Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Sarjakuvaostoksilla Norjassa (07.12.2019 klo 20:18:02)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
06.07.2020, klo 20:31:11

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483445 viestiä 10475 aihetta kirjoittanut 3844 jäsentä. Uusin jäsen: Ture
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Lännensarjakuvat
| | |-+  Tex Willer- kronikat
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Tex Willer- kronikat  (Luettu 174177 kertaa)
Dennis
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2 802« Vastaus #390 : 14.12.2013, klo 20:44:01 »

Itse liputan Kronikoiden puolesta. Itselläni ei ole 1970-1980-lukujen Tex Willereistä ei ole kaikkia ja ne jotka on, ovat todella rupisessa kunnoissa.

Toivottavasti Egmont ei ota näitä muutamien ihmisten vaatimusta lopettaa Kronikka-sarja liian todesta.

En usko että Kronikoiden lopettaminen lisäisi väri-Texien julkaisutiheyttä. Nehän ovat yhteisjulkaisuja Norjan kanssa.

Kronikka on suomalaisten juttu, tehdään suomalaisesta materiaalista.

Lisäys: Tässä tapauksessa "painolaadulla" ei ole minulle suurta merkitystä. Pääasia on että sarjaa julkaistaan! Ja kohtuulliseen hintaa!
« Viimeksi muokattu: 14.12.2013, klo 20:52:08 kirjoittanut Dennis » tallennettu

Je suis alle kuuden euron pizza!
Mosabacka
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 684« Vastaus #391 : 14.12.2013, klo 22:07:51 »

Aluksi ostin kronikoita ihan sen takia, että minulta puuttui (ja puuttuu edelleen) perussarjan alkupään numeroita. Sittemmin olen ostanut kronikoita keräily- ja kannatusmielessä.

Viimeisimmästä on sanottava hauska yksityiskohta. Kauppajonossa tutkailin takakantta ja meinasin kääntyä takaisin, kun näytti siltä, että sivu on taittunut. Sitten tajusin, että kansi on ihan ehjä, mutta skannattavan kannen taitos onkin ikuistettu kronikkaan Smiley Sisällöstä sen verran, että taitaa olla alkuperäinenkin huonoa painosta, mutta uusintaversiona joidenkin sivujen kasvot ovat lähes tyhjät ja se pistää kyllä kenen tahansa silmään.

Minulle on aivan sama, jatketaanko kronikoita vai ei, itse en niitä enää tarvitse.
tallennettu

kehittyvä willeristi
*Mika*
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 184« Vastaus #392 : 15.12.2013, klo 08:58:07 »

Varmaankin tuo Hannun mainitsema ylivalottuminen parin viimeisen kronikan kohdalla on se oikea sana. Eilen luin putkeen tarinan Ihmismetsästystä kahdesta uusimmasta kronikasta. Tarina on yksi suosikeistani, niin ei se huono laatu paljon häirinnyt. En ole lukenut kaikkia kronikoita (toki tarinat joskus pokkareista), mutta aina välillä herkuttelen 70-luvun tarinoilla ja onhan se vaivatonta napata pari kronikkaa kirjahyllystä ja lukea tarina putkeen niistä.

Mullakin on nämä pokkarit, liuskoja ei ole yhtään. Kyllä kait luonnollista olisi tehdä kronikoita 70-luvun loppuun tai pidempääkin, jos kysyntää on riittävästi. Minäkin tulen ko. opuksen ostamaan  laugh
« Viimeksi muokattu: 15.12.2013, klo 09:06:13 kirjoittanut *Mika* » tallennettu
Janne
Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 641


Hornan kekäleet!


« Vastaus #393 : 15.12.2013, klo 12:41:24 »

Minä kuvaisin ongelmaa siten, että ainakin osa aukeamista on ylivalottuneita, hahmojen ääriviivat ovat osittain kadonneet. Näin siis ainakin minun kappaleessani. Eipä tuo nyt varsinaisesti lukemista haittaa, mutta selvä heikennys alkuperäiseen joka tapauksessa.

Minulla on tuota "ylivalottumista" juuri noissa alkuperäisissä lehdyköissä. Sekä siinä setissä jonka toimitin Eqmontille että tässä toisessa, joka on kotonani (joo, en kestä katsella hyllyssä olevaa aukkoa, on ollut pakko hankkia kaksi settiä...). Tarkastitko Hannu omat alkuperäiskappaleesi? Notta sitä vaan mietin, jos muilla onkin painojälki priimaa noissa alkuperäisjulkaisuissa, niin sitten syy kehnoon kronikkajälkeen onkin allekirjoittaneessa Undecided
tallennettu

"Tex-tieteen yli-morisco"
OM
Galleriataiteilija
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 265« Vastaus #394 : 15.12.2013, klo 14:54:34 »Ongelma saattaisi ratketa vertaamalla vanhoja numeroita toisiinsa ja valitsemalla niistä paras. Joskus niissäkin saattaa olla pienoisia eroja, mutta ehkä harvemmin kuitenkin. Ja sitä paitsi vanhat Tex Willerit olivat normaalia pienempiä kooltaan joka vaikutti myös ruutujen tukkoisuuteen.  On ymmärrettävää, että vanhasta ei saa paremman näköistä ellei sitä käsittele jotenkin kuvankäsittely ohjelmilla. Se sitten onkin kallista restauroimista.

Paras ratkaisu olisi se, että otettaisiin Italiankielinen Tex ja sijoitetaan siihen uudelleen puhekuplat teksteineen. Loppu tulos varmasti hyvä, sillä minulla on noita Italiankielisiä normi Texejä ja ne ovat todella hyviä laadultaan. On minullakin muutama Italiankielinen noita vanhoja, joissa on ollut jotain häikkää painossa, mutta suurin osa priimaa. Mutta tämä maksaa eikä tätä tule tapahtumaan koskaan. Mutta tämä on ainoa toimiva ratkaisu.
Joku taitava photoshop-sieppo osaisi tehdä tuollaisen jutun varmasti.

Ongelmana tässä on myös se, olettteko tajunneet, että koska Suomessa Tex painettiin normaalia pienemmässä koossa kuin Italialainen vastine, niin sekin jo osaltaan selittää, miksi noista vanhoista numeroista uudelleen painettaessa ei tule samanveroisia koskaan.
Ja käytettyllä paperilla oli myös omat luonnolliset vaikutuksensa.

Miksi aikoinaan Tex Willer muuten pienennettiin  Italialaisesta sivun koosta pienemmäksi kun se julkaistiin meillä Suomessa? Sama oli Lännentien kohdalla. Ruudut olivat noissa todella pienikokoisia ja niistä on vaikea saada hyvälaatuisia enää.  Tälläisiä ongelmia ei varmasti nyt jälkeenpäin ilmaantuisi, jos kauan sitten olisi pidetty kiinni Italialaisen Tex lehden koosta, mikä on minusta tosi sopiva.

ps. Ennen vanhaan liimattiin puhekuplat perinteisellä liimalla painettavaksi tarkoitettuihin sarjakuva-sivuihin kun ei ollut vielä tietokoneita.
« Viimeksi muokattu: 15.12.2013, klo 15:35:54 kirjoittanut Orjan May » tallennettu
Secos-Bill
Galleriataiteilija
*
Poissa

Viestejä: 802


« Vastaus #395 : 15.12.2013, klo 19:10:11 »

Omissa alkuperäiskappaleissanikin on alivalottumista, joten eiköhän se koske kaikkia numeroita. Selasin päällisin puolin tusinan verran seuraavia ja näyttää siltä, että seuraavassa kronikassa saattaisi olla muutama heikompi sivu, mutta muuten jälki on jatkossa ihan kelvollista. Itse asiassa oman muistini mukaan juurikin nuo muutamat numerot ovat heikommat ikinä ja jatkossa kuvalaadussa on vikaa vasta, kun jossain oli pikselöitynyttä viivaa - eli siihen on vielä matkaa, ehkä kronikat eivät sinne asti jatkukaan...
Itse aion ostaa kronikoita jatkossakin, vaikka viimeiset puuttuvat numerot olivat vuotta 1974, alkuperäiskappaleet kun ovat jo aika kärsineitä.
tallennettu
Mosabacka
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 684« Vastaus #396 : 15.12.2013, klo 21:54:18 »

Huomio! Seuraa tärkeä informaatio.

Katsoin omasta kokoelmastani ja alkuperäisversio ei poikkea kronikasta, joten ovat vuonna 1977 kämmänneet painokoneiden kanssa. Näin ollen turhaa kitinää Egmontia kohtaan.

Tästä juohtui mieleen, että suureen kärsijän rooliin joutuu tässä mainio tarina Painajainen, jonka painojälki on nyt jo kahteen kerran epäonnistunutta. Esitän toiveen, että ko. tarina saisi esimerkiksi kahden vuoden päästä arvoisensa painojäljen Maxina (tai kovakantisena;).

Vaihdan vielä mielipidettä kronikoiden suhteen katsottuani joitakin kellastuneita numeroitani, että pakkohan tuota on vielä kolmisen vuotta tulla, onhan Wink

Kiitos muuten Egmontille tämän juhlavuoden erikoisjulkaisuista ja erityisesti Civitellin vierailusta!
tallennettu

kehittyvä willeristi
Hannu
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 238« Vastaus #397 : 16.12.2013, klo 20:12:43 »

En tiedä mistä kitinä on peräisin, mutta olettaisin, että alunperin (siis Italian versioissa) jälki on erilaista. (=parempaa) Oli sitten Suomen v1977 tai niistä tehdyissä valokopioissa.

Minusta aivan ok että kronikoita julkaistaan, jos niille löytyy ostajia. Ostan itsekin kaikki.

Mutta jos vähänkin on ajattelua, että markkinat on kyllästetty, ei sinne enää voi mitään laittaa, niin mieluummin lisää kirjastoa kuin kronikkaa. En ajattele niin, että jotain pois vaan että mitä ensisijaisesti. 
 
tallennettu

Kaikki on miltä se kulloinkin näyttää
Hannu
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 238« Vastaus #398 : 18.12.2013, klo 16:17:35 »

Laitan tähän havainnollistuksen siitä, miten Suomessa Tex-pokkariin poimittiin seikkailuja sieltä täältä. Kuviossa on 1970-luvulla Suomessa ilmestyneet Tex-seikkailut järjestyksessä (vaaka-akseli) ja pystyakselilla seikkailujen Italian ilmestymisjärjestys (Lähde: Janne Viitalan Täällähän lentää lyijyä -kirjan taulukko).  Relevanttia kronikoiden kannalta sikäli, että jos halutaan niihin parempaa painojälkeä, niin ne pitäisi tehdä uudestaan alkuperäisistä Italian lehdistä. Kaiken lisäksi noihin Suomen julkaisuihin kannet poimittiin aivan jostain muista kuin kyseisisitä seikkailuista. Niin että huomattavasti isompi työ olisi edessä kuin uuden normiTexin osalta.* Tex Suomi-Italia.png (36.83 kilotavua, 1008x700 - tarkasteltu 399 kertaa.)
tallennettu

Kaikki on miltä se kulloinkin näyttää
MTT
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 917« Vastaus #399 : 21.12.2013, klo 12:10:45 »


Sain ostettua ja selailtua tuota kronikkaa numero 37.

Näyttää kirjassa lukevan näköispainos numeroista 7 ja 9 / 1977.
Ovat jättäneet El Muerto tarinan välistä julkaisematta koska se on julkaistu juhlakirjassa.

Itselleni tuo kuitenkin oli eräänlainen turn-off (vaikkakin varmaan kustantajan mielestä ihan hieno ajatus). Halusin oikeasti nämä näköispainokset vanhoista texeistä mutta EIHÄN TUO ENÄÄ OLE näköispainos !! Saattaapi siis olla hyvä hetki lopettaa sarjan keräys tähän.
tallennettu
Lurker
Valvoja
***
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 16 507« Vastaus #400 : 21.12.2013, klo 13:31:17 »

Sain ostettua ja selailtua tuota kronikkaa numero 37.

Näyttää kirjassa lukevan näköispainos numeroista 7 ja 9 / 1977.
Ovat jättäneet El Muerto tarinan välistä julkaisematta koska se on julkaistu juhlakirjassa.

Itselleni tuo kuitenkin oli eräänlainen turn-off (vaikkakin varmaan kustantajan mielestä ihan hieno ajatus). Halusin oikeasti nämä näköispainokset vanhoista texeistä mutta EIHÄN TUO ENÄÄ OLE näköispainos !! Saattaapi siis olla hyvä hetki lopettaa sarjan keräys tähän.

Mutta eikös näitä erikoispainoksia ja ylihyppyjä ole tullut ennenkin?
tallennettu
Mosabacka
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 684« Vastaus #401 : 21.12.2013, klo 21:30:49 »

Lurker muistaa oikein ja MTT:lle jäitä hattuun. Luurankoylänkö (n. 4-6/74) jäi aikanansa kronikoista väliin, kun oli vasta ilmestynyt kovakantisena. Väliinjääneet eivät muuta kuin yhden kronikan osalta järjestystä. Muutoin kronikat seuraavat itsevarmasti epäjärjestelmällistä suomi-versiota.
tallennettu

kehittyvä willeristi
MTT
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 917« Vastaus #402 : 21.12.2013, klo 22:07:14 »

Lurker muistaa oikein ja MTT:lle jäitä hattuun. Luurankoylänkö (n. 4-6/74) jäi aikanansa kronikoista väliin, kun oli vasta ilmestynyt kovakantisena. Väliinjääneet eivät muuta kuin yhden kronikan osalta järjestystä. Muutoin kronikat seuraavat itsevarmasti epäjärjestelmällistä suomi-versiota.
Tuota aikaisempaa ylihyppyä en muistanutkaan. No joka tapauksessa kyllä nuo vähän harmittaa ... Kun ei tuo nyt sitten olekaan täydellinen näköispainoskokoelma.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 781« Vastaus #403 : 21.12.2013, klo 22:13:56 »

En minäkään näitä paremmalla laadulla esitettyjä erikoisjulkaisuja ole pitänyt ongelmana.

Edes nostalgia ei riitä minulle Kirjasto-sarjan hankkimiseen, joten Kronikat on minulle ollut se ykkösjuttu: nostalgiakivaa ei-niin-hirmuisella hintalapulla.
tallennettu
TexKiller
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 535« Vastaus #404 : 24.12.2013, klo 12:00:43 »

Ok, nyt kun kronu 37 hankittu voin pikaselauksella antaa hyvällä omalla tunnolla lunta tupaan ja aiheesta. Voi hornan lieskat kuinka heikkoa painojälkeä ja haaleat värit. Sen enempää solvaamatta piste iin päälle on kansikuva el muertosta jolla ei mitään tekemistä kronun tarinoiden kanssa.

Jos tahti jatkuu samana niin täytynee vakavasti harkita kronikoiden oston lopettelua vaikka täydellinen setti on tähän asti priimakuntoisena.

täytyy toki vielä todeta tarinathan sinäällään ihan ensiluokkaisia mutta olisivat ansainneet paremmat puitteet.
« Viimeksi muokattu: 24.12.2013, klo 12:11:05 kirjoittanut TexKiller » tallennettu
Sivuja: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: