Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Porin sarjakuvafestivaalit perjantaina ja lauantaina (10.04.2019 klo 14:04:49)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
21.05.2019, klo 16:41:35

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
474252 viestiä 10527 aihetta kirjoittanut 7397 jäsentä. Uusin jäsen: seitani
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  Supersankarien (ja -konnien) uskonnollisuus
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 14 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Supersankarien (ja -konnien) uskonnollisuus  (Luettu 42847 kertaa)
Rami Rautkorpi
Siirtäjä ja vääntäjä
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 074« Vastaus #15 : 23.09.2005, klo 10:29:58 »

Muistelen minäkin että post-crisis-Teris on myös vannonut Raon nimiin.

Minunkin tiedetään lukuisasti lausahtaneen: "Voi Jeesus!"

Byrnen The Man of Steel päättyi siihen, kun Teräsmies lentää jonnekin vuorenhuipulle ja pohti kaikkia asioita, jotka Jor-Elin tallenne oli opettanut hänelle Kryptonista, mutta jotka olivat hänelle pelkkää triviaa. Kryptonin jumalten nimet olivat yksi asia. Teris ei sentään todennut, että vähät sellaisista epäjumalista, minulle riittää vanha kunnon Jeesus Kristus!


Jeesus siis tuli vain maapalloa ja sen syntiinlangenneita ihmisiä varten tai sitten Jeesus on käynyt moikkaamassa muitakin maailmankaikkeuden elämänmuotoja (vähän riippuen tietenkin siitä, että ovatko he langenneet syntiin vai eivät). Pappa-Kent siis saattoi ihan vapaasti kasvattaa Clarkin kristilliseen uskoon.

Tuo on standardivastaus tosimaailman kristityille, jotka tunnetusti ovat kaikki ihmisiä, mutta Clark on itse avaruusolento. Eikö Jonathanin olisi vähän vaikea opettaa Clarkille, että Jeesus lunasti kuolemallaan hänen syntinsä, jos Jonathan ei itse asiassa tiedä a) ovatko kryptonilaiset syntiinlangenneita ja b) onko siinä tapauksessa Jeesus lunastanut heidänkin syntinsä?

Blood of the Demon -sarjassa on Kanadassa toimiva hämärä ihmeitä tekevä tyyppi, joka sanoo nimekseen Joshua. Kiinnostavaksi tuon hepun tekee (nimen lisäksi) se, että se ammutaan kesken talk-shown ja herää seuraavalla sivulla kuolleista. Kyse ei kuitenkaan ole (mielestäni) viittauksesta Jeesuksen ristinkuolemaan ja ylösnousemukseen vaan Ilmestyskirjan kertomukseen pedosta (Ilm. 13:3), joka yhden tulkinnan mukaan on antikristus, joka salamurhataan, mutta herää siitä eloon kaikkien hämmästykseksi.

Mutta eikö se nimenomaan ole viittaus Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen? Antikristus on Jeesuksen jäljittelijä, väärä messias, harhauttaja. Samaan ideaan pohjautuu myös Mark Millarin Chosen, jossa Antikristus itsekin aluksi luulee olevansa Jeesuksen toinen tuleminen.

Hupaisaa tietysti olisi, jos Jeesus oikeasti tekisi comebackinsä Blood of the Demonissa. Saataisiin DC:n universumin nykyinen versio päättymään todella apokalyptisissä tunnelmissa.


- X-miesten Painajainen on uskonnollinen. Muistaakseni Claremont kertoili että tuntui hyvältä idealta tehdä Kurtista uskovainen kun hän kerran näyhttää demonilta.

Ja Chuck Austen teki ateistinraivollaan siitä kauhean sotkun. Lienee parasta, että lainaan Paul O'Brienia tässä:

http://www.thexaxis.com/uncannyxmen/uncannyxmen424.htm
Lainaus
You may also be wondering how the Church of Humanity plans to simulate the Rapture.  After all, that involves good Catholics being taken up to Heaven.  Well, they're going to disintegrate people using evil doctored communion wafers.

I'll just repeat that.  The villains are going to usurp command of Catholicism by installing Nightcrawler as the Pope and using murderous disintegrating communion wafers.  No, this is not meant to be a comedy story.

[...]

Thanks to the many readers who have now written to inform me that the Rapture, as depicted in this issue, is actually Protestant theology, and not Catholic at all.  I'm not sure how you do sarcastic slow applause in print, but imagine it here.


Azraelin enkeliydestä vihjailtiin, samoin Terästytön, ja Zauriel oli enkeli.

Viittasin tähän aiemmin keskustelussa Azzarellon Teriksestä, eli DC:n universumissa Jumalan olemassaolo ei ole supersankareiden sisäpiirille mikään uskonasia. En ole ihan varma, ovatko kaikki Oikeuden puolustajat tavanneet Häntä henkilökohtaisesti, mutta Zauriel ja muut enkelit sekä Spectre todistavat aika vahvasti työnantajansa olemassaolon puolesta. Kyseenalaista on vain se, kuinka eheänä kristillinen teologia voi säilyä maailmassa, jossa on kaikenlaisia avaruusolentoja ja kreikkalaisia jumalia. Onko DC:n universumissa Jeesuksen lunastus sen puunkaan arvoinen, johon se on naulattu? (Ja Rick Veitchin mukaan se puu muuten oli Rämeen olento...)


Brian Bendisin Daredevilissä pyörii tällä hetkellä "Decalogue"-sarja, eli kunkin numeron teemana on yksi kymmenestä käskystä. Bendis on juutalainen, mutta en tiedä, onko hän juutalainen-juutalainen, vai maallistunut juutalainen... Ja Daredevilhän itse asiassa on yksi kuuluisimmista katolisista supersankareista. Miller repi siitä vähän symboliikkaa Born Againissä, ja katolisen Kevin Smithin Guardian Devil oli antikristusvauvoineen ihan täyttä kristillistä roskaviihdettä.
tallennettu

"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)
Maisteri Outo
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 355


(Ei tekstiä)


« Vastaus #16 : 23.09.2005, klo 11:05:52 »

Ja Daredevilhän itse asiassa on yksi kuuluisimmista katolisista supersankareista. Miller repi siitä vähän symboliikkaa Born Againissä, ja katolisen Kevin Smithin Guardian Devil oli antikristusvauvoineen ihan täyttä kristillistä roskaviihdettä.

Hauskin juttu tuossa Guardian Devilissä on, että lopulta itse Mefiston (paholaisen) pitää kertoa Daredevilille, kuinka sitä Raamattua tulkitaan.  Cheesy
tallennettu
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 964


<><


« Vastaus #17 : 23.09.2005, klo 11:59:52 »

Eikö Jonathanin olisi vähän vaikea opettaa Clarkille, että Jeesus lunasti kuolemallaan hänen syntinsä, jos Jonathan ei itse asiassa tiedä a) ovatko kryptonilaiset syntiinlangenneita ja b) onko siinä tapauksessa Jeesus lunastanut heidänkin syntinsä?
Joo, tuo on totta, mutta käytännössä sillä opetuksella ei olisi mitään haittavaikutuksiakaan. Olisihan Jeesus edelleen kuitenkin maailmankaikkeuden luoja ja Jumala ja häneen kannattaa uskoa, vaikka ei olisikaan langennut syntiin. Toisaalta Jonathanin ja Marthan opetukset varmasti myös auttaisivat Clarkia selviämään maailmassa, joka on syntiinlangennut. Vaikka kryptonilaiset eivät olisikaan lainkaan langenneet syntiin, niin siitä huolimatta he voivat tehdä niin.

Lainaus
Mutta eikö se nimenomaan ole viittaus Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen?
Olisi tietenkin, mutta kiertokautta.

Lainaus
Thanks to the many readers who have now written to inform me that the Rapture, as depicted in this issue, is actually Protestant theology, and not Catholic at all.  I'm not sure how you do sarcastic slow applause in print, but imagine it here.
Tämä jäi vähän mietityttämään. En tosin tiedä katolisten virallista oppia lopun ajoista tai Ilmestyskirjan tulkinnasta, mutta kuitenkin juuri katoliset munkit kehittivät vastauskonpuhdistuksen aikaan futuristisen tulkintamallin, johon liittyy mm. Austenin tässä mainitsema tempaus, jossa "hyvät katoliset" otetaan taivaaseen. Protestanttiset piirit alkoivat omaksua futuristista tulkintaa vasta 1800-luvun alkupuolella eikä se vieläkään ole kaikissa protestanttisissa piireissä mitenkään vallitseva (vaikka sen kannattajat niitä äänekkäimpiä ovatkin).

Lainaus
Bendis on juutalainen, mutta en tiedä, onko hän juutalainen-juutalainen, vai maallistunut juutalainen...
Noista aiemmin postaamistani kansista tuon Flashin kirjoittaja on myös juutalainen ja siinä tuskin viitattiin kristinuskoon, vaikka rukoiltiinkin.

Pistän vielä tähän liitteeksi sivun Namor #13:sta, jossa Thor joutuu todistamaan oikeudessa ja vannomaan käsi Raamatulla! Byrnen tekosia tietenkin.


* namor13.jpg (118.12 kilotavua, 435x673 - tarkasteltu 434 kertaa.)
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Rami Rautkorpi
Siirtäjä ja vääntäjä
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 074« Vastaus #18 : 23.09.2005, klo 13:17:16 »

Joo, tuo on totta, mutta käytännössä sillä opetuksella ei olisi mitään haittavaikutuksiakaan. Olisihan Jeesus edelleen kuitenkin maailmankaikkeuden luoja ja Jumala ja häneen kannattaa uskoa, vaikka ei olisikaan langennut syntiin.

Mielenkiintoinen hypoteesi, ottaen huomioon lunastuksen keskeisen aseman kristillisessä teologiassa, mutta puskee ulos ketjun aiheesta. Voisit halutessasi kirjoittaa Deathmatchiin selvityksen syntiinlankeemattomuuden utilitaristisista implikaatioista kristinuskossa ("kannattaa uskoa")...

Tämä jäi vähän mietityttämään. En tosin tiedä katolisten virallista oppia lopun ajoista tai Ilmestyskirjan tulkinnasta, mutta kuitenkin juuri katoliset munkit kehittivät vastauskonpuhdistuksen aikaan futuristisen tulkintamallin, johon liittyy mm. Austenin tässä mainitsema tempaus, jossa "hyvät katoliset" otetaan taivaaseen.

En nyt tiedä kuinka tarkasti Austen kuvaa tarinassa "tempausta", mutta O'Brien nimenomaan tähdentää, että lehden kuvaus on protestanttista teologiaa. Eli mitä todennäköisimmin viittaa LaHayen ja Jenkinsin "Left Behind"-kirjoillaan markkinoimaan premilleniaaliseen suuntaukseen. Ilmeisesti katolisen kirkon katekismuksessa on torjuttu nimenomaan premilleniaalisuus:

http://www.catholic.com/library/Rapture.asp
Lainaus
The Church has rejected the premillennial position, sometimes called "millenarianism" (see the Catechism of the Catholic Church 676).

Mutta vähintäänkin voisi kuvitella, että jos Austen olisi yhtään perillä näistä asioista, ero katolisen ja USA:ssa paremmin tunnetun protestanttisen tempausteologian välillä tulisi esille itse tarinassa. Näin ei ilmeisesti ole, joten mielestäni voimme hyvin antaa hänelle ne sarkastiset hitaat aplodit.

Noista aiemmin postaamistani kansista tuon Flashin kirjoittaja on myös juutalainen ja siinä tuskin viitattiin kristinuskoon, vaikka rukoiltiinkin.

Jaa että jotkut muutkin kuin kristityt rukoilevat? Juutalaisetkin? Onko Salama juutalainen? Siis mitä?

Pistän vielä tähän liitteeksi sivun Namor #13:sta, jossa Thor joutuu todistamaan oikeudessa ja vannomaan käsi Raamatulla! Byrnen tekosia tietenkin.

Tietenkin... Sattuuko sinulla olemaan täydellinen kokoelma Next Menejä? Pystyisitkö tarkistamaan tämän hieman epämääräisesti referoidun väitteen?
tallennettu

"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 515« Vastaus #19 : 23.09.2005, klo 13:29:21 »

Minulla on kaikki Next Menit mutta en muista että kertaakaan Byrne olisi sanonut olevansa ateisti. Voi tietysti olla että epäolennaisena asiana ei ole jäänyt mieleen.
tallennettu

Storm_
Vieras
« Vastaus #20 : 23.09.2005, klo 13:36:02 »

Eikös Ryhmä-X:n Kittyn uskonto viitannut jotenkin Juutalaisuuteen? Muistaakseni jossain vanhassa lehdessä tämä puhui kuitenkin isovanhempiensa puolesta. Saatan muistaa väärinkin.

Ja eiköhän Marvel 8/1995 numerossa näytetä suurimmaksi osaksi Marvel sankarien uskonnosta, kun Warlockin naisellisempi puoli eli Jumalatar ilmestyy heille.
Tosin osaa uskonnoinnoista en tunnista, että sattaa olla niitä vanhoja ja osa sellaisia, mitkä on nykyään.
tallennettu
Rami Rautkorpi
Siirtäjä ja vääntäjä
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 074« Vastaus #21 : 23.09.2005, klo 13:56:33 »

Minulla on kaikki Next Menit mutta en muista että kertaakaan Byrne olisi sanonut olevansa ateisti.

Olisi vain hyvä saada lähde oikein. Sehän on selvää, ettei miehellä ole ainuttakaan kristillistä luuta kehossaan...


Eikös Ryhmä-X:n Kittyn uskonto viitannut jotenkin Juutalaisuuteen? Muistaakseni jossain vanhassa lehdessä tämä puhui kuitenkin isovanhempiensa puolesta.

Kitty on juutalainen, mutta en tiedä, onko hänkään juutalainen-juutalainen vai maallistunut juutalainen... Hän tosiaan kävi kerran jossain Holokaustin muistotilaisuudessa. Ei kuitenkaan tule mieleen mitään, mikä osoittaisi hänen uskonnollisuutensa. Tosin hän on tainnut käyttää Daavidin tähteä aika näkyvästi koruissa, mutta edelleen, se voi olla hieman eri asia juutalaisille kuin risti kristityille ja ei-kristityille.

Ja eiköhän Marvel 8/1995 numerossa näytetä suurimmaksi osaksi Marvel sankarien uskonnosta, kun Warlockin naisellisempi puoli eli Jumalatar ilmestyy heille.

En ihan muista. Mitä siinä oikein näytettiin? Marvelin sankareita harjoittamassa omia uskontojaan? Jakautuivatko hahmot eri ryhmittymiin jotenkin uskonnollisten taipumuksiensa mukaan?

Mutta tuosta tuli mieleeni Hämähäkkimies: Taistelutovereissa julkaistu Thanos-juttu ja Warlockin hautakirjoitus. Jotenkin näin se meni: "Tässä lepää Adam Warlock -- Jumalantappaja, kahden maailman vapahtaja, piinattu sielu." Siinä on minulle maittavaa uskonnollista paatosta.
tallennettu

"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)
Tero Mäntylä
Peliohjelmoija?
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 108« Vastaus #22 : 23.09.2005, klo 14:11:44 »

uskonnollisuutensa. Tosin hän on tainnut käyttää Daavidin tähteä aika näkyvästi koruissa, mutta edelleen, se voi olla hieman eri asia juutalaisille kuin risti kristityille ja ei-kristityille.

Painajainen, Kitty ja Wolverine tapasi jossain tarinassa vampyyrin. Painajaisella risti toimi vampyyriä vastaan. Wolverine teki sen jälkeen ristin kynsillään mikä ei toiminut kun herra uskoo vain aisteihinsa. Kitty käytti sitten Daavidin tähteä joka toimi koska uskonnollinen symboli toimi vampyyriin jos käyttäjä jollain tasolla siihen uskoo.
tallennettu
Rami Rautkorpi
Siirtäjä ja vääntäjä
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 074« Vastaus #23 : 23.09.2005, klo 14:17:21 »

Tongin tuota Byrne-asiaa vähän lisää, ja löysin John Byrne Forumin vastineen Deathmatchille. Älä katso, Welzu! Ja tässä vaiheessa olisi varmaan hyvä huomauttaa, että huomiot Byrnen maailmankatsomuksesta sopivat tähän ketjuun sikäli kuin ne vaikuttavat hänen tapaansa kuvata uskonnollisuutta sarjakuvissa. Yleiset kommentit koskien Byrnen tyypillisen leppoisaa argumentaatiota Jumalaa vastaan kuuluvat Deathmatchiin.
tallennettu

"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 964


<><


« Vastaus #24 : 23.09.2005, klo 14:20:18 »

Voisit halutessasi kirjoittaa Deathmatchiin selvityksen syntiinlankeemattomuuden utilitaristisista implikaatioista kristinuskossa ("kannattaa uskoa")...
Utilitaris...siis hä? Mutta joo, voin pistää sinne jotakin jatkoa...

Lainaus
Ilmeisesti katolisen kirkon katekismuksessa on torjuttu nimenomaan premilleniaalisuus:
Mielenkiintoista, koska premillenialismi käy yleensä käsi kädessä futurismin kanssa, mutta toisaalta protestanttinen futurismi on hieman erilaista kuin katolinen. Tosin nykykatolinen oppi asiasta taitaa olla jonkinlainen sekoitus futurismia ja Augustinuksen amillenialismia (tuon artikkelin pohjalta lähinnä päättelin näin).

Lainaus
Jaa että jotkut muutkin kuin kristityt rukoilevat? Juutalaisetkin? Onko Salama juutalainen? Siis mitä?
Okei, siis toki Flash varmaan rukoilee ihan kristittyjen Jumalaa (miksipä ei juutalainen kirjoittaja voisi kirjoittaa kristinuskoon liittyvistä asioista). Joten olisin voinut jättää loppuhuomautukseni pois. Pointti kun oli vain se kirjoittajan juutalaisuus.

Lainaus
Tietenkin... Sattuuko sinulla olemaan täydellinen kokoelma Next Menejä? Pystyisitkö tarkistamaan tämän hieman epämääräisesti referoidun väitteen?
On Next menit, mutta ei tuon toteaminen vaadi niitä. Mainostaahan Byrne omalla foorumillaankin aika usein ateismiaan. Esim. tässä
Lainaus
Dad's a Buddhist. I am an athiest -- and sometimes
rather LOUD about it!

Tongin tuota Byrne-asiaa vähän lisää, ja löysin John Byrne Forumin vastineen Deathmatchille. Älä katso, Welzu!
Miksi luulet, että en olisi jo katsonut? Noita uskontoväittelyjä löytyy Byrnefoorumilta aika kasa.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Petteri Oja
Juudas itselleen
Jäsen
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 049« Vastaus #25 : 23.09.2005, klo 14:22:21 »

Painajainen, Kitty ja Wolverine tapasi jossain tarinassa vampyyrin. Painajaisella risti toimi vampyyriä vastaan. Wolverine teki sen jälkeen ristin kynsillään mikä ei toiminut kun herra uskoo vain aisteihinsa. Kitty käytti sitten Daavidin tähteä joka toimi koska uskonnollinen symboli toimi vampyyriin jos käyttäjä jollain tasolla siihen uskoo.

Tuo vampyyritarina lienee Sarjakirjan 86 X-Miehet vastaan Dracula! Wolvien ristinmerkki on jotenkin jäänyt mieleen.

Niin siinä MARVELissa 8/95 (ja 9/95) julkaistiin Ikuisuusristiretket, jossa joku valo-olento kutsui kaikki Marvelin "uskovaiset" sankarit jonnekin ja "uskottomat" jäivät ilman kutsua. Kutsuttujen joukossa oli ainakin Sue Storm ja Daredevil, ja monia muita. Hitsi kun ei muista.
tallennettu

Kivik
Paha Kissa
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 897« Vastaus #26 : 23.09.2005, klo 14:23:12 »

Täältä löytyy melkoisesti tietoa uskonnoista science-fiction- ja fantasiakirjallisuudessa ja tuon listan mukaan ainakin X-Menien uskonnolliset viitaukset on myös kartoitettu 44%:sti.

http://www.adherents.com/lit/index.html
tallennettu

"Sata taiteilijaa aikoo kiertää kymmenen päivää ympäri maata puhumassa rauhan puolesta. Jos siinä junassa säilyy rauha ja kaikki sata tulevat elävinä takaisin,ei kenenkään pitäisi enää epäillä rauhan mahdollisuutta."
(Henrik Tikkanen:Henrikinkatu)
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 964


<><


« Vastaus #27 : 23.09.2005, klo 14:24:50 »

Niin ja aiheeseen palataksemme, Alec Stevens (ehkä suomalaisille tuntemattomampi, mutta on tehnyt muutaman palkitun albumin, kuvittanut yhden Sandman-jakson, oli pitkään New York Timesin pilakuvittaja ja ollut jo 14 vuotta opettajana Kubertin koulussa sekä tietenkin yksi kristillisen sarjakuvan puuhamiehistä) teki muinoin DC:lle Batman-tarinan, joka oli vahvasti kristillinen. Valitettavasti tarinaa ei ikinä julkaistu, koska kesken hommaa toimittajat vaihtuivat ja kai lehtikin, johon tuo olisi mennyt, lopetettiin.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Rami Rautkorpi
Siirtäjä ja vääntäjä
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 074« Vastaus #28 : 23.09.2005, klo 14:56:49 »

Okei, siis toki Flash varmaan rukoilee ihan kristittyjen Jumalaa (miksipä ei juutalainen kirjoittaja voisi kirjoittaa kristinuskoon liittyvistä asioista). Joten olisin voinut jättää loppuhuomautukseni pois. Pointti kun oli vain se kirjoittajan juutalaisuus.

Itse asiassa tässä välissä voisi tehdä sen huomion, että suuri osa supersankarisarjakuvan kulta- ja hopeakauden legendoista on ollut juutalaisia. He ovat kuitenkin pitäneet oman uskontonsa lähes kokonaan poissa sarjakuvistaan, ja hahmot ovat olleet epäilemättä kaupallisista syistä enimmäkseen WASP:eja. Vasta näin vuosien jälkeen on lehdissä uskaltauduttu esittämään, että esim. Ben Grimm on luojansa tavoin juutalainen.

On Next menit, mutta ei tuon toteaminen vaadi niitä. Mainostaahan Byrne omalla foorumillaankin aika usein ateismiaan. Esim. tässä

No eipä ihmekään, että oli vaikeuksia löytää tarkka viittaus johonkin, missä John Byrne sanoo olevansa ateisti... hänhän ei osaa kirjoittaa sitä oikein.

Miksi luulet, että en olisi jo katsonut?

Koska pääsi ei ole vielä räjähtänyt! Vai onko se?

Täältä löytyy melkoisesti tietoa uskonnoista science-fiction- ja fantasiakirjallisuudessa ja tuon listan mukaan ainakin X-Menien uskonnolliset viitaukset on myös kartoitettu 44%:sti.

Itse asiassa X-Men -romaanien. Sarjakuvia näyttää indeksissä olevan vain kourallinen. Ei välttämättä anna edustavaa otosta X-miehistä. Enkä oikein ymmärrä tuota tietokantaa ylipäänsä. Yritin testata sitä haulla "x-men", ja tuloksena oli osumia sellaisista "ryhmistä" kuin "mutants", "cajun" ja "movies". Ne eivät kyllä ole minulle tuttuja uskontoja...
tallennettu

"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 964


<><


« Vastaus #29 : 23.09.2005, klo 15:26:16 »

Itse asiassa tässä välissä voisi tehdä sen huomion, että suuri osa supersankarisarjakuvan kulta- ja hopeakauden legendoista on ollut juutalaisia. He ovat kuitenkin pitäneet oman uskontonsa lähes kokonaan poissa sarjakuvistaan, ja hahmot ovat olleet epäilemättä kaupallisista syistä enimmäkseen WASP:eja.
Ilmeisesti tämä "lähes"-sana ottaa huomioon juuri Teräsmiehen ja vaikkapa Hopeasurffarin kaltaiset hahmot, jotka enemmän tai vähemmän tietoisesti on tehty messiashahmoiksi. Teräsmies on selkeästi vanhan juutalaisen odotuksen mukainen messias, joka tuo oikeudenmukaisuutta maailmaan. Ainoastaan se tärkein on jätetty pois eli Israelin valtakunnan ennalleenasettaminen (mikä 1930-luvulla oli juutalaisille vielä unelma vain), mutta ehkä asian voisi tulkita niin, että Teräsmiehessä koko maailma kuvaa Israelia. Tai sitten niin kuin tuolla aloitusviestin linkin takana sanotaan
Lainaus
Of course he's not christian... He is THE MESSIAH, a god come to reclaim Israel for his chosen people. Although Isreal in now called Metropolis, and he got a little distracted by people with the initials L.L.
Hopeasurffari taas on eri tavalla messiaaninen. Siinä se hengellinen puoli on vahvemmin esillä. Tietenkin tähän liittyen Hopeasurffarin alkuperä Galactuksen airuena tuo mielenkiintoisen lisän.

Lainaus
Koska pääsi ei ole vielä räjähtänyt! Vai onko se?
Ei se ole räjähtänyt, mutta en ole kokenut Byrnefoorumin uskontokeskusteluja sen kummempana kuin meidän Deathmatchiammekaan.

- Astro Cityssä oli uskovaisten supersankarien joukko. Ryhmällä oli virallinen nimi joka nyt minulta pakenee, mutta monet kutsuivat heitä nimellä "Jesus Freaks".
Ja olihan Marvelillakin ihan varta vasten kehitetty uskovainen supersankari Illuminator. Marvel julkaisi tuota yhdessä Nelsonin kanssa, mutta aikomus oli tehdä myös yhteisseikkailuja muiden Marvelin sankarien kanssa (se siis sijoittui ihan Marvel-universumiin). Lehti kuitenkin lopetettiin kolmannen numeron jälkeen (tuossa on listattu nelonen, mutta sitä ei koskaan tullut).
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 14 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: