Kirjoittaja Aihe: Roope-setä -lehti  (Luettu 211436 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Keuhko

  • Jäsen
  • Viestejä: 266
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #630 : 09.07.2016 klo 15:59:35 »
Tällä foorumilla ei 99% porukasta kelpaa mikään. Se vähä mitä kelpaa niin silloinkin ollaan aineissa (luultavasti). Mutta aikuisia ihmisiä on vaikea miellyttää, ja jos sanotaan vastaan niin suututaan. Kyllä minä NIIIIIIIIN mieleni pahoitin. Provosoinko tarpeeksi?

Otan osaa. Toivottavasti olet saanut täältä edes jotain mieluisia kokemuksia.

Darth Mika

  • Insinööri
  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 5 742
  • Leopard-tankkeja Ukrainaan ja vähän äkkiä!
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #631 : 09.07.2016 klo 16:07:06 »
Mun mielestä nämä Platina Roopet on ollut ihan positiivisia tapauksia.
Eka Vekaraa harvemmin piirretään, joten tykkäsin tosta "Planeetta ahmatti" tarinasta. Mutta ehkä kuiteskin meni liikaa Science-Fiction osastoon tämä Roope-setä.

Mutta 28.10 tulee seuraava Platina ja se onkin sitten Romano Scarpaa...jeeeeeeee!!!

Luulisin, että se kelpaa suurimmalle osasta tilaajia ja irtonumeron ostajia.
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #632 : 09.07.2016 klo 16:18:03 »
Tietystikään mikään ei kelpaa aivan kaikille, jokaisella hehkutetulla tekijällä on myös vähemmän innostuneet lukijansa. Se että 99% kaikesta saa osakseen myös kielteisempää kritiikkiä ei kuitenkaan tarkoita että kenellekään ei kelpaa 99% mistään...

(Itsehän lasken Castyn toki tämän hetken italotekijöiden kärkikymmenikköön, mutten edes mitalisijoille, joten en nyt niin ymmärrä sitä hehkutuksen määrää. En näköjään ole ainoa.)


Lurker

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 17 041
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #633 : 09.07.2016 klo 16:32:54 »
Casty on taas itselle numero uno. Erityisesti miellyttää hänen tapansa käydä läpi erilaisia tuttuja (ja vähemmän tuttuja) fantasia- ja scifi-aiheita ja luoda niistä Mikki-seikkailu. Hän on uutta luovalla tavalla nostalginen ja tuo aikamoisen rahtusen kulta-ajan tarinoiden tai'asta nykyaikaan.

Uuden polven Mikkimestari: Casty!



KaiketsuZ

  • Jäsen
  • Viestejä: 186
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #634 : 09.07.2016 klo 18:32:50 »
Hän on uutta luovalla tavalla nostalginen ja tuo aikamoisen rahtusen kulta-ajan tarinoiden tai'asta nykyaikaan.
Castyn tarinoiden mielenkiintoisin piirre on mielestäni se, että Casty osaa inhimillistää hahmoja silloinkin kun tekee scifiä tai Gottfredson-henkistä pulppia. Arkisempiin ympyröihin sijoittuvissa tarinoissa tuo piirre on tietysti selkeämmin esillä.

Rosa tulee varmasti aina ja ikuisesti olemaan kultakauden jälkeisistä tekijöistä se Disney-hahmojen rakastetuin inhimillistäjä, itselleni se siirappi ja melodraama vaan ei suurilta osin toimi. Casty on hienovaraisempi - myös huumorin osalta.

Darzee

  • Valistunut arvailija
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 302
  • Me likes prairie dogs!
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #635 : 11.07.2016 klo 10:50:18 »
Castyn platinanumero on nyt luettu. Itse tarinat olivat taattua laatua, vaikka mielestäni sinänsä arvokkaat sanomat luonnonsuojelun ja ajattelun vapauden tärkeydestä esitetään pikkuisen turhan alleviivaten.

Kiintoisia ovat myös artikkelisivut. Vaikka Casty haastattelussaan aidon auteurin tavoin toteaa nauttivansa eniten saadessaan sekä käsikirjoittaa että kuvittaa tarinansa, ovat hänen vahvuutensa mielestäni selkeästi juonenkehittelyssä. Castyn piirrosjälki on vähän jähmeää, siitä puuttuu Gottfredsonin ja parhaiden italialaiskuvittajien eloisuus.

Castyn erikseen kiittämät Cavazzano ja De Vita kuuluvat jo seniorikaartiin, enkä tiedä, kuinka kauan heidän kuvituksistaan uusissa tarinoissa vielä saadaan nauttia. Esimerkiksi Lorenzo Pastrovicchio ja Paolo Mottura ovat kuitenkin sellaisia eturivin tekijämiehiä, jotka saavat Castyn juonet elämään komeasti paperilla.

Seuraavan platinan omistaminen Scarpalle on tietysti italialaisen Disney-tuotannon suurimman nimen merkkivuosi huomioiden perusteltua, mutta soisin myös jäljeltään kenties jäykempiä tai kömpelömpiä, mutta mittavan uran tehneitä muita legendoja muistettavan. Oman numeronsa ansaitsisivat jo luvatun Marco Rotan ja suhteelllisen varmasti tulevaisuudessa huomioitavan Massimo De Vitan lisäksi esimerkiksi vuosikymmeniä puurtaneet Pier Lorenzo De Vita, Sergio Asteriti ja Luciano Gatto.

EDIT: Jatkoa: Erityisesti Gatton ja Giulio Chierchinin kuvituksille pitäisi omistaa platinat siksikin, että miehet ovat aikojen saatossa ansioituneet aika tasaisesti sekä ankka- että hiirisarjojen parissa, joten molempien ystäville riittäisi materiaalia.

Giuseppe Peregoa en rohkene ehdottaa tähän sarjaan.
« Viimeksi muokattu: 11.07.2016 klo 15:11:49 kirjoittanut Darzee »

hdc

  • Architectus urbis caelestis
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 604
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #636 : 12.07.2016 klo 10:06:04 »
Gatto ainakin olisi kiinnostava valinta, en myöhemmistä sarjoistaan niin innostu mutta onhan vanhemmissa ansiokasta materiaalia, varmaan myös julkaisemattomissa.

J Lehto

  • Ulvova molopää
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 709
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #637 : 12.07.2016 klo 10:16:27 »

Giuseppe Peregoa en rohkene ehdottaa tähän sarjaan.

Nyt kun se sanottiin ääneen...

On pidettävä mielessä että Peregolla (ja käaikirjoittajalla) on joitain
lähes klassisia pitkiä tarinoita esim Aku Ankan Mallikoulu
(taskukirja 13) tai Aku ja kaksi pistoolia (24), muitakin varmaan
löytyy, joiden luulisin vetoavan ainakin nostalgian ja campin nälkään.

Darzee

  • Valistunut arvailija
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 302
  • Me likes prairie dogs!
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #638 : 12.07.2016 klo 11:12:05 »
On pidettävä mielessä että Peregolla (ja käaikirjoittajalla) on joitain
lähes klassisia pitkiä tarinoita esim Aku Ankan Mallikoulu
(taskukirja 13) tai Aku ja kaksi pistoolia (24), muitakin varmaan
löytyy, joiden luulisin vetoavan ainakin nostalgian ja campin nälkään.

"Aku Ankan mallikoulu" on taskarissa 22, anteeksi nillitys. Peregon muussa kuin esinäytöstuotannossa on tietysti paljon todennäköisesti ihanan kajahtanutta tavaraa 1950-1960 -luvuilta, mutta aika vahvaa vatsaa saattaa sata sivua sellaista edellyttää vanhoihin taskukirjoihin aiemmin tutustumattomalta, oletettavasti nuorelta lukijalta. Inducksin mukaan Perego on piirtänyt uusia tarinoita vielä niinkin myöhään kuin 1982. Toisaalta hän oli silloin nuorempi kuin Cavazzano ja Massimo De Vita nyt.

Gatto ja Perego olisivat tietysti kädenojennus julkaisun varhaisvuosiin ja etenkin niiden kansitaiteeseen.

Timo Ronkainen

  • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 19 278
  • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #639 : 12.07.2016 klo 13:01:04 »
Gatton ja Chierchi olisivat oikein hyviä siinä mielessä, että ovat harvoja yhä elossa olevia Topolinon 1950-luvun alun taiteilijoita.

Timo

Shunichiro

  • Jäsen
  • Viestejä: 398
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #640 : 12.07.2016 klo 16:09:42 »
Casty-platina nyt luettu ja heitän oman kaksisenttiseni keskustelukaivoon.

Pieni pohjustus. Kun Castya alettiin muutama vuosi sitten hehkuttaa niin maan ihmeellisenä tekijänä, suorastaan nerona, niin minä en ollut vakuuttunut. Minusta tarinat olivat jotenkin nössöjä ja särmättömiä. Toki joitakin nokkelia oivalluksia verrattuna tyypillisiin totaalisen leipiintyneisiin italokirjoittajiin, joita taskarit ja Roopet ovat pullollaan, mutta eivät täältäkin aiemmin lukemani glorian arvoisia.

Nyt kun olen lukenut useamman Castyn itse piirtämän tarinan, ovat ne sisällöllisesti heti pätevämpiä ja olenkin sitä mieltä, että Casty on ehdottomasti parhaimmillaan silloin, kun mies myös piirtää kirjoittamansa tarinat. Siitäkin huolimatta, että muut taitelijiat saattaisivatkin sitten olla teknisesti taitavampia.

Onha se nyt selvää, että taskareiden ja ropsujen bulkkimössöön verrattuna Casty painii omassa sarjassaan.

Planeettojen ahmatti on jäntevä ja tiivis kokonaisuus, joka ei lepsuile ja rönsyile kerronnassaan. Ehkä Casty syyllistyy moukaroimaan sanomaansa lukijoidensa tajuntaan, mutta joskus tärkeää asiaa saa alleviivata - ei voi aina olettaa, että lukija on vastaanottavainen hienovaraisemmalle lähestymistavalle. Eka Vekarasta viis, hän on oikeastaan sivustakatsoja ja tekee tällä kertaa harvinaisia mokiakin (otus on ärsyttävimmillään silloin, kun prassailee varsinaisena besserwisserinä, jolla on aina vastaus ja ratkaisu kaikkeen). Täytyy olla kuitenkin aikamoinen mörökölli, jos väittää, että ei edes suupieli nykinyt, kun hymynaamainen planeetta-ahmatti ilmestyy maapallolaisten näkökenttiin (sivut 25-26). Itse ainakin repesin ja hekottelin pitkän tovin. Lapsellista? Toki, mutta pieni lapsellisuus ei ole pahitteeksi kenellekään.

Vuosisatojen vuorovesi onkin jo aika eeppinen. Casty viljelee aikamatkustus-ja sci-fi dogmeja hallitusti niihin kompastumatta eikä viisaasti luo uusia sääntöjä. Vanhoissakin on tarpeeksi liikkumavaraa, että tällainenkin juttu on aina mahdollinen. Välillä mietin, että onkohan tarinassa jo liikaakin elementtejä, mutta koska se on jaettu neljään osaan, niin tasapainottaa se materiaaliähkyä. Loppujen lopuksi jutun langat pysyvät ihan hyvin kasasa. Pirtsakoiden tyttöhahmojen ystävänä vähän harmittaa, kun Uman osuus jää aika pieneksi ja saamattomaksi. Mikkikin on oikeastaan pelkkä katsoja, mutta toisin kuin Eka Vekara edellisessä, tämä rooli on pallokorvalle tarkkaan harkittu ja aika fiksusti samaistaa lukijan Mikin pöksyihin. Lopussa miellytti viittaukset Mikin (ja Hessun) aikamatkustusseikkailuihin ja Hessun kirjallisiin keskiviikkoihin, ne kuuluvat Castynkin Mikki-universumiin. Pidin myös piirrosjäljestä. Se on isoa ja selkeää eikä sorru turhaan kikkailuun. Tarina kuten "Mikki Hiiri ja huomisen maailma" on ehkä paremmin piirretty, mutta tämä on visuaalisesti kivempi.
 
Itse toivoisin jatkossa kovasti Massimo De Vita -platinaa. Hän tuntuu ihmeen aliarvostetulta Cavazzanon ja kumppaneiden rinnalla, vaikka onkin kuvituksellisesti vastuussa joistakin 80-luvun lopun ja 90-luvun alun parhammista Mikki ja Hessu -tarinoista, puhumattakaan Indiana Hopon paremmista seikkailuista. Miehen piirrosjälki on kerrassaan taiturimaista mutta niin luontevaa ja rehellistä.

- Jukka
« Viimeksi muokattu: 12.07.2016 klo 16:11:30 kirjoittanut Shunichiro »

Miqz

  • Avustava Slemmy
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 788
  • Riipivä jännityspommi!
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #641 : 27.09.2016 klo 13:13:04 »
Uusimmassa Roope-sedässä on aivan hulvattoman hauska johtosarja. Kyseessä on Gian Giacomo Dalmasson kirjoittama ja Luciano Bottaron taiteilema Uraanijahti vuodelta 1967. En kyllä muista pitkään aikaan lukeneeni yhtä hauskaa ja hulvatonta tarinaa mistään suomalaisesta disney-julkaisusta. Bottaron taidekin parhaimmillaan ja ankkojen ilmeet kuvasta toiseen aivan uskomattoman ilmeikkäitä ja hauskoja. Varsinkin kun Roope ja Aku ovat napit vastakkain. En myöskään muista pitkään aikaan lukeneeni tällaista kuittailua Akun älykkyydestä. Aku todistaa myös olevansa putkiaivoinen "mies" joka koko tarinan läpi ajattelee vain yhtä asiaa:

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Uusin Ropsu lehtipisteen sivuilla: http://www.lehtipiste.fi/fi/aikakauslehdet/Sarjakuvat+ja+lastenlehdet/102605/Roope-Set%c3%a4/
Uraanijahti Inducksissa: https://coa.inducks.org/story.php?c=I+AT++124-A
Koko uusimman Ropsun sisältö inducksissa: https://coa.inducks.org/issue.php?c=fi/RS2016-08
« Viimeksi muokattu: 27.09.2016 klo 13:21:33 kirjoittanut Miqz »
"Aijaa no minä olen Rauta-Pekka!"
"Iskä, saanko minä sinun Batman-kalsarit sitten kun sinä kuolet?"

Kujis

  • Varastomies
  • Jäsen
  • Viestejä: 747
  • Elämme kovia aikoja ystävä hyvä!
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #642 : 28.10.2016 klo 07:37:31 »
Scarpaa pukkas postilootaan sisältäen 3 tarinaa ja Ravut punaviinissä-klassikko avaa platinan. Onneksi mukaan on saatu mahdutettua myös Mikki-tarina.
Inducksista löytyy jo kaikki tarvittavat tiedot

https://coa.inducks.org/issue.php?c=fi/RS2016-09

 VUoden ensimmäinen Platina onkin sitten omistettu Marco Rotalle.

Sampsa Kuukasjärvi

  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 4 826
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #643 : 13.11.2016 klo 11:53:14 »
Onhan tämä uusi Scarpa-platina erittäin hyvä lehti, mutta mielestäni viime vuoden vastaava numppa oli jopa pikkuisen parempi.

Vanha tuttu Ravut punaviinissä on piirretty hienosti ja siinä on vauhtia ja jännittävä tunnelma, mutta se ei ole suosikkejani. Dekkarit pitäisi rakentaa siten, että niissä ei ole epäloogisuuksia, mutta tämä juttu on täynnä niitä. (Esimerkkejä: Miksi Teodor-setä ylipäätään kiinnostui salaperäisestä kalkanialaisesta miehestä? Eivätkö poliisit muka ottaneet laskuvarjoa huostaansa taksikuskilta? Miten filmikela olikin Teodor-sedällä, vaikka poliisit ottivat sen pois? Miten Aku voi saada tutkivan journalismin palkinnon tapauksesta, jota ei edes julkistettu? Jne.)

Ennen suomentamattomat seikkailut ilahduttivat. Pakkaspavut oli hauska juttu. Etenkin Hannun onnen käyttö hyväksi bisnekseen hymyilytti. Pennosen ja Roopen kilpailua on aina kiva nähdä.

Mikki asemapäällikkönä oli sellainen, jossa odotti koko ajan tapahtuvaksi jotakin, mitä ei sitten lainkaan tapahtunutkaan. Hyvä kuitenkin, että välillä tehdään tämmöinenkin tarina, ja tässä oli kivoja käänteitä.

Toimituksellisilla sivuilla on taas kovin lyhyesti ja pinnallisesti asiaa mielenkiintoisista henkilöistä. Eikös monien Roope-sedän lukijoiden pitäisi olla hieman varttuneempia henkilöitä, jotka jaksavat lukea pidempiäkin haastatuksia ja analyysejä?

Darzee

  • Valistunut arvailija
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 302
  • Me likes prairie dogs!
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #644 : 02.12.2016 klo 09:50:10 »
Onhan se "Ravut punaviinissä" Scarpan uran esittelyn kannalta ihan perusteltu valinta tähän platinanumeroon, mutta en silti oikein lämpeä näille uusintajulkaisuille, kun suomentamatontakin materiaalia vielä löytyisi, myös pitkiä tarinoita.

Jos Scarpalle vielä lisää platinatilaa annetaan, soisi keskityttävän esimerkiksi vähemmän nähtyihin hahmoihin, kuten Lumikkiin. Ja sille merihevostarinallekin platina-Roope olisi luonteva foorumi.