Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
17.12.2018, klo 03:39:20

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
469656 viestiä 10443 aihetta kirjoittanut 7341 jäsentä. Uusin jäsen: levonmar
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Sarjakuvailmaisu, sarjakuvan estetiikka ja historia
| | |-+  Tyttöjen juttuja
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Tyttöjen juttuja  (Luettu 25670 kertaa)
Antti Vainio
Karpaattien nero
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 4 337« Vastaus #15 : 23.10.2003, klo 10:08:19 »


Tiesittekö muuten että tutkimusten mukaan naislukijat lukevat 50/50 miesten ja naisten kirjoittamia kirjoja, miehet lähes pelkästään miesten? Se siitä uteliaisuudesta... 

allekirjoitan suurinpiirtein tuon Rojun kirjoituksen (paitsi Moebius miellyttää), supersankarit haukotuttavat minuakin. tuo viimeinen heitto on kuitenkin vain idioottimainen. vai että on joku joskus jossain tehnyt moisen tutkimuksen?
kaikkien miesten olisi siis syytä perehtyä  Jackie
Collinsin tuotantoon, kirjailijahan on ilmiselvästi nainen?
olenko loukannut Patricia Cornwellin naiseutta kun mielenkiintoni ei ole riittänyt ensimmäisenkään hänen ruumiinavausdekkarinsa lukemiseen?
minulle ainakin tekijän sukupuoli niin kirjojen kuin sarjakuvien kohdalla on täysin yhdentekevä kriteeri kun valitsen lukemiseni ja kuvittelen etten ole yksin. siinä tapauksessa että tekijä julistautuu feministiksi tunnen luonnollisesti teosta kohtaan jo ennalta mitä syvintä epäluuloa
tallennettu

"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".
Wilpuri
Vellihousu
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 288


Jaa kuka?


« Vastaus #16 : 23.10.2003, klo 10:14:24 »

Minun on miehenä hivenen helpompi tarttua sarjakuvaan, jossa ammutaan, potkitaan, räjäytellään tai heitetään hyvää "läppää" (<- Läppä on typerä sana), kuin sellaiseen sarjakuvaan, jossa pohditaan keski-iän kriisiä, tahraa hameessa [...]

Toivottavasti kenellekään ei jäänyt epäselväksi, mistä tässä threadissa on kysymys.

En tiedä mitä haet kommentillasi tekstistäni, mutta toivottavasti ymmärsit, että kyseinen kohta, jonka olet lainannut on huumorilla höuystetty kärjistys...

Oli piirtäjä sukupuoli mikä tahansa, niin sarjakuva, joka kertoo piirtäjän henkilökohtaisesta ongelmasta tai jostain ihmisuhdekaaoksesta ei iske minuun läheskään niin paljon, kuin reipas seikkailusarjakuva. Se on toisin taas minun ongelmani, ei piirtäjän/kirjoittajan. Minusta on kuitenkin tylyä teilata henkilö natsina ja sovinistina, jos joku aihe ei iske. En ole vielä nähnyt esim. suomalaisilta naispiirtäjiltä sarjakuvaa, joka kolisii minuu samalla tavoin, kuin esim. P.A Mannisen teokset.

Kuten totesin jo aikaisemmin, japanilaiset naispiirtäjät ovat minusta aivan tasavertaisia japanilaisten miespiirtäjien kanssa. Molemmista löytyy hyviä ja huonoja. Suosikki mangani on tosin miehen piirtämä, mutta sekään ei johdu tekijän sukupuolesta.

minä lukisin erittäin mielelläni enemmän naistentekemiä sarjakuvia. Ne mitä olen kirjakauoista löytänyt ovat vain useasti naisilta naisille sarjakuvia. Minusta ei ole mitään järkeä syrjiä naisia. Naiset ovat ihania. Tykkään naisista. Heidän suosimat sarjakuvan tyylilajit vain eivät ole useinkaan aivan minun makuuni.
tallennettu

"Someday I will be so powerful that secretaries will HAVE to explain why they laugh at me" - Asok the Intern
Rami Rautkorpi
Siirtäjä ja vääntäjä
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 074« Vastaus #17 : 23.10.2003, klo 10:31:54 »

En tiedä mitä haet kommentillasi tekstistäni, mutta toivottavasti ymmärsit, että kyseinen kohta, jonka olet lainannut on huumorilla höuystetty kärjistys...

Haen syytä rojun tunteenpurkaukselle. Täällä käydyt kekustelut naissarjakuvista ovat olleet täysin asiallisia ja kohteliaita, tuollaista "huumoria" lukuunottamatta. Luulen, että rojun mielestä naisten tekemillä sarjakuvilla olisi paljon kerrottavaa miehille siitä, millaista on olla nainen tässä miesten maailmassa, ja kun hän käy lukemassa näitä keskusteluja, hän näkee "huumorilla höystettyjä kärjistyksiä", joiden mukaan nuo sarjakuvat kertovatkin "tahrasta hameessa". Mieti sitä hetki.
tallennettu

"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)
iso laimee
Vieras
« Vastaus #18 : 23.10.2003, klo 10:48:13 »

Emmä tiedä, eikös tää naissarjakuvasta vaahtoominen ole vähän niinkui tosi yhekskytlukua. Tosi passe. Jokaisella suomalaisella sarjakuva-aktiivilla tuntuu olevan joku osa tässä maailmassa ja Rojolalla on omansa.

Kun naisia sorretaan ja testosteroni virtaa, silloin kuvioon ilmestyy aina näitä akkoja. Miehet on miehiä ja naiset naisia, lakkaa akka jauhamasta!

Nimetkää edes viisi naisen tekemää sarjakuvaa jotka ovat olleet lukuelämyksiä, ei siis mitään pikkukivaa omaelämäkerrallista, vaan tarinoita.
tallennettu
Otto Sinisalo
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 312« Vastaus #19 : 23.10.2003, klo 10:58:19 »

lakkaa akka jauhamasta!

Leikkikää nätisti, ihmiset.
« Viimeksi muokattu: 23.10.2003, klo 10:59:34 kirjoittanut Otto Sinisalo » tallennettu

Wilpuri
Vellihousu
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 288


Jaa kuka?


« Vastaus #20 : 23.10.2003, klo 11:00:08 »

Mutta jos lukee muun viestin tuon "tahra hameessa" kohdan ympäriltä, eikä erota sieltä yhtä lausetta erilleen huomaa, mikä on OIKEA mielipiteeni.

Tahra hameessa on sitäpaitsi ihan yhtä hyvä sarjakuvan aihe, kuin mies, joka muuttuu suuttuessaa vihreäksi jättiläiseksi ja ryhtyy rikkomaan taloja. Toinen tykkää toisesta, toinen toisesta.

Minäkö olenkin nyt se paha mies? Hä? Kaikki muut ovat asiallisia ja minä häiriköin huumorillani   8 (<- selvyyden vuoksi)?

Ei sillekään sitten mitään voi, mutta minusta sarjakuvat ovat sellainen aihe, mihin kannattaa suhtautua huumorilla. Minäkin olen pienen tehnyt sarjakuvan katon maalaamisesta. Wilpuri (sarjakuva hahmoni) maalasi kattoa, liukastui maaliin ja liukui persmäkeä alas. huikea spektaakkeli eikö totta. Toisaalta olen tehnyt sarjakuva, jossa kuljetus palvelu hakee toisesta ulottuvuudesta kadonnutta Mikki-rannekelloa. Kumpi on parempi? En minä tiedä. Jälkimmäinen on tuoreempi, mutta yhtä kajahtaneita sarjakuvia ne ovat molemmat, aikoinani olin niistä kovinkin ylpeä.

Mielestäni siis jokaisen kannattaa tehdä sitä, mistä pitää eikä miettiä on ko se suosittua. Jokaisen kannattaa myös lukea juuri sitä mistä pitää. Makuansa kannattaa koko ajan toki avartaa ja keinotekoisista rajoituksista kannattaa hankkiutua eroon.

Ja väittäisin, että monet naisten sarjakuvat joita olen nähnyt kertovat naiselle, mitä on olla nainen tässä maailmassa. Meille miehille se oitäisi vääntää rautalangasta. Emme me (ainakaan minä) sitä välttämättä tajua, jos asia kuorrutetaan "taiteella" ja vertauskuvilla. Joskus voisi koittaa tehdä asiasta ihan suorasanainenkin teos. Ehkä sellaisia jo onkin. En ole vain nähnyt.

Ja sitä, paitsi en minä lue sellaisiakaan sarjakuvia, jotka kertovat siitä, mitä on olla mies tässä maailmassa. En etsi syvällistä filosofiaa tai elämän totuuksia sarjakuvista tai elokuvista. Ne ovat minulle viihdykettä. Mielihyvän tuottajia.
« Viimeksi muokattu: 23.10.2003, klo 11:01:57 kirjoittanut Wilpuri » tallennettu

"Someday I will be so powerful that secretaries will HAVE to explain why they laugh at me" - Asok the Intern
Rami Rautkorpi
Siirtäjä ja vääntäjä
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 074« Vastaus #21 : 23.10.2003, klo 11:10:54 »

Leikkikää nätisti, ihmiset.

Nice save, Otto dude.  Wink

Ja sitä, paitsi en minä lue sellaisiakaan sarjakuvia, jotka kertovat siitä, mitä on olla mies tässä maailmassa.

Niinhän sinä luulet. Antaa rojun palatessaan esittää teoriansa kaiken luovan toiminnan omaelämäkerrallisuudesta, mutta pidän aika ilmeisenä sitä, että miehille suunnattu viihde on miehisen maailmankatsomuksen, miehisten kokemusten ja miehisten toivekuvien läpitunkemaa. Mistä lukemasi sarjakuvat sitten kertovat, marsilaisten hermafrodiittien elämästäkö? (Tuo oli huumorilla höystetty kärjistys.)
tallennettu

"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)
Otto Sinisalo
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 312« Vastaus #22 : 23.10.2003, klo 11:21:59 »

Minäkö olenkin nyt se paha mies? Hä? Kaikki muut ovat asiallisia ja minä häiriköin huumorillani   8 (<- selvyyden vuoksi)?

En nyt kuitenkaan sanoisi, että häiriköit. Eivätkä kaikki muut ole aina tosiaankaan asiallisia. Katso vaikka "iso laimeeta".

Tapasi kärjistää ja yleistää, oli se sitten huumorilla tehty tai ei, saattaa ärsyttää ihmisiä. Millä tavalla yleistää, kysyt? No vaikka näin:

Lainaus
Meille miehille se oitäisi vääntää rautalangasta. Emme me (ainakaan minä) sitä välttämättä tajua, jos asia kuorrutetaan "taiteella" ja vertauskuvilla. Joskus voisi koittaa tehdä asiasta ihan suorasanainenkin teos. Ehkä sellaisia jo onkin. En ole vain nähnyt.

Huomaatko, miten tuo lausunto saattaa näyttää ennakkoluuloiselta?

Joka tapauksessa et ole toisiaan ainoa, etkä varmaankaan tarkoita pahaa. Älä nyt loukkaannu, mutta ymmärtänet, miten joku foorumin lukija, joka on käyttänyt merkittävän osan elämästään sarjakuvien tekemiseen voisi vaikka tuosta kommentista vetää herneen nenään?

Niin, ja yhdyn Rautkorven kommenttiin Rojolan natsiheitosta. Aika pahaa tekstiä. Mutta tervetuloa foorumille, roju! Ollaan ihmisiksi, jooko?

EDIT: Typo
« Viimeksi muokattu: 23.10.2003, klo 11:32:55 kirjoittanut Otto Sinisalo » tallennettu

Izzy
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 108


iip


« Vastaus #23 : 23.10.2003, klo 11:37:34 »

Huh, taas kerran sukupuoliasiaa...

Laitan minäkin lusikkani kevyesti soppaan
- sen verran, että pääsen toteamaan, että sukupuoli on
minulle sarjakuvissa yhdentekevä. Jos en pidä, en pidä
eikä muulla ole väliä. En ole ottanut selville, miten
mies/nainen -jako minun makuni kohdallani menee.
Molempia löytyy.

Täytyy silti myöntää, että suomalainen sarjakuva taitaa
olla vähemmistönä minun hyllyssä...  Undecided

Työelämässä ja elämässä muutenkin löytyy tietysti
kaikenlaisia tapauksia. Mutta sarjakuvastahan tässä ja
täällä on kysymys. Professionaalisesta näkökulmasta en
voi alkaa analysoimaan, tiedot ja kokemus eivät riitä.
tallennettu

What? No! We can't stop here! This is Bat Country!
Wilpuri
Vellihousu
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 288


Jaa kuka?


« Vastaus #24 : 23.10.2003, klo 11:37:47 »

miehille suunnattu viihde on miehisen maailmankatsomuksen, miehisten kokemusten ja miehisten toivekuvien läpitunkemaa. Mistä lukemasi sarjakuvat sitten kertovat, marsilaisten hermafrodiittien elämästäkö? (Tuo oli huumorilla höystetty kärjistys.)

Luupäät ja Nausicaä ovat eräitä aivan lemppari sarjakuviani. Ne eivät kerro miehestä tässä maailmasta, vaan naisesta/tytöstä, joka yrittää kantaa taakkaansa miesvaltaisessa maailmassa. Minusta naishahmoista pitäisi tehdä enemmänkin vastaavia tarinoita. Ne ovat usein hyviä ja tulevassa sarjakuvassanikin päähenkilö on nainen. Kohtaamistani naispiirtäjien vastineista vain on usein (EI AINA!!!!) puuttunut ympäriltä mukaansa tempaava tarina/seikkailu.

Daredevil/Hämis kertovat kyllä nykymiehestä, mutta mukana on kuitenkin mukaansa tempaavaa seikkailua ja jännitystä. Minä pakenen sarjakuviin, elokuviin ja kirjoihin tylsää arkea. Siksi pidän sarjakuvista, joissa vaeltavat suuret samuirait, supersankarit lyövät pahiksia, sci-fi mömmöt hyökkäävät ja hulvattomat örkkimörkit tanssahtelevat nuotion äärellä ja soittavat nokkahuilua... Arkirealismi sarjakuvassa uppoaa minuun vain silloin tällöin (Linnut ja Meret on hyvä ja Kivisyli pitänee ostaa myös).

Ja Otolle vielä (mitenkäs me taas olemme eri leireissä  Grin), että en minä loukkaannu. Siksi ehkä olenkin varomaton sanoissani, koska en ota enää kritiikkiä tai huumoria itseeni kovin helposti. Joskus otin, ja siitä oli vain harmia. Nykyään viljelen ns. huumoria ehkä vähän arkaluontoisissakin asioissa. Yritän parantaa tapani.

Nyt kerron teille salaisuuden. Harrastan elokuvien tekoa. Unelmani on tehdä joskus elokuva, jossa nuori tyttö suljetaan mielisairaalaan siksi, että hän on erilainen, eikä halua elää nyky-yhteiskunnan standardien ohjaamana. Päähenkilönä voisi olla miespuolinenkin henkilö, mutta sitten se ei olisi enää niin koskettava ja vetoava. Minuun ainakin naisen kärsimys on paljon liikuttavampaa, kuin miehen. Sovinismia kai sekin.

tallennettu

"Someday I will be so powerful that secretaries will HAVE to explain why they laugh at me" - Asok the Intern
tolppis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 360


Cheers mates!


« Vastaus #25 : 23.10.2003, klo 13:51:26 »

Hei hei hei...onhan täällä mm. (minun aloittamani! Hiii!) Nemi-threadi vaimikäsetaasonkaan...?

Tekijähän ON nainen ja sarjis kertoo naisesta. Hmmm??? Ja aika monet tykkää Nemistä...täälläkin...
tallennettu
KH
Vieras
« Vastaus #26 : 23.10.2003, klo 14:43:12 »

Ehheh, aivan varmasti Roju pystyy palattuaan tarkentamaan tehokkaammin itsekin - mutta jottei sillä välin enää useampien tarvitsisi lietsoa itseään vallan yltiönärkästykseen, niin käykääpä vilkaisemassa tarkemmin: ei siellä syytetty sinänsä ketään natsiksi, vaan taivasteltiin vain sitä, miten täällä joidenkin "naiskäsitys on vaikuttanut olevan melkein samalla tasolla kuin esim konsanaan uusnatseilla" (oma rautalanka-parafraasini)...  Vieno ero? Etenkin kun sen jälkeen aihe tarkennettiin siihen naissarjakuvavihamielisyyteen?

Ja käsi sydämelle: olisiko moiseen annettu ihan pikkuisen syytäkin, enemmän tai vähemmän "huumorilla":
Lainaus
Älkää antako hyvät ihmiset naissarjakuvan hämätä itseänne. Se että siinä kerrotaan rehellisesti omista asioista, ei vielä tarkoita että se on taidetta. Akat vaan tykkää ruikuttaa asioista.
Lainaus
Asia ei johdu siitä, että olisin naisvihaaja... päin vastoin minä pidän naisista oikein kovasti ( ), mutta jostain syystä useimmat omituiset tuherrukset joissa ei edes tekstistä meinaa saada selvää ovat osoittautuneet naispiirtäjien tekemiksi.
Lainaus
myöskään minä en ole naisvihaaja. Itseasiassa pidän naissarjakuvasta samoista syistä kuin pidän kehitysvammaisten taiteesta.

Ei nyt jaksa alkaa enempiä kaivelemaan, mutta mieleen muistuu myös jotkut erilliset hehkuttelut joidenkin naispiirtäjien ulkonäöllä. Nämä olivat epäilemättä syntyneet hyvinkin viattomissa/syyntakeettomissa(Wink) fiiliksissä, mutta heti edellä mainittujen perään luettuina niiden sävy saattoi korostua epäilyttävästi? Ja pursusihan tässäkin säikeessä heti lisää Isoja Laimeita seinän raoista.

Sitä paitsi Rojun alleviivaama varsinainen Pointtihan täällä ehdittiin jo allekirjoittaakin: jotkut myöntävät oikeasti erottelevansa tytöille ja pojille sopivat aiheetkin toisistaan, ja vieläpä tykkäävänsä naispiirtäjistä enimmäkseen vain silloin kun jälki on lähellä miesten vastaavaa. Eikä siinä sinänsä mitään, makuasiathan ovat sitä ihteään - mutta hivenen kyllä sääliksi kävisi jos maku rajoittuisi niin yksipuoliseksi. (hei: Sienkiewiczin Elektra Assassin on yhtä hieno kuin Åsakin... ja tietty täysin eri tavoilla)

Vielä pari pikakommenttia, eikä millään pahalla:
Lainaus
ensimmäinen naiskommentti:
Itse olen anti-feministi

Hmm? Olin kuvitellut feminismin ajavan tasa-arvoa (eikä esim naisvaltaa, saati tasapäisyyttä)

Lainaus
Olenhan vain sovinistinen natsisika ja naisvihaaja... minkä minä sille voin.

 Grin  Älä toki heitä kirvestä kaivoon, vaikka muka olisitkin; ainahan sitä voi yrittää kehittää itseään. Liittyä vaikka johonkin opintopiiriin ja alkaa tarkkailla asenteitaan ja käytöstään ja
tallennettu
Wilpuri
Vellihousu
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 288


Jaa kuka?


« Vastaus #27 : 23.10.2003, klo 14:52:14 »

Ei nyt jaksa alkaa enempiä kaivelemaan, mutta mieleen muistuu myös jotkut erilliset hehkuttelut joidenkin naispiirtäjien ulkonäöllä. Nämä olivat epäilemättä syntyneet hyvinkin viattomissa/syyntakeettomissa(Wink) fiiliksissä, mutta heti edellä mainittujen perään luettuina niiden sävy saattoi korostua epäilyttävästi? Ja pursusihan tässäkin säikeessä heti lisää Isoja Laimeita seinän raoista.

Ilmeisesti huumori on unohdettava, kun puhutaan sarjakuvista. Heitin kerran muistaakseni Åsasta, että eihän nyt kukaan nätin tytön sarjakuvia rupea mollaamaan. Se oli herja. Herja siitä faktasta, että naiset, jotka ovat viehättäviä saavat useilta miehiltä parempaa kohtelua (minultakin), kuin vaatimattomamman näköiset neidot. Kauniile naisille pienet virheet annetaan helpommin anteeksi. Näin se on. Se ei ole reilua, mutta se on totta. Se oli kommentti, joka ei halventanut naista, vaan miestä.
tallennettu

"Someday I will be so powerful that secretaries will HAVE to explain why they laugh at me" - Asok the Intern
Otto Sinisalo
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 312« Vastaus #28 : 23.10.2003, klo 15:01:26 »

Vieno ero?

Totta, mutta Rojola teki suht' monoliittisen yleistyksen koko foorumin mielentilasta, implisiittisesti tuomiten esimerkiksi sinut ja minut. Tällaiselle olen allerginen.

Mutta kyllä, halveeraavia juttuja on heitetty. Tosiasiassa uskon, että näitä ärsyttäviä kommentteja laukoo pieni mutta äänekäs vähemmistö. Suurin osa käyttäjistä vaikuttaa enimmäkseen tolkun ihmisiltä.
tallennettu

Jukka Koivusaari
Galleriataiteilija
****
Poissa

Viestejä: 1 343« Vastaus #29 : 23.10.2003, klo 15:02:41 »


..Ensimmäinen on suomenruotsalainen nainen ja toinen homoseksuaali ..


Itseasiassa taisi olla se ensimmäinenkin.
 Täti oli vaan sen verran sivistynyt lepakko, että ei viitsinyt asialla repostella.
(hattivattien muotoilu kyllä vähän epäilyttää ja niissä on sähkötkin Roll Eyes )

Naisista puheenollen Kauppalehdessä on ihan mukiinmenevää tätinaisen piirtämää sarjaa.
Ja Juulia Vuori on ehdoton.
« Viimeksi muokattu: 23.10.2003, klo 15:03:43 kirjoittanut Jukka Koivusaari » tallennettu

Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: