Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Sammy: Gorilloja hepenissä (16.04.2018 klo 15:47:31)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
23.04.2018, klo 14:19:50

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
462985 viestiä 10303 aihetta kirjoittanut 7265 jäsentä. Uusin jäsen: Ike
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Sarjakuvaelokuvat, -TV-sarjat ja animaatiot
| | |-+  Black Panther (2018)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 2 3 [4] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Black Panther (2018)  (Luettu 6013 kertaa)
q-mies
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 599


Muso Shinden Ryu


« Vastaus #45 : 08.03.2018, klo 15:48:41 »

Tiedän toki, että elokuvan Afrikka-kuvasta on vihdoin alkanut ilmestyä muutamia kriittisiä artikkeleita, mutta ne ovat kyllä jääneet totaalisesti elokuvan Afrikka-kuvaa ylistävien kirjoitusten alle - erityisesti leffa-arvostelut, joita olen lukenut useampia kymmeniä, ovat järjestään taipuneet jälkimmäiseen, ylistävään suuntaan. Eli se tuntuu selkeästi olevan se yleisempi narratiivi asiaan liittyen.

Eikö niistä ylistävistä artikkeleista käy ilmi perusteet ylistykselle? Jos ei niin sitten voi jatkaa vaikka katsomalla YT:sta afrikkalaisten reaktioita ja arvosteluja leffasta.
tallennettu

t.Q
Darth Mika
Insinööri
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 472


The Comics be with us...always!


« Vastaus #46 : 08.03.2018, klo 16:34:29 »

Eikö niistä ylistävistä artikkeleista käy ilmi perusteet ylistykselle? Jos ei niin sitten voi jatkaa vaikka katsomalla YT:sta afrikkalaisten reaktioita ja arvosteluja leffasta.
Onko nyt käynyt niin, että leffaa on mennyt katsomaan tosi paljon afrotaustaiset ja ne ylistää sitä. Eihän tämmöisiä leffoja, jossa Afrikassa sijaitsevaa maata, jossa on ylivertainen teknologia ja huippurikas maa muutenkin ole paljoo kuvattu. Sen verran erilainen tuo Black Pantterin Afrikka-kuva on, kun oikeesti Afrikassa aika paljon nälänhätää ja kurjuutta.
Periaatteessa on omituista, että ihmisen synnyinseutu ei oikeasti ole teknologisesti edellä aikaansa ja korkeakulttuurin mekka. Mutta tähän on tietysti vaikuttanut monet muut asiat (mm. luonnonmullistukset, siirtomaa-jutut tai muut valottajien sortotoimet sekö tietenkin orjuus)

Sit on vielä se, että varsinkin jenkeillä on pikkasen erilainen leffamaku kuin meillä eurooppalaisilla.
Kriitikkojen juttuihin en kyllä hirveästi luota...niillä kun välillä on ihan omituisia mieltymyksiä.

Itse en voi sanoa mitään leffasta, kun en sitä ole nähnyt.
Jos suomalaiset suuressa määrin käy jotain leffaa katsomassa ja kehuvat sitä, niin silloin alan uskomaan, että leffa on hyvä. Tässäkin poikkeuksia löytyy.
« Viimeksi muokattu: 08.03.2018, klo 16:36:04 kirjoittanut Darth Mika » tallennettu

"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)
Toni
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 322


Tähtivaeltaja Sarjakuvaneuvos Rakkaudesta Kirjaan


« Vastaus #47 : 08.03.2018, klo 16:41:43 »

Eikö niistä ylistävistä artikkeleista käy ilmi perusteet ylistykselle? Jos ei niin sitten voi jatkaa vaikka katsomalla YT:sta afrikkalaisten reaktioita ja arvosteluja leffasta.

No nythän tämä menee ihan ihmeelliseksi väännöksi. Varsinkin kun olin jo alkujaan sitä mieltä, että leffan kritiikitön ylistys on mielestäni monin tavoin ongelmallista. Tämän seikan esiin nostaminenhan oli koko alkuperäisen kirjoituksen pointti! Lienemme siis siitä asiasta aivan samaa mieltä.

On kuitenkin vaikea nähdä, kuinka edes joillain asiallisilla YouTube-reaktioilla olisi suurempi vaikutus yleiseen länsimaiseen mielikuvaan kuin perinteisten medioiden ja sosiaalisen median valtavalla yhteishehkutuksella (jota voi helposti lukea myös Kvaakista).

Keskustelu ajautui kyllä nyt niin pahasti ohi itse asiasta, että nyt nähtyyn suuntaan sitä lienee aivan turha jatkaa. Pahoitteluni.
tallennettu

http://www.tahtivaeltaja.com – Ilman on paha elää!
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 14 685


« Vastaus #48 : 13.03.2018, klo 20:27:58 »

Omassa pikku päässäni on herättänyt ihmetystä maailmalta kantautuneet kehut, jotka ovat ylistäneet elokuvan Afrikka-kuvaa. Minusta tuo on vähän samanlainen visio kuin jos Jenkit tekisivät leffan, joka sijoittuisi kuvitteelliseen huippumoderniin keskieurooppalaiseen valtioon.

Kyseisessä diktatuurissa valta periytyisi prinssien välisten turpakäräjien perusteella, jossa vahvin kukko voittaisi yksinvaltiuden. Maan asukkaista osa pukeutuisi Romanian kansallispukuihin, toiset lederhoseneihin. Vuorilla asuisi viikinkien näköisiä villejä, jotka ääntelehtisivät kuin jääkarhut. Ja sitten olisi tietenkin myös twerkkaavia saamelaisia. Elokuvan juonikuviossa asukkaat tappelisivat lähinnä keskenään muovisten lelueläinten tuella.

Toki näistä aineksista syntyvä leffa voisi olla mitä mainioin, mutta kokonaisuuden julistaminen edistykselliseksi ja Eurooppaa ylistäväksi olisi kyllä aikamoisen paksua.

Eh… Heh… Öh… Höh...

veikkaan ymmärtäväni mitä Toni ajaa takaa.

Itsellä kävi toisin. Näin tämän, en suinkaan oman kulttuurihistoriani kautta, vaan terveempänä mallina.
Toki monarkia on osin periytyvä mutta 100% meritokratinen.
Ei ole diktaturiaa vaan täydellinen demokratia : jos johtaja ei kelpaa hänet voi haastaa.
Se että elokuvaan oli tuotu heimojen siniveruisyys joilla on oikeus oli askel lähemmäs todellisuutta, mutta tuohan siäsltää saman ydinajatuksen kuin useimmat sodanvastaiset ajatukset: niin kauan kuin vanhojen miesten ei tarvitse taistella nuoret miehet kuolevat.

Tässä pon toisin, vaikka selkeästi kulissien takaiset diplomatian taidot ratkaisevat kun heimot eivät haasta vaikka tähän oikeus on on se myös kaiken taustalla: jos politiikkasi on kehnoa sinut voidaan korvata.

Itse olen nähnyt elokuvissa ja sarjoissa vuoret Helsingin takana sekä lahon Big Gamen lapin jylhän vuoret sekä kuullut meidän saksankielistä mogerrustamme elokuvissa mutta se lienee sivuseikka.

Itsellä kun tuon esittämä fiktiivinen poliittinen malli tuntui kontekstissaan järkevämmältä kuin reaalimaailman omamme jossa populistit ovat vastuuvapaita kaikesta ja enin osa taulapäistä uskoo sen oman  äänestyksensä vaikuttavan edes Putouksessa maanpolitiikasta puhumattakaan.
Heille voin kertoa: Omistan yhä Turun puretun Martinsillan sekä usemman kilometrin Berliinin muuria, kyselyt yksityisviestein.

Totta kyllä Black Panther on varmasti saanut monia olemaan vaitonaisempi sen puutteista ettei heitä vaan väärin tulkita.
Minusta raapaistiin kivasti sitäkin miten ainoa kolonialismista vapaa valtio mantereellaan on ollut eristyksissä muista eikä ongelmattomasti.
Tuon paremmin sitä ei oikein yhtä pääjuonen ristiriitaa spoilaamatta voi sanoa.

Nyt tämä jo maailmanlaajuisesti jo tahkonnut sen miljardin dollaria joten tätä ja myös maailmalla menestynyttä Wonder Womania tullee lisää.
(Boxofficemojon supersankarigenren sijat 2 ja 6 ja kaikkien aikojen parhaiten netonneiden elokuvien sijat 20 ja 67.)

Ja se saa muut studiot yrittämään samoille apajille, varmastikin vaihtelevin menestyksin.

Kraven metsästäjän esiintymisestä kantautuneiden huhujen soisi toteutuvat jatko-osassan ja lähdemateriaali tarjoaa laajan ja hyvän kattauksen mihin tahansa.
Silloin saataisiin ehkä pesäero MCUn helmasyntiin
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)

Juliste on yhä hieno näin livenä ja elokuvasta on itselle tullut sitä parempi mitä enemmän sitä on miettinyt katsomisen jälkeen.

tallennettu
q-mies
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 599


Muso Shinden Ryu


« Vastaus #49 : 15.03.2018, klo 16:19:24 »

olin jo alkujaan sitä mieltä, että leffan kritiikitön ylistys on mielestäni monin tavoin ongelmallista. Tämän seikan esiin nostaminenhan oli koko alkuperäisen kirjoituksen pointti! Lienemme siis siitä asiasta aivan samaa mieltä.

No kritiikitön ylistys voi ollakin ongelmallista, en huomannut sinun painottavan juuri sitä puolta asiasta. Mutta ylistys ja miljardi taalaa on ansaittua, vaikka ei tämä supersankari-leffojen Citizen Kane olisikaan.
tallennettu

t.Q
q-mies
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 599


Muso Shinden Ryu


« Vastaus #50 : 27.03.2018, klo 08:25:19 »

BP tassutteli Kostajien ohi amerikkulan lippuluukuilla ja on nyt kaikkien aikojen tuottoisin sarjis-leffa niillä kulmilla, ja ylipäänsä viidenneksi tuottoisin mikään leffa (inflaatio pois lukien). Maailmanlaajuisesti Avengers on toki vielä ykkönen (ja Age Of Ultron kakkonen).
tallennettu

t.Q
q-mies
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 599


Muso Shinden Ryu


« Vastaus #51 : 17.04.2018, klo 08:42:08 »

Tämä se jatkaa voittokulkuaan, jenkkilässä upotti Titanicin ja otti kolmos-sijan kaikkien aikojen tuottoisimpien leffojen listalla, maailmanlaajuisesti taakse jäi Frozen ja nyt BP kehrää top-kympissä.

Afrikka-kuvasta kun oli polemiikkia, niin ainakin Etelä-Afrikkalaisilla ei ole tämän suhteen ongelmaa, siellä BP on nyt kaikkien aikojen tuottoisin elokuva.
tallennettu

t.Q
Sivuja: 1 2 3 [4] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: