Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: 1959 / 100 – Välskärin kertomuksia (03.03.2018 klo 22:57:16)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
24.06.2018, klo 02:39:33

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
464777 viestiä 10324 aihetta kirjoittanut 7280 jäsentä. Uusin jäsen: PetriTre
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Luomistyö, käsikirjoittaminen ja kääntäminen
| | |-+  Mitä tulevaisuudessa tapahtuu?
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] 2 3 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Mitä tulevaisuudessa tapahtuu?  (Luettu 12357 kertaa)
Kapteeni Kenguru
Groupie
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 562


¿Cuándo se come, aquí?


« : 22.08.2005, klo 17:41:20 »

Lukkoon ja bannia, jos tästä on jo ollut puhetta:

Olisipa mielenkiintoista tietää, että minkälaisia kuvitelmia Kvaakkilaisilla on tulevaisuudesta.

Aikarajoja en sen tarkemmin rupea määrittelemään, ihan mitä vain ensi viikosta vaikka viidensadan miljardin vuoden päähän tai vielä kauemmas jos siltä tuntuu.


Olen jo jonkin aikaa suunnitellut tulevaisuuteen sijoittuvaa sarjaa - jotkut muistanevat kun aikoinaan kyselin roboteista - ja se projekti näyttää nyt tällä hetkellä vähän huonolta. Niin huonolta etten kehtaa luonnoksia tänne laittaa, mutta jos siitä nyt edes novellin saisi väännettyä, jolla voisi vaikka osallistua Portin kirjoituskilpailuun. Tiedän tiedän, tämä on sarjakuvafoorumi..
Mutta olisi ihan kiva saada muutama ideanpoikanen, joita sitten voin pölliä ja tulla uudeksi Neil Gaimaniksi ja myydä tarina eteenpäin Hollywoodiin ja saada kauheasti rahaa.

Ajattelin laittaa tämän tuonne vapaan keskustelun alueelle, ehkä ideoitakin tulisi silloin vapautuneemmin, mutta tänne se sopinee paremmin. Mistä sen tietää, ehkä joku toinenkin suunnittelee tieteissarjaa ja kaipaisi vähän virikkeitä.

Itselläni on kaksi erilaista kuvitelmaa tulevaisuudesta. Toinen on lyhyesti sanottuna kertomus ajasta, jolloin ihmiskunta lentelee ympäri avaruutta ja rikkoo kaiken. Tämä on se epärealistisempi ja lapsellisempi kehitelmä, jota olen hahmotellut hieman enemmän.

Toinen taas kertoo ydinsodan jälkeisestä ajasta ja on realistisempi, mutta ehkä myös hivenen tylsempi.
tallennettu

POLKU PYÖRÄ VARKAAT KURIIN!!1

http://www.youtube.com/user/Satelliittifillari
roju
sarjispelle
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 1 762« Vastaus #1 : 22.08.2005, klo 17:57:20 »

Hieno otsikko.

Tulevaisuudessa olen vähän vanhempi ja mulla on lapsi tai pari. En kyllä osaa sanoo missä oon tai mitä teen työkseni. Varmaan jotain sarjakuvaan liittyvää edelleen.

Näin hyvä mielikuvitus mulla on. Ei tuu uutta filipkoodikkiä näillä avuilla. Tongue
tallennettu

Muista poika, että tämän päivän kapinallinen on huomispäivän pieru.
Lind JR.
oikee meka agtiivi.
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 194


"omapa on mielipiteeni."©


« Vastaus #2 : 22.08.2005, klo 18:09:09 »

tulevaisuudessa,,, kun ihmiset ovat keksineet lääkkeen vanhenemiseen, ja olen oikeasti miljardi vuotta vanha, julkaisen sarjakuvan jossa kerrotaan nykyhetkestä. se lykätään sivuun koska se on täyttä "fantasiaa" joopa joo,,, Cry
tallennettu

miksi minä aina sanon viimeisen sanan keskusteluissa?
Doc Lomapäivä
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 766


« Vastaus #3 : 22.08.2005, klo 18:46:15 »

Itse pidän scifistä joka on oikeastaan jo todellisuutta. Alien 2:ssa on hyvin vähän scifiä. Tapahtumapaikkana on vieras planeetta, mutta aseet ovat aika realistisia. Voisi kuvitella että sellaisilla parinkymmenen vuoden päästä räiskitään. Samoin William Gibsonin cyberpunk-scifi on hyvin realistista.

Novellien sarjassa yksi suurista suosikeistani on Frank Herbertin Tilaa pianolle (Passage for Piano, 1973), joka löytyy Maailma mielen mukaan kokoelmasta. Se voisi yhtä lailla kertoa muutosta Brasiliaan, mutta kertoo avaruuteen lähtemisestä.

Tiedän kyllä että jotkut pitävät täysin päinvastaisesta scifistä, itselleni ei esim. Cordwainer Smith uppoa millään.
tallennettu

Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 663


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #4 : 22.08.2005, klo 18:57:21 »

Minä tiedän. Tulevaisuudessa tapahtuu kamalia.  Tongue
http://members.surfeu.fi/omnion/kotomaa/kirjat/historia/hisindex2.htm

Uskon kyllä että uusi öljykriisi ja kasvihuoneilmiö muuttavat maailmaa aika radikaalisti tässä ihan lähivuosina. Toivon että olen väärässä.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 461« Vastaus #5 : 22.08.2005, klo 19:10:08 »

Jo lähitulevaisuudessa ihmisillä alkaa olla hyvin erilaisia maailmoja, niin erilaisia, että he enenevässä määrin eivät ymmärrä toisiaan. Syntyy yhä enemmän erilaisia pieniä yhteisöjä, kuten Kvaak, joissa samanmieliset ihmiset pitävät seuraa. (Jo nyt, ainakin minulla, on vaikeuksia ymmärtää ihmisiä, joiden elämä on Salkkareita ja Seiskaa, en ymmärrä mistä he puhuvat ja he eivät ymmärrä mistä minä puhun).

Yhdysvalloissa syntyy voimakas reaktio fundamentalismia (intelligent design, pro life) vastaan, samaan tapaan kuin Britanniassa ylisiveän viktoriaanisen ajan jälkeen syntyi vapaamielinen edvardiaaninen aika. Tämä johtaa muuttoliikkeisiin eri osavaltioiden välillä niin että poliittiset rajat entisestään kärjistyvät.

Lähi-idän kriisit vain pahenevat uskonnollisten, etnisten ja taloudellisten kiistojen takia. Länsimaailman kehitettyä vaihtoehtoisia energiamuotoja öljyn arvo alkaa romahtaa ja mullahit saavat vallan Saudi-Arabiassa ja muissa alueen maissa. Terroriteot länsimaissa vähenevät, kun islamistit pääsevät valtaan "omissa" maissaan. Heidät unohdetaan köyhyyden ja sorron keskelle.

Tuvalu ja Turku peittyvät hiljalleen veden alle.

Suomessa teollinen tuotanto vähenee ja taiteet nousevat kukoistukseen; musiikki, kirjallisuus, sarjakuvat,  elokuvat, arkkitehtuuri ja mediataide saavat kaikki kansainvälisen tason edustajia. Taiteilijat ja arkkitehdit ovat uutta eliittiä. Poliitikka muuttuu entisestään virkamiesvetoisemmaksi. Presidentin virka muuttuu edustusviraksi. Suomi ei sittenkään liity Natoon, koska kukaan ei uskalla tehdä päätöksiä mihinkään suuntaan.

Venäjä on Venäjä on Venäjä.
« Viimeksi muokattu: 22.08.2005, klo 19:12:33 kirjoittanut Lurker II » tallennettu
Antti Vainio
Karpaattien nero
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 4 337« Vastaus #6 : 23.08.2005, klo 11:29:14 »

Kekkosta pistäneestä hyttysestä saadaan Kekkos-DNA:ta jonka avulla Kekkosia kloonataan. Hullu Keminmaalainen yrittäjäksi ruvennut entinen poliitikko perustaa Kekkospuiston joka on täynnä kloonattuja Kekkosia. Jokin menee vikaan ja Kekkoset riehaantuvat
tallennettu

"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".
Doc Lomapäivä
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 766


« Vastaus #7 : 23.08.2005, klo 18:00:28 »

1. Terroristit räjäyttävät ydinpommin. Uhrien määrä jää kuitenkin muutamiin satoihin. Pommin ympäristövaikutuksia vähätellään. Vasta vuosia myöhemmin sen todetaan aiheuttaneen syöpää ja epämuodostumia, mutta valtiota ei saada tuomiolle salailusta ja huonosta asioiden hoidosta.

2. Ilmastomuutos etenee, mutta pahimpia odotuksia hitaammin. Myrskyt, tulvat ja epävakaat sääilmiöt ovat yhä enemmän läntisen(kin) maailman arkipäivää. Kahdenkymmen vuoden päästä ihmisillä on kuitenkin jo muuta huolehdittavaa kuin ekokatastrofi (ks kohta 5.)

3. Vakavat kulkutaudit tulevat yhä enemmän ihmiskunnan riesaksi. Eräs niistä tappaa tuhansia ihmisiä muutamassa päivässä ennen kuin se saadaan aisoihin. Ihmiset alkavat suojautua taudeilta neuroottisesti. Jotkut jopa välttelevät sukulaisiaan, ja pitävät kasvomaskeja ja hansikkaita liikkuessaan kaupungilla.

4. Tehomaatalous lakkaa melkein kokonaan. Sen syrjäyttää halpa geenituotettu ruoka ja kalliimpi mutta terveellisempänä pidetty luomuruoka. Eläinperäisten sairauksien pelossa ihmiset syövät yhä enemmän kasvisruokaa. Geeniviljelmät karkaavat käsistä ja aiheuttavat pysyviä muutoksia kasvi- ja eläinkuntaan.

5. Väistö lisääntyy kolmansissa maissa ja talousmaat kiristävät pakolaiskäytäntöjään, mikä aiheuttaa aseellisia konflikteja rajaseuduilla. Suursodan pelko kolkuttelee ovella.

6. Suomessa tehdään ensimmäinen poliittinen murha sitten Bobrikovin.
tallennettu

Kapteeni Kenguru
Groupie
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 562


¿Cuándo se come, aquí?


« Vastaus #8 : 23.08.2005, klo 19:18:24 »

Mielenkiintoisia vastauksia tähän mennessä, kiitos niistä. Erityisesti tämä oli hauska:
Tulevaisuudessa olen vähän vanhempi ja mulla on lapsi tai pari. En kyllä osaa sanoo missä oon tai mitä teen työkseni.

Lienen sitten toinen ääripää, koska jo ala-asteella sain kritiikkiä kirjoittamisen suhteen tasan kahdessa asian takia: Käsialan ja liiallisten mielikuvitusjuttujen takia.

Nyt näin 2000-luvulla operoin tietokoneella, aivan kuten silloin oletinkin, joten käsialaongelmat ovat historiaa. Mutta aina kun ainekirjoitustunnilla täytyi kirjoittaa aiheesta "miten vietit joululomasi" tai "tiedän mitä teit viime kesänä" niin se tuntui tylsältä ja jopa vastenmieliseltä. Vasta ylemmillä luokilla tajusin, ettei opettaja kuitenkaan voinut tietää että söinkö mustikoita vai mansikoita kesämökillä ja missä laitteissa kävin Linnanmäellä, vaan siinäkin saattoi käyttää mielikuvitustaan - kunhan ei vain jäänyt kiinni, sillä valehtelu on syntiä.

Nykypäivänäkään en koe omaelämäkerrallisuutta omaksi ilmaisumuodokseni. Voisinhan tietysti tehdä sarjakuvan vaikkapa viime kesän festarireissuista Saunaan ja Tuskaan, mutta ihan oikeesti, ketä muka kiinnostaa että kuka joi mitä ja kuka pani ketä?


Sitten taas hieman omia käsityksiäni tulevaisuudesta. Ihmiskunta jakaantuu neljään eri kastiin:

- Robotit. Alin luokka, ei oikeuksia sen enempää kuin roomalaisten orjillakaan oli. Jotkut robotit ovat "perinteistä sorttia" eli metallista ja muovista kasattuja keinotekoisia olentoja, joissakin on hieman bionisia osia. Kategoriaan soveltuvat myöskin ne kloonit, joiden omat aivot on poistettu tarpeettomina.

- Kyborgit, eli ihmisen ja koneen risteytykset, myöskin geenejä on saatettu muokata rajusti. Raskaat ja likaiset työt tekevä luokka. Yksilöiden ulkonäkö saattaa olla ties kuinka omituinen tai groteski, joku on esimerkiksi muokattu sopeutumaan avaruuden ja toinen vedenalaisiin olosuhteisiin.

- Melkein normaalit, vain jokunen biosiru aivoissa tai lieviä geenimuunnoksia, ehkä myös symbioosisuhde nanobottien kanssa on mahdollinen. Esimiesasemassa kyborgeihin nähden.

- Normaalit, eli fyysisesti täysin meidän kaltaisemme. Pitävät itseään täydellisinä olentoina ja halveksivat kaikkia muita luokkia.
tallennettu

POLKU PYÖRÄ VARKAAT KURIIN!!1

http://www.youtube.com/user/Satelliittifillari
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 461« Vastaus #9 : 23.08.2005, klo 19:28:39 »

<snip>- Robotit. Alin luokka, ei oikeuksia sen enempää kuin roomalaisten orjillakaan oli. Jotkut robotit ovat "perinteistä sorttia" eli metallista ja muovista kasattuja keinotekoisia olentoja, joissakin on hieman bionisia osia. (...) Normaalit, eli fyysisesti täysin meidän kaltaisemme. Pitävät itseään täydellisinä olentoina ja halveksivat kaikkia muita luokkia.

Hei, tämähän on kuin sarjakuvasta Markos, robottiajan sankari.
tallennettu
Kapteeni Kenguru
Groupie
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 562


¿Cuándo se come, aquí?


« Vastaus #10 : 23.08.2005, klo 19:36:03 »

Hei, tämähän on kuin sarjakuvasta Markos, robottiajan sankari.


Ai hitto, niinpäs onkin. No, pitää kehitellä jotakin muuta.
Mites olisi sellainen skenaario, jossa ihmiskunta lähtee tähtiin tuhoamaan muita rotuja koska ne ovat niin vastenmielisiä ja täällä Maan pinnalla lakia valvovat tuomarit ajelevat moottoripyörillä ympäriinsä ja ampuvat kaikki jotka rikkovat lakia?
tallennettu

POLKU PYÖRÄ VARKAAT KURIIN!!1

http://www.youtube.com/user/Satelliittifillari
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 461« Vastaus #11 : 23.08.2005, klo 19:40:05 »

Ai hitto, niinpäs onkin. No, pitää kehitellä jotakin muuta.
Mites olisi sellainen skenaario, jossa ihmiskunta lähtee tähtiin tuhoamaan muita rotuja koska ne ovat niin vastenmielisiä ja täällä Maan pinnalla lakia valvovat tuomarit ajelevat moottoripyörillä ympäriinsä ja ampuvat kaikki jotka rikkovat lakia?

Äh, tuollainen ei menisi ikinä läpi! Aivan liian kaukaa haettua.

Entäs tämä? Aurinkokuntaan saapuu valtava, pallonmuotoinen avaruusalus. Maa lähettää sinne tutkimusretkikunnan ja aluksesta löytyy kaikenlaisia ihmeellisiä laitteita ja elämänmuotoja. Sen kummempaa juonta ei tarvita.

Jos juttu lähtee vetämään, siihen voisi tehdä vaikka pari jatko-osaa. Trilogian.
tallennettu
Kapteeni Kenguru
Groupie
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 1 562


¿Cuándo se come, aquí?


« Vastaus #12 : 23.08.2005, klo 20:17:29 »

Aurinkokuntaan saapuu valtava, pallonmuotoinen avaruusalus. Maa lähettää sinne tutkimusretkikunnan ja aluksesta löytyy kaikenlaisia ihmeellisiä laitteita ja elämänmuotoja.

Hei joo, sitten ne oudot elämänmuodot voisivat ryhtyä valloittamaan planeettaamme kuolemansäteellä ja muotoaan muuttava tappaja-androidi lähetettäisiin aikamatkalle muuttamaan menneisyttä parempaan suuntaan.

Ei mutta tosissaan, scifissä on se ongelma että kokonaan uusia ja omaperäisiä ideoita ei joka päivä näe, vaan homma perustuu pitkälle kierrätykseen. Tai voi tietysti olla että olen lukenut vääriä teoksia. Mitäs kaikkia näitä kliseitä nyt onkaan, sädepyssyt ja robotit ja tämmöiset. Liekö enää edes mahdollista keksiä mitään todella omaa, täytynee vain tyytyä poimimaan parhaat kliseet ja koota niistä itseään miellyttävä soppa.
tallennettu

POLKU PYÖRÄ VARKAAT KURIIN!!1

http://www.youtube.com/user/Satelliittifillari
Doc Lomapäivä
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 766


« Vastaus #13 : 24.08.2005, klo 11:46:33 »

- Kyborgit, eli ihmisen ja koneen risteytykset, myöskin geenejä on saatettu muokata rajusti. Raskaat ja likaiset työt tekevä luokka. Yksilöiden ulkonäkö saattaa olla ties kuinka omituinen tai groteski, joku on esimerkiksi muokattu sopeutumaan avaruuden ja toinen vedenalaisiin olosuhteisiin.

- Melkein normaalit, vain jokunen biosiru aivoissa tai lieviä geenimuunnoksia, ehkä myös symbioosisuhde nanobottien kanssa on mahdollinen. Esimiesasemassa kyborgeihin nähden.

- Normaalit, eli fyysisesti täysin meidän kaltaisemme. Pitävät itseään täydellisinä olentoina ja halveksivat kaikkia muita luokkia.

Entäs näin:

- Kyborgit, jotka ovat antaneet muunnella ruumistaan tiettyihin olosuhteisiin ja töihin sopiviksi. Työntekijät ovat tietysti yrityksille velkaa ruumiistaan, ja heidän sopimuksensa pituus on 20-30 vuotta, jonka jälkeen työstä saa lähteä mutta osa kyborgiudesta puretaan.

- Kauniit kyborgit. Parempi luokka, jossa vartaloa on muokattu kauniimmaksi ja urheilullisemmaksi, sekä vartaloon on lisätty viihdetekniikkaa kuten tv-ruutuja, puhelimia ja voimia lisääviä osia.

- Normaalit, eli hipit ja köyhät, jotka haluavat elää luonnonmukaisesti, tai joilla ei ole varaa muokata vartaloaan.
tallennettu

litiumtomu
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 177


"Ettehän te osaa piirtää" -Wagner (HS 24.2.2005)


« Vastaus #14 : 24.08.2005, klo 12:12:10 »

Uskon kyllä että uusi öljykriisi ja kasvihuoneilmiö muuttavat maailmaa aika radikaalisti tässä ihan lähivuosina. Toivon että olen väärässä.

Tähän kommenttiin on helppo yhtyä - kaikilta osin. Ilmastonmuutokset ovat jo nyt melko huomattavia ja tulevaisuudessa tuskin asiat ovat ainakaan paranemaan päin.

Lähi(?)tulevaisuudelta toivon täydellistä ja maailmanlaajuista siirtymistä puhtaiden energiamuotojen (kuten vety-, tuuli- ja aurinkoenergia) käyttöön, jotta maailmasta olisi jotain jäljellä vielä mahdollisille jälkipolvillekkin.
« Viimeksi muokattu: 24.08.2005, klo 15:57:12 kirjoittanut litiumtomu » tallennettu

Läänintaiteilijasika menettää kohta uskonsa.
Sivuja: [1] 2 3 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: