Kirjoittaja Aihe: JLA - Oikeuden Puolustajat  (Luettu 45452 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 084
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #150 : 17.02.2019 klo 02:33:26 »
Suomessa nähtyjen numeroiden jatkoksi tulevat Suicide Squad -sidosnumerot, jotka hyppäsin yli. Hitch kuvitti numeron 14 itse. Kyseessä on samanlainen täytejuttu kuin Rebirth-erikoisnumero, joka käsittääkseni Suomessa julkaistiin Kadotuskoneiden kanssa samassa paketissa.

En tiedä, onko Hitchin vaikea keksiä ideoita, mutta kovin kaavamaisesti nämä pikkujutut menevät.

Ensinnäkin avaruudesta tulee iso mömmiäinen, joka sitten vähän toisella kädellä kukistetaan.

Toisekseen Hitch varastaa ideoita. Rebirth-spesiaalin The Reaper -rotu oli pienin muutoksin varastettu Mass Effect -pelisarjasta. Toimituksen tulisi pitää siitä huoli, etteivät tällaiset yksinkertaisesti mene läpi. Tähtien sodan Kuolontähti esiintyy numerossa 14, mutta sen Hitch kuittaa vitsailemalla, että sehän on kuin Tähtien sodan Kuolontähti. Tällaisen minä sentään näen reiluna pelinä, toisin kuin tuon ensimmäisen tapauksen.

Timeless-tarinassa (numerot 15-19) nähdään sitten viimein oikein rehellisesti hyvää Oikeuden puolustajat -tarinaa.

Hitch käyttää pohjalla juttuja siitä New 52 ja Rebirth-kausien väliin ikävästi pudonneesta, kymmenen osan mittaisesta Oikeuden puolustajat sarjasta. Sen suurin synti oli, että sen loppu venyi yli Rebirth-uudistuksen. Onneksi DC julkaisi sen loppuun, mutta taitaa se kokoelmamuodossa olla jäänyt vähän Rebirth-uudistuksen jalkoihin.

Juurista johtunee, miksi tarina tuntuu ensisijaisesti Teräsmies-tarinalta, vaikka ahkerasti koko joukkue siinä puuhailee.

Suomessa olisi muuten saatu hieno kokonaisuus aikaan, jos tuo sarja olisi julkaistu ensin ja sitten loikattu tähän Timeless-tarinaan.

Kuvittaja, Fernando Pasarin, tekee tosi hienoa jälkeä ja ilmeisesti Hitch määrittää niin tarkkaan miten ruudut sivuille tulevat, että tulee monesti mieleen kuin lukisi Hitchin itse kuvittamaa tarinaa. Siinäkin mielessä olisi tullut eheä kokonaisuus.

On mahdoton asettua toisen saappaisiin, mutta minä kuvittelen Hitchin näkevän käsikirjoituksensa kuvittajan silmin, sillä käsikirjoitukseen jää omituisia aukkoja.

Timeless-tarinan alkupuolella on sellainen kohta, että siitä vain tuntuu puuttuvan ihan kuin saksilla leikattuna sivu tai pari välistä. Samanlainen outo epäjatkuvuuskohta oli mielestäni niissä numeroissa, jotka Suomessa julkaistiin toisessa kokoelmassa, mutta kun tarina ei niin kiinnostanut, sivuutin sen lähinnä olkia kohauttaen.

On tarinassa vielä vähän sitäkin, että Vesimies ei ensin atraimellaan saa naarmua viholaisiin, mutta kun lopputaistelu on kyseessä, niin sitten kaatuu miestä kuin heinää. Kun koko tarinan aikana ei tapahdu mitään, minkä voisi edes käsikirjoittajan puolesta selittää itselleen oikein päin, niin vähän on hölmö olo, vaikka tuo epäonnistutaan ensin ja noustaan sitten voittajiksi on ihan perusmalli supersankaritarinoissa.

Tätä seuraava tarina on nimeltään Endless, mikä on siis nyt se Hitchin itsensä kuvittama osuus. En ole sitä vielä ehtinyt tätä kirjoittaessani lukea, mutta parin numeron perusteella nyt ollaan hyvällä tasolla.

En tiedä, mikä Suomessa on tilanne tulevien Oikeuden puolustajien suhteen, mutta olipas kurja juttu, jos siellä julkaistiin just ne huonoimmat jutut siitä parempien välistä.

Sampsa Kuukasjärvi

  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 4 849
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #151 : 17.02.2019 klo 11:49:25 »
Hitch on varmasti kaikkien mielestä parempi piirtäjä kuin kirjoittaja, mutta itse en ole edes hänen taiteensa fani. Niittäjä (The Reaper) -tarinassa hahmojen kasvot näyttävät toisinaan vääristyneiltä ja rumilta.

Kolmatta kokoelmaa eli Timelessia on luvattu suomeksi:

- Oikeuden Puolustajat Rebirth 3
Joo, tämäkin jatkuu!

Minun piti googlettaa, Jiksi, tuo sanomasi New 52:n ja Rebirthin välinen sarja: se on Justice League of America, Vol. 4, joka on koottu nimellä Power and Glory. Koska tuossa näköjään on aivan samat sankarit kuin New 52:n OP:ssa, sarja olisi ollut täällä helposti lähestyttävä.

Kyllä. Olen (ja olen aiemminkin ollut) sitä mieltä, että Suomessa pitäisi julkaista vain parhaat tai muutoin tärkeimmät seikkailut, koska amerikkalaisia lehtiä jää täällä joka tapauksessa valtavasti julkaisematta. Rebirthin alussa ei ollut sankareille mitään aivan olennaista esittelyä eli sikäli kaksi ekaa kokoelmaa olisi voitu jättää välistä ja julkaista tilalla parempaa. Mukavaa kuitenkin joka tapauksessa että näitä DC:n sankareita nähdään suomeksi.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 084
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #152 : 17.02.2019 klo 15:47:02 »
Minun piti googlettaa, Jiksi, tuo sanomasi New 52:n ja Rebirthin välinen sarja: se on Justice League of America, Vol. 4, joka on koottu nimellä Power and Glory. Koska tuossa näköjään on aivan samat sankarit kuin New 52:n OP:ssa, sarja olisi ollut täällä helposti lähestyttävä.

Hyvä juttu, että Timeless käännetään suomeksi. Hieman se kärsii siitä, että siinä viitataan tuohon Hitchin edelliseen sarjaan.

Tuo Timeless muuten on siitä jännä, että siinä noudatellaan DC:n Crisis-mullistusten perinteitä pitkän matkaa.

Olisiko Hitch kaavaillut tarinaa alkujaan sellaiseksi New 52:n ja Rebirthin siirtymän selittäväksi Crisis-tarinaksi. Sellainen mullistus nimittäin jäi nyt kokonaan väliin.

Timeless myös tuntuu olevan aika selkeä paketti, mutta viimeinen numero on vähän kuin toisen tarinan lopetus repäistynä siihen jatkoksi. Tulee väistämättä mieleen, että tarinan loppu olisi kirjoitettu uusiksi.

Jo ensi alkujaan minua ihmetytti, miksi ihmeessä toinen Oikeuden puolustajat -sarja piti puskea New 52:n Oikeuden puolustajien rinnalle. Koko sarja meni melkein minulta ohitse. Yhtä hyvin sen olisi voinut viivästyttää Rebirthin puolelle, olisi saanut sitten kunnon aloituksen.

Tätä jos jää miettimään, niin tuntuu tosiaan johdonmukaiselta, että Timeless on tuon Power and Glory -tarinan suora jatko ja Hitch olisi sitten kirjoittanut vähän k***ä otsassa sen nyt Suomessa nähdyn osuuden niiden väliin.

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 046
  • <><
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #153 : 17.02.2019 klo 19:00:12 »
Joo, Hitching Oikeuden Puolustajat on vähän onttoja. Liikkelle lähdetään kovalla höyryllä ja suurella meiningillä, mutta kaikki lopulta lässähtää kasaan. Sen sijaan tykkäsinkin uudesta Snyderin Oikeuden Puolustajista. Sehän nousee aika pitkälle noista Lepakkomiehen Metallimeiningeistä, missä lopulta universumi rikotaan. Saa nähä, mitä tästä lopulta tulee.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Sampsa Kuukasjärvi

  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 4 849
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #154 : 17.02.2019 klo 21:00:39 »
Lässähtäminen on hyvin sanottu, sillä Hitchin tarinoissa uhat ja niiden voittamiset eivät ole kunnolla perusteltuja. Ja tosiaan monet hänen uhkansa ovat alieneita.

Näköjään Jiksi muuten kirjoitti tuosta 10-osaisesta sarjasta jo tämän ketjun edellisellä sivulla. Sieltä selviää myös, että Markku M:kin ihmetteli JL:n kolmannen kokoelman tarinan yhden kohdan hyppäystä.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 084
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #155 : 18.02.2019 klo 20:15:57 »
Hitchin viimeinen tarinakokonaisuus, hänen kirjoittamansa tarinat päättyvät numeroon 31, on jo aivan kelpo luettavaa.

Ei se ole kovin omaperäinen, mutta kirjoittajana mennään selvästi jo eteenpäin.

Hitchin ansioksi on myös luettava, että hän koettaa vetää kautensa selvästi loppuun, ilman että lankoja jäisi auki.

On sekin tietysti totta, että nämä DC:n suurimmat sankarit eivät ole mitään kovin helppoja kirjoittaa. Kun ne ovat niin täydellisiä, niin kaikki epätäydellinen käytös pitää oikein erikseen selittää.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 084
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #156 : 10.06.2019 klo 22:09:32 »
Kuusi Justice League International -kokoelmaa, jotka kattavat siis myös ne Teräsmiehen jatkosarjana esitetyt seikkailut, osoittivat kylmästi kuinka ne sopivat paremmin lyhyissä pätkissä.

Teräsmiehen sivuilta en aikanaan ollut rekisteröinyt, kuinka paljon Kevin Maguire kehittyy tämän aikana. Vasta siellä neljännessä kokoelmassa mutrusuut näyttivät siltä kuin niiden muistin näyttäneen.

Justice League Europe kantaa myös hetken, mutta paras osuus oli tosiaan se mikä Suomessakin nähtiin, tästä muistan harrastajien olevan melko lailla yhtä mieltä.

Olin aiemmin kuvitellut, että Bart Sears aloitti Valiantilla, mutta nämä edeltävät sitä kautta. Ensimmäisiksi töiksi nämä ovat hämmästyttävän hyviä. Toisaalta naisillakin on sellainen Ridge Forresterin ladonovi -leuka, Jopen sanoituksia mukaillen.

Kuitenkin parasta mitä tuo loppu sisältää on, että Fire ja Ice saivat kunnon vaatteet, minusta ne uimapuvut ovat jo tänään kovin noloja.

Tästä eteenpäin näyttäisi olevan kaksi Superman and the Justice League America -kokoelmaa paketissa, mutta eiköhän tästä loikata jo ihan toisen kauden seikkailuihin.

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #157 : 16.10.2019 klo 19:18:00 »
Beatrizin voimat taas muuttuivat aika pian JLA:n sivuilla.

No tulta sylkevä neito lienee vähemmän seksikäs kuin liekkien ympäröimä (kuten Nelkkujen Human Torch) jolloin muotoja voi ihailla paremmin.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 084
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #158 : 21.09.2020 klo 01:20:39 »
Justice League by Christopher Priest kokoaa Hitchin kauden jälkeisiä Rebirth-numeroja.

En nyt tiedä pitääkö tätä sentään kehumaan mennä, mutta minusta tuollainen "miksi me ei nyt taas voida tarttua tosimaailman ongelmiin" on edelleen hyvä tapa lähestyä juttuja. Harmi, ettei ajatuskulussa päästä kovin syvälle ennen kuin tulee Deathstroke ja toimintaa.

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #159 : 21.09.2020 klo 19:26:53 »
"miksi me ei nyt taas voida tarttua tosimaailman ongelmiin"

Tuohon taas tartuttiin kun JLA päätti erään hirmuhallitsijan hallinnan (jollakin planeetalla) ja sitten niiden piti hallinnoida ja samalla yrittää saada planeetan asukkat yhteistyöhön ja ottamaan vastuu itsestään. Muutaman numeron tarina.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 084
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #160 : 22.09.2020 klo 18:17:31 »
Rebirth-versio Justice League of America -tiimistä on Batman, Lobo ja kourallinen muita.

Steve Orlando kirjoittaa hyvin, ja sarja tarjoaa ihan just sitä mitä siltä haetaan. Tämä on sitä laitaa supersankareista, että aina joku tulee torvet soiden ja sitten tapellaan.

Harmi kyllä, tämä jää just sille rajalle että kun kuvittajana on Ivan Reis tai muu vastaava, niin toimii riittävän hyvin, mutta vähemmän hohdokas kuvittaja ei riitä pitämään kokonaisuutta pinnan yllä.

Mielestäni JLA on liian "iso" sarja, että siinä voi kuvittajia pyörittää ihan miten tahansa. Jokin tasalaatuisuus pitäisi edes tarinakokonaisuuksien ajaksi pystyä vakiinnnuttamaan.

Lisäksi JLA herättää mielikuvia, joita lehti ei vastaa alkuunkaan. Batman ja Lobo olivat varmaan hyvä idea, mutta Orlando joutuu Lobon suulla vähän väliä perustelemaan lukijalle, että miksi Lobo nyt oikeastaan on edes mukana. Olisiko tällainen kunhan nyt jotain keksitään -yritys sopinut paremmin vaikka jonkun muun otsikon alle. Mini- tai maksisarjana korkeilla tuotantoarvoilla olisi voinut tulos olla parempi.

Kun tätä oikein miettii, niin lehdessä yhdistyy moni vika, joka supersankarijulkaisuja vaivaa yleisemminkin. Liian monta julkaisua liian monen nimikkeen alla, liian monen eri hahmon eri yhdistelmällä.

Lopulta minulta into lopahti kauan ennen kuin julkaisu sai kirvestä, eikä siihenkään kauaa ole näköjään mennyt.

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #161 : 09.11.2020 klo 19:33:22 »
JLoA #200 oli muuten hyvä MUTTA tekijät ja pomot eivät muistaneet että reilut vuoskymmen sitä ennen KAIKKI (tai no lähes) kryptoniitti maapallolla oli muuttunut raudaksi, toki seikkailu tapahtui Supermanissa ei JLoAssa mutta kumminkin.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 084
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #162 : 27.11.2020 klo 17:38:43 »
Parhaat tarinat listat ovat aina sellaista verkkojulkaisujen vakiokamaa, mitä on helppo rustata ja niillä on aina lukijoille oma viihdearvonsa.

Tästä 10 parhaat tarinat -listasta en oikein ole valmis sanomaan mitään, kun moni on lukematta ja lopuista olen eri mieltä sikäli kun niistä on jäänyt lainkaan mielikuvia. Ensimmäiset kaksi toki listalle kuuluvat.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 084
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #163 : 02.10.2021 klo 22:47:50 »
Scott Snyderin kirjoittama Justice League ei vielä minuun iskenyt The Totality -aloituskokoelman osalta. Hieman kylmäksi nämä Snyderin jutut monesti ovat jättäneet, mutta tässä varmaan oli vähän sitä alkukankeutta, että pitää olla niin hirmuinen meno ja ryminä päällä, että siihen oikein turtuu. Oletan ja uskon, että paranee ihan sillä perusteella, että niin on moni sanonut tämän olevan hyvää.

Kuvittajat ovat kohdallaan, mutta hieman tässä on sellainen kartonkinen tuottamalla tuotetun sarjakuvan maku. Tulee mieleen sellainen termi kuin purkkapop, eli kaikki on niin kohdallaan, ettei siinä ole mitään särmiä.

Ja sitten kun on rakennettu hurjia juttuja, niin lopuksi sankarit, joita on liikaa, seisovat voittoisina, kun viholliset, joita myös on aivan liikaa, ovat kärsineet tappion. Kuka olisi uskonut. Tuli loikittua monen tekstilaatikon yli, ja ehkä olisin enempi innoissani, mikäli olisin kärsivällisempää sorttia.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 084
Vs: JLA - Oikeuden Puolustajat
« Vastaus #164 : 03.10.2021 klo 00:29:00 »
Tom Taylor ja aina loistava Trevor Hairsine vetävät odottamaani paremmin Oikeuden puolustajat zombeilla eli kokoelman DCeaced (2019).

Tarina maistuu todella hyvin aina jonnekin täytetarinoihin (Mister Miracle, Constantine jne.) saakka, ja se sitten rikkoo rytmin niin pahasti että loppu tulee luettua vähän väkisin. Ei tätä oikein jaksa kahtasataa sivua. Viimeisellä sivulla sitten selviää, että tämä on vain joku isomman tapahtuman intro, eli käytännössä jää kesken. No niin jää, ei tämä niin hyvä ollut, että tahtoisin edes tietää mistä on jatkossa kyse. Kostan tämän DC:lle sillä, että en koske Year of the Villain -tarinoihin lainkaan. Siitäs saavat, oppivatpa naruttamaan enää toista kertaa.