Kirjoittaja Aihe: Atomic Blonde  (Luettu 3457 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 793
Atomic Blonde
« : 15.07.2017 klo 18:54:13 »
Anthony Johnstonin ja Sam Hartin Coldest City sarjakuvaan pohjaava elokuva rantautuu tännekin elokuun alussa(4.8.2017 Finnkinon mukaan).

John Wick 1n ohjaajaduon toinen osapuoli David Leitch ohjaa ja tähdittämässä elokuvaa onCharlize Theron, James McAvoy, Sofia Boutella, John Goodman, Toby Jones jne.

Trilogian ensimmäiseen osaan pohjaava elokuva näyttää kovasti kelvolliselta toimintavakoiluelokuvalta.

Traileri

Reijo Valta

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 2 203
  • Haddadaa
Vs: Atomic Blonde
« Vastaus #1 : 21.07.2017 klo 17:40:57 »
Aika jännä: kun sarjakuvan nimi ei ole kelvannut elokuvan nimeksi, niin pokkaripainos on otettu elokuvan nimellä.

No, niinhän se menee. Elokuvilla on enempi julkisuutta.

Sarjakuvasta enempi juttua sen omilla sivuilla.

Lurker

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 17 060
Vs: Atomic Blonde
« Vastaus #2 : 04.08.2017 klo 10:30:16 »
V2.fi arvostelee hauskasti:

-- Leffa on fetissivideo Theron-fanille. Hän tietää olevansa ihana narttu ja tämä on hänen tuotantonsa, joka hyödyntää hänen karismaansa hymyilyttävän itsetietoisesti. Lähes kaikki ovat ylpeitä ja ylimielisiä, mutta Theron on sitä majesteetillisesti ja toisaalta hän saa omaa aikaa ilmeilläkseen hahmolle syvyyttä. En halua tietää, miksi salin ainoa toinen kriitikko vertasi minua Harry Potterin näytöksessä tumputtaneeseen perverssiin ennen elokuvaa, mutta selitän sanan fetissivideo. Mukiloitu Theron alastomana jääkuutiokylvyssä on ensisijaisesti hahmon inhimillisyyden elävöittämistä ja toimintakohtausten jännitteiden tukemista. --


Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 793
Vs: Atomic Blonde
« Vastaus #3 : 04.08.2017 klo 22:16:47 »
Tämä oli päivän toinen elokuvateatterielokuva.

Potkii kuin hirvi. Usein liki kirjaimellisesti.
Juoni ei tyhmistä sarjakuvan vastaavaa elokuvayleisöille liiaksi vaan tässä on ihan oikea tiedustelumiljöö ekstrapoloituna.
David Leitch on säilyttänyt tyylitajunsa ja niinLlänsi- kuin Itä-Berliinissä käyneenä loihtii vuoden 1989 eläväksi.
Äänimaailma tukee valintaa ja vaikka maailmankuvansa on enemmän Le Carrea ja Deightonia kun toiminta räjähtää se todella tulee silmille.
Parissa kohtaa ehdin pelätä että mennään nopeiden leikkausten maailmaan mutta ei.



Roolitus Theronista McAvoyn kautta John Goodmaniin, Eddie Marsaniin, Sofia Boutellaan ja Toby Jonessin sekä Bill Skårsgardiin toimii. Ei mitenkään yllättäen.

Itselle tarina ei ollut pitkä eikä vaikeaselkoinen, mutta olenkin kyynikko.
Tämä on hieno rinnakkaisteos Wonder Womanille: naisvetoinen sarjakuvaelokuva jonka päähahmo ei häviä sukupuolensa takia kenellekään.
Mutta siinä missä Diana on idealisti ja syleilee maailmaa ja löytää kauneutta inhimillisyydestä Lorraine Broughton on pragmaattinen realisti jonka älykkyys ja tahdonvoima tekevät hänestä vaarallisen ja kovan.

Jos etsii jotain pirteää kesäleffaa jossa herja lentää kannattaa etsiä joku muu.

Väkivalta kun ei rajoitu brutaalisti esitettyy fyysiseen muotoonsa. Tämä on henkisestikin raaka elokuva.

Coldest Cityn ja esiosansa Coldest Winterin ystäville ja hyvien tiedusteluelokuvien faneille.

Bondeilijoiden ei tarvitse vaivautua. Jamesin kaltaisia pikkumulkkuja Lorraine Broughton kun liiskaa vahingossa keittäessään aamukahvinsa.
 

Reima Mäkinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 9 881
Vs: Atomic Blonde
« Vastaus #4 : 05.08.2017 klo 13:13:21 »
Muuten arviosi antoi kiinnostavan vaikutelman leffasta, mutta tämä
Lainaus
Tämä on hieno rinnakkaisteos Wonder Womanille
Latisti tunnelmaa huomattavasti. WW kun ei ole mittatikkuna paljonkaan väärti.  :)
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 793
Vs: Atomic Blonde
« Vastaus #5 : 05.08.2017 klo 16:11:44 »
Muuten arviosi antoi kiinnostavan vaikutelman leffasta, mutta tämäLatisti tunnelmaa huomattavasti. WW kun ei ole mittatikkuna paljonkaan väärti.  :)

Niin kauan kun mennään naisvetoisella sarjakuvafilmatisointipuolella se mielestäni on mitä merkittävin mittatikku.
Kolmossijaa kun pitää silloin jaetun ykkösen (Atomic Blonde ja Wonder Woman) jälkeen pronssin jakavat Adele Blanc Sec ja Lady Snowblood jotka puolestaan ovat eri tangenteilla.

Täpärästi Ghost World ja Gemma Bovery jäävät ns. mitalisjoilta mutta eri syistä.(ei, ei lajityyppinsä tai tuottoprosenttinsa)

Elektrat, Catwomanit, Barb wire ja täysin epäonnistuneet Modesty Blaise elokuvat (joista se jälkimmäinen QT tuotantoinenhalpis on lähempänä kuin  60-luvun kammotus) kun ovat ajaneet massojen kalloihin tiettyä tarpeetonta stigmaa naisvetoista sarjakuvaelokuvaa kohtaan.

(mikäli V for Vendetta tulkitaan Eveyn kautta ylläoleva lista muuttuu merkittävästi)

Pointti olikin elokuvien välinen ero: ne ovat sarjakuviensa näköisiä, ei massalle sovitettuja vaan niiden ajatus-ja asennemaailmat eroavat merkittävästi.
Se oli se varsinainen syy tämän korostamiseen.

Jos taas mennään aihepiirin myötä eli tiedustelupuolen naisvetoistenelokuvien kautta Atomic Blonde on yhä kärjessä La Femme Nikitan ja Hannan seurassa tuoden mukaan Haywiren uskottavan brutaaliuden ja osoittaen että vuosikymmeniä sitten Renny Harlin oli Long Kiss Goodnightilla aikaansa edellä(fakta joka ei viimeisten näyttöjensä valossa enää kyllä pidä vettä)
Aihepiirin ystäville voi kyllä suositella Helen Mirrenin elokuvia Debt ja Eye in the Sky. Ja sarjissovituksissa Red ja Red 2 toi ainoan sillä saralla kisaavan esimerkin.

Jos taas yleisesti toiminnallisten tiedusteluelokuvien sarjassa tämä kisaa Bournejen kanssa ihan omillaan aika kaukana edellä muuta peruskauraa.

Toki tässä on myös makukysymyskin. Itse nautin niin sarjakuvasta kuin elokuvastakin ihan omana teoksenaan eikä vain miten vertautuu muihin lajityyppiensä edustajiin(sarjakuvissa, kirjoissa ja elokuvissa).

Tässä kun ajankuvallekin oltiin uskollisia. Coenien käsikirjoittama Vakoojien silta on mainio teos mutta sen todellisesta maailmasta on poistettu tupakointi ja juominen nykyterveyden nimissä.
Atomic Blondessa rööki palaa baarissa ja stolitšnajaa ja johnny walkeria kuluu.
Siinä määrin että moni varmasti siihen kiinnittää myös huomiota.

Greg Ruckan Queen & country sarjakuva ansaitsisi elokuvan tai televisiosarjan mutta tätä ennen näyttö että linjassa pysytäisiin, tasapainottamassa ihmisyyttä, kyynisyyttä, raakaa toimintaa ja haavoittuvuutta oli aika huonoissa kantimissa (vrt Nikita ja jenkkisovitus Koodinimi:Nina)

Syy miksi painotin tämän realismihakuista väkivaltaisuutta ja eroa Wonder womaniin on juurikin se että osa haluaa fiktionsa olevan kepeää ja iloisen toiveikasta.
Coldest Cityn ja Coldest WInterin kirjoittanut Anthony Johnston on lukenut samoja MI-6n, KGBn ja CIAn historiikkeja ja tässä "voitto"kin on karvas ja tyhjä.

Suositeltava, mutta reunaehdoin


X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Atomic Blonde
« Vastaus #6 : 23.08.2017 klo 00:28:58 »
Harvinaista mutta totta, olen samaa mieltä Curtin kanssa että leffa oli oikein hyvä (juonenkäänteineen päivineen) ja voisi olla esimerkki mitä odottaa Marvelin Black Widowin soololta (poislukien alastomuus sillä Marvelilla se rajoittaisi yleisöä).


Tässä melkein tuntee itsensä vanhaksi kun suurin osa muista katsojista eivät olleet edes syntyneet leffan tapahtuma-aikaan (oikealla puolella istui n. parikymppinen nuori neito ja vasemmalla hiukan vanhempi nuori neito) ja Berliinin muuri ja Itä-Saksa jne ovat tuttuja historiankirjoista.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 088
Vs: Atomic Blonde
« Vastaus #7 : 15.11.2017 klo 23:12:19 »
Ehti jo vierähtää tovi tämän katsomisesta, mutta hyvin rullasi ja DDR-estetiikasta otettiin kaikki irti.

Vaan mitä ihmettä, nokiteltiinko sillä lassokohtauksella Ihmenaista tyyliin, että hyvinhän lasso sopii toimintakohtauksiin, ehkä jopa miekkaa paremmin.