Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: 1952 / 100 – Seikkailuja erämaassa (13.03.2018 klo 11:48:55)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
18.01.2019, klo 18:57:00

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
470742 viestiä 10471 aihetta kirjoittanut 7355 jäsentä. Uusin jäsen: jonna88
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Sarjakuvaelokuvat, -TV-sarjat ja animaatiot
| | |-+  Rendel
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Rendel  (Luettu 3836 kertaa)
Sini L
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 50


« Vastaus #15 : 27.09.2017, klo 09:15:30 »

Samat rahat ja työtunnit se vaatii, oli mättöä tai ei. Ongelma on skenessä, väkivallalla on viihteellistä arvoa. Ja monesti nuoret tekijät menevät sieltä mistä aita on matalin sisällöllisesti, mättöä. Sillä se myy enempi, kuin Art deco- tyylinen kasvutarina tai sitten ei ole vielä mitään syvällisempää sanottavaa tekijänä. Suomen leffaskene jyrää teknisellä tasollaan, siinä ollaan edelläkävijöitä, mutta sisältö ontuu monesti. Siihen ei haluta (tai osata) vaan panostaa yhtä paljon kuin tekniikkaan. Ja se lähtee ohjaajasta ja tuottajasta. Poikkeuksia on tietenkin.

Tässäkin leffassa on surullista se, että se on vaatinut paljon henkilökohtaisia uhrauksia ohjaajaltaan, kun ei ole ollut niitä työkaluja vielä hallussa. Mutta hyvän duunin ovat tehneet. Toivottavasti se oli uhrausten arvoista.
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 013


« Vastaus #16 : 27.09.2017, klo 22:53:18 »

Te jotka olette nähneet, miten Rendel pärjää Bechdelin-testissä?

Siinä ja siinä.
Alkupuolellahan toimittaja ja prostituoitu käyvät läpi jälkimäisen kokemaa tapahtumasarjaa (joskin siihen liittyy miehiä joten sen laskeminen on kyseenalaista).

Odotusarvo rainasta ei ollut korkea, enemmän syynä oli kun on genreä kirjoittanut ja harrastanut ja haluaa tukea suomalaistakin elokuva(eritoten genre-sellaista) , ja siksi tämä sen ylittikin sen viuhuen.

Naisvihamielisyydestä puhutaan varmaan koska naisrooleja on selkeästi vähemmän ja useisiin kohdistuu väkivaltaa, suurimpaan osaan ilman omaa syytään ja vain sukupuolensa takia.
Tätä väkivaltaa ei vähäksytä saati tehdä siitä kevyttä  viihdettä.
Poikkeuksena täysin tasa-arvoinen voimankäyttö Rendeliä jahtaavien palkkasoturien naisjäseniä kohtaan. Rendel tappaa ja runnoo kimppuunsa käyvät vihollisensa psykoottisella määrätietoisuudella sukupuolesta riippumatta.
Niitä miehiä menee kyllä moninkertaiset määrät.
 Jos elokuvan ihmiskuvauksesta vihamielisyyttä löytää se on miehet; nuo alhaiset, raaat, tunnekyvyttömät ja tyhmät, valinnoissaan vaillinaiset, jotka saavat mitä tilaavat.

Kuvaus on ensiluokkaista ja osa reploista oli hauskoja joka yllätti, kuten myös väkivallan alla olevat teemat: kehitysmaiden ahdingolla rahastaminen, korruptio, perheiden olennaisuus jne.
Työttömyysteema oli tyylikkäästi käsitelty myöskin.
Ihan helvetin paljon paremmin kuin vaikka lahjattomalla Aki Kaurismäellä.

Itseä nihilismi, tylyys tai väkivalta fiktiossa ei ahdista, enkä vaadi supersankareiltani puhdasotsaista naiivismia.
Se ettei kenenkään ruoto kestä elokuvan kaula-ja selkärankoihin(muista luista puhumattakaan) kohdistuvaa ryskettä ei ole yksin tämän elokuvan helmasynti.

Kotimaisessa elokuvassa keskimäärin kun on kansainvälistä tasoa paskemmat käsikirjoitukset ja vielä sitäkin huonompi tola on henkilöhahmojen kohdalla. Luonnetta ei yleensä riitä postimerkin alalle ranskalaisin viivoin.

Tässäkin käsikirjoituksessa on aukkoja, joista hulauttaa vaikka koko Mikkelin läpi
(Kumman vähän kaupunki on muuttunut viimeisen 20 vuoden aikana).
Yksi isoimmista ongelmakohdista on päähenkilön naamio joka on silkkaa pässinlihaa, mutta siitä tajuaa välittömästi yhden isoimmista loogisista uskottavuusaukoista ( väkivallan määrä ja lainvalvonnan korruptoituneisuus ehkä menisi, mutta jestas kaikkien kroppa kestää vaikka ja mitä) jonka hoksatessaan menee tahattoman komiikan puolelle.

Nihilismin ja väkivallan alla on pätkiä humaanista tarinasta ja ajoittain kaikuja väkivallan itsensä tuhoavasta luonteestakin, hämmentävää kyllä hienovaraisemmin esitettynä kuin muu elokuva. Tasalaatuisesti ei mennä. Välillä nyansseja ja sitten puskafarssia konetuliasein.

Joitain asioita jätetään katsojalle keksittäväksi mukavasti mutta ikävä kyllä  osaa ei ole hoksattu itsekään.

Siltikin, vastoin odotuksia, yksi parhaita kotimaisia joita olen nähnyt(Tom of Finland ja Hymyilevä mies pitäisi katsoa) ja pieksää armottomasti monta ulkomaistakin.

Jos Punisherin elokuvalliset otteet ovat lähellä sydäntä tai ensimmäinen Crow tuntuu istuvan paremmin kuin vaikkapa Ant-Man voi Rendeliä suositella varauksin.

Monessa kohtaa näet sangen  lohduton ja melankolinen elokuva.

Itsellä jäi plussalle. Vähän hämmentävästi.
tallennettu
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 772


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #17 : 04.11.2017, klo 11:04:45 »

uutisoinnit kertovat:

"Rendel-supersankarielokuva on myyty lähes kolmeenkymmeneen maahan. Suurin myynti kohdistuu Latinalaisen Amerikkaan, jossa elokuvateatterilevitys kohdistuu noin 650 valkokankaalle."

Eli Meksikon vapaapainiheerosten ja Etelä-Amerikan muihin ybermacho-kulttuureihin uponnee?

Timo
tallennettu

Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 827


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #18 : 04.11.2017, klo 11:38:23 »

Kuitenki siitä tulee vielä kulttileffa monessa ulkomaassa.  Cheesy
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 013


« Vastaus #19 : 04.11.2017, klo 17:01:21 »

Ihan mielenkiinnosta: oliko kumpikaan teistä nähnyt elokuvaa  jota arvostelee?

vapaapainiheeroksen kautta en lähtisi tätä avaamaan, siihen on ihan liian hirsipuuhuumorin värittämä ja nihilistisen traaginen.

Uusin Tuntematon Sotilas, Hymyilevä Mies ja Tom of Finland on itselläni toki vielä näkemättä(eli saattavat muuttaa tilanteen) mutta onhan tämä muuten onnistunein kotimainen elokuva vuosikausiin.
tallennettu
Teräskäsine
Galleriataiteilija
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 370


Punk's not dead


« Vastaus #20 : 04.11.2017, klo 21:28:26 »

Täältä tulee pitkä ja kenties sekava arvio varmasti leffan nähneeltä. Smiley

Rendel tuli katsottua kuukausi sitten. Pidin odotukset realistisen matalina. Rendel oli siitä jännä leffa, että se ylitti odotukset ja samalla myös oli pieni pettymyskin. Elokuvan alku toimii hyvin eikä tahatonta komiikkaa ollut oikeastaan lainkaan ja osa vitseistä jopa huvitti. Mikkeli on tosi uskottava Gotham City ja kuvaus oli muutenkin kautta linjan komeaa katsottavaa. Koska Rendelissä CGI on täysin minimissään, pidin elokuvaa visuaalisesti mielyttävämpänä kuin vaikkapa aivan kammottavaa green screeniä vasten kuvattua Batman v Supermania. Esimerkiksi kun yhdessä kohtauksessa nähdään rotta, se on varmasti aito(tarkistin asian erikseen ohjaajalta), eikä katsojana ala miettimään turkin realistisuutta. Juuri rosoinen realismi sopii leffan kylmään maailmaan erittäin hyvin.


Näyttelijät suoriutuvat rooleistaan pääosin hyvin, mutta ainoastaan Onnismaa mafiapomona ei tuntunut yhtään sen uskottavammalta kuin kömpelössä teaserissakaan, vaikka onkin karismaattinen näyttelijä. Hänen hahmonsa suolsi kliseistä dialogia ja muutenkin sellaista turhaa mafiapahistelua, joka jostain syystä tuntui liian sarjakuvamaiselta tähän leffaan. Aake Kallialaa oli jännä nähdä hiljaisena ja poissaolevana tyyppinä, mutta en enää kuollaksenikaan muista, mikä miehen funktio koko elokuvassa olikaan. Huh Toimittajanainen huvitti, kun hän ottaa kuvia "piilossa" kaikkien nenän edessä.  Cheesy


Itse Rendel on uskottava ja uhkaava näky. Taistelukohtaukset ovat hyvin kuvattuja, joissa lätty lätisee ja liha tummuu. Hahmon mykkyys ei häirinnyt sinänsä, mutta olisin halunnut edes jotain ähkimistä kuulla ja puuskutusta, kun Rendel ottaa damagea. Se olisi tehnyt hahmosta vieläkin raadollisemman.

Juonen suhteen Rendelissä on tehty mielestäni se virhe, että hahmon motiivi kurmottaa pahiksia esitetään vasta puolen välin jälkeen. Batman Beginsin tavoin perheen surma olisi pitänyt esittää melkein heti alussa, jotta hahmon liikkeelle pistävä voima olisi selkeästi tullut esiin heti alkumetreillä. Myös se muukin kikkailu juonessa häiritsi. Tuli usein mieleen, että tekijät ovat tajunneet jossain vaiheessa kesken leffaa, että heillä on tässä liian perinteinen kostotarina, joten sekoitetaanpas pakkaa esittämällä perheen tappo keskivälin jälkeen ja puskemalla fantasiaelementtejä mukaan, jotta leffa näyttäisi ovelalta. Ei toiminut minusta. Mitä ihmettä Alinan esittämä hahmo teki leffassa? Toimi Rendelin omatuntona?


Alinan esittämään hahmoon liittyen minua hämmentää paljon mikä se leffan juttu siis oli? Oliko Rendel kuolleen lapsen mielikuvitusta? Onko Rendel nainen? Alinan esittämä hahmo? Onko Rendelin maskin takana oleva mies kävelevä kuollut? Tekijät kertoivat joissakin haastatteluissa, että ovat halunneet pitää juonen yllätyksen piilossa ja leffan ilmestyttyä vähän ihmettelivät kun "SE JUTTU" ei olekaan tullut missään esille. Siis mikä juttu?  Se meni täysin ohi ainakin minulta tai sitten olen käsittänyt kaiken väärin.


Rendel oli viihdyttävä, mutta juonen leikkaaminen epälineaariseksi ja sekavaksi kokonaisuudeksi oli suurin virhe, joka vain jätti mieleni hämmentyneeksi. Muuten Rendel olisi ollut kai liian yksinkertainen kostotarina. Tuli katsoessa mieleen, että Max Payne olisi toiminut hyvin Rendelin sijaan tässä tarinassa ja maailmassa, joista kummastakin löytyy hämmentävän paljon yhtäläisyyksiä.


Tällainen epäarvotelumainen purkaus minulta tähän lankaan. Cool Viihdyin kyllä muuten elokuvan parissa ja arvostan Haajan panostusta kovasti. Rendelistä tulee varmasti kulttiklassikko ja kenties jatko-osissa juonen fantasiaelementit saavat selkoa.

Toivotaan menestystä maailmalla. Wink
« Viimeksi muokattu: 04.11.2017, klo 21:37:14 kirjoittanut Teräskäsine » tallennettu

Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 827


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #21 : 06.11.2017, klo 09:24:30 »

Ihan mielenkiinnosta: oliko kumpikaan teistä nähnyt elokuvaa  jota arvostelee?
Timosta en tiedä, mutta oman arvosteluni olen kirjoittanut rehellisesti elokuvaa näkemättä. Tällä hetkellä en myöskään muista, että olisin mitään arvostelua kirjoittanut. Että näin.  Smiley
« Viimeksi muokattu: 06.11.2017, klo 09:45:24 kirjoittanut Reima Mäkinen » tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 772


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #22 : 06.11.2017, klo 10:52:19 »

Olen ainoastaan monien lukemieni arvostelujen varassa. Siksipä olin liikkeellä kysymysmerkin kera.

Timo
tallennettu

V3§a V1tikain3n
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 996


kersanttinapalm.com/


« Vastaus #23 : 06.11.2017, klo 21:36:42 »

No hei jampat, nyt ostatte liput ja menette katsomaan sen! Aivan varmuudella kolahtaa! Huumori oli hyvää, synkkyys oli kunnon suomalaista synkkyyttä, eikä kalliilla tehtyä amerikkalaista digisynkkyyttä. Ja kun tapellaan loskassa niin se on ai-to-a loskaa eikä digistyroksia.
Pari logiikka-aukkoa siellä oli, mutta kyseessä saattaa silti olla kolmanneksi paras supersankarielokuva jonka olen nähnyt.
Kajaani esitti hyvin Mikkeliä monessa kohtauksessa. Budjetin rajat pakottivat keksimään ovelia ideoita.
Naisvihaa en oikein ymmärtänyt, mutta toisaalta ottelen naisten kanssa viikottain, ja kaikki tykkää. Leffan taistelukohtaukset oli iskeviä.
 SE JUTTU? En tiennyt että siellä piti olla sellainenkin? " I see dead people" käänne joka jää kaikilla huomaamatta? Vai onko sarjakuvia lukeville Alinan hahmon tausta ihan arkipäiväistä?  Jospa se oli se SE-juttu?
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 013


« Vastaus #24 : 06.11.2017, klo 22:50:18 »

Pari logiikka-aukkoa siellä oli, mutta kyseessä saattaa silti olla kolmanneksi paras supersankarielokuva jonka olen nähnyt.

Yksi niistä logiikka-aukoista oli itselle liiankin ummessa, mistä tuli aiemmin mainitusti revittyä tahatonta huumoria.

Loskasta itsekin annoin lisäpisteitä.
Aito kylmä ja märkä välittyi hyvin.

Timosta en tiedä, mutta oman arvosteluni olen kirjoittanut rehellisesti elokuvaa näkemättä. Tällä hetkellä en myöskään muista, että olisin mitään arvostelua kirjoittanut. Että näin.  Smiley

hyvä, kiitän.
elokuva-arvostelun ja elokuvan arvostelu kun taipuvat yllättävän samalla tavalla yleisesti valtiossamme käytössä olevassa kielessä.
Itse en piittaa pilkkusäännöistä, isoista kirjaimista ja näppäillessä ajoittain krijamiset ovat mitä sattuu, mutta se sisältö mitä sanoo on olennaisinta.

Ei mitä henkilökohtaista: en vaan enää jaksa joka kerta törmätä reaalimaailman tai nettikeskustelun kohdalla aukottoman varmoihin kantoihin kirjoista, elokuvista, musiikista tai sarjakuvista joita ihmiset eivät ole katsoneet, ainoastaan arvostelun jostain.
Jos itse lyttään jotain paskaksi kuten Aki Kaurismäkeä tai Bondeja se on omakohtaisen kokemukseni myötä. Olen kärsinyt ne läpi, minulla on oikeus silloin.
 Spectre saattaa olla poikkeus normiin koska en ole suostunut katsomaan sitä katsojan älykkyyttä loukkaavaa traileriaan enempää.
Myönnän että se siis saattaa olla sarjan toinen valopilkku (Casino Royalen ohella),  vaikken moista nähdyn (traileri) perusteella pidäkään todennäköisenä.

Tavallaan sama asia on Rendelin etukin.
Kukaan ei odota mitään kotimaiselta supersankarielokuvalta. Ennakko-odotus on ettei siihen rimaan kompastu ilman kaivinkonetta korkeutensa takia.

Tämä kun on sen latteuden "kansainvälistä tasoa" mukainen, eikä siksi että lajityyppi olisi muita elokuvan lajityyppejä matalaotsaisempi.tallennettu
tmielone
Il Dille
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 592« Vastaus #25 : 07.11.2017, klo 08:40:21 »

No hei jampat, nyt ostatte liput ja menette katsomaan sen! Aivan varmuudella kolahtaa!

Tarkoitus oli käydä leffa katsomassa mutta se pyöri täällä niin vähän aikaa etten ennättänyt. Nyt vähän harmittaa, sillä olisihan se ollut siistiä nähdä Mikkelin maisemia isolta kankaalta. Pitänee vain odotella, että tuo tulee telkusta.
tallennettu

"Now there's only two things in life but I forget what they are"
Pässi
Nukkuja
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 3 058« Vastaus #26 : 14.11.2017, klo 16:32:50 »

uutisoinnit kertovat:

"Rendel-supersankarielokuva on myyty lähes kolmeenkymmeneen maahan. Suurin myynti kohdistuu Latinalaisen Amerikkaan, jossa elokuvateatterilevitys kohdistuu noin 650 valkokankaalle."

Eli Meksikon vapaapainiheerosten ja Etelä-Amerikan muihin ybermacho-kulttuureihin uponnee?

Timot

Upponee mitä upponee...

https://suomenkuvalehti.fi/kuvien-takaa/rendelin-maailmanmenestys-kupla-vai-ei/?shared=4261-653b21ac-999
tallennettu

Hei, kuulittekstota? Ton torven torvi panee "bää bää"!
Sivuja: 1 [2] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: