Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Tarinoita tuntureilta (26.08.2018 klo 11:58:16)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
19.05.2019, klo 16:32:39

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
474193 viestiä 10525 aihetta kirjoittanut 7397 jäsentä. Uusin jäsen: seitani
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  X-Men ja muut mutantit
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 120 121 122 123 124 [125] 126 127 128 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: X-Men ja muut mutantit  (Luettu 307201 kertaa)
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 514« Vastaus #1860 : 27.05.2018, klo 20:02:03 »

Sähköinen lukeminen on pitkälti tarinoiden silmäilyä. Tämä saa aikaan sellaista lapsuuden unelman ("olisipa minulla maailman KAIKKI sarjakuvat") toteuttamista. Saa oikein roopeankkamaisesti kylpeä sellaisissakin supersankarijutuissa, joita en ikipäivänä olisi ostanut omaan hyllyyni.

Sähköinen lukeminen on myös nopeaa unohtamista. Ei jää muistijälkiä, mitä on tullut luettua. Fyysiseen julkaisuun saattaa aina toisinaan palata vaikka satunnaisesti hyllystä käteen ottamalla ja sivuja silmäilemällä.

Olen lukenut Kostajia ja Lepakkomiehiä joskus tällaisella samanlaisella sessiomentaliteetilla. Tällä kertaa kirjaan tunnelmat ylös ilman sen suurempia tavoitteita.

Cable & X-Force ei enää Larrocan jätettyä lehden pysy alun tasolla, mutta x-miehistelyä harvemmin nähdyillä hahmoilla voi lukea sen suuremmin syljeskelemättä.

Lehden päättyminen yhteiseen crossover-seikkailuun sisarlehti Uncanny X-Forcen kanssa (joka sekin päättyi samaan tarinaan) oli erinomaisen hyvä juttu.

Tavanomaisesti viimeiset numerot ovat sellaista kattoon syljeskelyä, joka ei kiinnosta tekijöitä eikä lukijoita. Crossover antoi selkeää puhtia kahden lehden päätökseen. Crossover itsessään on varsin toimivaa ysärinostalgiaa.

Stryfe on varmaan jossain tässä välissä esiintynytkin, mutta minulle hahmon loppu oli siinä Claremontin jälkeisessä Teloittajan laulu -jutussa. Tämän crossover-seikkailun viimeinen numero oli meni vähän juosten, mutta muutoin tämä oli ihan toimiva juttu, mikä ilmeisesti punoi yhteen jotain Cablen omaan lehteen liittyviä juttuja, joten ei ollut ihan joutavan oloinen.

On muuten ikävää katsottavaa nuo Uncanny X-Forcen mustat palkit kirosanojen kohdalla, erityisesti koska kirjoittaja tahtoo käyttää kirosanoja tämän tästä. Sarjakuvatyylinen merkkisotku on hyvä käytäntö, sitä osaavat tekijätkin käyttää varsin luovasti. Kenties joku päivä kirosanat näkyvät selkokielisinä vaikka täysi-ikäisille lukijoille, tämäkin olisi vain yksi digitaalisuuden mahdollistama juttu, jos vain tahtoa löytyy.
« Viimeksi muokattu: 27.05.2018, klo 20:05:33 kirjoittanut Jiksi » tallennettu
J-Viilee
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 889


Painajaismaista!


« Vastaus #1861 : 27.05.2018, klo 23:05:50 »

Tuo sähköisen lukemisen ongelma on juurikin tuo lukemisen paljous. Ehkä siihen oppii, ehkä ei. Juuri eilen aloitin tuon Uncanny X-Forcen. Pari luettuani päätin jatkaa kunnes nukahdin tabletti poskelle. Kiinnostavaa seurata miten tästä jatkuu ja miten Junnu-Apocalypsestä tulee se myöhempi versio . En nyt paljasta enempää kun Jiksillä on luvut kesken. Tulee kyl tosiaaan luettua nyt laidasta laitaan näitä juttuja unlimitedin myötä.
Tähänkin päädyin kun luin Dakenin seikkailut ja halusin tietää miten hän nousi vielä. Unlimitedistä jäljitin juurikin X-Forseen ilmestymispäivien mukaan, mutta enhän mie kesken seikkailun voi hypätä mukaan, niin alusta on aloitettava ja edessä on vielä pitkä tovi ennenkuin Daakenin selviämistarina aukeaa, jos edes aukeaa. Voi olla toinenkin tarina...
tallennettu

Tilulilulii.
X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 13 187


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #1862 : 28.05.2018, klo 19:52:39 »

Voi olla toinenkin tarina...

Ja 3s ja 4s ja jne
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 514« Vastaus #1863 : 07.06.2018, klo 22:12:28 »

Lukaisin koko mittavan Peter Davidin X-Factor-rupeaman vuodesta 2006–2013.

Nokkela, hauska ja monin paikoin erittäin oivaltava supersankarisaippuasarja.

Saippuaa on myös All-New X-Factor (2014–2015). David aloittaa kokeneesti. Polaris, Elohopea ja tarinan kertojanäänenä toimiva Gambit esittelevät lähtökohdat lukijalle.

Ensimmäinen kuuden numeron tarinakokonaisuus käytetään jengin kokoon kasaamiseen. Sen jälkeen sarja menee veteläksi. Toiminta on sen verran heikkoa, että saippuan olisi pitänyt kantaa aivan toiseen malliin. Kolmiodraama, jossa on kaksi robottia, ei tosiaan sitä tee.

Kenties David tarttui tähän 100 numeron mittainen kokonaisuus mielessään. Kuitenkin loppu tulee töksähtäen. Juonittelu varmaan jatkuu Davidin kirjoittamassa Spider-Man 2099 -lehdessä, koska Miguel vilahtaa siinä aivan lopussa.

Kuvittaja, Carmine Di Giandomenico, olisi ansainnut parempaa. Jälki on persoonallista ja paria numeroa lukuun ottamatta hän kuvitti sarjan kokonaisuudessaan. Viimeisiä numeroja ei enää ole viimeisen päälle viivattu, mutta värityksessäkin näkyy jo sellainen "kunhan tehdään" -suurpiirteisyys. Väritys on selvästi tehty näytölle, mikä oikein ylikorostuu. Näyttää hyvältä, mutta voisi olla toisinaan hillitympääkin.

Harmitonta digiluettavaa, ei sen enempää.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 508« Vastaus #1864 : 27.06.2018, klo 09:43:50 »

Mutanttien myynti sarjakuvissa on, jossei nyt romahtanut, ainakin laskenut reippaasti. Sarjakuvien myynti Amerikassa on pudonnut muutenkin, mutta X-lehtien tippuminen myydyimpien listalla on myös tosiasia. Viime kuun myydyin mutanttilehti oli Wedding Special, sijalla 19. Teini-ikäisten alkuperäisten äksien lehti X-Men Blue oli sijalla 61.

25 vuotta sitten mutantit juhlivat tilastojen kärjessä kaikilla silloisilla lehdillä.

https://www.cbr.com/marvel-xmen-sales-analysis-theory/

Minun mielestäni ainakin noiden taso on noussut 90-luvulta reippaasti. Ettei siinä voi olla vika.

« Viimeksi muokattu: 27.06.2018, klo 09:45:45 kirjoittanut Jukka Laine » tallennettu

Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 964


<><


« Vastaus #1865 : 27.06.2018, klo 12:03:41 »

Mutanttien myynti sarjakuvissa on, jossei nyt romahtanut, ainakin laskenut reippaasti. Sarjakuvien myynti Amerikassa on pudonnut muutenkin, mutta X-lehtien tippuminen myydyimpien listalla on myös tosiasia.
USA:n sarjakuvien myynti romahti jo 20 vuotta sitten. Sen jälkeen on enemmän ja vähemmän kituuteltu samalla tahdilla.
Mutanttien suosion hiipumisen syyksi väittäisin ylitarjonnan, joka alkoi kunnolla 90-luvun alussa, kun mutanttilehtiä alkoi tulla pilvin pimein. On hirveesti kaikkee ja lukijoita vain rajallisesti. Toisena syynä on Foxin mutanttielokuvien (poislukien Deadpool ja Wolverine, etenkin viimeisin) huonous.
Tosin Marvelilla on viime aikoina muutenkin ollut vaikeuksia myynnin suhteen.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
trendkiller
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 349

Kvaak!


« Vastaus #1866 : 27.06.2018, klo 15:46:12 »

Tietty vakaus puuttuu kanssa. Jatkuvasti rebootataan numeroita ja kokoonpanoja vaihdellaan parinkymmenen numeron välein. Varmaan arvalla nostetaankin nuo kokoonpanot. En tykkää.
tallennettu

Welcome back, Frank.
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 169


« Vastaus #1867 : 27.06.2018, klo 16:44:47 »

Mutanttien myynti sarjakuvissa on, jossei nyt romahtanut, ainakin laskenut reippaasti. Sarjakuvien myynti Amerikassa on pudonnut muutenkin, mutta X-lehtien tippuminen myydyimpien listalla on myös tosiasia.


USA:n sarjakuvien myynti romahti jo 20 vuotta sitten. Sen jälkeen on enemmän ja vähemmän kituuteltu samalla tahdilla.
Mutanttien suosion hiipumisen syyksi väittäisin ylitarjonnan, joka alkoi kunnolla 90-luvun alussa, kun mutanttilehtiä alkoi tulla pilvin pimein. On hirveesti kaikkee ja lukijoita vain rajallisesti. Toisena syynä on Foxin mutanttielokuvien (poislukien Deadpool ja Wolverine, etenkin viimeisin) huonous.
Tosin Marvelilla on viime aikoina muutenkin ollut vaikeuksia myynnin suhteen.

menemättä Marveliin, vaikka se ketjun aihe onkin, viimeiset kymmenkunta vuotta on ollut noususuhdannetta.
comichronin tilastoima  kappalemääräinen myynti toki putosi 2016 99 miljoonaa kappaletta viime vuoden vain 89, 44 miljoonaan joka toki on alle vuoden 1997 100,32 miljoonan mutta verrattuna vuosiin 2000-2005? nousua kun on 15 miljoonaa kappaletta vuositasolla.

Yksi osa ongelmaa on tietenkin tarinoiden taso jossa vaikuttaa sekin että oikeudet myytiiin Foxille ja mutanteista tulitoimituksellinen heittopussi kun MCU ottikin ilmiömäisesti tuulta siipiensä alle.
Tavallaan sahattiin itse yksi oksista joilla istua puussa.

Sarjakuvain ammattimainen tekohan on enemmän kutsumusammatti, helpommallakin menettää luottotiedot ja näkee nälkää(varsinkin Suomessa) mutta vaikka myynti on laskenutkin on toinen tekijäsarjakuvain myynnissä se miten maailma on muuttunut.

Ei, ei sillä tavalla kuin X-men oli rodullisen eriarvoisuuden allegoria josta tuli kaiken erilaisuuden allegoria eikä varsinkaan sillä "ennen oli yhtenäiskulttuuri, mutta nykyään eivät lapset edes sarjakuvia lue, kyynel" sillä paitsi että internet, streamaus, digisarjakuvat, pelit ja muu populaaritaide kisaa samoista tuolipaikoista ennen musiikin päättymistä on sitä variaatiota oikeasti nykyään enemmän.

Jos ennen oli vain James Bond ja Pekko Aikamiespoika tai X-menin mutantit ei pätöstä kauaa pitänyt pohtia.

Jos vaihtoehto onkin Saitamaa vai X-men Goldia vai Captain Canuckia vai Kill Or Be Killedia tai Deadly Classia vai Batmania(+ Detective Comics jne) on tilanne eri varsinkin pallkatason säilyessä primääriryhmien kohdalla ennallaan ilman indeksikorotuksia.
Kyllä, moni lukee "melkein laillisesti" internetin kautta sarjakuvia ja sitten ostaa "ne hyvät" mutta kun sillä ei ihan aikuisten oikeasti ole merkitystä.
Vain fyysiset ja laillisesti hankitut digit lasketaan muut ovat hävikkiä ja tappiota.

Mutanteilla on tietty etumatka.
Heti kun mennään vähänkin perussarjiksen(Suomessa) ohi eli Fingerporit, Ankat, Tintti Asterix  jne on mutantit heti kannuksissa kiinni, reippaasti ennen Hämähäkkimiestä Toim Huom: oma mutuotanta lukuisista keskusteluista eri ikäisten, sukupuolten ja yhteiskunta-ja koulutusluokkien välillä, sisältää virhemarginaalin.
Eli jotain on tehty oikeinkin.

Itse pidin Bendiksen uudistuksista mutta tajuan kyllä että ärsyttivät varmasti yhtä monia kts Reboottaus -En tykkää.


tallennettu
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 948« Vastaus #1868 : 27.06.2018, klo 18:22:47 »

- Kaikki asiat kuolevat, Xavier. Emmekä me voi aina valita sitä ajankohtaa.

tallennettu
X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 13 187


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #1869 : 27.06.2018, klo 19:14:38 »

No X-lehtiä on liikaa ja kun samat hahmot on muutamassa lehdessä niin loppuuhan siinä mielenkiinto ja kun kussakin lehdessä on omat eventtinsä vähän väliä niin se alkaa tuntua toistolta.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 508« Vastaus #1870 : 27.06.2018, klo 20:46:42 »

No ei brändi mihinkään kuole, mutta jää Marvelin linjoista taka-alalle. Avengers on ykkösbrändi nyt, ja onhan osa X-miehistä ollut Kostajissa jo jonkin aikaa.
tallennettu

Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 514« Vastaus #1871 : 27.06.2018, klo 21:52:18 »

X-miesten taso taisi notkahtaa sellainen kymmenen vuotta sitten, vedenjakajana on mieleen jäänyt X-Men Legacy, josta poimittiin myös Suomeen seikkailuja.

Toimituksellisesti nuo X-lehdet tuntuvat olevan tuuliajolla. Hyvät osumat ovat enempi sellaisia erillisjuttuja.

Toki voi se niin ollakin, ettei edes noin isolta talolta riitä lahjakkuutta niin leveälle rintamalle, Kostajien laatutaso kun on ollut periaattessa saman aikaa varsin korkealle.

Olen viime kuukausien aikana lukenut Hulk-julkaisuja. Hyvin voi sanoa, että sillä puolella piristysruiskeet (määrällisesti ja osin laadullisesti) osuvat aina ennen ja jälkeen elokuvien. Rautamiehestä olen joskus ajatellut samaa.

X-miehiä on valtavan paljon, julkaisujen ja hahmojen historia parhaimmillaankin vaikeasti jäsennettävää ja kaikki sekoitetaan uusiksi yhdistelmiksi. Ei tunnu olevan oikein minkäänlaista kiintopistettä.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 508« Vastaus #1872 : 03.07.2018, klo 16:43:34 »

Tuntui hyvältä idealta, kun klassinen 70-80-lukujen kokoonpano kerättiin uudestaan kasaan ja laitettiin lehteen X-Men Gold. Mutta sekin loppuu nyt.

tallennettu

X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 13 187


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #1873 : 05.09.2018, klo 20:44:32 »

X-Men - Grand Design-opukset kertaavat Xien historiaa "hiukan" mutkia oikomalla ja jättäen jotain pois ja lisäämällä tapahtumia (esim. joku Shi'Arin upseeri olisi mukamas uhkaillut Galactusta lähettämään Firelordin Xien kimppuun) ja muuta mukavaa (Maddie Pryor oli mukamas kalastusaluksen kapteeni). Ihan luettavaa jos Xien historia ei ole tuttu ja nille joille se on tuttu niin sopivaa kertausta.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 13 187


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #1874 : 09.09.2018, klo 20:01:41 »

Hiukan kumma juttu kun Greg "valokuva" Land saa "piirrettäväkseen" X-lehden mutta Chris Claremontille ei tunnu löytyvän töitä.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Sivuja: 1 ... 120 121 122 123 124 [125] 126 127 128 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: