Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: MAAPALLO TARVITSEE SHOKKIA! (13.05.2018 klo 11:00:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
16.08.2018, klo 21:04:00

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
466040 viestiä 10342 aihetta kirjoittanut 7301 jäsentä. Uusin jäsen: Tarzan 2018
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Muut sarjakuva-aiheet
| | |-+  Koska syödään? - ruoka sarjakuvissa
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] 3 4 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Koska syödään? - ruoka sarjakuvissa  (Luettu 13905 kertaa)
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 465


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #15 : 16.12.2005, klo 16:14:26 »

ASTÉRIX COOKBOOKS
M. C. Crabos, illustrations A. Uderzo, hardcover, 62 pp. each.
These delightful cookbooks for "petits Gaulois débrouillards et gourmands" are peppered

No, se oli arvattavissa että joku sen jo teki. Mutta yhtä arvattavaa on ettei tuon kirjan resepteillä ole kauheasti tekemistä sarjakuvassa esiintyvien ruokien  kanssa.
Heh, Amazon sanoo että tuo kirja on Hergen:
Lainaus
La Cuisine Avec Asterix Pour Petits Gaulois Debrouillards et Gourmands : Cooking with Asterix (Hardcover)
by Herge

http://www.amazon.com/gp/product/2878819012/qid=1134742159/sr=1-2/ref=sr_1_2/102-3886422-2672157?s=books&v=glance&n=283155
Eihän niitä kaikkia alkuhärän sisälmyksiä nyt pysty tekemäänkään, mutta liekö tuolla väliä.  Grin

Timo
tallennettu

VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 257


Onpa tässä outo juttu.


« Vastaus #16 : 16.12.2005, klo 16:28:28 »

Juu, ja nuohan ovat lapsille suunnattuja. Semmoinen "aikuisten oikee" keittokirja kuten "Puolialaston kokki" olisi mainio Asterixin pohjalta toteutettuna.
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
PTJ Uusitalo
Mediaholisti
Valvoja
***
Poissa

Viestejä: 910



« Vastaus #17 : 16.12.2005, klo 16:45:27 »

Mutta tokihan te "Asterixin voileipäkirjan" tunnette? Siinä oli oikein mainioita ohjeita kun Suomalaisessa aikoinaan selasin, tosin eivät kaikki ihan minun makuuni. Epäkäytännöllisempää voileipää kuin "Obeliski" on varmaan vaikea kuvitellakaan...
tallennettu

Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 465


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #18 : 16.12.2005, klo 16:59:28 »

TRIMBACH, Francine
Asterixin voileipäkirja : reseptejä pienille gallialaisille herkkusuille 

Ei ole tuokaan mikään kunnon kokkauskirja.
Tarvitaan oikeaa gallialaista kulinarismia. Sitä sarvesta-härkää-koivesta-kanaa -meininkiä. Gallialais-roomalainen. Ja tietysti hispanialais-helvetialainen... keittiö.

Timo

tallennettu

Pässi
Nukkuja
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 3 011



« Vastaus #19 : 16.12.2005, klo 17:30:27 »

Kertokaapa nyt tätä Asterix-keittokirjaa odotellessa, että mistä voi saada kokonaisia villisikoja? Eurosparista?
Ja missä sellaisen voisi paistaa, ilman että viranomaiset ja VPK tulevat kuokkimaan?

Tai voihan sen eläiparan myös keittää minttukastikkeessa...
tallennettu

Hei, kuulittekstota? Ton torven torvi panee "bää bää"!
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 465


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #20 : 16.12.2005, klo 19:29:54 »

Kertokaapa nyt tätä Asterix-keittokirjaa odotellessa, että mistä voi saada kokonaisia villisikoja? Eurosparista?

Ainahan sitä voi haaveilla.  Grin
Itse asiassa paraikaa kaupoissa on helposti saatavilla 5-8 kilon palasia. Ei mitään "villi-" kuitenkaan...
Muistaakseni ihan äskettäin on ilmestynyt muinaisroomalainen keittokirja suomeksi. Reseptit alkuperäisiä antiikista. Eipä niitä kaikkia ole tarkoitus oikeasti tehdäkään. Lyhyellä selailulla näin ettei ne kuitenkaan mitään keisarien ruokia täytettyine kirahvinkauloineen ole.

Timo
tallennettu

VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 257


Onpa tässä outo juttu.


« Vastaus #21 : 17.12.2005, klo 15:44:59 »

Kertokaapa nyt tätä Asterix-keittokirjaa odotellessa, että mistä voi saada kokonaisia villisikoja? Eurosparista?
Ja missä sellaisen voisi paistaa, ilman että viranomaiset ja VPK tulevat kuokkimaan?
Tai voihan sen eläiparan myös keittää minttukastikkeessa...

No esimerkiksi tuolta: http://www.ruokacentria.com/simola.htm

Kerran olen ollut hippaloissa jossa syötiin kokonaisena paistettua sikaa. Oli sellainen tiilistä ja harjaterästangoista abstrahoitu grillisysteemi. Hyvää oli, mutta paistaminen otti kyllä aikansa. Lue nyt pohjiksi vaikka Veikko Huovisen Lampaansyöjät (josta tulisi todella messevä sarjakuva), siinä on malli jota voi soveltaa tarvittaessa villisiankin paistamiseen. Lampaanruhojen hankintatapa tosin on kyseenalainen.
Huoviseen voisivat tarrata muutkin sarjakuvantekijät kuin Kimmo Turunen - pahuksen meheviä tekstejä.
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 472



« Vastaus #22 : 17.12.2005, klo 17:09:39 »

Ja Vesa tarkoittaa tietysti Kimmo Taskista.
tallennettu

VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 257


Onpa tässä outo juttu.


« Vastaus #23 : 17.12.2005, klo 17:36:44 »

Ja Vesa tarkoittaa tietysti Kimmo Taskista.

Yeah. Mistähän se Turunen oikein putkahti mieleen?
http://www.geocities.com/kimmotaskinen/

Mutta syömisestä sarjakuvissa vielä, tai no ei ihan sarjakuvissa, uuden Pikku Nikke -suomennoksen myötä palasi myös yksi Goscinnyn herkuttelevista hahmoista, Niken kaveri Simon joka on kotona aina ruoka-aikaan ja mutustelee erityisesti hillovoileipiä koko ajan. Aika mielenkiintoinen on ollut ranskalainen tapa lähettää lapset kotiin syömään keskellä koulupäivää. Tai ainakin osa. Kouluruokailu ei ole kaikissa maissa mikään itsestäänselvyys, toisin kuin meillä nykyisin mielletään. Onhan noita "omat eväät kouluun" -juttuja lohkottu monissa sarjoissa, Tenavissa ja Lassissa ja Leevissä esimerkiksi.
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
rama
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 740


”Be a devil, not a crybaby!”


« Vastaus #24 : 17.12.2005, klo 19:06:42 »

Luin taas Franquin'in Kovaa peliä Bretzelburgissa (osuiko oikea suomenkielinen nimi?), ja tuli kauhea nälkä lukiessani taistelukohtausta linnoituksessa Tongue
tallennettu

”My problem lies in reconciling my gross habits with my net income”                      
      Errol Flynn

https://oblivionhigh.wordpress.com
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 35 472



« Vastaus #25 : 17.12.2005, klo 20:30:16 »

Bretzelburg-albumi on ilmestyhnyt suomeksi kahdellakin eri nimellä, muttei "Kovaa peliä" kummallakaan kerralla.

Onhan noita "omat eväät kouluun" -juttuja lohkottu monissa sarjoissa, Tenavissa ja Lassissa ja Leevissä esimerkiksi.

Lunchboxit ovat amerikkalaisen koululaisen vakiovaruste. Ja niitä keräillään siinä kuin sarjakuviakin.
tallennettu

rama
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 740


”Be a devil, not a crybaby!”


« Vastaus #26 : 17.12.2005, klo 20:50:21 »

Bretzelburg-albumi on ilmestyhnyt suomeksi kahdellakin eri nimellä, muttei "Kovaa peliä" kummallakaan kerralla.

Aah, aivan oikein, ensimmäisen painoksen nimi näkyikin olevan Bretzelburgin radioamatööri  Wink
« Viimeksi muokattu: 17.12.2005, klo 21:07:46 kirjoittanut rama » tallennettu

”My problem lies in reconciling my gross habits with my net income”                      
      Errol Flynn

https://oblivionhigh.wordpress.com
Mattipekka
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 98



« Vastaus #27 : 17.12.2005, klo 21:43:54 »

Ja onko sarjakuvien syöminen vaikuttanut sinun ruokavalioosi?

Kyllä joitain juttuja on tullut maistettua maailmalla puhtaasti sarjakuvien innoittamana.

Berliiniläisen kiinalaisen ravintolan tarjoamat sammakonreidet olivat rapeiksi paistettuina oikein maukkaita, tosin eivät hirveän täyttäviä.

Asterix-puistossa tarjottu surkea siivu villisikaa oli pettymys, vaikka itse puisto onkin aivan fantastinen. Anopin paistamat kotimaiselta villisikafarmilta ostetusta jauhelihasta paistetut pihvit sen sijaan veivät kielen mennessään.

Hölynpöly maistui aivan erilaiselta kuin olin etukäteen ajatellut, mutta olen jo unohtanut miltä. Sillä tavalla tuttu se oli, että jotain sen tapaista on Suomenkin karkkihyllyissä ollut joskus tarjolla. Samasta albumista johtuen muistan myös olleeni innoissani, kun sain lahjaksi sampanjaa, joka oli brut. No, maku oli mitä oli, kuivaa.

Pääskysenpesiä oli joskus myynnissä säilykkeinä Metrotukussa Valimossa. En uskaltanut ostaa.

Aina kun kävelen fonduepurkin ohi kaupassa päätän, että joskus vielä minäkin...

mistä voi saada kokonaisia villisikoja? Eurosparista?

Uskoisin, että niitä saa ostaa näiltä kotimaisilta villisikafarmeilta. Kai se pitäisi fiiliksen vuoksi kantaa sieltä hartioillaan karvoineen päivineen. Iso uros painaa muistaakseni muutaman sata kiloa, että kannattaa mennä punttisalin kautta.

Ja missä sellaisen voisi paistaa, ilman että viranomaiset ja VPK tulevat kuokkimaan?

Etsi jostain rosvopaistin ohje. Olen ollut todistamassa lampaan paistamista maakuopassa ja neuvon ottamaan runsaasti evästä mukaan. Aikaa nimittäin menee helposti vuorokausi jos toinenkin, riippuen ostamasi villisian koosta.

Tähän aikaan vuodesta homma on sen verran paloturvallistakin, että tuskin VPK siitä hermostuu. Kuopan kaivaminen maahan voi sen sijaan olla aika rankka urakka. Paljon puuta, tiiliä, foliota ja valkosipulia, niin ei voi mennä pieleen.
tallennettu

Hemmetti, tässähän menee koko työpäivä, en enää ikinä kirjoita Kvaakkiin:(
Antti Vainio
Karpaattien nero
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 4 337



« Vastaus #28 : 17.12.2005, klo 22:19:48 »

Eikös Lampaansyöjissä selostettu jokseenkin tarkkaan miten homma toimii. Fonduetahan ei osteta missään purkissa, kotimaiset tahkojuustot esim. sopii siihen erinomaisesti. Noin ylipäänsä koko tämä kokkibuumi on aika vastenmielinen, toi Asterix-keittokirja on ihan hyvä esimerkki pelkästä ahneudesta yhdistettynä tyhmyyteen. Odottelen kovasti Sami Garamin Lätsä-keittokirjaa, B-sarjan julkkiskokki duunaisi englantilaista pubisafkaa
tallennettu

"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 465


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #29 : 17.12.2005, klo 23:23:07 »

Fonduetahan ei osteta missään purkissa, kotimaiset tahkojuustot esim. sopii siihen erinomaisesti.

Ja siihen tarvitaan punaviiniä sekaan. Helpointa on ostaa valmista. Oli purkissa tai ei.
Mutta maisteltu on. Hyvää.

Timo
tallennettu

Sivuja: 1 [2] 3 4 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: