Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Sarjakuvaostoksilla Norjassa (07.12.2019 klo 20:18:02)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
09.12.2019, klo 12:03:14

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
478553 viestiä 10402 aihetta kirjoittanut 3831 jäsentä. Uusin jäsen: Skorpio
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Luonnokset, tekovaiheet ja suunnittelu
| | |-+  Kvaak -haaste!!!
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Kvaak -haaste!!!  (Luettu 5708 kertaa)
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 981


<><


« : 06.11.2003, klo 22:20:02 »

Ajattelinpa kysäistä, että oisko täällä kiinnostuneita osallistumaan haasteeseen? Eli idea olisi vähän sama kuin niin monessa muilta sarjakuva-palstoilta löytyvässä haasteessa: jokainen osallistuja tekisi lyijykynäpiirroksen mieleisestään sarjakuvahahmosta (voitaisiin vaikka rajata päähän) ja sitten arvottaisiin työt ja tekijät keskenään tussausta varten. Jokainen siis piirtäisi yhden kuvan ja tussaisi jonkun toisen kuvan.

Miltä kuulostaisi? Pistetäänkö pyörät pyörimään vai eikö jaksa? Vai olisiko toisenlainen haaste parempi (lyhyt sarjakuva?)?

Kyseessä ei kuitenkaan olisi paremmuuskisa tai tyylikisa, vaan avainsana olisi "aktivointi".
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Janne Kuusinen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 920


I.L.S.J.K.P.(R)


« Vastaus #1 : 07.11.2003, klo 00:00:13 »

 Ehkä olisi kiva, jos hommalla olisi jokin tarkoitus. Ruutukerrallaan-sarjakuva olisi nyt semmoinen parhaimmillaan hulvatoin perusidea. Vuorotellen, 6 tai 8 ruutua A4:lle, ennalta määrätty ruutukoko(?), järjestys arvottaisiin jne.

 Kvaak-sarjakuvia!
tallennettu

Axuz
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 416


Kvaak!


« Vastaus #2 : 07.11.2003, klo 07:54:43 »

Ei tuo "aktivointi" oikein riitä "tarkoitukseksi"... Kuinka moni täällä oleva sarjakuvantekijä muuten ylipäätään tarvii aktivointia? Itelläni pukkaa tällä hetkellä hiki päälle, ku on enemmän piirrettävää kuin mitä käsi jaksaa. Oon vieläkin hitto soikoon hereillä. Muistaakseni myös Jarkko "Wilpuri" sanoi joskus parhaimmaksi ajakseen yön. Oon siis piirtäny koko hem..tin yön ja nyt on aika nauttia kahvista, savukkeesta ja Hesarista kaikessa rauhassa... jonka jälkeen piirustuspöytä kutsuu jälleen. Rytmit pahasti sekaisin. Mut ei voi mitään. Rautaa on taottava silloin, kun se hehkuu. Ja nyt on fiilis...
tallennettu
Jukka
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 843« Vastaus #3 : 07.11.2003, klo 09:39:01 »

Mun mielestä tuollainen jatkosarjis  kuulostais hyvältä. Niitä on tullut tehtyä kännissä (ja ihan selvänäkin) tosi paljon ja joskus niistä tulee aivan loistavia. Ideahan niissä on että kun on erilaisia tekijöitä ja erilaisia ajatuksenjuoksuja niin tulee oivalluksia joita itse ei ehkä tulisi koskaan ajatelleeksi jutut karkaavat yleensä kauas mielikuvituksen tai hyvän maun rajojen tuolle puolen. Pitää vain muistaa jatkaa suurinpiirtein sillä piirrostyylillä kuin millä sarjakuva on aloitettukkin niin säilyy edes joku tolkku.
Kannatetaan siis.
Kvaakiin vois pistää sit jonkun gallerian pystyyn ja työt esille koska jaetu ilo on paras ilo tai jotain siihen suuntaan.
tallennettu

Wilpuri
Vellihousu
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 288


Jaa kuka?


« Vastaus #4 : 07.11.2003, klo 10:11:02 »

Miten olisi sellainen, että keksitään joku yhteinen hahmo, josta jokainen vääntää yhden stripin? Ensiksi äänestettäisiin paras hahmoehdotus ja sitten kaikki tehtailisivat yhden/kaksi/kolme/monta strippiä/stripin kyseisen hyypien seikkailuista?
tallennettu

"Someday I will be so powerful that secretaries will HAVE to explain why they laugh at me" - Asok the Intern
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 981


<><


« Vastaus #5 : 07.11.2003, klo 14:27:20 »

Ei tuo "aktivointi" oikein riitä "tarkoitukseksi"... Kuinka moni täällä oleva sarjakuvantekijä muuten ylipäätään tarvii aktivointia? Itelläni pukkaa tällä hetkellä hiki päälle, ku on enemmän piirrettävää kuin mitä käsi jaksaa.
Ja juuri tämän takia ajattelin, että joku pienimuotoinen juttu olisi hyvä (ainakin näin aluksi). Toi yksi ruutu/osallistuja kuulostaisi hyvältä. Idea olisi kuitenkin se, että mahdollisimman moni voisi osallistua.
Vaikka samahan se mullakin on, että piirrettävää löytyisi.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Axuz
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 416


Kvaak!


« Vastaus #6 : 07.11.2003, klo 17:18:36 »

Öööö... sori Welzu... käsitin pelinavaukses vähän väärin, ehkä siksi, että "aktivointi" on hieman väärä sana tähän, kun kyseessä on enemmänkin innovoinnista. Vähän paneelikeskustelumaisesta sarjakuvanteosta (näin tämän nyt käsitin...). Aktivoinnista saa nimittäin sellaisen käsityksen, että lukuisat sarjakuvapiirtäjät vain loikoilevat sohvalla ja vaikka pitäis piirtää, ni ei saa sitä persausta ylös siitä pehmeästi upottavalta tyynyltä. Mutta tuollainen idea voisi kyllä olla aika virkistävää ja rentouttavana vastapainona tilaustöiden ym. pakollisten projektien vääntelyn ohessa. Semmoinen kirjeshakkimaisesti toteutettava sarjakuvan rakenteluharrastus isommalla lössillä vois olla mielenkiintoinen yritelmä "aktivoida" mielenkinntoisia ja ennen muuta värikkäitä käsikirjoituksia. Jos joku esim. tekisi sivun ja lähettäisi sen edelleen seuraavalle listassa olevalle, joka jälleen vääntäisi edellisen perusteella jatkosivun jne., Tarinasta vois tulla jotain kutkuttavan eksoottista. Lopputulosta olis mielenkiintoista tarkastella jälkeenpäin, kun seuraavan piirtäjän tarina muuttuu täysin odottamattomaan suuntaan.

Ei tällä mitään hittituotteita rakenneta, se vaatis huomattavan saumatonta ja yhteisymmärryksen täyttämää yhteistyötä piirtäjien taholta, mutta hauskaahan meillä varmasti olis. Ainakin jälkeenpäin. Jonkinlaiset säännöt hommalle pitäis kuitenkin luoda. Wilpurin ehdotuksen mukaisesti jokin ennalta valittu hahmo, jolle mietitään perusluonne, historia, tavat,intohimot, mieltymykset, harrastukset jne., olis hyvä olla, jotta juonelle olis edes mahdollista pysyä jonkinlaisissa kuoseissa. Myös siitä, missä tyylilajissa pysytään kyseisen jakson ajan, jotta vaikkapa romanttinen ihmissuhdefantasia ei äkisti muutu pers- ja kakkahuumoriks ja jälleen seuraavalla sivulla riipiväks kauhuks ja taas seuraavalla kutkuttavaksi toiminnaksi ja seuraavalla groteskiksi seksikohtaukseksi tai koko homma päinvastoin. Oishan toikin varmaan nauruhermoja repivää ainakin jälkeenpäin, mutta ainakin itse haluisin joskus kokeilla osallistumista tuollaiseen juttuun nimenomaan siltä pohjalta, että tyyli ja päähenkilöön liittyvät faktat (kuten vaikka se, että otuksella on ruskeat silmät) ovat jotakuinkin sovittuja ja vakioita. Sen sijaan sellainen fakta, että päähenkilöllä on vaikka pitkät mustat hiukset, ni mikä estää seuraavaa piirtäjää vaikka leikkaamasta tai blondiksi värjäämästä niitä... (lopultahan se on tarinoijasta kiinni, miten isotkin muutokset saadaan aikaan). Jos päähenkilö on vaikka valokuvaaja, niin voihan sen joku piirtää lehtitoimituksesta ulospotkittuna uustyöttömänäkin... Seuraavan piirtäjän kiusaamisellekin on  toki oivat puitteet, jos joku saa sellaisesta nautintoa... hmmm... mielenkiintoista... Lopputulos.. määrittelemätön... Smiley
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 114« Vastaus #7 : 08.11.2003, klo 12:55:46 »

Axuzin kuvailemalla on nimikin. Jammailu.
Ennen aikaan sivuja postiteltiin, mutta moderni teknologia suo useimmille mahdollisuuden laittaa valmiit sivut webiin, jolloin sekä tarinan lukeminen, että jatkaminen sujuvat jouhevasti.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
kaltsu
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 915« Vastaus #8 : 08.11.2003, klo 13:36:30 »

Henkilökohtasesti oon kyllä sitä mieltä ettei tää maailma kaipaa enää yhtään jammailusarjista. Keskitytään vaan niihin omiin asiallisiin projekteihin, jookosta?

Nimim. "ilonpilaajatylsimys-74"
tallennettu

[kivi]
Toimittaja
**
Poissa

Viestejä: 1 570


Akvaarious.


« Vastaus #9 : 08.11.2003, klo 14:24:33 »

Henkilökohtasesti oon kyllä sitä mieltä ettei tää maailma kaipaa enää yhtään jammailusarjista. Keskitytään vaan niihin omiin asiallisiin projekteihin, jookosta?

:-)

Jokaisella sukupolvella on oikeus keksiä samat asiat itse. Meidän oikeutemme on olla osallistumatta joka kerta uudestaan.
« Viimeksi muokattu: 08.11.2003, klo 14:25:15 kirjoittanut [kivi] » tallennettu
V3§a V1tikain3n
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 011


kersanttinapalm.com/


« Vastaus #10 : 09.11.2003, klo 06:23:11 »

. Keskitytään vaan niihin omiin asiallisiin projekteihin, jookosta?

Nimim. "ilonpilaajatylsimys-74"


Asialliset projektit kunniaan.

t: Toinen myös usein ilonpilaajaksi sanottu kalkki.
« Viimeksi muokattu: 09.11.2003, klo 06:23:37 kirjoittanut Vesa Vitikainen » tallennettu
mia2
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 91

Kvaak!


« Vastaus #11 : 10.11.2003, klo 10:40:43 »

Kuulostaa hauskalta, mutta itselläni on aika kortilla näinä päivinä... Tsemppiä kuitenkin jos päätätte ryhtyä tuumasta toimen!  Cheesy
tallennettu
Jukka
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 843« Vastaus #12 : 10.11.2003, klo 11:50:16 »

asiallisuutta ja asiallisuutta. Maailma on täynnä liian vakavasti otettavia projekteja joista ei koskaan synny muuta kuin liian vakavasti otettavia kertomuksia siitä kun se vakavasti otettava projekti ei nyt valmistunutkaan eikä viinaakaan ole kuin nimeksi.Grin
Mutta vakavasti ottaen meikäläinen olis ainakin mukana jos joku jotain jatkojuttua alkaa organisoimaan.
tallennettu

Jukka
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 843« Vastaus #13 : 10.11.2003, klo 11:52:17 »

no ei se hymiö nyt oikein onnistunu mutta huomaatte varmaan että sitä siinä on yritetty.
tallennettu

V3§a V1tikain3n
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 011


kersanttinapalm.com/


« Vastaus #14 : 10.11.2003, klo 12:56:29 »

Arvaa vaan miten vaikeaa on vakuuttaa parilla pikku hymiöllä kirjoitusta huuleksi tällä naamataululla.
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: