Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: 1952 / 100 – Seikkailuja erämaassa (13.03.2018 klo 11:48:55)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
07.06.2020, klo 06:13:16

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
482824 viestiä 10471 aihetta kirjoittanut 3838 jäsentä. Uusin jäsen: kokkeli
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Eurooppalaiset sarjakuvat
| | |-+  Maggy Garrisson
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Maggy Garrisson  (Luettu 15695 kertaa)
Crying Blue Rain
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 190


« Vastaus #15 : 07.01.2018, klo 16:21:08 »

Onhan se vähän hassua joo. Mutta Kvaak-keskusteluihin osallistuu aktiivisesti vain muutama ihminen, Koipeliini-äänestyksiin isompi joukko.
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 432


« Vastaus #16 : 07.01.2018, klo 16:30:37 »

Minusta siis oli kummallista se että kvaakin jäsenet eivät ole kehuneet Garrisson-sarjakuvaa yhtään ja kuitenkin se oli heistä vuoden paras käännössarjakuva. Minusta sankarittaren vartalonmuoto ei liity asiaan mitenkään.

Täysin mahdollista ettei, itseen vaan osui miten kaukana ollaan "totutusta normista" niin moraalissa, vartalonmuodossa, rytmityksessä, käsitellyissä rikoksissa ja maailmankuvassa ja muissa valinnoissa, ne graafiset ratkaisut mukaan lukien.

enemmän veikkaan että tuossa on juurikin se ettei meistä, syystä tai toisesta, näkyvämmistä ja kuuluvammista jäsenistä ole ehtinyt tarttua opukseen. Ja jäseniä on kuitenkin se 7227 juuri nyt.
Eli juurikin Crying Blue Rainin huomio väliin.

Tämä on  ehkä enemmän sen maan hiljaisten sarjakuva, niiden joille ei ole tarpeen näyttää laajaa populaarikulttuuritietåmystään ja kerrata mihin tehdään metaviittauksia ja miksi päähenkilön nimi yhdistelee Thatcheria ja varuskuntaa vaikka valinnat ovat näennäisesti täysin eri.

Ehkä tänä vuonna he löysivät kohteensa ja sen sijaan että epä-suomalaiseen tapaan tekisivät itsestään numeron ja altistaisivat mielipiteensä kritiikille heille oli helpompaa vain äänestää Maggya.

Unohtamatta kauniimpaa sukupuolta joka usein antaa meidän miesten päteä egollaan. Maggy on fiksu nainen ja vedonnee enemmän myös aidommalla vartalomallillaan.

Mutta tässähän päden ja selitän itse.

Itsekin äänestin tätä Koipeliinissa, toki olisin voinut antaa ääneni myös Siegfriedille mutta jokin tässä vetosi.
Tämän arkisuus ja laitapuoli kun eivät ole tylsiä ja kliseisiä vaan niissä on se aidon elämän tuntu. Se joka usein uupuu omaelämänkerrallisistakin.
« Viimeksi muokattu: 07.01.2018, klo 23:51:09 kirjoittanut Curtvile » tallennettu
STD
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 1 327« Vastaus #17 : 07.01.2018, klo 16:54:17 »


Ja jäseniä on kuitenkin se 7227 juuri nyt.

Joista äänesti pikkuisen yli 80 henkilöä. Äänestysprosentti ei päätä huimaa.
tallennettu

Setämiehet hirteen!
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 432


« Vastaus #18 : 07.01.2018, klo 19:16:02 »

Ja jäseniä on kuitenkin se 7227 juuri nyt.
Joista äänesti pikkuisen yli 80 henkilöä. Äänestysprosentti ei päätä huimaa.

ei huimaa toki mutta foorumilla onkin keskimäärin vain se satakunta ihmistä ja läheskään kaikki eivät äänestä, kuten ei oikeissakaan vaaleissa.
Noita aktiiveja on kuitenkin alle sen 80 henkilöä.

Siinähän näkyy juurikin mitä molemmat meistä , joskin aika eri tavoin, sanoi: Maggy Garrison ei ehkä vetoa niin isoon osaan "aktiivisimpia" harrastajia vaan niihin jotka eivät ole niin äänessä.
« Viimeksi muokattu: 07.01.2018, klo 23:51:22 kirjoittanut Curtvile » tallennettu
Mambrinon kypäri
lukee, myös sarjakuvia
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 596« Vastaus #19 : 10.01.2018, klo 11:18:18 »

80 aktiivista äänestäjää oli oikeastaan hieman yllättävän paljon, itse kun olen ajatellut että aktiivisia keskustelijoita Kvaakissa taitaa olla hädin tuskin tusina.

Lainaus
Tämä on  ehkä enemmän sen maan hiljaisten sarjakuva, niiden joille ei ole tarpeen näyttää laajaa populaarikulttuuritietåmystään ja kerrata mihin tehdään metaviittauksia ja miksi päähenkilön nimi yhdistelee Thatcheria ja varuskuntaa vaikka valinnat ovat näennäisesti täysin eri.

Onko normaali Kvaak-keskustelu tosin tuollaista? Bois-Maury-ketjussa on viisi sivua lähinnä kuinka kirjoittajat kertovat miksi pitivät ko. sarjakuvasta.

Monet muut esim. tän eurosarjisalueen aktiiviset keskusteluketjut on enempi vanhoja klassikkoja tai muita sarjakuvia joilla on vakiintunut lukijakunta joka jaksaa niistä keskustella.
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 432


« Vastaus #20 : 10.01.2018, klo 11:45:21 »

Onko normaali Kvaak-keskustelu tosin tuollaista? Bois-Maury-ketjussa on viisi sivua lähinnä kuinka kirjoittajat kertovat miksi pitivät ko. sarjakuvasta.

Kärjistävä esimerkki osaltani, mutta siviilielämässä olen tuon besserwisseröinnin olevan yksi syy miksi moni ei kvaakkiin kirjoita
"kun sitten joku tulee ja selittää kaksi sivua miksi kantani 'tykkäsin' on ihan väärin koska xxx on matkinyt suoraan yyy:tä ja niin poiespäin"
Mikä ei toki vastaa todeliisuutta sekään.


Ja kun todella monelle riittäisi ihan  että jostain voi vain "peukuttaa" tai "tykätä" siihen meidän alusta ei oikein sovellu.

itselle sarjakuva on iso osa elämää joten siitä puhuminen on vain luontaista, mutta vaikka sitä pidetään kulttuurisesti uutena ilmiönä(minusta ikivanha), niin moni arastelee ylipäätään edes jonkun asian hehkuttamista vaikka pitäisikin.

Itselle Maggy oli miellyttävä lukukokemuksena ja hyvin lähestyttävä. Mielestäni kuitenkin enemmän aikuisväestölle aukeava juttu.
Ei ylenmääräisen seksin, väkivallan tai kiroilun takia vaan maailmankuvan ja viipyilevän rytminsä ja sen että tässä ei oikeistaan ole kyse vain niistä pienistä voitoista vaan siitä että tappiot ja häviöt ovat tavallista pienempiä.

Kokonaisuus oli äärimmäisen hallittu ilman kuoliaaksi hinkkausta käsikirjoituksessa tai piirroksessa.
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 253« Vastaus #21 : 10.01.2018, klo 12:24:57 »

Maggy Garrison on anti-Natasha.
Osuva huomio, varsinkin piirtäjän suoriutumisen osalta. Maggy Ei todellakaan ollut kuoliaaksi hinkattu ja hyvä niin.

Olen kyllä aistivinani että tämä on yleinen trendi. Laajasti fanitettua ja suurta mainetta niittävää sarjakuvaa voidaan nykyään tehdä todella heppoisin avuin tai vaihtoehtoisesti rohkeasti vaivoja säästäen. Puhun siis visuaalisuudesta. Ideat, idealismit (ks. vartalonmuoto) ja samaistuminen on nykysarjakuvassa pääosassa. Eikä siinä mitään, se on hyvä että on hyviä ja koskettavia käsikirjoituksia sekä ideoita ja tarinoita, jotka vetoavat aikuisiinkin lukijoihin. Hyvin harvoin, tuskin koskaan, näitä kuitenkaan enää nykyään näkee yhdistyneenä brilianttiin kuvitukseen. Vanhassa ns. genresarjakuvassa, tietynlainen piirtäjien käsityöläisyys ja ammattiylpeys nosti esiin aivan erilaisia sarjakuvantekijälahjakkuuksia kuin nykyaika. Henkilökohtaisesti vain tykkään eniten sarjakuvista, joissa sekä piirtäjä, että käsikirjoittaja pyrkivät tarjoamaan parastaan. Tietokone ja muu tekninen kehitys mahdollistaa nykyään myös keskittymisen väritykseen aivan eri tavalla kuin ennen. Silti suuressa osassa sarjakuvia, myös Maggyssa, mennään yli siitä missä aita on matalin.

Toki ennenkin oikaistiin, kun tehtiin vauhdilla. Aina on julkaistu sotkuisia huumoripläjäyksiä, mutta erityisesti nykymeininki tuntuu epäreilulta niitä kohtaan, jotka vielä jaksavat miettiä kuvakulmia, "kamera-ajoja" ja piirtää taustoja. Miksi vaivautua moiseen, kun yleisölle riittää vähempikin? Ehkä kyse on luonnonvalinnasta? Nopeat syövät hitaat, myös taiteessa.
Tämmöisiä ajatuksia herättää Maggy Garrisonin ohella myös mm. koipeliiniehdokkaat, Saga sekä Pahispomo ja kissat.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 432


« Vastaus #22 : 10.01.2018, klo 13:50:11 »

Tajuan mitä Reima ajaa takaa, en vaan osaa yhdistää sitä Maggyyn.

Minusta tässä juurikin on mietityt kamera-ajot, kuvakulmat ja taustat eli se käsityöläisyys paistaisi läpi mutta tarinan ehdoilla.

Itsellä on monesti ollut kriittinen suhtautuminen moniin euro/Bd-alueen seikkailusarjakuviin siitä että niissähän on kuvitus niin paljon edellä käsikirjoitusta.
On taustoja, referenssiä ja huoliteltua anatomiaa ihmisillä ja eläimillä, kulkuneuvot, laitteet, varusteet ja miljööt viimeisen päälle.
Ja perus f-luokan juoni jonka hahmoista ei piittaa lain,

Totta kai jonkun mielestä Maggy Garrisoniin pätee just sama tai piirros on kömpelöä heidän makuunsa. Makuasioista ei voi kuin kiistellä, mutta itsestä kuvitus oli käsi kädessä kerronnan kanssa.

Mainitsemaasi trendiä en kiistä, monesti kaikessa mennään helpointa tietä ajattelematta asiaa sen pidemmälle. Ollut pitkään tapana mielestäni.

Tietty tässä voidaan todeta että toinen tykkää tyttärestä toinen äidistä. Itse pidin  tässä piirroksesta  siinä missä tarinastakin enkä yksin kaavan rikkomisen ja "sosiaalisen idealismin" takia. Ne olivat plussaa kun on lukenut paljon mutta eivät minulle ainakaan se ratkaiseva kriteeri.

Kolahti täällä, mutta toki eihän kaiken kuulukaan miellyttää kaikkia.
tallennettu
VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 751


Kuka mitä häh?


« Vastaus #23 : 10.01.2018, klo 14:03:57 »

Maggy G:ssä on samaa fiilistä kuin työväenluokan oloja kuvaavissa brittifilmeissä. Ks. vaikka Mike Leighin tuotanto.

Trondheimilla on hyvä ote arjesta ja eläytymiskykyä, hänen kirjoittamiinsa hahmoihin on helppo samaistua, olivat nämä sitten ihmisolioita, pupuja tai avaruustyyppejä.

Kaikki MG:n hahmot eivät olleet sitä miltä aluksi vaikuttivat, ja vaikka varsinaisen juonen villakoiran ytimen punainen lanka olikin aika irrelevantti, niin tämän luki hyvin mielellään. Yksityiskohtia joihin palata löytyy myös mukavasti. 
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
STD
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 1 327« Vastaus #24 : 10.01.2018, klo 16:12:18 »

Maggyn melko räikeä punakeltapaletti kävi liikaa mun silmiin Spiroun sivuilla, mutta toivottavasti se istuu tarinoihin ja näin perustelee olemassaolonsa. Kyllähän tuollainen värimaailma kieltämättä korostaa sarjiksen arkisuutta ja maanläheisyyttä.

Etäisesti ja mutkan kautta tulee mieleen Tardin Adele ja persoonallisen hillitty väriskaala. Mutta Adelessa olikin tyyliä!

Olen jo kuudentena Helmetin Maggy Garrisson -varausjonossa. Ainakin näkemässäni näytesivussa oli oikeinkin harkittua "kamerankäyttöä".
« Viimeksi muokattu: 10.01.2018, klo 16:36:17 kirjoittanut SkTV » tallennettu

Setämiehet hirteen!
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 569


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #25 : 10.01.2018, klo 16:42:23 »

Maggy Garrissonhan on mitä taitavimmin piirretty. Tekijä vain ei turhia briljeeraa.

Timo
tallennettu

Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 253« Vastaus #26 : 10.01.2018, klo 17:41:58 »

Missään sarjakuvassa en ole nähnyt lähellekään yhtä paljon kopioituja ruutujen taustoja. Niitä on kymmeniä, liki sata? (aika monta sivua siis...) En vain ole tottunut moiseen, enkä varmaan koskaan opi pitämään ratkaisusta. Siitä tuossa oli kysymys.

Lisäksi tuli mieleen, että Trondheimin tikku-ukkokässäri on kuvakokoineen, sen enempää miettimättä siirretty suoraan lopulliseen. Simppelillä (trondheim-tyylillä) taustat on kuitenkin helpompi tehdä yksilölliseksi. Samalla koko sarjakuva pysyy "elävänä". (Vaikka Trondheimilla hänen omissa sarjakuvissaaan ne taustat ole välttämättä yhtä vaivattomasti syntyneet kuin hahmot.)
Kuten Koipeliini-ketjussa mainitsin, tämä asia alkoi muakin häiritä vasta puolen välin tienoilla kun kässärin jännite hapertui.

[ Tertsi, multa saisit sen vaikka het lainaan.  Smiley ]
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
STD
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 1 327« Vastaus #27 : 10.01.2018, klo 17:46:45 »[ Tertsi, multa saisit sen vaikka het lainaan.  Smiley ]
Ah. Sä oikein ostit? Onkos sulla myös Bois-Maury? Lähetkö aamulla kahville vaikka klo 9.30?
« Viimeksi muokattu: 10.01.2018, klo 18:11:55 kirjoittanut SkTV » tallennettu

Setämiehet hirteen!
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 18 569


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #28 : 10.01.2018, klo 22:45:02 »

Missään sarjakuvassa en ole nähnyt lähellekään yhtä paljon kopioituja ruutujen taustoja. Niitä on kymmeniä, liki sata?

Ai niin, toi kun kuvakulma pysyy samana useamman ruudun ajan, niin tausta on kopsattu. Ilmeisesti tää koko juttu on piirretty digitaalisesti(?). Minä tekisin ihan samalla tavalla. Miksi tuhlata voimiaan.

Timo
tallennettu

STD
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 1 327« Vastaus #29 : 10.01.2018, klo 22:48:28 »

Mä piirtäisin puhtaaks uudestaan tai sit tekisin pieniä muutoksia kopioituun ruutuun.
Ikävä tuollaista suoraa kopiota on lukea. Semmonen etäännyttää todellisuuden illuusiosta, vähän samalla tavalla kuin vaikkapa pikseliviiva. Hitsi, tässähän rupeaa jo odottamaan ihan tosissaan, että sais albumin luettavaksi.
« Viimeksi muokattu: 10.01.2018, klo 22:57:14 kirjoittanut SkTV » tallennettu

Setämiehet hirteen!
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: