Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
21.03.2019, klo 18:53:52

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
472505 viestiä 10502 aihetta kirjoittanut 7376 jäsentä. Uusin jäsen: Vic terry
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvamarkkinat
| |-+  Tapahtumat, näyttelyt ja koulutus
| | |-+  Sarjakuvapäiväkirja -kurssi 8-10.6.2018
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Sarjakuvapäiväkirja -kurssi 8-10.6.2018  (Luettu 3664 kertaa)
Solja
Sarjakuvataiteilija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 555


Helvetin hyvin menee.


« : 18.04.2018, klo 18:58:28 »

Sarjakuvapäiväkirjakurssi 8-10.6.2018 , Hoimelan tilalla Asikkalassa

Hyvä tarina on kuin kissanpentu: kaikki huomaavat sen nähdessään, kuinka ihana se on, mutta eivät välttämättä osaa kertoa miksi. Kiehtovan tarinan aineksia oppii kuitenkin tunnistamaan harjoittelemalla tarinankerrontaa. Jokaisella meillä on omat tarinamme ja kurssilla opimme työstämään niitä kiinnostavaan muotoon.

Sarjakuvapäiväkirja -kurssi tarjoaa viikonlopun aikana huikeat 50 tapaa toteuttaa tarinasi. Eri näkökulmista katsottuna tapahtumat ja tunteet näyttäytyvät erilaisina ja tarinaan voi ottaa etäisyyttä eri tavoin. Kertoja voi olla omaa tarinaansa kertova minäkertoja, mutta myös sivuhenkilö tai vaikkapa tirkistelijä. Kurssin suunnittelija ja pääopettaja Solja Järvenpää on kerännyt vuosien aikana valtavan varaston sarjakuvakerronnan tapoja ja tyylilajeja, ja tällä kurssilla pääsemme tankkaamaan ideoita ja inspiraatiota omaan tekemiseen ja tarinankerrontaan.

Kurssin aikana käymme läpi kurssilaisten etukäteen valmistamat sarjakuvat. Oman sarjakuvan voi tehdä etukäteen löysin rantein. Tarinan voi luonnostella yhdelle sivulle: tärkeintä on, että kurssille tullessa mukana on tarina, jota voimme muokata ja muovata. Kurssilla toteutamme nämä sarjakuvat uusilla tavoilla, joita voi käyttää jatkossa päiväkirjaa, muistelmia tai vaikkapa dokumentaarista sarjakuvaa tehdessä. Meistä jokainen on täynnä tarinoita ja tällä kurssilla niitä autetaan syntymään myös muiden nähtäville.

Kurssilla vierailee ja kertoo omasta tuotannostaan sarjakuvapiirtäjä Timo ”Timppa” Mäkelä. Monille hän on tuttu Helsingin Sanomien sunnuntailiitteen Minun elämäni -sarjakuvista. Mäkelältä ilmestyy toukokuussa Lapsen kengissä sarjakuva-albumi, jossa hän palauttaa mieleensä millaista, ja miten kummallista, on olla lapsi. Sarjakuvia piirtäessään Timppa Mäkelä tekee kaikki työvaiheet käsin. Kurssilla hän näyttää mm. miten toteutetaan kaunis akvarelliväritys hienoon mustaan viivaan. Mäkelä palkittiin Vuonna 1989 Suomen Sarjakuvaseuran puupäähatulla ja vuonna 2001 hän sai Valtion taiteenpalkinnon.

Kurssia vetää positiivisella ja kannustavalla otteella Solja Järvenpää. Hän on Asikkalasta Hoimelan tilalta kotoisin oleva sarjakuvataiteilija ja kokenut, innostava sarjakuvan opettaja. Solja työskenteli Taiteen edistämiskeskuksen sarjakuvataiteen läänintaiteilijana vuosina 2011-2014 ja edisti monin eri tavoin sarjakuvan näkyvyyttä, tekemistä ja opettamista. Yli kymmenvuotisen uran aikana hänen sarjakuviaan on julkaistu mm. Etelä-Suomen Sanomissa. Hänellä on ilo toivottaa kurssilaiset tervetulleiksi lapsuudenkotiinsa kurssille, jonka sisällön hän on itse suunnitellut mahdollisimman monipuoliseksi ja omiin oivalluksiin innostavaksi.

Kurssin tuottajana toimii Jenni Kallionsivu, jolla on pitkä kokemus erilaisten kurssiryhmien emännöinnistä ja monenlaisten tapahtumien tuottamisesta. Kurssilla hän varmistaa että kynät ovat terävinä, ruoka pöydässä ja sauna lämpimänä.

Kurssin hintaan, 350 euroa, kuuluu opetuksen lisäksi majoitus sekä täysihoito eli maukasta, juuri teille tehtyä päijät-hämäläistä ruokaa. Otamme huomioon niin seka- kuin kasvissyöjätkin ja myös erikoisruokavaliot pystymme etukäteen kerrottaessa huomioimaan. Illalla saunotaan, polskitaan Päijänteen aalloissa ja vietetään aikaa yhdessä. Yhteismajoitus on viihtyisään maalaistyyliin sisustetuissa 2-4 hengen mökeissä, joissa jokaisessa on oma suihku ja WC.

Kurssipaikkamme Hoimelan on maatilamatkailutila ja taiteilijakoti, jossa on tunnelmalliset ja viihtyisät puitteet keskittyä tarkastelemaan elämää uudesta näkökulmasta. Opetuksessa luotamme tekemällä oppimisen ja monipuolisten esimerkkien voimaan. Kurssilla pääsee kokeilemaan runsaasti erilaisia välineitä ja etsimään omia tekemisen tapoja. Iltalukemiseksi voi napata sarjakuvia Hoimelan monipuolisesta sarjakuvakirjastosta. Hoimelaan pääsee kätevästi bussilla suoraan Helsingistä. Lähimmästä kaupungista Lahdesta pääsee myös linja-autolla perille.

Lisätietoja antaa ja ilmoittautumisia ottaa vastaan Solja solja(at)hoimela.com +358 44 7671181 ja lisätietoa voi kysyä myös Jenniltä, jenni.kallionsivu(at)paluu.fi ja +358 45 1058 815.

Voit myös tilata Hoimelan sarjakuvakursseista kertovan uutiskirjeen tämän linkin kautta: http://eepurl.com/boVT71

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

www.hoimela.com


* kaak2018.jpg (178.7 kilotavua, 2048x1102 - tarkasteltu 56 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: 18.04.2018, klo 19:40:41 kirjoittanut Solja » tallennettu

VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 468


Onpa tässä outo juttu.


« Vastaus #1 : 27.04.2018, klo 11:58:35 »

Timppa on lahja kaikille sarjakuvan ystäville.


* Timppakengissa.jpg (20.75 kilotavua, 310x414 - tarkasteltu 83 kertaa.)
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
Solja
Sarjakuvataiteilija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 555


Helvetin hyvin menee.


« Vastaus #2 : 29.05.2018, klo 07:28:40 »

Vielä on tilaa kurssille!

Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus tavata sarjakuvapiirtäjä  Timo ”Timppa” Mäkelä! Monille hän on tuttu Helsingin Sanomien sunnuntailiitteen Minun elämäni -sarjakuvista. Mäkelältä ilmestyy toukokuussa Lapsen kengissä sarjakuva-albumi, jossa hän palauttaa mieleensä millaista, ja miten kummallista, on olla lapsi. Sarjakuvia piirtäessään Timppa Mäkelä tekee kaikki työvaiheet käsin. Kurssilla hän näyttää mm. miten toteutetaan kaunis akvarelliväritys hienoon mustaan viivaan. Mäkelä palkittiin Vuonna 1989 Suomen Sarjakuvaseuran puupäähatulla ja vuonna 2001 hän sai Valtion taiteenpalkinnon.
tallennettu

Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: