Kirjoittaja Aihe: Indiana Jones -sarjakuva  (Luettu 14242 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Esa

  • Jäsen
  • Viestejä: 712
Indiana Jones -sarjakuva
« : 11.10.2003 klo 13:04:03 »
Nyt kun alkoi taas Indina Jonesit telkkarista niin tuli mieleen, että eikös joskus ilmestynyt sellainen sarjakuva? Olikos se näistä elokuvista sarjakuvaversiot vai oliko ihan omia seikkailuja?
« Viimeksi muokattu: 30.08.2005 klo 07:43:13 kirjoittanut Petteri Oja »

ana

  • Jäsen
  • Viestejä: 76
Re:Indiana Jones sarjakuva
« Vastaus #1 : 11.10.2003 klo 13:54:13 »
ainakin jotain albumeita on olemassa(jossain divarissa tullut joskus vastaan). mutta en yhtään teidä ovatko itsenäisiä tarinoita vai suoraan elokuvasta...

VesaK

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 557
  • Kuka mitä häh?
Re:Indiana Jones sarjakuva
« Vastaus #2 : 11.10.2003 klo 14:20:27 »
On tullut suomexikin, elokuvasovituksia muistaakseni, ja ilmestyipä iloisella 80-luvulla ihan Indiaanin oma lehtikin (by Semic eli nyk. Egmont). Siinä oli omia, erillisiä Jones-tarinoita, ei kovin erikoisia, mutta niiden tekijöinä toimi semmoisia tyyppejä kuten esim. John Byrne.
Jos en nyt ihan metsässä ole, niin arvioinpa Conan Barbaarin ohella myös Indiana Jonesin innoittaneen Petri Hiltusta hänen ensimmäisissä (julkaistuissa) sarjakuvallisissa töissään.
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

thepanu

  • Jäsen
  • Viestejä: 361
Re:Indiana Jones sarjakuva
« Vastaus #3 : 11.10.2003 klo 23:56:13 »
Ja Mustanaamiossa julkaistiin ainakin Fate of Atlantis tarina. Sitä en sitten tiedä onko samoilla sivuilla julkaistu muita Indyn seikkailuja.
huuto.net kohteeni

isokana

  • Psykopehmo
  • Jäsen
  • Viestejä: 431
  • Carpe canem!
Re: Indyn ystäville
« Vastaus #4 : 24.06.2005 klo 12:40:27 »
Fate of Atlantis oli hyvä seikkailutarina. Jos pitää tuosta Marvelin versiosta niin pitåä tuostakin. En niitä muita menisisi kehumaan.

Onko tällä sarjakuvalla mitään tekemistä vuonna -92 ilmestyneen LucasArtsin samannimisen seikkailupelin kanssa? Indy ja natsit Atlantiksen perässä, josta pitäisi löytyä jälleen joku huippuvaarallinen ase. Oli nimittäin aika julmetun hyvä peli, ihan kuin Indy-leffaa olisi pelannut.

Avalkis

  • Valveunessa
  • Jäsen
  • Viestejä: 324
Re: Indyn ystäville
« Vastaus #5 : 29.08.2005 klo 20:47:33 »
Onko tällä sarjakuvalla mitään tekemistä vuonna -92 ilmestyneen LucasArtsin samannimisen seikkailupelin kanssa?

Kyllä siihen juurikin perustuu.


Lainaus
Oli nimittäin aika julmetun hyvä peli, ihan kuin Indy-leffaa olisi pelannut.

Jep, tuo on edelleen kaikkien aikojen parhaita pelejä.
Loistava juoni, tunnelma, grafiikka ja musiikit.

Indiana Jones and the Last Crusade oli seikkailupelinä myös erinomainen. Leffaa seurattiin uskollisesti. Ainoana miinuksena nyrkkeilykohtaukset olivat puuduttuvia ja eräskin loppupuolen rajavartija tolkuttoman vaikea ohitettava (Atlantiksessa sai valita eri reiteistä ja vain yhdessä niistä, "Fists", oli näitä arcade-kohtauksia).

Last Crusadesta on muuten myös päivitetty 256-värinen VGA-versio, kuten kaikista muistakin LucasArtsin seikkailuista (Zak McKrackenia, Monkey Islandia ja Loomia myöten, ja jonkin aikaa sitten fani julkaisi tyylikkään ja alkuperäistä kunnioittavan version Maniac Mansionista).
Jopa LucasFilmin ihkaensimmäisestä ja harvinaisesta seikkailusta Labyrinth (1986, perustuu Jim Hensonin loistavaan leffaan) on Japanilainen monivärinen MSX-versio.
Täällä Indiana Jones -tietokonepelikokoelma ja keräilyopas (ja LucasArts-kokoelma / keräilyä).

PS. Ja varsinaiseen topicciin vielä, eli Indyn viralliselle saitille on hiljattain lisätty mielenkiintoinen 90-sivuinen storyboard eli sarjakuvakäsikirjoitus Kadonneen aarteen metsästäjät -leffan kohtauksesta jota ei koskaan filmattu:

http://www.indianajones.com/raiders/bts/news/f20050824/indexp2.html
Ja tuolta painaa nappia "Lost Scene Storyboards".

Erittäin Indyä meininkiä ja tyylikkäitä leikkauksia (esim. gongi->Hokin naama).
Tuo olisi ollut kiva nähdä itse elokuvassa.
(Osa siirtyi Tuomion temppeliin uudelleen muokattuna.)
« Viimeksi muokattu: 29.08.2005 klo 21:02:42 kirjoittanut Psychic »
http://www.jukkaeronen.com - Suomen luonnosta inspiroituneita fantasiasarjakuvia ja scifi-elokuvia & ambient-musiikkia

Lurker

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 17 164
Re: Indiana Jones -sarjakuva
« Vastaus #6 : 30.08.2005 klo 10:30:34 »
Keskusteluhaarassa Taide ja arkkitehtuuri sarjakuvissa  on keskusteltu Indiana Jones Junior -sarjakuvalehdestä.

Indiana Jones Junior  2/1993 (takakansi)

Copyright Dark Horse Comics, Art by Dan Barry

Yllä oleva kansikuva ei ole hemingwayläinen sanan varsinaisessa merkityksessä. Rooseveltin ja Henryn ilmeet ovat upeat!

Itse pidän sekä televisiosarjasta että sarjakuvasta, juuri sen lukuisten historiallisten viittausten takia. Dan Barryn piirrostaidekaan ei haittaa, voi että niitä hienoja vanhoja Flash Gordoneja...

Ymmärtääkseni Lucasin tarkoitus alun perin oli tällä sarjalla sivistää Yhdysvaltain nuorisoa, joka ei maailmasta mitään tiedä. 

Wired-lehden haastattelussa Lucas kertoi perustaneensa dokumenttifilmejä tuottavan yhtiön. Jos oikein ymmärsin, Nuoret Indiana Jonesit julkaistaan dvd:llä yhdessä ajasta kertovan dokumentin kanssa.
« Viimeksi muokattu: 30.08.2005 klo 10:32:07 kirjoittanut Lurker II »

Iso Hulk

  • Vieras
Vs: Indiana Jones -sarjakuva
« Vastaus #7 : 27.05.2008 klo 21:44:08 »
Jes! Loistavaa! Ja kun (toivottavasti) -paperi on samanlaista kuin IN Loppussa tai näissä uusissa X-men:ssä niin Egmont on palannut takaisin tuttuun ja turvalliseen laatuun osittain! :laugh:

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 16 014
Vs: Indiana Jones -sarjakuva
« Vastaus #8 : 01.06.2008 klo 00:38:12 »
Elokuvaspesiaali luettu paluumatkalla tampereelta.
Ja sitten iltasatuna pojalle.

Minulle on ollut mysteeri miten Indiana Jonesin elokuvasta sarjakuvaksi ovat olleet liki järjesin heikointa sarjakuvaIndianaa.
Tervetullutta silti vaikka lievän puisevaa kuvallisesti.
8,90€ on ehkä hiukan paljon.
Nähtävästi viivakoodi on jotenkin kätelty koska kaikissa erilliset tarrat.

Czaba

  • Jäsen
  • Viestejä: 471
  • No mutta..
Vs: Indiana Jones -sarjakuva
« Vastaus #9 : 03.06.2008 klo 14:36:01 »
Minulle on ollut mysteeri miten Indiana Jonesin elokuvasta sarjakuvaksi ovat olleet liki järjesin heikointa sarjakuvaIndianaa.
Nähtävästi viivakoodi on jotenkin kätelty koska kaikissa erilliset tarrat.

Tämähän on elokuvan markkinoinnin kannalta tehty tuote. Elokuva on ylivoimaisen tärkeä rahallisesti ja silloin sarjakuva jää apurin asemaan. Lisäksi aikataulut tapaavat näissä olla alisteisia elokuvan markkinoinnille. Lucasin yhtiöt tekevät paljon muutakin oheistuotetta ja heidän intressissään on hallita kaikkea tärkeimmän tuotteen eduksi jolloin sarjakuvalle jää epäkiitollinen tehtävä kertoa leffan tarina aika orjallisesti. Muissa tarinoissa kuin elokuvaan perustuvissa sitten voidaan tehdä asiat enemmän kyseisen ilmaisuvälineen ehdoilla. Tämä koskee myös muuta monimediaista julkaisua, positiivisia poikkeuksia tietysti sattuu ja niitä saisi olla aina enemmän. Mukava silti nähdä Indyä pitkästä aikaa, ja odotankin niitä seuraavia julkaisuja hieman isommalla mielenkiinnolla. Teknisenä kritiikkinä tarran lisäksi planssisivulla 20 oli pari puhekuplatekstiä vaihtanut ikävästi paikkaa.

VesaK

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 557
  • Kuka mitä häh?
Vs: Indiana Jones -sarjakuva
« Vastaus #10 : 03.06.2008 klo 14:49:23 »
WSOY julkaisee peräti "elokuvakirjan" eli romanisaation Kristallikalloista. Kirjoittajana "James Rollins" alias... hmmm?

Lainaus
James Rollins is a pseudonym of James Clemens who was born in Chicago, Illinois in 1961. He now has a veterinary practice in Sacramento, California, where he shares his home with two Dalmations, a stray Shepherd and a love-sick parrot named Igor.

Lainaus
James Rollins (thrillers or scientific adventures) and James Clemens (fantasy) are the pen names for Dr. Jim Czajkowski.

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 081
  • <><
Vs: Indiana Jones -sarjakuva
« Vastaus #11 : 22.11.2009 klo 22:42:27 »
No, Byrne taas antoi vähän happaman tuntuisen kommentin että Lucasfilm vahtii kärppänä hänen työtään, joten varmaan siksi Byrnen Indiana Joneseja ei tullut kuin kaksi numeroa (yksi suomalainen numero).
Byrne jaksaa olla hapan siitä edelleen (kuten on muutenkin ollut lisenssisarjoja kohtaan, vaikka IDW on kai ollut hänelle ihan positiivinen kokemus toistaiseksi). Ja tarkat lukijathan tietenkin muistavat, että Byrnen piti sekä kirjoittaa että piirtää sarjaa. Ekan osan Byrne piirsikin, mutta kakkosessa on Danny O'Neill (muistaakseni). Tämä johtuu siitä, että Byrnen alkuperäinen tarina ei mennytkään läpi, vaikka se oli alustavasti hyväksytty. Niinpä ihan viime tingassa joutuivat tekemään koko numeron uudestaan. Ja se lienee se pääsyy, miksi Byrne lopetti sarjassa heti alkumetreillä.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: Indiana Jones -sarjakuva
« Vastaus #12 : 23.11.2009 klo 22:13:22 »
Byrne olisi halunnut yliluonnollisia aineksia, mutta Lucasfilm ei.

Hö. Miksikä ne sitten kutsuvat niitä aineksia jotka arkusta tuli ensimmäisen elokuvan lopussa räjäyttäen natsien nahat pellolle? Entä niitä aineksia jossa Kali otti Jonesin valtaansa tokan leffan lopussa? Ja niitä aineksia jotka nähtiin graalin malja kuvioissa kolmannessa?
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Gothicus

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 788
Vs: Re:Indiana Jones sarjakuva
« Vastaus #13 : 29.12.2012 klo 11:00:22 »
Siinä oli omia, erillisiä Jones-tarinoita, ei kovin erikoisia, mutta niiden tekijöinä toimi semmoisia tyyppejä kuten esim. John Byrne...
Indiana Jones 4/1986; Steve Ditko.
"Ihminen on ihmiselle kettu."

Sampsa Kuukasjärvi

  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 5 232
Vs: Indiana Jones -sarjakuva
« Vastaus #14 : 29.12.2012 klo 22:24:46 »
Indiana Jones 4/1986; Steve Ditko.

Ditko oli piirtäjä useammassakin numerossa.

Marvelin Indy-lehtien juonissa ei ollut järkeä, mutta kuvittajina oli kovia nimiä kuten Byrne, Ditko, Chaykin ja Mazzucchelli. Suurimman osan seikkailuista taisi pirtää Herb Trimpe.