Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Mike Diana, epäsiveellinen (15.04.2018 klo 08:07:48)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
17.02.2019, klo 15:04:00

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
471638 viestiä 10487 aihetta kirjoittanut 7362 jäsentä. Uusin jäsen: voma
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Aku Ankka ja kumppanit
| | |-+  Rosan Aku
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Rosan Aku  (Luettu 4551 kertaa)
Janne
Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 492


Hornan kekäleet!


« : 10.09.2005, klo 12:32:07 »

Luettuani juuri kolme Don Rosan albumia putkeen tulin siihen johtopäätökseen, että Rosa ei ole tajunnut Akun perimmäistä luonnetta. Minun tuntemani Aku on laiskottelija ja nautiskekelija, joka välttää työtä kuin ruttoa. Joskus Roope joutuu suorastaan huijaamaan tai kiristämään Akua saadakseen tämän töihin. Rosan Aku on "pahimmillaan" vastuuntuntoinen yksinhuoltaja, joka käy säännöllisesti Roopella töissä nauttien surkeaa 30 sentin tuntipalkkaa. Myöskään Akun kuuluisan kiivas luonne ei tule aina Rosalla oikeuksiinsa.

Rosahan on paljolti matkinut Barksin tuotantoa. En kuitenkaan tunne Barksin tuotantoa kovin hyvin. Onko Rosan Aku samanlainen kuin Barksilla? Toivottavasti ei.
tallennettu

"Tex-tieteen yli-morisco"
AnkkAntti
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 115« Vastaus #1 : 10.09.2005, klo 12:43:42 »

Eihän se nyt ihan samanlainen ku Barksin Aku oo, mutta barksinkin Aku on kyllä aika toimelias ja sillä on usein oma yritys. Ei Aku Roopella hirveen usein töissä oo, Roope vaan pakottaa sen kaikille matkoille.
tallennettu

''Matalaa kaappia kutsutaan senkiksi,korkeaa senkkiä puolestaan kaapiksi.'' Jaahas...
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 831


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #2 : 10.09.2005, klo 16:53:22 »

Jos et tunne Barksin tuotantoa kovin hyvin, niin oletko saanut tuon em. kuvasi Akusta laiskottelijana sitten uusista AA:n sarjoista? Vicar piirtäjänä ja kirjoittajana kuka kulloinkin?
Rosalla ja Barksilla on eronsa, mutta parhaiten Rosa uusista tekijöistä (tarkoittaen kirjoittajista - visuaaliset erot ovat isompia) on hahmot "barksilaisittain" ymmärtänyt. Muistamme Barksin sarjat joissa Aku on todella yritteliäs. Sarjat, joissa hän on jonkin alan erikoisosaaja ja huippuekspertti. Kaikki kaatuu lopulta liialliseen ylpeyteen, joka on työssä menestymisen aikana päähän kertynyt. Tai sitten Aku yrittää kovasti vaikka mitä, mutta mönkään menee, tyyliin: "potkut viidestä työpaikasta tällä viikolla ja nyt on vasta tiistai"... Mutta Barksin Aku taitaa loppujen lopuksi aika harvoin olla Roopella töissä. Ellei mukaan lasketa niitä kertoja kun on lähdettävä ulkomaille metsästämään jotain aarretta. Näin ainakin noin äkkiä muistiin kertyneiden pohjalta.

Timo
tallennettu

Vieraalija
Vieras
« Vastaus #3 : 10.09.2005, klo 20:13:01 »

En tykkää Rosan Akusta.
   Eikös Barksin Aku oo yleensä kiivas ja aika uhkarohkea. Rosan Aku on jostaki syystä hikoileva ja pelokas limunlitkijä
tallennettu
Janne
Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 492


Hornan kekäleet!


« Vastaus #4 : 11.09.2005, klo 12:15:34 »

Meikäläisen kuva räjähtelevästä, räiskähtelevästä ja laiskottelevasta Akusta on muodostunut kaikkein eniten taskarien pohjalta. Vaikka on niitä tavallisia Akujakin tullut jonkun verran luettua. Eikä se Barksin Akukaan ihan uppo-outo ole ja edellä olevat viestit vahvistivat käsitystäni, että kyllä niitä erojakin näiden kahden maestron Akujen välillä on. Kiteytettynä sanoisin, että Barksin Aku on yritteliäs epäonnistuja ja Rosan Aku on  masentunut duunari. Joten en todellakaan hirvittävästi tykkää Rosan Akusta. Roopesta kylläkin tykkään Smiley.
tallennettu

"Tex-tieteen yli-morisco"
Gamma
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 163


Miu


« Vastaus #5 : 11.09.2005, klo 12:40:35 »

Minun käsitykseni Aku Ankan luonteenlaadusta (=helposti räjähtä) taas perustuu valkokankaan tuotoksiin. Suurin synti, mitä Barks on mielestäni tehnyt, on ollut vääntää Tupu, Hupu ja Lupu kunnollisiksi partiolaisiksi, puhtoisiksi pikkuaikuisiksi. Aivan väärin! Poikien oikea tehtävä kun olisi tehdä Akun elämä mahdollisimman vaikeaksi.
tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 184« Vastaus #6 : 11.09.2005, klo 13:33:35 »

Don Rosahan senkin selvitti miten ankanpojat muuttuivat kauhukakaroista rikkiviisaiksi sudenpennuiksi. Minuakin tuo oli siihen asti mietityttänyt.
tallennettu

tikkuset
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 5« Vastaus #7 : 24.09.2005, klo 19:08:54 »

Minun käsitykseni Aku Ankan luonteenlaadusta (=helposti räjähtä) taas perustuu valkokankaan tuotoksiin. Suurin synti, mitä Barks on mielestäni tehnyt, on ollut vääntää Tupu, Hupu ja Lupu kunnollisiksi partiolaisiksi, puhtoisiksi pikkuaikuisiksi. Aivan väärin! Poikien oikea tehtävä kun olisi tehdä Akun elämä mahdollisimman vaikeaksi.
Jaa olisi muka parempi? Itseäni otti jumalattomasti pattiin nähdä Rosan edes kuvittelevan että pojat olisivat koskaan olleet typeriä pallinräjäyttelijöitä. Mutta kun kerran piirrettyjen mukaan pojat joskus sellaisia olivat niin hyväksytään nyt tuo kasvutarina.
Mutta ilkiö-ankanpojat tarinassa saavat minut aina näkemään punaista.
tallennettu
Duckster
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 208« Vastaus #8 : 24.09.2005, klo 21:46:05 »

Niin...Jos pojat eivät olisi mennyt sudenpentuihin olisi Aku tähän mennessä hoidossa Arkhamissa lahdattuaan pojat Cheesy
Ärsyttäviä ne olivat Angry
tallennettu
J.Salo
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 987


..ja valmis!


« Vastaus #9 : 25.09.2005, klo 00:38:16 »

Mua häiritsee noi Taskareiden erot. Barksin Aku on melko ahkera, joskin ylpeyteen taipuva olio, joka aina lopulta palaa "in-between" työhön Roopen luokse (oma näkemys). Tälläisenä Rosa yrittää Akun näyttää; hän on Roopella töissä koska ei ole saanut seuraavaa siirtoaan tehdyksi. Mennäkkö helikopteri-postikuskiksi? Vaiko kanafarmariksi? Ja aina välillä iskee laiskuuskohtaus ja vietetään aikaa baarissa sihijuomaa juoden. Sallittakoon hänelle hänen hetken heikkoutensa; meillä kaikilla on omamme.

Taskareissa Aku on nimenomaan laiska; kroonisesti työtä välttelevä sossu-elätti. Tonnien vuokrat Roopea kohtaan, ja asiaa maksimoi se että talo on nimenomaan tältä vuorkalla.

Näitä kahta näkökulmaa on vaikea sovittaa yhteen. Asiaa sekoittaa vielä tyypillinen "töissä margariinitehtaalla" tarinat. Tämä on Akun päivätyö. Hän tekee sitä elättääkseen pojat. Näissä tarinoissa unohdetaan että hän on muuta koskaan tehnytkään.. pystynytkään.. kun Barksin tarinoissa on aina takana se ajatus että Aku pystyy mihin tahansa, kuhan ylpeys pysyy hallinnassa. Onhan hän Roopen veljenpoika. Ilman ylpeyttä, hän olisi taatusti itsekin vähintään miljonäärikerhossa. Sen verran monta menestyvää yritystä hänellä on takataskussa. Hän on myös valmis opiskelemaan menestyksen eteen; vrt. Barkin kampaaja-tarina, missä Aku muutti rumista naisista kauniita meikeillä ja kampauksilla. Italia-Aku ei ikinä tälläistä tekisi. Vaatisi se opiskelua, raskasta päivittäistä työtä ja useita sitoumuksia.

Piirrettyjen Aku raivostuu helposti ja purkaa raivonsa kaikkeen. Sarjakuvissa tämä luonteenpiirre ei juuri näy, koskaan. Joskus kun unelma on raunioina ja syy on selkeästi jäljitettävissä veljenpoikiin, hyökkää hän heidän kimppuunsa. Mutta useinmiten kostot ovat aina hyvin harkittuja (Barksin maitomiesstoori, raijuustoa pyjamansisään? anyone?) ja suunniteltuja.

Jos mahdollista, Rosan Aku on paljon tasaisempi kuin Barksin; hän on duunari, jolla on hetkensä. Mutta hän ei ole läheskään niin intohimoinen tai ekstriimi kuin Barksin tarinoissa; hän on myös paljon rauhallisempi. Rosan Aku ei menetä kontrollia. Hän ei tee turhia kostoja, raivostu huonekaluille tai tee viime hetken hätäpäätöksiä. Hän on normaali ihminen. Joskus hän rentoutuu riippumatossa. Mutta normaali duunari.
tallennettu
Duckster
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 208« Vastaus #10 : 25.09.2005, klo 13:36:49 »

Kaipaisin Rosalta enemmän juuri näitä tarinoita joissa Aku on milloin mikäkin expertti...
Tästä aiheesta syntyy yleensä hyviä tarinoita......Mestaripuutarhuri on mainio tarina,
onko Rosalla enemmän tälläisiä tarinoita Huh
tallennettu
Gamma
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 163


Miu


« Vastaus #11 : 25.09.2005, klo 15:12:21 »

Tuolla aikaisemmassa viestissäni taisin korostaa elokuva-ankkojen luonteenlaatua "ainoana oikeana". Ei se ehkä nyt ihan niinkään mene, esimerkiksi useat Barksin tarinat ovat mielestäni nautittavaa viihdettä. Tuskin koskaan kuitenkaan ajattelen niissä seikkailevia hahmoja samoina henkilöinä, kun valkokankaan vastineensa. Nuorempana olen lukenut myös suhteellisen paljon taskukirjoja, oikein viihdyttäviä nekin. Ja valkokankaan Akukin on venynyt uransa aikana moneen muottiin. Eihän siinä ole mitään tolkkua, jos yrittää mahduttaa kaikki seikkailut saman ankan elämään! Minä hyväksyn siis erilaiset tulkinnat ankkojen persoonista ja käytöksestä, eikä minua häiritse se, että ne eri henkilöiden tulkinnat eivät sovi yhteen keskenään.

Syynä suureen Rosa-vastaisuuteeni onkin miehen pyrkimys yhtenäistää Aku Ankan maailma omien kiinnostuksen kohteidensa mukaiseksi, ja monet fanit tuntuvat vieläpä hyväksyvän Rosan näkemykset mukisematta. Kun mies sitten kerran kajosi elokuvien Akuun, minussa leimahti ankara Rosa-viha. Ja vihahan on erittäin huono asia, koska se sumentaa kykyä ajatella järkevästi  Wink

Tämän tekstin muotoiluun meni melkein tunti, enkä vieläkään ole tyytyväinen. Pakottaudun nyt kumminkin painamaan tuota "lähetä"-painiketta ja menen tekemään ruokaa.
tallennettu
Turo
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 76« Vastaus #12 : 25.09.2005, klo 16:07:46 »

Kaipaisin Rosalta enemmän juuri näitä tarinoita joissa Aku on milloin mikäkin expertti...
Tästä aiheesta syntyy yleensä hyviä tarinoita......Mestaripuutarhuri on mainio tarina,
onko Rosalla enemmän tälläisiä tarinoita Huh

Nuo nyt tulevat ensinnä mieleen.

Nokanneulan tapaus / Aku ikkunanpesijänä
Valvova silmä / Aku tarkkasilmäisenä
(?) Sankari ylitse muiden / Aku supervahvana
tallennettu
AnkkAntti
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 115« Vastaus #13 : 25.09.2005, klo 18:20:32 »Valvova silmä / Aku tarkkasilmäisenä

Eihän Aku niissä hommissa tosin kovin hyvin pärjänny. Wink
tallennettu

''Matalaa kaappia kutsutaan senkiksi,korkeaa senkkiä puolestaan kaapiksi.'' Jaahas...
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 950


<><


« Vastaus #14 : 25.09.2005, klo 18:39:05 »

Itseäni otti jumalattomasti pattiin nähdä Rosan edes kuvittelevan että pojat olisivat koskaan olleet typeriä pallinräjäyttelijöitä. Mutta kun kerran piirrettyjen mukaan pojat joskus sellaisia olivat niin hyväksytään nyt tuo kasvutarina.
No mutta kyllähän Barks kuvasi ankanpojat välillä melkoisina jukureina. Onhan se yksi (piirrettyyn perustuva?) Barksin sarja, jossa Aku on koulupoliisina ja tenavat tietenkin pinnaa koulusta ja pistää vanhan setänsä koville.

Eihän Aku niissä hommissa tosin kovin hyvin pärjänny. Wink
Mutta sama pointtihan oli Barksin jutuissa. Esim. se kerta, kun Aku osallistui tietokilpailuun ja varmasti tiesi vastaukset kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ja lopulta voitti, mutta valitsikin palkinnokseen kolmipyörän.
Niissä jutuissa on vähän opetuksena varoitus liiallisesta ylpeydestä.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Sivuja: [1] 2 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: