Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Merimies on eri mies (11.04.2020 klo 11:30:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
11.07.2020, klo 20:24:07

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483564 viestiä 10478 aihetta kirjoittanut 3848 jäsentä. Uusin jäsen: juuso
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Aku Ankka ja kumppanit
| | |-+  Aku Ankan levikki
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Aku Ankan levikki  (Luettu 55730 kertaa)
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 158


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #150 : 07.01.2019, klo 16:19:32 »

Olen suhteellisen varma, ettei EK:n toimistolla tunneta kotimaista lastensarjakuvaa kovin syvällisesti. Ankka on valittu, koska sen muistetaan saaneen kehuja kielestään ja koska kaikki tuntevat sen.

Äidinkielenopetuksen lisääminen on sitten jo eri tason vaikuttamista kuin yksinkertainen lahjoituskampanja. Ehkä kouluihin olisi voitu lahjoittaa kotimaista lastenkirjallisuutta, mutta nyt päädyttiin tähän. Ei siinä ole mietitty sisällöntuottajan tai kustantajan kokoa.
tallennettu
Dennis
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2 803« Vastaus #151 : 07.01.2019, klo 16:26:40 »

Minäkin olen realistit, ei EK tätä hyvää hyvyyttään tee, motiivi voi olla tuki, PR-temppu, ja kun vaalitkin on tulossa  (EK on tukenut Kokoomusta vaaleissa), saa nähdä miten tätä rummutetaan mediassa.
tallennettu

Je suis alle kuuden euron pizza!
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 158


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #152 : 07.01.2019, klo 16:34:13 »

Totta kai se on PR-tempaus, mutta ei sillä nyt kuvitella vaikutettavan ihmisten äänestyskäyttäytymiseen.
tallennettu
J.T.Chance
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 228


« Vastaus #153 : 07.01.2019, klo 17:38:42 »

Juu, EK:n Aku Ankka -tempaus täyttää kaikki ne tunnusmerkit, jotka ovat leimallisia riistokapitalistien toiminnalle. Epäilen, että Akun tilaaminen lapsille on poissa juuri siitä pääomasta, joka oli jo allokoitu äidinkielen opetuksen kehittämiseen. Sanoman osakkeenomistajat nauravat matkalla pankkiin.
Epäilen myös kyynikkona, että röyhkeän tempauksen tosiasiallinen päämäärä on saavuttaa kokoomukselle veret seisauttava vaalivoitto.
Jos mielipidettä olisi kysytty nuorisolta, olisi vankka enemmistö eittämättä vaihtanut kuukauden Akut kaikkien himoamiin Suomen Sarjakuvaseuran julkaisemiin lastensarjakuva-albumeihin.
Nyt odotan jännityksellä esim. SAK:n vastavetoa. Ennustukseni on se, että keskusliitto tilaa yli viisikymppisille miehille parin kuukauden Tex Willerit, sillä tuosta ikäluokasta löytyvät kaikki demareiden kannattajat. Jännittää, kuinka tässä oikein käy.
tallennettu
Dennis
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2 803« Vastaus #154 : 07.01.2019, klo 18:37:03 »

Tarkoitin että kun EK nyt "sponsoroi" Sanomia niin EK:ta  lähellä olevia tahoja ei kritisoida, ei ainakaan kovin helposti.

Ei ole olemassa ilmaisia lounaita.
tallennettu

Je suis alle kuuden euron pizza!
VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 773


Kuka mitä häh?


« Vastaus #155 : 07.01.2019, klo 21:22:07 »


Jos mielipidettä olisi kysytty nuorisolta, olisi vankka enemmistö eittämättä vaihtanut kuukauden Akut kaikkien himoamiin Suomen Sarjakuvaseuran julkaisemiin sarjakuva-albumeihin.

Mukavasti horiset nimimerkkisi takaa asiasta josta et mitään tiedä. Ehkä sinun pitäisi lukea muutakin kuin"Suomen uutisia".
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 158


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #156 : 07.01.2019, klo 22:25:10 »

Tarkoitin että kun EK nyt "sponsoroi" Sanomia niin EK:ta  lähellä olevia tahoja ei kritisoida, ei ainakaan kovin helposti.

Ei ole olemassa ilmaisia lounaita.

Ei ole, ei. Mutta Sanomahan on valmiiksi EK:n jäsenyhdistyksen Medialiiton jäsen, eikä siis mikään elinkeinoelämän ulkopuolinen taho yhtiönä. Voidaan tietenkin ajatella Aku-kampanjan mahdollisen uutisoinnin olevan ”kiltimpää” kuin se muuten olisi, mutta periaatteessahan tämä riski on kaikessa missä tahansa kaupallisen median EK-uutisoinnissa, koska EK on muun muassa yksityisomisteisen median edunvalvoja.Tuskin riippumattomuusriskiä yksi Aku-tempaus olennaisesti lisää.

Toivotaan nyt, että kampanja tosiaan innostaa edes muutamaa nousevan polven edustajaa sarjakuvien pariin.
« Viimeksi muokattu: 07.01.2019, klo 22:28:28 kirjoittanut Darzee » tallennettu
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 617


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #157 : 08.01.2019, klo 01:18:40 »

Demarissa:

Lainaus
Aku Ankka -lehden levikki on yli puolittunut 10 vuodessa. Kymmenen vuotta sitten lehden levikki oli reippaasti yli 300 000, kun se nyt on selvästi alle 150 000.

– Olimme silloin Suomen suurin viikkolehti ja olemme edelleen Suomen suurin viikkolehti. Olemme säilyttäneet asemamme, mutta kukkula on paljon matalampi tällä hetkellä, sanoo Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä.

Hyyppä sanoo dramaattisesti vähentyneen lukuharrastuksen näkyneen levikin laskussa. Hän arvioi, että on lapsia jotka lukevat ihan entiseen tapaan, mutta osa lapsista ei lue käytännössä lainkaan.

Timo
tallennettu

Kääk13
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 777


Tripla Kääk!


« Vastaus #158 : 08.01.2019, klo 03:21:56 »

No huhhuh! Melkoinen on pudotus.
Eikös levikki vielä vuosi sitten huidellut jossain reilun 200 000 kieppeillä?

Ei tällaista mahalaskua pelkät lukutottumuksien muutokset selitä.
Lehden sisällölle olisi tehtävä jotain näkyviä uudistuksia ihan tosissaan.

Isoin vika lienee tuoreessa materiaalissa.
Tanskassa ja Hollannissa tuotetut tarinat ovat suurimmalti osin aivan kamalaa kuraa. Missä vaiheessa kohderyhmää on alettu pitää alle 10 vuotiaina? Tuntuu, ettei tarinoita paljon vanhemmille lukijoille enää tehdä.

Pitkän linjan käsikirjoittajat ovat menettäneet puhtinsa jo aikaa sitten eikä uusista ole noussut mieleenpainuvia nimiä. Nykyisiä, kaikenmaailman tietotekniikkaa ja digihärveleitä pursuavia tarinoita kirjoittavat ne samat vanhat tarinanikkarit, jotka eivät todennäköisesti edes ole kunnolla perillä siitä mitä asioita nuoriso ja lapset oikeasti tänä päivänä pitävät mielenkiintoisina. Ja siltä monet tarinat tuntuvatkin.

Digilaitteiden mukaan tuominen tarinoihin antaa nykymuksuille varmasti samaistumispintaa, mutta ei lapsia silti pidä aliarvioida. Hyvistä tarinoista hekin pitävät. Iästään huolimatta, Don Rosan sarjat uppoavat vieläkin nuoriin lukijoihin ja ne ovat sentään sijoitettu 1950-luvulle.
Ehkä Don Rosan aikanaan saavuttama suursuosio olikin näin jälkeen päin katsoen haitaksi lehden tasolle?
Viimeksi eilen juttelin kavereideni (eivät ihan lapsia enää, mutta nuoria aikuisia kuitenkin) kanssa ruokaillessa Aku Ankan nykytasosta ja yksimielisesti olivat sitä mieltä, että ei heitä enää oikein muut piirtäjät jaksa kiinnostaa kuin Don Rosa.

Rosa toi 30 vuotta sitten lehteen kaivattua uudistusta. Tarvitsisimme nytkin uusia tekijöitä, joilla olisi edes puolet siitä samasta innostuksesta mikä Rosalla oli parhaalla kaudellaan. Ei kukaan silloinkaan uskonut, että Carl Barksille ikinä löytyisi haastajaa ja kas vain, niin kuitenkin tapahtui. Samoin ihmiset ehkä ajattelevat nykyään Don Rosasta. Vanha sukupolvi kasvoi Barksin tarinoiden parissa ja uusi Rosan. Hyviä piirtäjiähän meillä on paljon, mutta uutta, kunnianhimoisempaa kulmaa käsikirjoituksiin kaivattaisiin.

Jos kuitenkin keskitytään ihan suomalaiseen Aku Ankkaan ja kuluneen vuosikymmenen aikana kokemiin muutoksiin, niin kiinnostaisi tietää, että mikä Sanomalla lopulta on se taho, joka päättää mitä ankkalehdille milloinkin tehdään? Mielestäni Aki Hyyppä johtaa lehteä (ja muitakin ankkajulkaisuja) ihan hyvin, keksien kaikenlaista uutta ja yrittää pitää menon tuoreen tuntuisena. En halua alkaa osoittaa syyttävällä sormella varmasti parastaan yrittävää miestä, mutta siitäkin huolimatta on vaikea olla huomaamatta, että kovimmat levikin laskut ja enimmät lehtien lopettamiset ovat osuneet juuri hänen päätoimittajakaudelleen. Toki samassa tai jopa pahemmassakin jamassa ovat myös kaikkien muidenkin maiden ankkalehtien päätoimittajat. Suomessa ei sentään olla vielä Saksan tilanteessa, missä paikallinen viikkolehti ilmestyy enää joka toinen viikko.

Sanoma on kuitenkin voittoa tavoitteleva yritys, joten sen isot pomot varmasti usuttavat eri osastojen pienempiä pomoja tekemään uudistuksia ja ei-toivottuja leikkauksia, jotta tulokäppyrät saataisiin nousuun. Aina tulokset eivät voi olla vain ylös päin. Vaikka tekisi mitä.
« Viimeksi muokattu: 08.01.2019, klo 03:27:38 kirjoittanut Kääk13 » tallennettu

Kääk13-kirjoittaa!
PoliisihirviGini
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 64


« Vastaus #159 : 08.01.2019, klo 11:41:22 »

Kääk13 esittää mielentoisia näkemyksiä. Olen samaa mieltä, että "diginuorten" kosiskelu on hyvin lyhytnäköistä ajattelua. Sillä ei taatusti saada pitkäaikaisia maksavia lukijoita.

Toisaalta Tanskan ja Hollannin tuotannon niputtaminen yhteen on virhe, näet mielestäni keskimäärin Hollannin tarinoiden henki on lähempänä Barksia ja ylipäätään "klassista" Ankka-henkeä. Ja Heymans & kumpp. peittoavat Tanskan poppoon piirtäjät helposti.

Kääk13 kertoo tuttavien kertoneen, etteivät juuri muut piirtäjät kuin Rosa kiinnosta. Mielestäni se kertoo siitä, että halutaan piirtäjiä, joissa yhdistyy persoonallisuus ja laatu. Ja laatu tarkoittaa tässä yhteydessä taitavaa piirtäjää, joka osaa piirtää klassisesti, ts. mittasuhteet ovat kohdillaan ja hahmot eivät ole jotain hyytelökarikatyyrejä tai lastentarhatasoa kuten esimerkiksi nykyinen Kari Korhonen (katsokaa esim. Korhosen hahmojen käsiä). Tarvitaan uusi Vicar.

tallennettu
J.T.Chance
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 228


« Vastaus #160 : 08.01.2019, klo 12:26:21 »

Hei Vesa K.,
käytit persu-korttia, vaikka natsikorttikin olisi ollut käytettävissä. Kuinka ajattelematonta.
Samaa nyrjähtänyttä ajatteluasi soveltaen voisin päätellä, että sukunimesi K (koska nimimerkistähän ei ole kysymys) tarkoittaa kommunismia.
Mutta mitä minä nyt tällä koulutuksella tietäisin...
tallennettu
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 158


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #161 : 08.01.2019, klo 13:10:50 »

Kääk13 esittää mielentoisia näkemyksiä. Olen samaa mieltä, että "diginuorten" kosiskelu on hyvin lyhytnäköistä ajattelua. Sillä ei taatusti saada pitkäaikaisia maksavia lukijoita.

Toisaalta Tanskan ja Hollannin tuotannon niputtaminen yhteen on virhe, näet mielestäni keskimäärin Hollannin tarinoiden henki on lähempänä Barksia ja ylipäätään "klassista" Ankka-henkeä. Ja Heymans & kumpp. peittoavat Tanskan poppoon piirtäjät helposti.

Kääk13 kertoo tuttavien kertoneen, etteivät juuri muut piirtäjät kuin Rosa kiinnosta. Mielestäni se kertoo siitä, että halutaan piirtäjiä, joissa yhdistyy persoonallisuus ja laatu. Ja laatu tarkoittaa tässä yhteydessä taitavaa piirtäjää, joka osaa piirtää klassisesti, ts. mittasuhteet ovat kohdillaan ja hahmot eivät ole jotain hyytelökarikatyyrejä tai lastentarhatasoa kuten esimerkiksi nykyinen Kari Korhonen (katsokaa esim. Korhosen hahmojen käsiä). Tarvitaan uusi Vicar.

Vaikka asiaa on toistettu jo moneen kertaan, niin kyllä ajankäyttötottumusten muutokset mielestäni selittävät tarinoiden laatuakin paremmin levikin laskua. Ankassa on takavuosikymmeninä nähty oikeasti tosi hutaistua jälkeä, johon voi tutustua vaikkapa 1960-luvun puolivälin vuosikertanäköispainoksissa.

Viihdetarjontaa on nykyään niin paljon enemmän, ettei Aku ehkä voi koskaan enää olla samanlainen koko ikäluokkaa yhdistävä kokemus kuin ennen.
tallennettu
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 617


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #162 : 08.01.2019, klo 13:11:00 »

Rosa toi 30 vuotta sitten lehteen kaivattua uudistusta. Tarvitsisimme nytkin uusia tekijöitä, joilla olisi edes puolet siitä samasta innostuksesta mikä Rosalla oli parhaalla kaudellaan.

Innostuskaan ei riitä, jos tekijöille ei anneta mahdollisuutta tehdä ja vapaita käsiä. Luoteta tekijöihin. Tuntuu että Tanskan päätoimittajat "tietävät" paremmin kuin sarjojen tekijät mitä ja millaista pitää tehdä. Vai mahtavatkohan seurailla markkina-analyysejä ja mielipidemittauksia tai jotain muuta konsulttien tai taskulaskinporukan jorinaa toimituspäätöksiä tehdessään.

Timo
tallennettu

Dennis
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2 803« Vastaus #163 : 08.01.2019, klo 15:07:00 »

Levikki oli hieman yli 200 000 muutama vuosi sitten, tieto löytyy tästä topiikista, siten tuo lasku on ollut huimaa.

Itse olen tarjonnut omia Aku-lehtiäni sinne sun tänne, tutuille ja kavereille, ei paljoa sytytä ketään, teinit pitivät lehteä lapsellisena, lapset pitivät tylsänä.

Itse en allekirjoita tuota lukemisen vähenemistä, lapset ja nuoret lukevat mm netistä paljon kaikkea mm somea, peliohjeita, juttuja jne.....

Lehti tai kirja "käyttöliittymänä" vaan ei enää iske nuoriin.

Itseäni kiinnostaa myös tuo asia, että mikä taho Sanomissa vastaa julkaisulinjoista koskien myös näitä sarjakuvakirjoja, jos se on Hyypän poppoo niin sekavaa on ja ei voi antaa hyvää arvosanaa.

Vai onko "rahaporukka" joka vastaa?

Itse olen kysellyt netin, somen ja emailin kautta julkaisuista viime vuonna mutta en yhtään vastausta ole saanut! Toista oli Riku Perälän aikana jolloin asiallisia vastauksia tuli.
tallennettu

Je suis alle kuuden euron pizza!
PoliisihirviGini
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 64


« Vastaus #164 : 08.01.2019, klo 15:36:31 »

Itse en allekirjoita tuota lukemisen vähenemistä, lapset ja nuoret lukevat mm netistä paljon kaikkea mm somea, peliohjeita, juttuja jne.....

Mutta lukevatko he mitään pitempiä tekstejä? Pystyvätkö he sitoutumaan mihinkään pitempiaikaiseen lukemiseen?

Muutama vuosi sitten amk:n luennolla muuan naisoletettu luennoitsija hohottaen totesi mm. "kuka ny viittii lukea paksui kirjoi" ja ennusti (toivoi.) tekstin häviävän ja korvautuvan "graafisilla symboleilla". Siis paluuta luolamiesasteelle. Että tällaisia esimerkkejä.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: