. Lehden nimen mukaisesti johtosarjoina ilmeisesti amerikkalaista nykykökköilyä? Ei niinkään innosta.

- Jukka
tallennettu

hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 300« Vastaus #710 : 11.10.2017, klo 22:42:48 »

Sama homma, viime vuosina olin taas olminut suhdetta lehteen, platinat olivat tietysti huippuja mutta muissakin oli ansionsa...
Ja kun Ducktales-tarinat olivat silloin aikoinaan kökömmästä päästä ankkasarjoja niin en ole nyt taas ollenkaan innoissani siitä puolesta, vai onko niissä joku erityisraju parannus tapahtunut...
tallennettu
Dennis
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 620« Vastaus #711 : 11.10.2017, klo 22:52:43 »

Jotenkin ei yllättänyt, nykyään kun haetaan sitä "tehostusta" kaikkialla, levikki oli laskussa.
« Viimeksi muokattu: 11.10.2017, klo 22:54:33 kirjoittanut Dennis » tallennettu

Je suis alle kuuden euron pizza!
taikisfani
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 59


« Vastaus #712 : 11.10.2017, klo 23:55:22 »

No voihan %?€$#¤*@&£!!

Olisipa nimi edes suomalaisittain Ankronikka eikä Duck v***n Tales. Sylettää tämmönen globalisaatio että enkkua tungetaan joka tuutista. Kun tuolle sarjalle olisi olemassa suomenkielinenkin käännösnimi!

Tuossa uudessa Duc...ANKRONIKASSA on kyllä parasta olla hyvät suomenkieliset ääninäyttelijät ja vähintään yhtä hyvä kääntäjä ja dubbauksenohjaaja. Eli älkää pliis ottako mallia uudesta muumidubista.

Dubbia haluan siksi että en jaksa uuden sarjan veljenpoikien 20-vuotiaan ADHD-potilaan ääniä ja dubbauksella sitä on mahdollista viedä meille suomalaisille tutumpaan suuntaan.
tallennettu
Kääk13
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 483


Tripla Kääk!


« Vastaus #713 : 12.10.2017, klo 01:00:16 »

Ihan DuckTales-lehdestä tässä siis puhuttiin. Englannin kielisellä nimellä halutaan ehkäpä erottautua vanhoista Ankronikka albumeista ja korostaa sitä, että tässä tuodaan nyt jotain uuden uutukaista saatavillemme.

Roope-setä on ollut sellainen lehti, mikä jäi taannoin niin pahasti taskarin varjoon, että sen julkaiseminen lopetettiin muissa maissa vuosituhannen vaihteessa. Suomi on ollut siitä asti poikkeus näihin päiviin asti. Lehteä on uudistettu siitä lähtien, välillä hyvään ja välillä vähän vähemmän hyvään suuntaan.

Uusi suurempi koko ja sen mukana tullut korkeampi hinta aiheuttivat aikanaan närää, mutta pian kaikki unohtivat ne ja uutukainen Roope-setä sai kosolti kiitosta. Nyt sillä oli suurempi mahdollisuus erottua taskareista ja nousta niiden rinnalle tuoden vihdoin jotain uutta mukanaan. Sisällöltään Roope on silti ollut taskarin kanssa melko samaa kastia. Joo, pienempi sivumäärä mahdollisti sisällyttää lehteen ainoastaan murto-osan niistä tarinamääristä mihin taskarissa oltiin jo vuosia totuttu. Välillä lehti oli täynnä huonoja tarinoita, välillä taas todella hyviä. Hyvistä tarinoista koostetut lehdet jäivät helpommin mieleen kokonaisuutena, kuin paksut ja laadulliselta sisällöltään ailahtelevat taskarit lisäksi kiinnostavat artikkelit olivat parhaimmillaan oikein nautittavaa luettavaa.

Vuoden 2015 mukana tuomat Platinanumerot olivat mitä mainioin piristysruiske jälleen hieman kulahtaneelta tuntuvalle lehdelle. Valitettavasti julkaisutahdin tipahdettua kahdestatoista kymmeneen, neljä piirtäjäteemaista Platinanumeroa vuodessa vei ehkä sittenkin liian suuren siivun Roope-sedän vuosikerrasta. Rivilukija saattoi hyvinkin ajatella lehden ilmestyvän enää kuusi kertaa vuodessa kun oudot ja tylsästi yhteen (mahdollisesti jopa vieraaseen) piirtäjään keskittyvät platinat tuntuivat kuin omalta julkaisultaan. Eihän se ollut enää se tuttu ja turvallinen, monipuolinen Roope-setä-lehti.

Ehkä Platinanumerot olivat lopulta viimeinen isku pitkäikäiselle lehdelle jonka 40 vuotista taivalta olisimme päässeet ensi vuonna juhlistamaan ellei lehdelle olisi käynyt niin kuin sille nyt kävi.

Ehkä Roope-setä-lehden tekohengittäminen on hyvä lopettaa ja antaa tilaa uusille julkaisuille, mitkä eivät ole sidoksissa yhteen hahmoon. Viime vuosina tuntui välillä siltä, että Roope-setä on omassa lehdessään jäänyt toissijaiseksi, kaikenmaailman tarinasarjojen kiilatessa edelle. Jokaisessa perusnumerossa ilmestyvät tarinasarjat alkoivat olla rasite lehdelle.

Uuden julkaisun myötä on lupa valita tarinoita vapaammin kun lehden teema ei pyöri enää vain yhden hahmon ympärillä. Toki DuckTales antaa odottaa Ankronikka aiheisia tarinoita, mutta kuten vanhassa ja myös uudessa TV-sarjassakin, tarinat eivät ole riippuvaisia vain yhdestä hahmosta. Siten toimituksella on jatkossa mahdollisuus julkaista vapaammin tarinoita, kuin mitä sillä oli Roope-setää tehdessä. Erityisesti Platinanumerot kärsivät välillä siitä, että Roope olisi pitänyt väkisin olla niissä mukana.

Toivottavasti myös Platinat löytävät tulevaisuudessa uuden elämän jossain muodossa. Disneysarjakuvan valikoima kaipaa tekijäkohtaisia kokoelmia, sillä moni mestari on vielä kokonaan vailla omaa teema-alppariaan Suomessa.

Ikävä uutinenhan tämä on kaikille Roope-sedän pitkä-aikaisille ja miksei uusillekin ystäville, mutta loppujen lopuksi luulenpa tämän olevan ennemminkin palvelus kuin pelkkä suuri menetys.

Nyt meille tarjotaan uutta alustaa, monipuolisemmalla sisällöllä mikä tulee ennakkotietojen mukaan olemaan sekoitus jotain ihan uutta ja jonkin verran tuttuja ja turvallista. Miksei sellaiselle voisi ainakin antaa mahdollisuutta?
tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 932« Vastaus #714 : 12.10.2017, klo 14:47:49 »

Uutta Duck Talesia on ilmestynyt rapakon takana vain yksi numero. Luultavasti tulossa on enemmän sitä vanhaa kökköilyä. Minusta se uusi kökköily oli ihan pirtsakka, mutta pokkarikokoa epäilen.

Ruotsissa on näitä Kalle Ankan ja Pocketin lisäksi tullut erinäisiä muitakin säännöllisiä lehtiä ja taskulehtiä jo vuosikymmenet. Suomessa on haluttu keskittyä Ropsuun aikaisemmin. Ehkä DT loppuu parin vuoden päästä, ja tilalle tulee joku toinen.
tallennettu

tsn81
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 18


« Vastaus #715 : 12.10.2017, klo 15:38:02 »

Onhan se outoa, että näinkin pitkäikäinen julkaisu lopetetaan, mutta minkäs sille voi jos ei kauppa käy.

Mietin, että olisiko jostain ylemmältä taholta tullut viestiä, että DuckTales-niminen lehti olisi mainosmielessä saatava kauppojen hyllyille? Ja nyt tehtiin sitten tällainen ratkaisu.

Itsellä näköjään jatkuisi Roope-sedän tarjousjakso vielä ensi keväälle. Eli pari numeroa jää saamatta. Hyvitetäänköhän se rahana vai tuleeko jossain vaiheessa syksyä soittoa, että haluatko Ducktalesin. Jos sitä edes toimitetaan kotiin.
tallennettu
Darth Mika
Insinööri
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 629


The Comics be with us...always!


« Vastaus #716 : 12.10.2017, klo 15:42:22 »

En usko, että tota Ducktalesia tehdään yhtään kauemmin, kuin jenkeissä se TV-sarja kestää. Sit Sanomilla taas mietintönä, että jatkaako tolla nimellä Ducktales-sarjakuvaa vai mitä tehdään. Tuleeko Roope-setä sit taas takaisin...ei varmaan.

Köyhäksi menee lehtipisteiden hyllyt...nyyyh!

tallennettu

"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)
Dennis
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 620« Vastaus #717 : 12.10.2017, klo 16:08:14 »

Wikipedia tietää kertoa, samoin kuin Sanomien oma levikki-info, että levikki on laskenut rajusti:

"...Vuonna 2012 lehden levikki oli 73 094 (LT 2012[1]). Vuonna 2016 levikki on tippunut 42587:ään...."

Eli hieman yli 30 000 kpl laski tuolla aikavälillä, sitä en tiedä mikä on ollut levikki vuoden 2017 alkupuolella. Lasku on todella hurja.

Ja kannattaa muistaa että Nalle Puh-lehti sai kirveestä kun sen levikki oli n 30 000 kpl, muissa sarjakuvakustantamoissa kustaisiin hunajaa noista levikkiluvuista, mutta Sanomissa ei.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Roope-set%C3%A4

https://media.sanoma.fi/printti/roope-set%C3%A4

PS Jos DT ei jatku kauaa niin oliskohan toivoa saada vihdoin Mikille oma lehti!?
tallennettu

Je suis alle kuuden euron pizza!
Darth Mika
Insinööri
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 629


The Comics be with us...always!


« Vastaus #718 : 12.10.2017, klo 16:33:30 »

PS Jos DT ei jatku kauaa niin oliskohan toivoa saada vihdoin Mikille oma lehti!?
Joo Gottfredsonit alusta lähtien kronololgisessa järjestyksessä väritettynä + Paul Murrya + niitä uusimpia retro-Mikkejä.
Ostan ilomielin!
tallennettu

"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 672« Vastaus #719 : 12.10.2017, klo 17:52:16 »

Joo Gottfredsonit alusta lähtien kronololgisessa järjestyksessä väritettynä + Paul Murrya + niitä uusimpia retro-Mikkejä.
Ostan ilomielin!

Yleisön maun huomioiden...


...Mikki-lehdellä ei ole lumipallon mahdollisuutta helvetissä Suomemme lehtihyllyissä.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 54 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: