Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Sarjakuvaostoksilla Norjassa (07.12.2019 klo 20:18:02)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
07.07.2020, klo 21:41:58

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483473 viestiä 10477 aihetta kirjoittanut 3845 jäsentä. Uusin jäsen: Riku Random
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  JLA - Oikeuden Puolustajat
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: JLA - Oikeuden Puolustajat  (Luettu 40985 kertaa)
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 156


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #165 : 29.10.2018, klo 14:30:51 »

Conwayn juoksu on tosiaan ihan mainio, osa tätä DC:n 1980-luvun alun laatuspurttia, johon kuuluvat JLA:n lisäksi Avaruussankarien, Rämeen olennon ja Teinititaanien tuon aikaiset hienot tarinat.

Näitä olisi pitänyt aikanaan julkaista Teräsmiehessä tuoreeltaan. Erityisesti George Perezin kuvittamat seikkailut ovat hyvää tavaraa.

Detroitin ryhmähän ei sitten saanut oikein ilmaa siipien alle ja kohtaa karun loppunsa "Legendoissa". Sen laimeaan vastaanottoon nähden onkin ihmeellistä, että esimerkiksi Vibe elvytettiin omaan lehteensä liki kolmekymmentä vuotta myöhemmin ja on sittemmin otettu mm. Salaman tv-sarjaan.

Tietysti tarve monipuolistaa supertyyppien etnistä kirjoa on kasvanut koko ajan, ja Vibe olemassaolevana latinohahmona on siinä mielessä ollut hyvä kaivaa koipussista.
« Viimeksi muokattu: 02.11.2018, klo 13:28:49 kirjoittanut Darzee » tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 915« Vastaus #166 : 31.12.2018, klo 20:02:48 »

Hyvää uutta vuotta supersantereiden ystäville ja kaikille muillekin Kvaakissa.* 1bc229b49b9aa6adae681f5f31e63425.jpg (83.88 kilotavua, 830x499 - tarkasteltu 143 kertaa.)
tallennettu

X-men
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 13 764


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #167 : 01.01.2019, klo 19:12:42 »

Selina on vissiin tehnyt oharit Battikselle kun tämä on noin myrtynyt.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 915« Vastaus #168 : 02.01.2019, klo 21:34:14 »

Onhan Salama melkein kuin Selina.
tallennettu

Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 782« Vastaus #169 : 12.02.2019, klo 00:03:13 »

Siirryin Geoff Johnsin kirjoittamasta Vesimiehestä kolmannen kokoelman (JLA-crossover) saman herran Oikeuden puolustajiin.

Aikanaan luin vain sen kuusiosaisen New 52 -aloituskaaoksen, ja kun en asu Suomessa, en ole edes altistunut RW-julkaisuille.

Käytännössä jatko on kuitenkin varsin mukiin menevää, kun sitä kuluttaa digitaalisesti ja halvalla. En välttämättä ostaisi tätä kokoelmina, mutta tuskitta tätä näin lukee.

Aavistus tässä on kyllä sellaista kertakäyttösarjakuvan makua, jos kuvitus ei olisi ykkösketjua, niin jäisi saman tien siihen.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 782« Vastaus #170 : 12.02.2019, klo 17:50:07 »

Kummasti tuo Oikeuden puolustajien New 52 -rupeama kohenee pidemmälle mentäessä. Suomessa vasta päätettiin siihen, mistä se oikeastaan ryhtyy paremmin vetämään.

Onhan se sellaista kohellusta jatkossakin, mutta Darkseid War oli jo sopivan eeppistä menoa tämän tason sankareille. Ei tätä jälkeenpäin muistele, mutta halpalaarista sankarien ystäville sopivaa burgeriviihdettä.

Kaikkinensa voi jälkeenpäin sanoa, että mielikuvien tasolla koko New 52 -kausi tuli leimattua epäonnistuneeksi, mutta jos se olisi osattu brändätä Rebirth-tyyliin fiksummin, niin olisi mennyt paremmin alas.
tallennettu
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 4 146


« Vastaus #171 : 15.02.2019, klo 17:34:05 »

Kummasti tuo Oikeuden puolustajien New 52 -rupeama kohenee pidemmälle mentäessä. Suomessa vasta päätettiin siihen, mistä se oikeastaan ryhtyy paremmin vetämään.

Tämä on harmi kuulla. Suomeksi olisi saanut tulla jatkoa New 52:n neljännelle OP-kirjalle. Sen loppukin jäi niin jännittävään kohtaan!

Rebirthin OP:sta tiedän vain sen, mitä suomeksi on toistaiseksi tullut eli kaksi ensimmäistä kokoelmaa. Mielestäni ne on kirjoitettu ja piirretty selvästi heikommin kuin suomennetut New 52:n Oikeuden Puolustajat, vaikka kieltämättä eivät jälkimmäisetkään mitään tulevia klassikoita ole.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 782« Vastaus #172 : 16.02.2019, klo 23:56:08 »

Rebirthin OP:sta tiedän vain sen, mitä suomeksi on toistaiseksi tullut eli kaksi ensimmäistä kokoelmaa. Mielestäni ne on kirjoitettu ja piirretty selvästi heikommin kuin suomennetut New 52:n Oikeuden Puolustajat, vaikka kieltämättä eivät jälkimmäisetkään mitään tulevia klassikoita ole.

Olen itsekin lukenut tuon saman osuuden, ja ongelma on kyllä melko täysin siellä käsikirjoittajan päädyssä. Tästä eteenpäin tulee se Hitchin itsensä kuvittama osuus, minkä vuoksi minä sen luen vaikka sitten väkisin, toivottavasti olisi parempi.

Erillisenä, kuusiosaisena minisarjana julkaistu Suicide Squad -crossover on myös täysi nokkakolari.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 782« Vastaus #173 : 17.02.2019, klo 02:33:26 »

Suomessa nähtyjen numeroiden jatkoksi tulevat Suicide Squad -sidosnumerot, jotka hyppäsin yli. Hitch kuvitti numeron 14 itse. Kyseessä on samanlainen täytejuttu kuin Rebirth-erikoisnumero, joka käsittääkseni Suomessa julkaistiin Kadotuskoneiden kanssa samassa paketissa.

En tiedä, onko Hitchin vaikea keksiä ideoita, mutta kovin kaavamaisesti nämä pikkujutut menevät.

Ensinnäkin avaruudesta tulee iso mömmiäinen, joka sitten vähän toisella kädellä kukistetaan.

Toisekseen Hitch varastaa ideoita. Rebirth-spesiaalin The Reaper -rotu oli pienin muutoksin varastettu Mass Effect -pelisarjasta. Toimituksen tulisi pitää siitä huoli, etteivät tällaiset yksinkertaisesti mene läpi. Tähtien sodan Kuolontähti esiintyy numerossa 14, mutta sen Hitch kuittaa vitsailemalla, että sehän on kuin Tähtien sodan Kuolontähti. Tällaisen minä sentään näen reiluna pelinä, toisin kuin tuon ensimmäisen tapauksen.

Timeless-tarinassa (numerot 15-19) nähdään sitten viimein oikein rehellisesti hyvää Oikeuden puolustajat -tarinaa.

Hitch käyttää pohjalla juttuja siitä New 52 ja Rebirth-kausien väliin ikävästi pudonneesta, kymmenen osan mittaisesta Oikeuden puolustajat sarjasta. Sen suurin synti oli, että sen loppu venyi yli Rebirth-uudistuksen. Onneksi DC julkaisi sen loppuun, mutta taitaa se kokoelmamuodossa olla jäänyt vähän Rebirth-uudistuksen jalkoihin.

Juurista johtunee, miksi tarina tuntuu ensisijaisesti Teräsmies-tarinalta, vaikka ahkerasti koko joukkue siinä puuhailee.

Suomessa olisi muuten saatu hieno kokonaisuus aikaan, jos tuo sarja olisi julkaistu ensin ja sitten loikattu tähän Timeless-tarinaan.

Kuvittaja, Fernando Pasarin, tekee tosi hienoa jälkeä ja ilmeisesti Hitch määrittää niin tarkkaan miten ruudut sivuille tulevat, että tulee monesti mieleen kuin lukisi Hitchin itse kuvittamaa tarinaa. Siinäkin mielessä olisi tullut eheä kokonaisuus.

On mahdoton asettua toisen saappaisiin, mutta minä kuvittelen Hitchin näkevän käsikirjoituksensa kuvittajan silmin, sillä käsikirjoitukseen jää omituisia aukkoja.

Timeless-tarinan alkupuolella on sellainen kohta, että siitä vain tuntuu puuttuvan ihan kuin saksilla leikattuna sivu tai pari välistä. Samanlainen outo epäjatkuvuuskohta oli mielestäni niissä numeroissa, jotka Suomessa julkaistiin toisessa kokoelmassa, mutta kun tarina ei niin kiinnostanut, sivuutin sen lähinnä olkia kohauttaen.

On tarinassa vielä vähän sitäkin, että Vesimies ei ensin atraimellaan saa naarmua viholaisiin, mutta kun lopputaistelu on kyseessä, niin sitten kaatuu miestä kuin heinää. Kun koko tarinan aikana ei tapahdu mitään, minkä voisi edes käsikirjoittajan puolesta selittää itselleen oikein päin, niin vähän on hölmö olo, vaikka tuo epäonnistutaan ensin ja noustaan sitten voittajiksi on ihan perusmalli supersankaritarinoissa.

Tätä seuraava tarina on nimeltään Endless, mikä on siis nyt se Hitchin itsensä kuvittama osuus. En ole sitä vielä ehtinyt tätä kirjoittaessani lukea, mutta parin numeron perusteella nyt ollaan hyvällä tasolla.

En tiedä, mikä Suomessa on tilanne tulevien Oikeuden puolustajien suhteen, mutta olipas kurja juttu, jos siellä julkaistiin just ne huonoimmat jutut siitä parempien välistä.
tallennettu
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 4 146


« Vastaus #174 : 17.02.2019, klo 11:49:25 »

Hitch on varmasti kaikkien mielestä parempi piirtäjä kuin kirjoittaja, mutta itse en ole edes hänen taiteensa fani. Niittäjä (The Reaper) -tarinassa hahmojen kasvot näyttävät toisinaan vääristyneiltä ja rumilta.

Kolmatta kokoelmaa eli Timelessia on luvattu suomeksi:

- Oikeuden Puolustajat Rebirth 3
Joo, tämäkin jatkuu!

Minun piti googlettaa, Jiksi, tuo sanomasi New 52:n ja Rebirthin välinen sarja: se on Justice League of America, Vol. 4, joka on koottu nimellä Power and Glory. Koska tuossa näköjään on aivan samat sankarit kuin New 52:n OP:ssa, sarja olisi ollut täällä helposti lähestyttävä.

Kyllä. Olen (ja olen aiemminkin ollut) sitä mieltä, että Suomessa pitäisi julkaista vain parhaat tai muutoin tärkeimmät seikkailut, koska amerikkalaisia lehtiä jää täällä joka tapauksessa valtavasti julkaisematta. Rebirthin alussa ei ollut sankareille mitään aivan olennaista esittelyä eli sikäli kaksi ekaa kokoelmaa olisi voitu jättää välistä ja julkaista tilalla parempaa. Mukavaa kuitenkin joka tapauksessa että näitä DC:n sankareita nähdään suomeksi.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 782« Vastaus #175 : 17.02.2019, klo 15:47:02 »

Minun piti googlettaa, Jiksi, tuo sanomasi New 52:n ja Rebirthin välinen sarja: se on Justice League of America, Vol. 4, joka on koottu nimellä Power and Glory. Koska tuossa näköjään on aivan samat sankarit kuin New 52:n OP:ssa, sarja olisi ollut täällä helposti lähestyttävä.

Hyvä juttu, että Timeless käännetään suomeksi. Hieman se kärsii siitä, että siinä viitataan tuohon Hitchin edelliseen sarjaan.

Tuo Timeless muuten on siitä jännä, että siinä noudatellaan DC:n Crisis-mullistusten perinteitä pitkän matkaa.

Olisiko Hitch kaavaillut tarinaa alkujaan sellaiseksi New 52:n ja Rebirthin siirtymän selittäväksi Crisis-tarinaksi. Sellainen mullistus nimittäin jäi nyt kokonaan väliin.

Timeless myös tuntuu olevan aika selkeä paketti, mutta viimeinen numero on vähän kuin toisen tarinan lopetus repäistynä siihen jatkoksi. Tulee väistämättä mieleen, että tarinan loppu olisi kirjoitettu uusiksi.

Jo ensi alkujaan minua ihmetytti, miksi ihmeessä toinen Oikeuden puolustajat -sarja piti puskea New 52:n Oikeuden puolustajien rinnalle. Koko sarja meni melkein minulta ohitse. Yhtä hyvin sen olisi voinut viivästyttää Rebirthin puolelle, olisi saanut sitten kunnon aloituksen.

Tätä jos jää miettimään, niin tuntuu tosiaan johdonmukaiselta, että Timeless on tuon Power and Glory -tarinan suora jatko ja Hitch olisi sitten kirjoittanut vähän k***ä otsassa sen nyt Suomessa nähdyn osuuden niiden väliin.
tallennettu
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 11 024


<><


« Vastaus #176 : 17.02.2019, klo 19:00:12 »

Joo, Hitching Oikeuden Puolustajat on vähän onttoja. Liikkelle lähdetään kovalla höyryllä ja suurella meiningillä, mutta kaikki lopulta lässähtää kasaan. Sen sijaan tykkäsinkin uudesta Snyderin Oikeuden Puolustajista. Sehän nousee aika pitkälle noista Lepakkomiehen Metallimeiningeistä, missä lopulta universumi rikotaan. Saa nähä, mitä tästä lopulta tulee.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 4 146


« Vastaus #177 : 17.02.2019, klo 21:00:39 »

Lässähtäminen on hyvin sanottu, sillä Hitchin tarinoissa uhat ja niiden voittamiset eivät ole kunnolla perusteltuja. Ja tosiaan monet hänen uhkansa ovat alieneita.

Näköjään Jiksi muuten kirjoitti tuosta 10-osaisesta sarjasta jo tämän ketjun edellisellä sivulla. Sieltä selviää myös, että Markku M:kin ihmetteli JL:n kolmannen kokoelman tarinan yhden kohdan hyppäystä.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 782« Vastaus #178 : 18.02.2019, klo 20:15:57 »

Hitchin viimeinen tarinakokonaisuus, hänen kirjoittamansa tarinat päättyvät numeroon 31, on jo aivan kelpo luettavaa.

Ei se ole kovin omaperäinen, mutta kirjoittajana mennään selvästi jo eteenpäin.

Hitchin ansioksi on myös luettava, että hän koettaa vetää kautensa selvästi loppuun, ilman että lankoja jäisi auki.

On sekin tietysti totta, että nämä DC:n suurimmat sankarit eivät ole mitään kovin helppoja kirjoittaa. Kun ne ovat niin täydellisiä, niin kaikki epätäydellinen käytös pitää oikein erikseen selittää.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 782« Vastaus #179 : 10.06.2019, klo 22:09:32 »

Kuusi Justice League International -kokoelmaa, jotka kattavat siis myös ne Teräsmiehen jatkosarjana esitetyt seikkailut, osoittivat kylmästi kuinka ne sopivat paremmin lyhyissä pätkissä.

Teräsmiehen sivuilta en aikanaan ollut rekisteröinyt, kuinka paljon Kevin Maguire kehittyy tämän aikana. Vasta siellä neljännessä kokoelmassa mutrusuut näyttivät siltä kuin niiden muistin näyttäneen.

Justice League Europe kantaa myös hetken, mutta paras osuus oli tosiaan se mikä Suomessakin nähtiin, tästä muistan harrastajien olevan melko lailla yhtä mieltä.

Olin aiemmin kuvitellut, että Bart Sears aloitti Valiantilla, mutta nämä edeltävät sitä kautta. Ensimmäisiksi töiksi nämä ovat hämmästyttävän hyviä. Toisaalta naisillakin on sellainen Ridge Forresterin ladonovi -leuka, Jopen sanoituksia mukaillen.

Kuitenkin parasta mitä tuo loppu sisältää on, että Fire ja Ice saivat kunnon vaatteet, minusta ne uimapuvut ovat jo tänään kovin noloja.

Tästä eteenpäin näyttäisi olevan kaksi Superman and the Justice League America -kokoelmaa paketissa, mutta eiköhän tästä loikata jo ihan toisen kauden seikkailuihin.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: