Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: MAAPALLO TARVITSEE SHOKKIA! (13.05.2018 klo 11:00:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
24.06.2019, klo 15:37:33

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
475069 viestiä 10542 aihetta kirjoittanut 7407 jäsentä. Uusin jäsen: JuusoR
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Kvaak.fi
| |-+  Palaute & uudistukset
| | |-+  Kvaakin netiketti
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Kvaakin netiketti  (Luettu 48195 kertaa)
Rami Rautkorpi
Siirtäjä ja vääntäjä
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 074« : 17.04.2005, klo 21:01:35 »

Noudattamalla näitä Kvaakin netikettisääntöjä varmistat, että kaikki sujuu mukavasti foorumilla. Tarkempi kuvaus netiketistä on alempana. Muista: Jos et ole varma jostain, kysy! Ylläpito on olemassa käyttäjiä varten, samoin nämä säännöt.

 • Aloita uusi aihe vasta sitten, kun olet tarkistanut,ettei asiasta ole keskusteltu aiemmin. Käytä hakutoimintoa avuksi.
 • Mieti mitä kirjoitat, ja kiinnostaako kommenttisi ketään. Mieti erityisen tarkkaan, kun aiot aloittaa uuden aiheen.
 • Aloittaessasi uuden aiheen muista valita oikea alue.
 • Kun vastaat jonkun toisen viestiin, sisällytä viestiisi lainaus oleellisimmasta asiasta.
 • Noudata kielioppisääntöjä. Välimerkit ja isot alkukirjaimet oikeissa paikoissa helpottavat lukemista.
 • Älä täytä viestejä hymiö- tai huutomerkkiriveillä.
 • Vältä rasistista, seksististä tai muuten loukkaavaa materiaalia. Muista myös, että Kvaak on tarkoitettu kaikenikäisille.
 • Muista pysyä aiheessa.
 • Ylläpidolla on täydet oikeudet muokata, siirtää tai poistaa viestejä.
 • Älä kirjoita suuttuneena tai päihtyneenä, äläkä kirjoita tyhmiä vaikka muut niin tekisivätkin.
 • Asiattomasta käyttäytymisestä voi joutua suljetuksi pois keskustelufoorumilta.
 • Nauti Kvaakista!

Kvaak on sarjakuville omistettu keskustelufoorumi. Kvaakissa voit tutustua muihin sarjakuvaharrastajiin, mutta Kvaak ei ole tarkoitettu jutusteluun ja kuulumisten vaihtamiseen kavereiden kanssa. Sellaista varten netissä on olemassa chätti- ja pikaviestipalveluita.

Kuinka Kvaakissa toimitaan?

Olemassaolevien aiheiden etsiminen: Ota selvää, onko kiinnostuksesi kohteesta jo keskusteltu foorumilla. Tämän voit tehdä kahdella tavalla. Ensinnäkin, foorumi on jaettu kategorioihin ja alueisiin, jotta käyttäjien olisi helpompi keskittyä omiin erityisiin kiinnostuksenkohteisiinsa. Sarjakuvien lukemiselle ja tekemiselle on omat kategoriansa, ja Aku Ankalle ja Toimintasankareille on omat alueensa, jne. Valitse sopiva alue, ja selaile viimeaikaisten viestiketjujen aiheita.

Mikäli sinua kiinnostavasta aiheesta ei ole keskusteltu lähiaikoina, voit kokeilla hakua. Voit hakea jotain tiettyä avainsanaa kaikista foorumin keskusteluista, mutta Tarkempi haku mahdollistaa monipuolisemman ja tehokkaamman haun määrittelyn.

Uuden viestin kirjoittaminen: Löysitkö sopivan viestiketjun? Voit kirjoittaa ketjun jatkoksi oman viestisi. Mieti, mitä kirjoitat. Foorumin tarkoitus ei ole vain se, että pääset ilmoittamaan olemassaolostasi ja mieltymyksistäsi muille, perusteltuja mielipiteitä on mukavampi lukea. Foorumia on turha täyttää yhden rivin mielipiteillä.

Foorumia ei ole tarkoitettu toisten sivustojen, palveluiden tai tuotteiden mainontaan. Sarjakuviin liittyviä palveluita voit tietenkin aina tuoda esille keskustelussa, ja muitakin, jos niitä erikseen kysytään. Oma- ja pienkustanteiden mainostamiselle on varattu oma alueensa.

Jos joku on kirjoittanut jotain sellaista, mitä haluat kommentoida tai sanoa lisää samasta asiasta, voit kirjoittaa viestin, jossa lainaat aiempaa kirjoitusta. Sisällytä lainaukseen ainoastaan sen verran tekstiä, että lukija ymmärtää, mihin viittaat. Foorumin lainaustoiminto lisää lainaukseen automaattisesti linkin, jonka kautta lukija voi halutessaan lukea alkuperäisen viestin kokonaisuudessaan. Jos sinulla on toiselle käyttäjälle asiaa, joka ei muille kuulu, käytä yksityisviestiä.

Käytä viestissäsi hyvää ja kohteliasta kieltä. Pelkkiä pieniä kirjaimia, väärin kirjoitettuja sanoja ja loukkaavia viestejä ei haluta lukea. Hymiöiden käytöllä voi viestiä, oletko huumorimielellä liikkeellä. Älä kuitenkaan täytä tekstiä pitkillä hymiöriveillä, huutomerkeistä puhumattakaan! Lue viestisi kertaalleen läpi, ennen kuin lähetät sen, ja mieti, olisitko voinut sanoa asiasi paremmin. Senkään jälkeen ei ole vielä myöhäistä korjata tekstiäsi. Rekisteröityneet käyttäjät voivat muokata omia viestejään jälkeenpäin.

Älä kirjoita rasistisia, seksistisiä tai muuten loukkaavia viestejä. Kunnioita toisten mielipiteitä ja elämänarvoja. Jos kuitenkin haluat tuoda esille arkaluontoista materiaalia, älä laita sitä näkyville viestiin, vaan tarjoa siihen linkki ja kerro, mitä lukija voi odottaa näkevänsä, jos päättää seurata linkkiä. Muista myös, että Kvaak on tarkoitettu kaikenikäisille.

Muista pysyä aiheessa. Jos sinulle tulee viestiä kirjoittaessasi mieleen joku toinen asia, sitä ei välttämättä kannata kirjoittaa samaan viestiin. Jos arvelet, että asia voi herättää keskustelua, joka ei enää läheisesti liity ketjun aiheeseen, etsi sille sopivampi ketju, tai luo uusi. Kun huomaat, että ketjun keskustelu on lähtenyt sivuraiteille, älä osallistu aiheen ohitse keskusteluun, vaan ilmoita asiasta ylläpidolle, jotta aiheet voidaan jakaa omiksi ketjuikseen. Vältä kirjoittamasta kahta eri aihetta käsitteleviä viestejä, koska ne voivat jäädä jaon jälkeen osittain irrallisen näköisiksi orvoiksi.

Uuden aiheen aloittaminen: Eikö sinua kiinnostavasta asiasta ole vielä olemassa viestiketjua? Silloin voit aloittaa uuden, mutta ainoastaan, jos sinusta tuntuu, että asia voisi kiinnostaa muitakin. Tietenkin jos haluat esittää kysymyksen jostain itseäsi askarruttavasta asiasta, sinun ei tarvitse miettiä sitä, haluaako joku muukin tietää vastauksen samaan kysymykseen. Pitäydy kuitenkin asialinjalla, äläkä kysele aivan tyhjänpäiväisiä. Muista valita aiheelle sopiva alue, ja anna aiheelle mahdollisimman kuvaava otsikko. Noudata viestisi kirjoittamisessa kaikkia edellisessä kohdassa esitettyjä sääntöjä.

Ylläpidon toiminta: Ylläpidolla on täydet oikeudet tarvittaessa muokata ja poistaa viestejä; jakaa, yhdistellä, siirtää ja lukita ketjuja; sekä puuttua keskustelijoiden käytökseen. Tavoitteena on mahdollisimman viihtyisä ilmapiiri, joten älä kirjoita viestejä vihaisena tai päihtyneenä. Valvoja voi häiritsevän käytöksen takia antaa varoituksen yksityisviestinä, riistää kirjoitusoikeudet tilapäisesti, tai estää pääsyn foorumille pysyvästi. Suhtautukaa varoituksiin vakavasti.
tallennettu

"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 969


<><


« Vastaus #1 : 07.04.2006, klo 11:13:40 »

Sähköpostiosoitteen ilmoittaminen

Vältä sähköpostiosoitteiden kirjoittamista viesteihisi. Roskapostia tuottavat tahot hyödyntävät ohjelmia, jotka keräävät verkkosivuilta sähköpostiosoitteita.

Jos olet rekisteröitynyt käyttäjä, oma sähköpostiosoitteesi näkyy profiilissasi, mikäli et ole erikseen merkinnyt sitä piilotettavaksi. Osoitteita keräävien ohjelmien on vaikeampi löytää osoitettasi tätä kautta, koska profiileja voivat tarkastella ainoastaan Kvaakin rekisteröityneet käyttäjät. Jos kuitenkin haluat piilottaa osoitteesi muilta, voit silti pyytää yhteydenottoja yksityisviesteitse. Jos et ole rekisteröitynyt käyttäjä, harkitse rekisteröitymistä.

Jos haluat välittää jonkun toisen sähköpostiosoitteen kolmannelle taholle, pyri tekemään se sähköpostitse tai yksityisviesteitse. Jos tarkoituksesi on tiedottaa osoitteesta yleisölle, turvallisinta on tehdä osoitteesta kuva. Jos tämä ei ole mahdollista, vältä kirjoittamasta osoitetta normaalissa muodossa käyttäjä@verkko.tunnus, vaan kirjoita se tavalla, jonka vain ihminen osaisi tulkita sähköpostiosoitteeksi. HUOM: Osoitteita keräävät ohjelmat voivat helposti tunnistaa yleiset, yksinkertaiset muunnokset, kuten @-merkin korvaamisen merkeillä (at).Kuvien käyttö viesteissä

Vältä kuvien linkittämistä tai liittämistä viesteihisi sivustoilta, jotka eivät kuulu sinulle tai eivät ole suunniteltu juuri kyseiseen tarkoitukseen.

Huippusuosituille sivustoille (siis jopa Kvaakia suositummille) linkitetyt kuvat voivat aiheuttaa suunnattoman suurta tietoliikennettä palvelimille, minkä seurauksena palvelimet eivät pysty suoriutumaan kunnolla niiden pääasiallisesta tarkoituksesta, ja tietoliikenteen määrä saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia kuvatiedoston omistajalle. Tämän takia monet palvelimet estävät kuvatiedostojen linkittämisen palvelimen ulkopuolisilta sivuilta.

Linkitysesto voi tulla esille monin eri tavoin. Palvelin voi ilmoittaa, että kuvatiedostoa ei löydy lainkaan, tai se voi korvata kuvatiedoston sisällön erityisellä ilmoituksella siitä, että linkitys on estetty. Jotkut palvelimet kuitenkin käyttävät paljon radikaalimpia menetelmiä: Tiedostopyyntö ohjataan edelleen aikuisviihdesivustolle tai virustiedostoon. Tavoitteena on vahingoittaa linkittäjän mainetta omassa verkkoyhteisössään. HUOM: Se, että kuva näkyy oikein viestin esikatselussa, tai että saat sen näkyviin omassa viestissäsi olevaa linkkiä seuraamalla, ei riitä. Koska olet todennäköisesti käynyt katsomassa kuvaa ensin sillä sivulla, jossa se on tarkoitettu esiintyväksi, kuva on jo tallentunut selaimesi välimuistiin. Muut käyttäjät sen sijaan saavat kuvan näkyviin vasta viestisi avautuessa selaimeen tai heidän seuratessaan viestissäsi olevaa linkkiä, jolloin linkityksen käsittelevä palvelin voi toimia jollain edellämainituista tavoista.

Pyri linkittämään ja liittämään kuvia viesteihisi ainoastaan palvelimilta, joiden tiedät sallivan sen. Tällainen voi olla oman Internet-palveluntarjoajasi kotisivupalvelin, tai kuvien levittämiseen erityisesti tarkoitettu palvelin,  kuten ImageShack tai Photobucket. Paras tapa on kuitenkin se, että liität kuvan viestiisi Vastaa-toiminnon kautta löytyvillä työkaluilla, jolloin kuva on Kvaakin palvelimella.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 571« Vastaus #2 : 25.05.2006, klo 19:35:26 »

Rajojen kokeileminen kommenteilla tyyliin

 • "Antakaa bannia"
 • "Kyllä ylläpito tämän poistaa jos on turhan härskiä"

ei ole sallittua.
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 571« Vastaus #3 : 28.09.2006, klo 19:01:58 »

Sarjakuvien (tai tv-sarjojen ja elokuvien) juonipaljastukset eivät ole kaikista kivoja. Joten käytä spoileritageja:

Koodia:
[spoiler]tähän tekstiä[/spoiler]

Näyttää tältä, kokeile klikata:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)


Ja työkalurivissä on painike jolla spoilerin voi lisätä. Alarivi, toinen oikealta.

« Viimeksi muokattu: 30.09.2007, klo 22:01:28 kirjoittanut Surfin Joe » tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 571« Vastaus #4 : 18.10.2006, klo 12:50:00 »

 • Älä hauku tai säti toisia kirjoittajia, edes nimimerkin mainitsematta jättäen
 • Älä haistattele
 • Älä toivo kenenkään kuolemaa, loukkaantumista, sairastumista tai iloitse niistä
 • Älä kirjoita lainvastaisia kommentteja, myöskään profiiliin
 • Älä haasta riitaa tai mene mukaan vaikka joku haastaisikin

Käytännön esimerkkejä kaikista on näkynyt.
« Viimeksi muokattu: 11.09.2009, klo 10:08:56 kirjoittanut Joe » tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 571« Vastaus #5 : 12.12.2006, klo 16:44:18 »

Pieneenkin rikokseen yllyttäminen on kiellettyä.

Sitäpaitsi Suomen laki määrää saman rangaistuksen myös yllyttäjälle.
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 571« Vastaus #6 : 30.01.2007, klo 20:49:37 »

Yksityisviestit eivät ole mainontaa varten. Kerro sarjakuvastasi/foorumistasi/mistävaan foorumilla, ei yksityisviesteillä.

Kiellon rikkomisesta seuraa kirjoituskielto.
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 571« Vastaus #7 : 03.04.2007, klo 15:46:05 »

Älä kerro foorumilla kuka on humalassa/selvin päin mokaillut tapahtumissa, oli se totta tai ei.

Ja jos ei ollut, voit joutua vastuuseen kirjoittamisistasi.
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 571« Vastaus #8 : 30.09.2007, klo 21:59:39 »

Älä kysy samaa asiaa useammassa ketjussa.

Sarjakuvien arvosta kyselyille on erityinen ketju.
« Viimeksi muokattu: 23.12.2007, klo 10:07:04 kirjoittanut Surfin Joe » tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 571« Vastaus #9 : 30.01.2008, klo 16:13:45 »

Jos olet uhmannut varoitusta netiketin rikkomisesta, ja olet tilapäisessä kirjoituskiellossa, et saa myöskään kiertää estoa, vaikka osaisitkin.

Siitä seuraa kirjoituskiellon pidennys.
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 571« Vastaus #10 : 14.02.2010, klo 14:44:56 »

Älä postita linkkejä, joista ei tiedä mistä on kyse.

Esimerkkinä YouTube. Linkeistä ei käy ilmi mitä on tulossa. Selvitys mukaan.

Muutenkin pelkkien linkkilistojen postittaminen ei ole keskustelua.
« Viimeksi muokattu: 22.04.2010, klo 07:12:26 kirjoittanut Joe » tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 571« Vastaus #11 : 10.09.2010, klo 17:40:45 »

Vedoten edelliseen:

Ei tinyurleja.

Jos linkki on liian pitkä, niin upota pitkä linkki tekstiin käyttäen työkaluja.

Koodia:
[url=http://www.kvaak.fi]Don Rosan töitä[/url]
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 571« Vastaus #12 : 15.11.2015, klo 10:05:11 »

Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden yhdistäminen terrorismiin ei ole sallittua. Pakolaiset ja turvapaikanhakijat pakenevat terrorismia.

Tämän säännön rikkomisesta seuraa kirjoituskielto ilman varoitusta.
tallennettu

Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: