Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Turrikaanien yö on vuoden sarjakuvablogi (07.09.2019 klo 14:08:46)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
21.09.2019, klo 21:13:43

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
477004 viestiä 10600 aihetta kirjoittanut 7421 jäsentä. Uusin jäsen: Jukkas
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Lännensarjat
| | |-+  Hopeanuoli -lehti
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Hopeanuoli -lehti  (Luettu 46894 kertaa)
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 3 868


« Vastaus #105 : 06.09.2019, klo 17:21:28 »

Hommasin lisää Hopiksia. Mukaan sattui vihoviimeinen numero 22/85, jossa lehden loppumisen syyksi ilmoitetaan aineiston loppuminen. Hopeanuolen piirtäjän kerrotaan olevan niin iäkkään, että piirtäminen ei enää onnistu, ja kuulemma nuoremmat piirtäjät eivät halua tarttua sarjaan jatkaakseen sitä. Tuo korkea ikä on toimituksen omaa keksintöä, sillä Selshän oli vain reilu nelikymppinen, mutta mahdollisesti Sels sai burnoutin tai jotain.

Lehden jäseninä näkyy joitakin myöhempiä tunnettuja henkilöitä. Esim. numeroissa 19/78 ja 23/78 näkyy kerhopalstalla jäsen n:o 10215 Toni Jerrmanin intiaaniaiheisia kysymyksiä.
tallennettu
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 148


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #106 : 07.09.2019, klo 12:03:12 »

Tuo korkea ikä on toimituksen omaa keksintöä, sillä Selshän oli vain reilu nelikymppinen, mutta mahdollisesti Sels sai burnoutin tai jotain.

"Frank Sels commited suicide in December 1986."
Jotain meni pieleen.

Timo
tallennettu

Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 3 868


« Vastaus #107 : 09.09.2019, klo 17:57:49 »

Joo, jotakin ikävää tapahtui, koska sarjan teko loppui ilmeisen äkillisesti, mutta Sels ei tehnyt itsemurhaa vielä silloin.

Aineiston loppumisen jälkeen saksalainen Silberpfeil-lehti jatkoi ilmestymistään vielä jonkin aikaa uusinnoilla. Saksassa näemmä ilmestyi vuosina 1970 – 88 kaikkiaan 767 Hopeanuolen numeroa (Suomessahan 264) ja painosmäärä ylsi siellä 100 000:een. Saksalaisen lehden numerointi menee 768:aan, mutta numeroa 640 ei ilmestynyt painajien lakon vuoksi.

Tinka-puuma muuten näyttää aina samankokoiselta pennulta. Tästä voi päätellä, että kaikki Hopeanuolen sadat seikkailut tapahtuvat korkeintaan muutaman kuukauden sisällä… Smiley No joo, sarjakuvahahmot eivät usein vanhene.
tallennettu
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 3 868


« Vastaus #108 : 10.09.2019, klo 20:43:16 »

Minulla on nyt selvästi jonkinasteinen Hopeanuoli-innostus päällä, sillä kannoin taas divarista kotiin läjän lehtiä. Kohta niitä on niin paljon, että pitää miettiä, hankinko jopa kaikki.

Luin Wikipedian suomenkielistä Hopeanuoli-artikkelia ja huomasin, että siellä on tällä hetkellä kaksi pientä typovirhettä ja yksi asiavirhe.

Lehden viimeistä numeroa 22/1985 ei ole lisätty väliotsikoihin, vaikka itse lehden tiedot on lisätty artikkeliin.

Wikipedia sanoo juuri nyt: ”Hopeanuolen nimi oli Ruotsissa Silverpilen, Norjassa Sølvpil, Saksassa Silberpfeil ja Alankomaissa Zilverpijl.” Tarkennettakoon, että nimi oli Sølvpilen Norjassa ja Sølvpil Tanskassa.

Asiavirhe on väite, että Kuunsäde on Hopeanuolen sisko. Silmiini on osunut lehden kirjepalstalla ainakin kaksi kertaa Hopeanuolen toimituksen vastaus kyselijöille, että Hopeanuoli ja Kuunsäde eivät ole toisilleen sukua eivätkä myöskään rakastavaisia (mainittakoon yhtenä lähteenä palsta numerossa 21/83). Sukulaisuus ei ole ilmennyt lukemissani reippaasti yli sadassa tarinassa, eikä sellaista mainitse myöskään saksankielinen Wikipedia.

Luulen, että väärinkäsitys sisaruudesta on tapahtunut siksi koska molempien hahmojen sanotaan olevan päällikön jälkeläisiä. Kuunsäde kuitenkin on päällikkö Tinekhan tytär, kun taas Hopeanuolen isä oli päällikkö Musta Karhu. Sarjakuvan kiowilla päällikkyys ei periydy, vaan tapahtuu vaaleilla. Jos ei jaksa etsiä tätä tietoa hahmojen eri isistä lehden seikkailuista, voi siitä lukea esim. tanskalaiselta fanisivustolta kohdasta ”Præsentation af figurerne”.

Näemmä enkunkielinen Wikipedia myös puhuu Kuunsäteestä siskona, mutta artikkelin kansainvälinen arvo on vähäinen. Artikkeli kun sisältää runsaasti tietoa suomenkielisestä lehdestä, paljon enemmän kuin alkuperäisestä lehdestä, ja kirjoittajana on joku suomalainen. Tuo teksti pitäisi kirjoittaa kokonaan uusiksi saksalainen lehti pääasiana.

Yleisesti ottaen sarjan kolmella päähenkilöllä ei näytä olevan minkäänlaisia romanttisia virityksiä keskenään, mutta Kuunsäde kiusoittelee Pekkaa joskus siitä että tämä auttaa nuoria naisia mielellään, ja kerran kun Kuunsäde oli kadonnut, oli Hopeanuoli niin murhellinen, että sanoi riistävänsä hengen itseltään, jos Kuunsäde löytyy kuolleena. Eri juttu sitten, että miten realistista on, että Hopeanuolella ja Pekalla on pelkkänä seikkailukaverina nuori nainen. Kolmikko on keskenään "veriveljiä".
tallennettu
PeteP
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 48


« Vastaus #109 : 11.09.2019, klo 15:33:21 »

Lehden viimeistä numeroa 22/1985 ei ole lisätty väliotsikoihin, vaikka itse lehden tiedot on lisätty artikkeliin.

Wikipedia sanoo juuri nyt: ”Hopeanuolen nimi oli Ruotsissa Silverpilen, Norjassa Sølvpil, Saksassa Silberpfeil ja Alankomaissa Zilverpijl.” Tarkennettakoon, että nimi oli Sølvpilen Norjassa ja Sølvpil Tanskassa.

Joku ehti korjaamaan tuon ekan, tai sitten en hokaa mitä on pielessä. Minähän nuo numerot taisin aikoinaan kopsata täältä wikipediaan, mutta fiksasin ainakin mainitut asiavirheet.

Pro-tip: siellä ylälaidassa on Muokkaa nappula, siitä painamalla kuka tahansa voi fiksata Wikin artikkelia, jos siitä löytyy virheitä. Suosittelen tutustumaan.
tallennettu
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 3 868


« Vastaus #110 : 11.09.2019, klo 17:41:01 »

PeteP: mainitut asiat on nyt korjattu tuonne - hyvä homma. Kiitos korjaajille!

Onhan tuolla korjausta vailla vielä tarinoiden yhteydessä tuo ”Sölvpilen”, jonka pitäisi olla ”Sølvpilen”. Joku on verrannut suomalaisia lehtiä norjalaisiin, mutta ei ole käyttänyt norjalaista ”ö:tä” eikä ole laittanut linkkiä lähteeseensä. Norjalaisten umeroiden kannet näkee Grand Comics Database’istä. Hopeanuoli 1/77 on tosiaan Sølvpilen 1/75. Mitenkään kattavasti kyllä noita norskijulkaisuja ei ole listattu tuohon suomenkielisten lehtien listaukseen; puutteita on.

Itsellä valitettavasti ei riitä aika Wikipedian parantamiseen. Ahaa. Olen luullut, että Wikipedian muokkaajan ja kirjoittajan pitää olla rekisteröitynyt sinne. Kiitti tästä infosta, ehkä korjaan joitakin ärsyttäviä virheitä tai puutteita joskus.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: