Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Mikä on kummitus? (09.05.2018 klo 11:50:17)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
23.06.2018, klo 19:09:05

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
464769 viestiä 10324 aihetta kirjoittanut 7280 jäsentä. Uusin jäsen: PetriTre
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  X-Men ja muut mutantit
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 120 121 122 123 124 [125] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: X-Men ja muut mutantit  (Luettu 272664 kertaa)
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 277« Vastaus #1860 : 27.05.2018, klo 20:02:03 »

Sähköinen lukeminen on pitkälti tarinoiden silmäilyä. Tämä saa aikaan sellaista lapsuuden unelman ("olisipa minulla maailman KAIKKI sarjakuvat") toteuttamista. Saa oikein roopeankkamaisesti kylpeä sellaisissakin supersankarijutuissa, joita en ikipäivänä olisi ostanut omaan hyllyyni.

Sähköinen lukeminen on myös nopeaa unohtamista. Ei jää muistijälkiä, mitä on tullut luettua. Fyysiseen julkaisuun saattaa aina toisinaan palata vaikka satunnaisesti hyllystä käteen ottamalla ja sivuja silmäilemällä.

Olen lukenut Kostajia ja Lepakkomiehiä joskus tällaisella samanlaisella sessiomentaliteetilla. Tällä kertaa kirjaan tunnelmat ylös ilman sen suurempia tavoitteita.

Cable & X-Force ei enää Larrocan jätettyä lehden pysy alun tasolla, mutta x-miehistelyä harvemmin nähdyillä hahmoilla voi lukea sen suuremmin syljeskelemättä.

Lehden päättyminen yhteiseen crossover-seikkailuun sisarlehti Uncanny X-Forcen kanssa (joka sekin päättyi samaan tarinaan) oli erinomaisen hyvä juttu.

Tavanomaisesti viimeiset numerot ovat sellaista kattoon syljeskelyä, joka ei kiinnosta tekijöitä eikä lukijoita. Crossover antoi selkeää puhtia kahden lehden päätökseen. Crossover itsessään on varsin toimivaa ysärinostalgiaa.

Stryfe on varmaan jossain tässä välissä esiintynytkin, mutta minulle hahmon loppu oli siinä Claremontin jälkeisessä Teloittajan laulu -jutussa. Tämän crossover-seikkailun viimeinen numero oli meni vähän juosten, mutta muutoin tämä oli ihan toimiva juttu, mikä ilmeisesti punoi yhteen jotain Cablen omaan lehteen liittyviä juttuja, joten ei ollut ihan joutavan oloinen.

On muuten ikävää katsottavaa nuo Uncanny X-Forcen mustat palkit kirosanojen kohdalla, erityisesti koska kirjoittaja tahtoo käyttää kirosanoja tämän tästä. Sarjakuvatyylinen merkkisotku on hyvä käytäntö, sitä osaavat tekijätkin käyttää varsin luovasti. Kenties joku päivä kirosanat näkyvät selkokielisinä vaikka täysi-ikäisille lukijoille, tämäkin olisi vain yksi digitaalisuuden mahdollistama juttu, jos vain tahtoa löytyy.
« Viimeksi muokattu: 27.05.2018, klo 20:05:33 kirjoittanut Jiksi » tallennettu
J-Viilee
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 870


Painajaismaista!


« Vastaus #1861 : 27.05.2018, klo 23:05:50 »

Tuo sähköisen lukemisen ongelma on juurikin tuo lukemisen paljous. Ehkä siihen oppii, ehkä ei. Juuri eilen aloitin tuon Uncanny X-Forcen. Pari luettuani päätin jatkaa kunnes nukahdin tabletti poskelle. Kiinnostavaa seurata miten tästä jatkuu ja miten Junnu-Apocalypsestä tulee se myöhempi versio . En nyt paljasta enempää kun Jiksillä on luvut kesken. Tulee kyl tosiaaan luettua nyt laidasta laitaan näitä juttuja unlimitedin myötä.
Tähänkin päädyin kun luin Dakenin seikkailut ja halusin tietää miten hän nousi vielä. Unlimitedistä jäljitin juurikin X-Forseen ilmestymispäivien mukaan, mutta enhän mie kesken seikkailun voi hypätä mukaan, niin alusta on aloitettava ja edessä on vielä pitkä tovi ennenkuin Daakenin selviämistarina aukeaa, jos edes aukeaa. Voi olla toinenkin tarina...
tallennettu

Tilulilulii.
X-men
Jäsen
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 12 514


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #1862 : 28.05.2018, klo 19:52:39 »

Voi olla toinenkin tarina...

Ja 3s ja 4s ja jne
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 277« Vastaus #1863 : 07.06.2018, klo 22:12:28 »

Lukaisin koko mittavan Peter Davidin X-Factor-rupeaman vuodesta 2006–2013.

Nokkela, hauska ja monin paikoin erittäin oivaltava supersankarisaippuasarja.

Saippuaa on myös All-New X-Factor (2014–2015). David aloittaa kokeneesti. Polaris, Elohopea ja tarinan kertojanäänenä toimiva Gambit esittelevät lähtökohdat lukijalle.

Ensimmäinen kuuden numeron tarinakokonaisuus käytetään jengin kokoon kasaamiseen. Sen jälkeen sarja menee veteläksi. Toiminta on sen verran heikkoa, että saippuan olisi pitänyt kantaa aivan toiseen malliin. Kolmiodraama, jossa on kaksi robottia, ei tosiaan sitä tee.

Kenties David tarttui tähän 100 numeron mittainen kokonaisuus mielessään. Kuitenkin loppu tulee töksähtäen. Juonittelu varmaan jatkuu Davidin kirjoittamassa Spider-Man 2099 -lehdessä, koska Miguel vilahtaa siinä aivan lopussa.

Kuvittaja, Carmine Di Giandomenico, olisi ansainnut parempaa. Jälki on persoonallista ja paria numeroa lukuun ottamatta hän kuvitti sarjan kokonaisuudessaan. Viimeisiä numeroja ei enää ole viimeisen päälle viivattu, mutta värityksessäkin näkyy jo sellainen "kunhan tehdään" -suurpiirteisyys. Väritys on selvästi tehty näytölle, mikä oikein ylikorostuu. Näyttää hyvältä, mutta voisi olla toisinaan hillitympääkin.

Harmitonta digiluettavaa, ei sen enempää.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 120 121 122 123 124 [125] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: