Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: Mapuche-kansan soturilegendat (16.12.2019 klo 22:00:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
05.06.2020, klo 00:32:31

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
482789 viestiä 10471 aihetta kirjoittanut 3838 jäsentä. Uusin jäsen: kokkeli
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Julkaisu, markkinointi, tekijänoikeudet ja palkkiot
| | |-+  Patreon
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Patreon  (Luettu 17850 kertaa)
Katajami
Vieras
« : 02.10.2017, klo 01:37:10 »

(Jos tälle topicille on parempi aihealue kuin tämä niin saa vapaasti siirtää)

Onko täällä henkilöitä jotka käyttävät Patreonia tulojen hankkimiseen? Mitkä on kokemukset? Miten toimii Suomen päässä esim. verotuksen, TE-toimiston ja Kelan kanssa? Ja onko jotain muuta huomioitavaa ennen kuin alkaa vakituiseen käyttämään yhtenä tulon lähteenä?

Tämä kiinnostaa minua, koska ajattelin ottaa Patreonin käyttööni lähitulevaisuudessa, mutta nämä asiat askarruttavat enkä ole löytänyt ketään suomalaista vielä joka olisi pystynyt kertomaan kokemuksiaan.
« Viimeksi muokattu: 02.10.2017, klo 01:39:31 kirjoittanut Katajami » tallennettu
Sini L
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 45


« Vastaus #1 : 02.10.2017, klo 14:16:09 »

Hei,

Itselleni tuo Patreon ei ole tuttu rahoituskanavana, mutta ainakin googlen kautta löytyi yksi suomalainen sieltä: https://www.patreon.com/tamarinfrog

Tuo Patreon vaikuttaa joukkorahoitukselta, joten sitä koskee sen säännöt ja verotus. Oleellista olisi tietää meinaatko veloittaa Patreonia yksityishenkilönä vai jonkin yritysmuodon kautta? Sillä sen mukaan, sitten alkaa pallottelee sitä verokysymystä ja muita maksuja.
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 430


« Vastaus #2 : 02.10.2017, klo 16:32:15 »

Patreonin ongelmat eivät rajaudu verotukseen: tarpeeksi ikävä viranomaistaho tulkitsee että kyseessä onjoukkorahoituksen sijaan rahankeräys ilman asianmukaista rahankeräyslupaa.
Patreonin malli kun  ei ole joidenkin tulkintojen mukaan vastikkeellista.
tallennettu
Katajami
Vieras
« Vastaus #3 : 02.10.2017, klo 18:21:32 »

Oleellista olisi tietää meinaatko veloittaa Patreonia yksityishenkilönä vai jonkin yritysmuodon kautta?

Suunnittelin kevytyrittäjyydellä veloittaa itseäni mitä tuottoja Patreonista sitten tulisikaan, tämä oli ajatukseni jo ennen kuin luin että Jenna Kälviäinen tekee samalla tavalla.

Onko Patreon sitten niin pelottava Suomen lain huomioon ottaen, että sitä käytetään Suomessa piilossa virastoilta tai väännetään kättä tolkuttomasti?

Oma kaavani jota suunnittelin, on kun nämä "rewardien" maksut peritään Patreonissa joko kerran kuukaudessa tai per teos, niin itse laittasin tuon per teos jonka mukana mm. ensialkuun antaisin teoksesta maksajille itselleen ladattavia tiedostoja teokseen liittyen, jolloin maksajat saisivat rahoilleen vastinetta, ja minun käsitykseni mukaan tämä ei ole enää rahankeräystä vaan annan tuotteen maksusta. Korjatkaa toki jos olen väärässä.

Se mitenkä tämä onnistuu sivutoimisena tulona on varmasti tosiaan virastoista kiinni. Ennen kuin aloitan Patreonin käytön, aion käydä näissä kaikissa kolmessa virastossa juttelemassa, ja kysymässä että mikä on esim. tuloraja sille että pitää aloittaa toiminta toiminimellä/y-tunnuksella, missä vaiheessa työttömuusturva katoaa, otanko freelancer-verokortin vai minkä, jne.

Jos täältä tosiaan löytyy joku joka käyttää Patreonia niin haluaisin kuulla kokemuksia.
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 253« Vastaus #4 : 04.10.2017, klo 12:03:43 »

Katajami, viestistäsi ei käynyt ilmi onko sinulla nyt mitään duuneja tai muita tuloja kuin työttömyyskorvaus?

Se mitenkä tämä onnistuu sivutoimisena tulona on varmasti tosiaan virastoista kiinni. Ennen kuin aloitan Patreonin käytön, aion käydä näissä kaikissa kolmessa virastossa juttelemassa, ja kysymässä että mikä on esim. tuloraja sille että pitää aloittaa toiminta toiminimellä/y-tunnuksella, missä vaiheessa työttömuusturva katoaa, otanko freelancer-verokortin vai minkä, jne.

Jos täältä tosiaan löytyy joku joka käyttää Patreonia niin haluaisin kuulla kokemuksia.
Käsittääkseni sivutoiminen yrittäjä on sellainen jolla on jokin muu työpaikka.
Lainaus
Sivutoiminen yrittäjä on henkilö, joka ansaitsee toimeentulonsa pääasiassa muutoin kuin itsenäisenä yrittäjänä. Hän voi olla palkansaaja, eläkeläinen tai opiskelija.
Työtön ei voi olla sivutoiminen yrittäjä. Eikä muutenkaan ole mitään järkeä ajatuksessa että tekisi Patreonin kautta jotakin projektia samalla kun on työttömänä eli nostaa työttömyys korvausta. Käsittääkseni Patreonissa menestyminen edellyttää duunia lähes 24/7. Varmasti tähänkin löytyy poikkeuksia, mutta ainakin alussa työtä kyllä riittää, vähän sama juttu kuin joukkorahoituskamppiksessa. Ei sitä vasurilla tehdä.

Työttömyysturva katoaa silloin kun ryhtyy yrittäjäksi tai menee töihin.  Smiley Sitä en tiedä paljonko kuukaudessa saa olla tuloja. Tuskin montaa sataa.

Kevytyrittäjä termi on hieman harhaanjohtava, se tarkoittaa käsittääkseni melko itsenäistä epäsäännöllistä työntekoa, jonka laskuttaa jonkin laskutuspalvelun tai osuuskunnan kautta. Kun maksat vaikkapa eezystä itsellesi palkkaa, niin se jyvitetään tietyille päiville ja muilta päiviltä saattaa saada työttömyyskorvausta jos sitä palkkaa ei saa paljoa. Freelancer systeemi on laskutuksen kannalta selkeämpi, siinä touhussa pitää vain olla useampi asiakas joita laskuttaa. Ongelmana on että duuneja ei anneta nykyään välttämättä laskuttaa freenä.

Yksi rajapyykki yrittämisessä on se vaihe kun mennään alvin piiriin. Sitä ei kuitenkaan kannata pelätä tai sotkea muihin tulorajoihin. Sinulle (yrityksellesi) se tarkoittaa ainoastaan lisää byrokratiaa eli alvien tilittelyä, mutta mahdollistaa toisaalta alverottomat hankinnat.

Yrittäjyyden hankalin homma on minusta YEL. Sen raja näkyy olevan tänä vuonna  7645,25€. Yrittäjän pitää nimittäin sitoutua kerryttämään eläkettään vaikka ei olisi mitään hajua siitä onko keikkoja eli tuloja. "Kevytyrittäjällä" tätä harmia ei ole, sillä eläkemaksut alkavat juosta heti, samalla kun saat palkkaa laskustuspalvelulta. Summa vaihtelee hieman systeemistä ja veroprosentistasi riippuen, mutta kevytyrittäjä (ja alvin piirissä oleva yrittäjä) saa handuun puolet tai alle puolet siitä mitä on laskuttanut (tai Patreonissa) kerännyt.
« Viimeksi muokattu: 04.10.2017, klo 12:06:07 kirjoittanut Reima Mäkinen » tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Sini L
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 45


« Vastaus #5 : 05.10.2017, klo 20:32:42 »

Reima tuossa hyvin selittikin jo monta asiaa. Smiley

Mielenkiinnosta kysyn, miten meinasit pyörittää tuon kevytyrittäjyyden? Eli Patreot lähettää tulot sun yksityiselle pankkitilille, josta esimerkkinä vaikka ukko.fi laskuttaa ne pois. Tämän jälkeen ukko.fi maksaa palkansivukulut, vakuutukset, ottaa osuutensa ja maksaa sun tilille palkkasi verokorttisi mukaisesti?

Varmaankin veroprosenttisi menisi henkilön ulkomaantulo verotuksen mukaan, kun tulot tulee Yhdysvaltojen kautta, jos se Patreot on sinne rekisteröitynyt firma? Eli maksaessasi Yhdysvaltoihin veroja, voit saada hyvitettynä jo maksamasi vero-osuuden maksaessasi loppuverot Suomeen tai jopa vapautuksen Suomen verosta, mikäli maksamasi vero Yhdysvaltoihin on ollut korkea. Tähän kaksoisverotukseen tuli vähän aikaa sitten jotain muutoksia. Mutta kannattaa lukea tarkkaan ne Patreonin kampanja säännöt, että mitkä verotusasiat on sun vastuulla ja mitkä niiden. Ei näitä asioita kannata piilossa pitää, suoraa soittoa vaan verokarhulle niin ne kertoo oikean verotussysteemin vaikka homma vasta olisikin ideatasolla. Smiley 

Saadessasi tuloja ulkomaalaiselta pankkitililtä, kannattaa tarkistaa pankkien väliset prosentuaaliset rahansiirtomaksut. Ettei tule yllätyksenä, kun summasta katoaa muutamia ylimääräisiä dollareita.

Tota sivutoimi yrittäjyyttä en kyllä suosittelisi, sillä sehän on ensisijaisesti niille, joilla on jo kokopäivätyö tai vakituinen koulupaikka. Mikäli yrittäjäksi alkaa niin kannattaa hakea suoraan sitä starttirahaa ja saatuasi sen perustaa toiminimi. Se starttiraha voisi turvata elantosi aloittaessasi luomaan fanipohjaa sinne Patreoniin. Sivutoimi yrittäjä voi hakea jälkikäteen starttirahaa siirtyessään päätoimiseksi yrittäjäksi, mutta sen saaminen ei ole kauhean todennäköistä. Sillä se sivutoimi yrittäjyys tulisi olla tosi vähäistä, jottei sitä katsottaisi päätoimiseksi yrittämiseksi. Ja tämän tyylinen taiteellinen toiminta, vie varmasti paljon aikaa. Smiley
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 253« Vastaus #6 : 08.12.2017, klo 18:16:13 »

Jotain enemmän tai vähemmän järisyttävää lienee tapahtunut. Patreonilla on nyt joku uusi politiikka.
Muutama suomalaistekijäkin tuolla. Kuinkahan he jaksavat?


EDIT: linkin korjaus
« Viimeksi muokattu: 20.03.2018, klo 12:53:03 kirjoittanut Reima Mäkinen » tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Har-pa-khered
Uusi jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3« Vastaus #7 : 19.03.2018, klo 20:39:53 »

Patreonilla on nyt joku uusi politiikka.

Vetivät muutoksen takaisin. Jotain muutoksia on tulossa, mutta eri tavalla. Miettivät vielä.

https://blog.patreon.com/not-rolling-out-fees-change/
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: