Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Tarinoita tuntureilta (26.08.2018 klo 11:58:16)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
19.07.2019, klo 05:32:17

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
475524 viestiä 10555 aihetta kirjoittanut 7412 jäsentä. Uusin jäsen: KalleK
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Kotimaiset sarjakuvat ja tekijät
| | |-+  Alhaiset - Tuomas Myllylä
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Alhaiset - Tuomas Myllylä  (Luettu 2289 kertaa)
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 206


« : 23.03.2018, klo 18:09:16 »


Alhaiset on miellyttävän synkkä fantasiasarjakuva Pakanoista ehkä paremmin tunnetulta Tuomas Myllylältä

herkkä polyamorinen kasvutarina pseudokeskiajalla on arvosteltu etusivulla

lihaa pakkiin lapset, lihaa pakkiin

tallennettu
Petteri Oja
Juudas itselleen
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 053« Vastaus #1 : 06.11.2018, klo 16:33:20 »

Iloksemme Tuomas piirsi peikkokalenterin ensi vuodelle. Troll of Finland saatavilla nyt!

https://www.sarjakuvakauppa.fi/tuomas-myllylan-peikkokalenteri-2019.html


* kaltsu2.jpg (134.45 kilotavua, 557x769 - tarkasteltu 78 kertaa.)
tallennettu

Mambrinon kypäri
lukee, myös sarjakuvia
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 583« Vastaus #2 : 24.11.2018, klo 22:58:54 »

Näin sattumalta satuin törmäämään otsikon teokseen kirjastossa jokin aikaa sitten, ja nyt toisena sattumana  satuin huomaamaan tämänkin ketjun*.  Curtvilen eräs sanavalinta on kiehtovan hämmentävä tuossa ylempänä: mielipiteenäni kerron että "ihastuttavasta synkkyydestä" en oikein havainnut jälkiä. Noin muutenkin meno oli liian kieli poskessa kirjoitettua jotta synkkyyden pariin olisi mahdollista päästä edes sillain puolivakavasti. Yhtä synkeää kuin örkkien lahtaaminen pöytärrolipeli- tai tietekonepeleissä: välttämätön elementti jotta tarina toimii valitussa viitekehyksessään mutta emotaationalisesti samaan tapaan abstraktoitua kuten shakkinappuloiden poistaminen laudalta muistuttaa sotaa.

Mutta tämä synkeydestä tai sen puutteesta. Tarinat jättivät tarinoina minut vähän kylmäksi. Haluaisin kovasti että voisin yhteenvetona todeta että roskaa on ja reipashenkinen bersekkihedonismi ei tehnyt minuun mitään vaikutusta, mutta se menisi hiukan valehtelun puolelle. Koska kun kerran lukava mieleni ei pystynyt uppoutumaan kertomukseen ja tarkesteli narratiivia etäältä ja analyyttisesti, jäi sille ärsyttävän paljon mahdollisuuksia pohtia missä määrin berserkkipeikkotarinoiden pitäisi tulkita liittyvän reaalimaailman enemmän tai vähemmän vastaaviin elämänideologioihin joiden vaikutuksia pidän jokseenkin masentavina.

Piirroksista vuorostaan paikoitellen jokseenkin pidin, ja ne ja räjähtävä kuvakerrenta taisivat olla pääasiallinen motivaaattori käännellä sivuja eteenpäin, mutta näin tiivistäen muuten en ollut oikein viehättänyt Silariasta tai sen peikoista. (Lisäksi toisin kuin Kvaak-arviossa väitetään, haltiamaagihahmo tuntui silleen ihan hieman pikkuisen kliseiseltä  Cheesy  . Vuosikymmen sitten olisin saattanut olla itseni kanssa eri mieltä tästä nimenomaisesta asiasta.)

* Itse asiassa olin etsimässä Pakanat-ketjua, sillä luin kirjat 1-2 juuri äsken ja niistä pidin tavattomasti enemmän. Jos lyhyesti vertaisin miksi lukukokemukset erosivat niin suuresti, vaikka pinnallisesti katsoen melko samankaltaista mättöä tapahtuu sarjakuvasivuilla, niin ... jälleen kerran haluaisin tarjota syvällisiä selityksiä, mutta ehkäpä täysin yksinkertaisesti verikostoilla ja muilla viikinkihenkisillä väkivaltaisilla kunniakäsityksillä on samanaikaisesti mahdollista kertoa kiehtovia tarinoita joissa hahmoja ajaa eteenpäin synkät (sic!) ja kompleksisetkin demonit, mutta samanaikaisesti niillä ei juuri lainkaan yhtään mitään tekemistä arkielämän maailman ongelmallisuuksien kanssa muuten kuin erittäin yleisellä tasolla. Järkytyksekseni huomaan siis pitäväni asioista jotka ovat mielestäni mukavia?

Enpä tiedä antoiko tämä kirjoitus kenellekään mitään, mutta tulipa sitten kirjoitettua.
« Viimeksi muokattu: 24.11.2018, klo 23:05:57 kirjoittanut Mambrinon kypäri » tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 206


« Vastaus #3 : 25.11.2018, klo 14:38:39 »

Pakanat-ketju

kiitokset ajatustenvaihdosta, itse koen yhä tarinan ihastuttavan synkkänä. Eli sillai mustan huumorin omaavana goottineitinä kontra reaalimaailman taistelukenttä jossa siinäkin(se taistelukenttä) on kauneutta vaikka sen tunnustaminen vaatiikin seuraumusten osittaista painamista villaisella tai nihilististä maailmankatsomusta.

Itselleni kokemus menee toisella tapaa, Pakanat on se jonka vaikutus nykymaailman elämänideologoihin on selkeämpi.
Ari Halikon kaltaisia ihmisiä on yhä keksuudessamme ja heidän arvomaailmoitaan osa ihannoi vaikka tekijän tavoin jaan kannan ettei hra Halikkoa soisi tapaavansa, ei pimeällä eikä valaistulla kujalla.
Toki historiallinen viitekehys ei ole ainoa tekijä, ajatus siitä ettei ns. genrepuolella voi kertoa oikeista asioista on mielestäni ollut aina merkki joko kommentin esittäjän henkisestä köyhyydestä tai kertojan lahjojen heikkoudesta.

Haltiamaagi on askel muuhunkin kuin Tolkienin ja perus D&D/Pathfinder roolipelien ideologisiin maastoihin, enemmän siihen todella vanhaan Miekka & Magia kerrontaan tai tuoreempaan Grimdarkiin, jotka molemmat ovat enemmän omaan pirtaani näitten tämän maailman satusetien ja davideddingsien sijaan.

Mutta hienoa että joku tarttui tähän ja uskalsi avautua aiheesta. Konsensus on jees-miesten ja -naisten heiniä.

se että sekä tämä fantasiamaailma kuin Pakanaoiden historia saavat jatkoa on itselle ilahduttavaa, kotimainen realistisempi seikkailusarjakuva kun on tarpeeksi kauan ollut yksinomaan Petri hiltusen ja P.A.Mannisen harteilla.
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: