Kirjoittaja Aihe: Elokuvasta tms sarjakuvaksi?  (Luettu 30559 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

echramath

  • Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
  • Jäsen
  • Viestejä: 3 393
Vs: Elokuvasta tms sarjakuvaksi?
« Vastaus #30 : 23.12.2008 klo 04:26:33 »
Ei se taida tekemällä tehtynä toimia. Siis tahallisia virheitä ja niin edelleen. Äääh...
Vakavissaan, rintakehä hypermaanisesta innosta paisuen ja puhkuen näitä pitäis tehdä, kalkkunoita.

Toisaalta eihän sellainen mielentila ole edes mahdollinen. Ei kai kukaan voi katsoa Plan 9:a, olla sitä mieltä, että se olisi mahtava elokuva ja tehdä sille jatkoksi sarjakuvan, joka on kalkkunaa. Ylipäätään koko 50-luvun B-elokuvagenre, eihän sellaista voi tehdä kukaan, joka on katsonut yhtään elokuvaa sen jälkeen tai ylipäätään nähnyt maailmaa. Pastissihan siitä parhaimmillaankin tulee.
I've got 99 problems, but luftballons ain't one. // comixblag

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: Elokuvasta tms sarjakuvaksi?
« Vastaus #31 : 23.12.2008 klo 15:41:09 »
En voi muuta kuin hakata samaa rumpukomppia JJ Naas:in kanssa.



Vastaisia esimerkkejä löytyy tietysti myös. Populaarikulttuurin kanssa flirttailevat Aku Ankka -tarinat ovat olleet aika kehnohkoja, esimerkkinä nyt vaikkapa taannoinen Mikki Hiiri ja Casablanca -juttu Taskukirjassa.

Tämä on itseasiassa syy, miksi turhauduin, ja ärsyynnyin, kun kaikki vain ylistivät Aku Ankkaa, vaikka harva tarina oli edes oma. Lopulta päädyin rarkaisuun, että ainoastaan Carl Barksin, Don Rosan ja Bass Heymansin (Olikos oikein kirjoitettu? Se kreisi piirtäjä.) jutut olivat ainoita, jotka tarjosivat Aku Ankoissa sitä Ankkaa itseään. Luen nykyään ainoastaan nuo, kunhan käsiin osuvat.



Lainaus
Ei kai kukaan voi katsoa Plan 9:a, olla sitä mieltä, että se olisi mahtava elokuva

No, eipä tosiaan...eikä edes lähelle. -> http://www.leffatykki.com/elokuva/haudanryostajat-ulkoavaruudesta


"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Timo Ronkainen

  • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 19 293
  • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Elokuvasta tms sarjakuvaksi?
« Vastaus #32 : 23.12.2008 klo 16:16:00 »
Ei kai kukaan voi katsoa Plan 9:a, olla sitä mieltä, että se olisi mahtava elokuva ja tehdä sille jatkoksi sarjakuvan, joka on kalkkunaa.

Niin ei tietysti jatko-osaa, mutta puhuin ihan yleisesti että kalkkuna tulee tahattomasti ja kovan maanisen hybriksen tuloksena (ja hybriksestä ei tule edes rangaistusta - tai tulee, mutta se tekijä ei tajuis sitä kuitenkaan). Siis joku toistaitoinen alkaa tosissaan tekemään paatoksella ja vakavasti jotain mistä suunnittelee hienoa.

Timo

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 793
Vs: Elokuvasta tms sarjakuvaksi? Inception
« Vastaus #33 : 25.07.2010 klo 13:53:30 »
Etusivulla arviota yhdenlaisesta eläväin kuvien sovittamisesta sarjakuvaksi

Inceptionin sarjakuvaversio on elokuvaa ja sen teemoja täydentävä ja sarjakuvantekijöitä ammatillisesti ajatellen lupaava suuntaus.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 088
Elokuvasta sarjakuvaksi
« Vastaus #34 : 08.02.2015 klo 04:08:56 »
Takavuosilta moni varmasti muistaa – ei useinkaan hyvällä – elokuvien sarjakuvasovitukset. Suomessa julkaistiin mm. Alien, Terminator 2, Buck Rogers, Star Wars, Batman ja Teräsmies, näin ulkomuistista lueteltuna.

Snake Plissken on niin liukas veijari, ettei edes Wikipedia meinaa kestää perässä hahmon sarjakuvaesiintymisissä. Ei, kyse ei ole siitä Metal Gear Solid -pelisankarista, vaan Escape from New York -elokuvaklassikon päähahmosta, jonka on sovittanut sarjakuvaksi BOOM! Studios. Ei meillä 1970-luvun kakaroilla ollut Elvistä, mutta oli meillä sentään Kurt Russell...

Boom on puskenut myös toisen John Carpenter -pätkän, Big Trouble in Little China, sarjakuvaksi. Niin, kukas siinä taas olikaan pääosassa...

Seuraavaksi palaavat Bill & Ted (Felipe Smith -kansi on omanlaistaan Bill & Ted -loistavuutta).

JJalonen

  • Jäsen
  • Viestejä: 840
Vs: Elokuvasta sarjakuvaksi
« Vastaus #35 : 08.02.2015 klo 08:57:21 »
Goodwin/Simonson -kaksikon Alien - kahdeksas matkustaja on ihan puhdas klassikko siinä missä elokuvakin. Tiukkaa kerrontaa upealla grafiikalla. Itse diggailen sarjakuvaversiota jopa himpun verran leffaa enemmän.
 
Esimerkiksi Simonsonin taiteilema "syntymä" -aukeama oli kymmenvuotiaalle aikanaan semmoinen VAU-elämys, että kun sitten kuusitoistavuotiaana näki Ridley Scottin version, niin teho ei ollut enää ollenkaan samalla tasolla.

Tästä voikin muuten ehdottomasti suositella Titanin Original art edition -kirjaa.

Vaikka värit albumiin täysin kuuluvatkin, niin tussaus valitettavasti katoaa aika pahasti voimakkaan värityksen alle. Isokokoinen OAE levittääkin taiteen kaikessa loistossaan luettavaksi. Mainiot bonukset lopussa.

Myös Alien: Resurrection -leffan sarjisversio (2 lehteä) näyttää hyvältä. Taiteesta vastaa Eduardo Risso, kansitaiteilijana Dave McKean.

Muuten elokuvien sarjisversioista voi todeta, että aika perusvääntöä ne suurelta osin ovat.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 793
Vs: Elokuvasta tms sarjakuvaksi?
« Vastaus #36 : 08.02.2015 klo 11:44:48 »
Yhdistetty edelliseen aihetta käsittelevään aiheeseen.

Silloinhan pitäisi mainita Djangokin täällä tai Planet of the Apes (vaikka onkin teknisesti pierre Boulletin kirjasta alunperin) kauhusarjat Army of darkness, Friday the 13th, Chucky, Nightmare on ELm street sekä tv sarjojen Alias, 24, SHIELD (ei Marvel), CSI sovitukset.
Onhan näitä.

KaiketsuZ

  • Jäsen
  • Viestejä: 186
Vs: Elokuvasta sarjakuvaksi
« Vastaus #37 : 08.02.2015 klo 16:38:55 »
Takavuosilta moni varmasti muistaa – ei useinkaan hyvällä – elokuvien sarjakuvasovitukset. Suomessa julkaistiin mm. Alien, Terminator 2, Buck Rogers, Star Wars, Batman ja Teräsmies, näin ulkomuistista lueteltuna.
Terminator 2: Judgment Dayn kohdalla on varmaan suurin tasoero elokuvan ja sarjakuvasovituksen välillä. Miten se voikin olla niin huonosti piirretty?

Marginaalisesti mielenkiintoiseksi tuon ja monet muutkin elokuvien sarjakuvasovitukset tekee se, että ne käytännön pakosta perustuvat usein käsikirjoitukseen tai elokuvan raakaleikkaukseen, ei lopulliseen studion hyväksymään/levittämään versioon. Terminator 2 -sarjis sisältää paljon kohtauksia, jotka pääsi filminä näkemään vasta paljon myöhemmin Cameronin director's cutin julkaisun myötä.

Myös Burtonin ensimmäisen Batmanin kökkö sarjakuvaversio sisälsi joitain juttuja, jotka kyllä kuvattiin mutta jätettiin pois leffasta. Sama juttu Batman-purkkapakkauksissa olleiden pahvisten keräilykorttien kanssa. Nämä herättivät skidinä paljon ihmetystä, kun elokuvan tekemisen realiteeteista ei ollut oikein mitään tietoa. Päädyttiin kavereiden kanssa siihen lopputulokseen, että osa Jokerin suorittamista ihan hirveän julmista murhista ja muista kammottavuuksista oli sensuroitu kokonaan pois. ;D

Batman Foreverin sarjakuvaversio taisi perustua johonkin keskeneräiseen leikkaukseen, mukana paljon leffasta studion poistamaa materiaalia mutta kohtausten kronologia on (muistaakseni?) enemmän studioverion kuin Schumacherin hyllytetyn ohjaajan version mukainen? Sarjakuvasta käy ainakin selväksi, että Schumacherilla oli sittenkin joku järkevä idea taustalla leffaa tehdessä, Warner Bros vain onnistui sen aika täydellisesti tuhoamaan.

Pässi

  • Jäsen
  • Viestejä: 3 096
Vs: Elokuvasta tms sarjakuvaksi?
« Vastaus #38 : 09.02.2015 klo 00:50:57 »
Oliko Bond-sarjakuva jo ennen elokuvia? Tuota en tiennyt, mutta ei se kyllä muuta mitään. En siltikään tykännyt. Toki tiedän että Bond on perustuvinaan kirjaan (Aika löyhästi, ellei muutamaa poikkeusta lasketa.), mutta en tiennyt tuota. (Okei, toinen moka, mutta nyt syy on se että olin väärän tiedon valossa!)

Mutta sitten 80-luvulla oli näitä suomeksikin julkaistuja sarjakuvasovituksia sen ajan Bondeista, jotka olivat kyllä aika luokattomia.



Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 088
Vs: Elokuvasta sarjakuvaksi
« Vastaus #39 : 09.02.2015 klo 04:27:17 »
Goodwin/Simonson -kaksikon Alien - kahdeksas matkustaja on ihan puhdas klassikko siinä missä elokuvakin.

Näin on! Itsekin tutustuin ensin sarjakuvaan.

Marginaalisesti mielenkiintoiseksi tuon ja monet muutkin elokuvien sarjakuvasovitukset tekee se, että ne käytännön pakosta perustuvat usein käsikirjoitukseen tai elokuvan raakaleikkaukseen, ei lopulliseen studion hyväksymään/levittämään versioon.

Hyvä pointti! Lapsena mietin varmaankin juuri tuon Terminator 2 -sovituksen yhteydessä, että oliko minulla tosiaan niin huono muisti, etten kaikkea sarjakuvan esittämiä tapahtumia muistanut.

RoboCop 2 ja 3 -elokuviin (linkki Kvaak-artikkeliin) liittyy mielenkiintoista sarjakuvahistoriaa, koska käsikirjoitusten raakavedoksista on sittemmin tehty sovitukset sarjakuviksi.

(Kiitos, Curt, minulla oli ketju hukassa.)

Darzee

  • Valistunut arvailija
  • Jäsen
  • Viestejä: 2 306
  • Me likes prairie dogs!
Vs: Elokuvasta tms sarjakuvaksi?
« Vastaus #40 : 09.02.2015 klo 11:13:01 »
Mutta sitten 80-luvulla oli näitä suomeksikin julkaistuja sarjakuvasovituksia sen ajan Bondeista, jotka olivat kyllä aika luokattomia.

Lienevätkö nuo Bond-sarjakuvasovitukset Marvel Super Special -sarjasta? Siinähän tuli paljon muidenkin elokuvien sarjakuvaversioita Indiana Jonesista Muppeteihin. Tosin "Kuoleman katse" ei mielestäni tähän sarjaan sisälly, joten sen alkuperästä en osaa tarkemmin mitään lausua.

Marginaalisesti mielenkiintoiseksi tuon ja monet muutkin elokuvien sarjakuvasovitukset tekee se, että ne käytännön pakosta perustuvat usein käsikirjoitukseen tai elokuvan raakaleikkaukseen, ei lopulliseen studion hyväksymään/levittämään versioon.

Myös ensimmäisen Tähtien sota -filmin sarjakuvaversio on hyvä esimerkki tästä, siinä on paljon sellaista, mitä ei valkokankaalla aluksi nähty. Osa näistä kohtauksista on kyllä sitten enemmän tai vähemmän muokattuina löytänyt tiensä myöhempiin muunneltuihin versioihin.

Joskus sarjakuvasovitukset on tehty osin eri yleisölle kuin itse elokuva. Näin on erityisesti lapsille suunnattuihin brändeihin perustuvissa leffoissa, joiden toimintakohtauksia (ja hahmojen ulkoasua) on saatettu sarjiksissa muuttaa nuorille lukijoille sopivammiksi ja tutummiksi. Esimerkiksi Masters of the Universe -elokuvan sarjakuvaversiossa hahmot näyttävät samalta kuin leluina. Samoin tehtiin myös toista (muttei kolmatta) Teenage Mutant Ninja Turtles -elokuvaa sarjakuvaksi sovitettaessa.

Hauska esimerkki tästä on myös Haamujengi. Ensimmäisen elokuvan suosio poiki piirrossarjan, jossa hahmot olivat toisennäköisiä kuin leffassa, kaiketi siksi, että arveltiin nuorilla katsojilla olevan vaikeuksia erottaa toisistaan kolmea tummatukkaista herraa samanlaisissa haalareissa. Piirrossarjaan pohjautuen julkaistiin myös sarjakuvalehteä, jonka puitteissa nähtiin sitten aikanaan toisen Ghostbusters-elokuvan sarjisversio. Siinä haamujengiläiset näyttävät ihan samalta kuin piirretyssäkin, eivätkä muutkaan hahmot muistuta lainkaan elokuvan näyttelijöitä. Itse filmi taisi kuitenkin olla nuorimmilta faneilta kielletty, joten moisen ei varmaan arveltu haittaavan.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2015 klo 11:15:40 kirjoittanut Darzee »

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 793
Vs: Elokuvasta tms sarjakuvaksi?
« Vastaus #41 : 10.02.2015 klo 19:34:25 »
Tämä ketjuhan on sitten oikea paikka mainita että Chuck Palahniuk tekee itse kirjalleen josta on tehty elokuvakin jatkon sarjakuvamuodossa.
Kertoo tarinan kymmenen vuotta kirjan/elokuvan jälkeen.
Sarjakuvan piirrosjäljestä vastaavat Cameron Stewart ja David Mack
Toukokuussa 2015 Dark Horselta: Fight Club 2

« Viimeksi muokattu: 08.10.2017 klo 10:51:14 kirjoittanut Curtvile »

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 15 793
Vs: Elokuvasta tms sarjakuvaksi?
« Vastaus #42 : 15.02.2015 klo 19:22:18 »
Eikä josdtain kumman syystä kukaan ole maininnut erästä sarjaa vaikka robocopit, alienit ja terminatorit esillä ovatkin olleet:

Reima Mäkinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 9 881
Vs: Re:Elokuvasta tms sarjakuvaksi?
« Vastaus #43 : 15.02.2015 klo 20:01:53 »
Aika heikosti täällä muistetaan kotimaisia.
Henkilökohtaisesti pidin kyllä Ronkoteuksesta. Mutta nyt en kuolemaksenikaan saa päähäni muita.
Lukkarinen teki myös pari kirjaa Alamaailmaa, Andrew Vachssin novellien pohjalta.
Kivi teki Päällystakin sarjakuvaksi ja Huitula Kafkan Linnan.

Woody Allen-hahmo nähtiin strippisarjana.

Muita kotimaisia ovat ainakin:
Kumman kaa
Jadesoturi
Iron Sky
Useampikin Lordi albumi ja Jysäyksen Lordi-sarjakuva
ja ilmeisesti myös Rendel on tulossa.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Timo Ronkainen

  • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
  • Toimittaja
  • *
  • Viestejä: 19 293
  • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Elokuvasta tms sarjakuvaksi?
« Vastaus #44 : 11.07.2017 klo 19:47:06 »
Vanha ketju, mutta en löytänyt muuta. Beatlesien Yellow Submarine -leffasta tehdään uusi sarjakuvatulkinta.
"Incoming MAD Magazine editor Bill Morrison will write and illustrate Titan Comics' adaptation in time for the movie's 50th anniversary next year."

Timo